Hogyan kell használni a hideghegesztést?

A hegesztés lényege a fémfelületek erős fűtése és azok összekapcsolása forró. Mivel a fém alkatrészek hűtése szorosan kapcsolódik egymáshoz. A hideghegesztéssel teljesen eltérő a helyzet. E név alatt kínálunk egy olyan anyagot, amely nem rendelkezik semmilyen közös hegesztőgéppel.

Különleges jellemzők

A "hideghegesztés" fogalma egy gyönyörű marketingkedés, amely mindennapi életünkben szilárdan megalapozott. Nagy kötőerőt jelöl, amely egy valódi hegesztési varrattal hasonlítható össze. A hideghegesztés olyan erős komponens ragasztót jelent, amelyet epoxigyantákból, erősítőporokból és sűrítőanyagokból állítanak elő.

faj

Mielőtt figyelembe vesszük az alkalmazás beállításait, Meg kell ismernie ennek az anyagnak a fajtáit és alkalmazási módjait.

  • A pontszerű anyagot gumiabroncsokkal, fogantyúkkal, bélésekkel használják, amelyeket hengerhűtők gyártására használnak.
  • A hermetikus szerkezetekben a hegesztést használják. Alkalmazásának terjedelme hatalmas és változatos. Az ilyen hegesztés kényelmes a munka során, és a kapcsolat nagy megbízhatóságát mutatja. Az anyaggal való munkavégzés kontúr lyukasztások használatával jár.
  • Butt-alkalmazás segít a gyűrűk gyártásában és a vezetékek végeinek összekapcsolásában.
  • A T-alakú módszer lehetővé teszi a sárgaréz csapok és az alumínium vezetékek összekapcsolását, például a transzformátor tekercsekből, az elektromos mozdonyok sínjeiből.
  • A hegesztési váltás segít a fűtési rendszer és a vízellátás javításában, a vasútvonalak adaptereivel végzett munka esetén a villamos energia

  Egy másik osztályozás az anyag konzisztenciáján és összetételén alapul.

  • A folyékony anyag két összetevőből áll, amelyeket össze kell keverni. A ragasztót és a keményítőt a felületre való felhordás előtt ragasztják.
  • A gyurma anyagot bárrész formájában állítják elő. Ez lehet egyenletes vagy több rétegből állhat. A munka megkezdése előtt a rudat kevert és jól lágyítani kell.

  A következő osztályozás alapja az anyag célja.

   • A fémekkel való hegesztés fém komponenst tartalmaz. Ez az anyag bármilyen fémmel való munkavégzésre alkalmas, és csakúgy, mint a szokásos hegesztés.
   • Az autóalkatrészek javítására szolgáló anyag egy olyan fém alkatrészből áll, amely képes magas munkaterhelésnek ellenállni, magas hőmérsékleten és fagyban is működhet.
   • Az univerzális ragasztó minden anyagot kivétel nélkül képes kombinálni. Ezzel az előnnyel a hegesztés kevésbé tartós a szűken fókuszált opciókhoz képest.
   • Speciális körülmények között végzett munka esetén, például víz alatt, speciális készítmények készülnek.

   Hol lehet jelentkezni?

   A hideghegesztés egyedülálló termék, sok esetben használható. Igaz, vannak bizonyos korlátok, de a ragasztó nem olyan erős, mint amit szeretnénk.

    Fontolja meg azokat az eseteket, amikor a ragasztó epoxi készítmény használata javasolt.

    • Ezzel a hegesztéssel a fémek nagyon jól csatlakoznak. Még különböző anyagok is ragaszthatók nagy megbízhatósággal.
    • A kemény műanyag innovatív anyaggal is jól rögzített. Miért pontosan? Ennek az az oka, hogy a kemény kötés a megszilárdulás után a hegesztés után keletkezik. Rugalmas alkatrészek esetén a kemény kötés nem kombinálódik.
    • Kerámia csempe tökéletesen rögzítve folyékony hideghegesztéssel.Tapasztalt: a repedés áthalad a lapkán, de nem a varrón. A ragasztóval kezelt hely változatlan marad.
    • A kő és az üveg szilárdan ragasztott az alaphoz, és több éve szilárdan tartott.
    • Kényelmes és megbízható a padlóburkolat (szőnyeg, linóleum, szőnyeg) rögzítése hideghegesztéssel. Egyszerűen ragaszthatja őket a padlóra, vagy szép csuklót készíthet - mindenképpen helyes lesz.
    • A vízvezeték terület ideális eleme ennek az anyagnak. A hideghegesztés jól működik vízzel érintkezve. Ez a körülmény nem befolyásolja a varrat kötési szilárdságát vagy tartósságát. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a szivárgást víz nélkül le lehessen zárni. Ezt a tényt aktívan használják a fűtési rendszer, a vízellátás vagy a szennyvíz károsodása esetén.

    Az ilyen javítások nem csak lehetővé teszik, hogy egy ideig (a fűtési szezon végéig, a globális javításokig, a hőkezelés kezdetéig) tartsák fenn, a varrás több éve szilárdan rögzül.

    • Az autós kipufogódob javítása nem jelenti a meghibásodások jelentős átalakítását, de egy ideig jól működik. A ragasztó nem szenved a hőtől, nem fog morzsolódni, de vásárlás előtt meg kell vizsgálnia azt a hőmérsékletet, amelyen hasonló anyagot használhat.

    A hideghegesztés egyedülálló találmány.amely a legmagasabb szintű egyetemességgel rendelkezik. Az otthoni szerszámkészletben ezt a ragasztóanyagot alaposan felírják, és nem fogja elveszíteni pozícióját.

    Hogyan kell használni?

    A hideghegesztés népszerűségének és igényének egy részét a kényelem és a könnyű használat biztosítja. Nem kell készséggel dolgoznia a komplex berendezésekkel, nem kell professzionális szerszámok és drága fogyóeszközök. Minden, ami a felhasználótól szükséges, az egyszerű utasítások részletes tanulmányozása és a folyamatban való megfelelés.

    Működési szabályok

    • A munkalapok gondos előkészítést igényelnek. Ez a szakasz fontos, meghatározza a végeredmény sikerét. Azokat a felületeket, amelyeken a ragasztóanyagot felvisszük, alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésekről, és dörzspapírral kell kezelni: az érdesség nagyobb tapadást biztosít.

    A munkaterületet is zsírtalanítani kell. Ehhez használhat acetont. Ebben a készítményben teljesnek tekinthető.

     • A legtöbb esetben a hideghegesztés a kézre tapad, ami bonyolítja a sima és szép hegesztés létrehozásának folyamatát. Ezt a problémát a kezek nedvesítésével oldhatja meg. Ez nem befolyásolja a működési jellemzőket, de a tömeg engedelmesebb lesz.
     • Kétkomponensű anyaggal végzett munka során szükség van a ragasztó és a keményítő összekeverésére. A gyurmahegesztést addig keverjük, amíg a homogén masszát, a folyékony változatban, a két komponens egymáshoz kapcsolódik. Ezt az alkalmazás előtt meg kell tenni, körülbelül három percig tart. A keverés során a tömeg hőt termelhet.
     • Az előkészített anyagot a munkaterületre a jövő varrás helyén alkalmazzák. A ragasztóanyagot a felületen elosztjuk, préseljük és simítjuk. A maximális tömörség eléréséhez szükséges.
     • Ha a repülőgépek csatlakoztatva vannak, rögzítéssel kell rögzíteni. Ebben az esetben a varrás sokkal erősebb és biztonságosabb lesz. A csövek munkájához speciális fonatokat használnak. A padlóburkolat görgős görgők ragasztásakor alkalmazzák.
     • A teljes megszilárdulási idő a gyártótól, a ragasztó típusától és a varrat vastagságától függően változhat.
     • Miután a ragasztó teljesen meggyógyult, vakolást, festést és egyéb javítási munkákat végezhet.

     Lehetetlen az utasítás megtörése, a működési idő csökkenéséhez és a jellemzők csökkenéséhez vezethet.

     Biztonsági óvintézkedések

     A hideghegesztéssel végzett munka során meg kell védenie magát, és meg kell védenie egyes komponensek káros hatásait.

     Ehhez szigorúan be kell tartani az óvintézkedéseket.

      • A bőrön a gyanták (epoxi, amin), a különböző töltőanyagok és keményítők védelme érdekében kesztyűt kell viselni.
      • A munka befejezése után a kezeket alaposan le kell mosni folyó víz alatt szappannal és vízzel.
      • A helyiséget üzemeltetés közben kell szellőztetni. Ha ez nem lehetséges, a munka befejezése után a helyiséget jól szellőztetni kell, és ha ragasztóval érintkezik, a légzőrendszer személyi védőfelszerelését kell használni.
      • Ha a ragasztó a bőrrel vagy a szemekkel érintkezik, azonnal folyó víz alatt öblítse le őket. Azonnal forduljon orvoshoz.
      • Ne sértse a ragasztó összetételének tárolására vonatkozó szabályokat. Általában a gyártó nem javasolja az eredeti csomagolás megszakítását, és a ragasztót +5 és + 30 ° C közötti hőmérsékleten kell tárolni.
      • A ragasztóval ellátott csomagolást gyermekektől távol kell tartani.

      Hasznos tippek

      Végül azt tanácsoljuk, hogy ismerkedjen meg olyan hasznos tippekkel, amelyek megkönnyítik a munkát, segítenek elkerülni a hibákat és lehetővé teszik, hogy kiváló eredményt érjen el először.

       • Meleg levegőnek kitéve gyorsabb a masszázs. A keményedési idő csökkentése érdekében használhat egy épületszárítót vagy akár egy hagyományos háztartási készüléket. Ön is enyhén melegítheti a felületet a ragasztó alkalmazása előtt, például linóleum.
       • A szemtől elrejtett alkalmazási területen nagyon óvatosan kell eljárnia.
       • A sokoldalú anyag kiválasztása során emlékeznie kell a csökkent erőre. Ha szűken célzott ragasztót vásárolhat, akkor ki kell választania.
       • A ragasztó kiválasztásakor gondosan meg kell vizsgálnia a csomagolást az integritás szempontjából, és ügyeljen a gyártási dátumra.

       A hideghegesztés használatával kapcsolatos további információkért lásd az alábbi videót.

       Comments
       szerző
       Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

       Bejárat

       Nappali

       hálószoba