Univerzális ragasztó "Moment" használata

 Univerzális ragasztási pillanat használata

Sokféle ragasztó van, beleértve azokat is, amelyeket már több mint fél évszázadon át használtak. De viszonylag nemrégiben megjelent ragasztó "Moment" magabiztosan megy velük, és még jobban ismert sok ember számára. Amint a gyakorlat megmutatja, nem csak a marketing mozog: ez a kémiai összetétel valóban működik. Cikkünk az univerzális ragasztó használatára irányul.

Különleges jellemzők

Először is érdemes hangsúlyozni, hogy több mint egy pillanatnyi ragasztó van, ez az összekötő anyagok egész konstellációja, mindegyikük egy adott feladathoz tartozik.

Függetlenül attól, hogy milyen alkalmazást alkalmaznak, ezek különböznek:

 • hosszú munkaidő;
 • a víz behatolásával szembeni immunitás;
 • kiváló ellenállás a túlmelegedés ellen;
 • mechanikai szilárdság;
 • a kialakult ragasztóvonal stabilitása.

Amikor a ragasztószerkezet megkeményedik, nem válik szélesebb és nem zsugorodik (és ez a fő oka a varratok idő előtti meghibásodásának). Még akkor is, ha az oldószer vagy a motorolaj a vegyületre kerül, a teljesítmény teljes mértékben megmarad. A felületek közötti tapadás nagyon gyorsan megy végbe, hosszú ideig nincs szükség a szokásos napi ügyek elszakítására.

A magas színvonalú és a hozzájuk kapcsolódó népszerűség azonban a „hirtelen” a hamisítók állandó célpontjává vált. Termékeik minősége senki sem garantálható.

Ami a kellemetlen szagot illeti, ez szinte minden ragasztó keverék végzetes vonása, így nincs semmi különös.

típusok

Tekintsük az univerzális összetétel legnépszerűbb fajtáit.

"Classic" A legjobb oldalról bizonyította magát a különböző dolgok javításában és számos szerkezet és alkatrész összeállításában. Ennek az anyagnak az egyik fontos előnye az, hogy az anyagokat a legbájosabb kombinációkban lehet kombinálni. A ragasztó csendesen átveszi a kapcsolatot a vízzel, a varrat hőmérséklete -40 és +110 fok között van.

Ezzel a kompozícióval:

 • a fa és a bőr, a fém és a PVC, a gumi termékek és a természetes parafa kombinációja (különböző kombinációkban);
 • ragasztó dekoratív laminátum és kiegészítők a természetes fa és fa anyagok alapjához;
 • hajtsa végre a shponirovaniye-t;
 • végezzen postformációt;
 • a do-it-yourself panelek fokozott hangszigetelési tulajdonságokkal vagy speciális akusztikai paraméterekkel;
 • növelje a rétegelt lemez és a faipari termékek széleinek vízzárását.

A módosítás pillanatnyi ragasztója nem segíti a polisztirol, polietilén és polipropilén tárgyak, a lágyított polivinil-klorid termékeinek ragasztását. Higiéniai okokból elfogadhatatlan, hogy az élelmiszerekkel és a gyógyszeripari alapanyagokkal érintkezésbe kerülő elemeket visszaállítsák.

Univerzális ragasztó vonzó, mert nagyon könnyen kezelhető, és a varrás gyorsan szárad: az összes szabály szerint kezelt felületeket a készítmény alkalmazása után 24 órával teljes mértékben fel lehet használni. A fejlesztők különböző összetevők és az előzetes minták folyamatos tesztelése révén sikerült ilyen lenyűgöző tulajdonságokat elérni.

A gyártás során az oldószer hatásaitól védő keverékhez, adalékanyagokhoz, gumi- és poliasztikus gyantához hozzáadjuk a gyantát (tiszta és éteres vegyületekben). Ha egész házat kell építenie vagy sok dolgot kell javítania, ajánlatos 1 literes csomagolást vásárolni, gazdaságosabb.

Tájékoztatásul: más típusú „pillanatnyi” ragasztó lehet univerzális, még akkor is, ha nem így hívják.

"PVA Joiner" Széles körben használták mind a faipari szakemberek, mind az otthoni kézművesek körében. Ez a keverék a legmegfelelőbb, ha bútorokat kell gyűjtenie vagy helyreállítania.

A "Joiner" segítségével csatlakozhat:

 • papírból;
 • különböző vastagságú rétegelt lemez;
 • műanyagból;
 • Bútor termékek;
 • textil részletek.

Az erős kémiai kötés 5 perc elteltével összeköti a kívánt elemeket.

Vízálló kontakt ragasztó jó, mert átlátszó és nincsenek nyomok a munka során, de teljesen rugalmas varrás jön létre. Ilyen összetétel hasznos, ha PVC-t, szerves poharat, polisztirolt kell kombinálni. Természetes anyagokkal, mint például fa, papír vagy fém, jól működik. De a polietilén, a polipropilén és a termékekkel érintkező minden dolog a tilalom alatt. Fontos megjegyezni, hogy ez a ragasztó nemcsak mérgező, hanem nagyon gyúlékony is, ezért tűztől és erős hőforrásoktól távol kell tárolni.

Tapéta ragasztó "Moment" több fajra (minden egyes tapéta típusra) osztva. Függetlenül attól, hogy tartalmaz speciális komponenseket, amelyek megállítják a penészgomba fejlődését. Hosszú ideig beszélhetünk bizonyos fajokról, de itt az ideje, hogy elmondhassunk fontosabb dolgokról - gyakorlati tulajdonságokról.

Műszaki adatok

A Universal Moment Glue-t 750 ml-es dobozokban, 10 literes dobozokban szállítjuk; kisebb csomagolás - 30, 50 és 125 ml (csövekben). Egy univerzális "Moment-1" 125 ml is van. A 3 kg-os csomagolásban az asztalos különféle anyagai kerülnek értékesítésre, mivel a bútorokkal és a fából készült szerkezetekkel való munka jelentős mennyiségű fogyasztást igényel.

A 400 g-os cső leggyakrabban a „Moment Installation Superstrong MV-70”. Ez a keverék lehetővé teszi a fal panelek, ablakpárkányok, padlólapok és különböző típusú dekoratív minták ragasztását.

Ha nagyon erős ragasztót kell vásárolnia, jobb, ha a "Moment 88" -t választja. Nyugodtan átadja a hideg és a nedvesség hatásait, akár üveggel, parafával, betonnal vagy műanyaggal is összekapcsolhatja a kartont. A polisztirol és az egyes polimer anyagok ilyen ragasztóval nem ragaszthatók.

Átlátszó univerzális ragasztó "Moment" a vélemények alapján, tökéletesen megtartja a különböző anyagokat, beleértve a gipszet is. Aktívan használják a különböző kézművesek és otthoni kézművesek alkotói: a láthatatlan varratoknak köszönhetően a létrehozott tárgyak egésznek tűnnek, néha nehéz kitalálni, hogy a ragasztót egyáltalán használják.

A 250 g univerzális PVA fehér kompozíciója vonzó, mert nem ad rossz szagot; Az ilyen összetétel gyakran híres folyékony körmökhöz kapcsolódik.

kinevezés

Ha folytatjuk a GOST követelményeit, akkor az átlátszó univerzális "Moment" segíti a kapcsolatot:

 • a bőrt;
 • üvegfelületek;
 • PVC;
 • egy fa;
 • porcelán;
 • műanyagból.

A felülvizsgálatok alapján ítélve a szerelési változatot, nem pedig rossz az ablakkeretek, tükrök rögzítése; az átlátszó módosítással ellentétben, fém, polisztirol hab kezelésére is alkalmas. Részletesebb utasításokat az adott minta utasításaiban találhat.

Használati utasítás

Minden ragasztót speciális módon kell alkalmazni. Javasoljuk, hogy fontolja meg a "Moment Installation" - az építés egyik legnépszerűbb elegye - keverékének használatát.

 • Az alkalmazás időpontjában a csatlakoztatott felületeket szorosan egymáshoz kell nyomni, ez az erő, és nem a nyomás időtartama, különösen fontos. Ha nincs speciális henger, akkor használhat palackokat, más hosszúkás tárgyakat, hogy a nyomást egyenletesen lehessen nyomni.
 • Ha a ragasztót tárolásra hagyja, győződjön meg arról, hogy szorosan zárva van, és a hőmérséklet nem alacsonyabb, mint -20 ° C és nem haladja meg a +30 fokot. A megengedett hideg ragasztó használatához a használat előtt keverni kell.
 • A keverék használata előtt el kell távolítani a kezelt felületeken lévő zsírrétegeket és lerakódásokat (benzin vagy aceton alkalmazásával), és az anyag vékony rétegének elhelyezése után hagyjuk egyedül hagyni 15-20 percig (majd nyomja meg).
 • Ha a ragasztó feleslegben van, várnia kell a részleges szárítást, és kézzel kell gyűjtenie egy kis golyóba, amelyet ezután a szemétbe dobnak. A ruhadarab felületéről a ragasztó keveréket egyszerű mosással, standard programmal távolítjuk el.

További információ a "Moment-1" egyetemes ragasztóról, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba