Moment Crystal All-Universal ragasztó: Leírás és alkalmazás

 Univerzális ragasztó Moment Crystal: leírás és alkalmazás

Az életben az univerzális "Moment Crystal" ragasztó elengedhetetlen. Segíti a különböző anyagok ragasztását a kerámiától a gumi végéig. Az eszköz fő előnye azonban, hogy a ragasztás nyomai szinte észrevétlenek. A kompozíció jól megérdemelten népszerű - kiváló minőségű és kiváló teljesítményt nyújt.

struktúra

A ragasztó összetett kémiai összetétele a legmodernebb technológiával készült, amely meghatározza annak alapvető tulajdonságait. Ez a termék nagy szilárdságú varrás létrehozását teszi lehetővé, amely ellenáll az agresszív hatásoknak (beleértve a mechanikai) is.

A termék a következő fő összetevőket tartalmazza:

 • a magas hőmérsékletű szintézissel előállított poliuretán-csoport szervetlen heterokainpolimerjei;
 • etil-acetát (etánsav etil-észtere);
 • dimetil-keton vagy aceton;
 • stabilizáló adalékanyagok.

A stabilizátoroknak köszönhetően a ragasztó a nedvességgel szembeni fokozott ellenállással rendelkezik. Mivel a ragasztóréteg megszilárdul, kristályosodik, ami több ízben növeli az ízületek szilárdságát.

A termékeket 125 ml és 30 ml-es csövekbe csomagoljuk. A ragasztót 750 ml-es dobozban és 10 literes dobozban is megvásárolhatja. Ez utóbbi opció különösen kényelmes, ha nagy mennyiségű javítási munkát terveznek.

tulajdonságok

A poliuretán ragasztó kemény és lágy anyagok ragasztására képes polisztirolból, polivinil-kloridból és más típusú szintetikus polimer termékekből. Faanyagok, természetes parafa, akrilgyanta, fém, kerámia és porcelán termékek, gumi, papír és karton ragasztásához is használható.

A termék főbb műszaki és működési jellemzői:

 • a termék átlátszó gél, amely a kikeményedés után színtelen marad;
 • alkalmas különböző anyagkombinációk ragasztására;
 • vízálló anyag, ezért természetes és szintetikus gumi (gumi) termékekhez használható;
 • nincsenek kitéve agresszív lúgos és savas hatásoknak;
 • a megszilárdulás során képes kristályosodni, tökéletes tapadást biztosít a felületekhez;
 • nagy szilárdságú tulajdonságokkal rendelkezik, a feldolgozás után nem hagy szennyeződéseket és foltokat;
 • a kezelt varratokat nem érinti a magas és alacsony hőmérséklet (-40 és +70 fok között);
 • Az oldószereket nem kell felesleges ragasztóanyag eltávolítására használni, mechanikusan eltávolíthatók, vagy ujjával fel lehet hengerelni.

A ragasztó különlegessége a szükséges tulajdonságok helyreállítása a fagyasztás után. Ő képes megszerezni az eredeti konzisztenciát szobahőmérsékleten.

A "Moment Crystal" univerzális gél száraz, előzetesen kristályosodhat és nem megfelelő állapotba kerülhet csak akkor, ha a csomagolás tömörsége megtört. A termék tárolása átlagosan -20 és +30 fok közötti hőmérsékletet biztosít 24 hónapig.

A ragasztó használatának két fő korlátozása van:

 • nem használható ételekhez használt ételek ragasztására;
 • Nem alkalmas polipropilénből, polietilénből és teflonból készült termékek javítására.

Használati utasítás

A maximális tapadású ragasztó azonnal megragad, mert az összetétel a legmagasabb minőségű és tartós az analógok között.Használat előtt azonban a termékleírásban leírtak szerint elő kell készíteni a csatlakoztatandó felületeket. Ha fém, akkor azt a méret, rozsda, por és szennyeződésektől kell tisztítani. Ezután kívánatos, hogy a bevonatot bármilyen csiszolóanyaggal polírozzuk, és töröljük le, eltávolítva a finom részecskéket. Ezután az anyagot acetonnal vagy benzinnel zsírtalaníthatja.

A kompozíciót csak száraz, tiszta felületeken egyenletes rétegben alkalmazzuk, és addig hagyjuk, amíg vékony, de észrevehető film képződik rajta (20-25 perc). A feldolgozott termékek nagy porozitása esetén a ragasztó jól felszívódhat, ezért újra kell alkalmazni.

A bevonat összeállítása előtt gondoskodnia kell arról, hogy az átlátszó film megfelelő legyen. Ha nem ragaszkodik a kezéhez, akkor összekapcsolhatja a szekciókat. Ezt gyorsan, erős nyomással kell elvégezni - a varrás erőssége attól függ. A zárásnak egységesnek kell lennie a teljes felületen, hogy a légbuborékok ne képződjenek.

A maximális szilárdság érdekében nem a nyomás tartóssága fontos, hanem erőssége, így a ragasztást a lehető legpontosabban kell végezni. Nyomja a felületet 5-7 másodpercig. Ezt követően lehetetlen lesz beállítani. A ragasztás során az optimálisan egyenletes nyomás eléréséhez a professzionális mesterek egy hagyományos sodrófa vagy palack használatát javasolják. A terméket a javítás után egy nappal később lehet használni, amikor a ragasztóanyag polimerizációja teljesen befejeződött.

Általában a ragasztó nem folt, de néha szükség van a maradékok eltávolítására.véletlenül megérintette a felületet. Ezt gyorsan meg kell tenni. A friss szennyeződéseket tiszta ujjával lehet eltávolítani. A szárított foltokat benzinnel vagy acetonnal távolítjuk el (kivéve a száraz tisztítandó szöveteket).

Biztonsági intézkedések

A termék használata során ne felejtsük el, hogy a szerszám éghető, így az összes ragasztási munka nem végezhető tűzforrások közelében. Szintén kívánatos a maximális szellőzés biztosítása a szobában.

Bizonyos esetekben a ragasztóanyag elpárolgása allergiás reakciót, szédülést, hányingert és hányást okozhat túlérzékenységben szenvedő embereknél. Elfogadhatatlan, hogy a szerszám a bőrre és a szem nyálkahártyájára kerüljön.

Véletlen érintkezés esetén a testnek kitett részeivel azonnal meleg vízzel öblítse le őket.

Márka választék

Az univerzális ragasztó mellett a Moment termékcsaládot más népszerű készítmények is képviselik.

 • "Moment gel" Ajánlott: otthoni függőleges kötéshez.
 • „Szuper pillanat” azonnali kötést biztosít.
 • "Super Moment Gel" a megnövekedett porozitás jellemzi.
 • Sorozata "Pillanatnyi telepítés" - bármilyen munkaképző bevonatra alkalmas szerelési szerszámkészlet.

A mai napig, a vélemények alapján, a Henkel gyártó „Moment” univerzális igényű vízálló ragasztója a legnagyobb igény. Megfelelő tárolással több éven át használható. Ugyanakkor nem veszíti el értékes tulajdonságait. A termék olcsó, szinte mindent (beleértve a természetes és mesterséges bőrt). A ragasztónak csak egy hátránya van - erős szag, amit az aceton és más aktív összetevők jelenléte magyaráz.

Hogyan lehet a ragasztót ellenőrizhetetlenül nem áramolni a csőből, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba