Titebond fa ragasztó: felhasználási típusok és árnyalatok

 Titebond fa ragasztó: felhasználási típusok és árnyalatok

A Titebond ismert, ácsmesterséges ragasztója a fa ragasztásához használt legmagasabb minőségű anyagok egyikének köszönhető. Az innovatív technológiák használata egy egyedülálló összetétel kialakításában lehetővé tette számunkra, hogy olyan ragadós anyagot hozzunk létre, amellyel különféle munkákat lehet előállítani.

típusok

Körülbelül 25 típusú Titebond ragasztó van, amelyeket sikeresen használnak ipari célokra. A leggyakoribb univerzális nedvességálló készítmények, amelyek egy komponensből állnak. Fát ragasztására használnak.

Vannak:

 • II Prémium. A készítmény nedvességálló, rugalmas, oldószerekkel szembeni immunitás.
 • Eredeti fa ragasztó. A készítmény nagy keménységű, nem plasztikus.
 • Titebond 3 ragasztó. Nincs kémiai oldószer.

A felhasználás céljától és feltételeitől függően egy vagy másik összetétel kerül kiválasztásra.

Jellemzők

A Titebond ragasztó professzionális használatra készült. Az utasítások szerint azonban mindennapi életben használható.

Az anyag típusától függően az összetevők összetétele eltér. A fő összetevők között alifás gyanta, szintetikus gumi, polimerek, poliuretán, fehérje és víz bocsát ki. A standard csomagolás 473 ml anyagot tartalmaz.

A ragasztóval való munkavégzés során fontos figyelembe venni a gyártó csomagolásán feltüntetett hőmérséklet-, páratartalom-paramétereket.

Meg kell jegyezni, hogy kikeményítve a ragadós emulzió bézs színű filmet képez. A ragasztó könnyen eltávolítható a kezelt felületről száradásig. Ezután a kézben lévő eszközöket kell használni.

vonás

A kompozíció típusától függően A Titebond ragasztóanyag (nagyobb vagy kisebb mértékben) a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • rendelkezik vízállósággal;
 • magas kötési szilárdságot biztosít;
 • ellenáll a magas hőmérsékletnek (akár 50 fok nullánál);
 • nem esik össze a vegyi anyagok hatására;
 • nem érzékeli az akusztikus rezgéseket;
 • nem tartalmaz csiszolóanyagot, ezért nem rontja meg az eszközöket;
 • az anyag mérgező összetevőket tartalmaz;
 • nem esik össze a fagyasztás során;
 • gyúlékony 100 fokos hőmérsékleten.

  Emellett a Titebond 3 Universal Glue a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • környezetbarát;
  • alkalmas alacsony hőmérsékleten történő munkavégzésre.

  A kompozíció alapjellemzőinek ismerete lehetővé teszi, hogy a lehető legjobb minőséget kapja felár nélkül.

  Alkalmazási kör

  Clay II Premium fa kötések összekötésére, papíranyag ragasztására, laminálásra, rétegelt lemezre, forgácslapra, furnérra. Kültéri fa bútorok javításához használt anyag. A vágódeszkákat a főzéshez ragaszthatják.

  Eredeti fa ragasztó fából készült hangszerek tervezése és javítása.

  Titebond 3 furnér, rétegelt lemez, fa, műanyagok, forgácslapok összekapcsolására szolgál. Az eszközt belső és külső építési munkákhoz használják. A készítmény biztonságossága miatt az anyag felhasználható az élelmiszeriparban. A ragasztót nem használják víz alatti felületek csatlakoztatására.

  Használati tippek

  A Titebondot csak pozitív hőmérsékleten kell használni. A bázis ragasztása száraz legyen, alaposan tisztítsa meg a szennyeződéstől, zsírtól, idegen részecskéktől.

  Az anyag felszínre való felhordása előtt keverni kell. Emlékeztetni kell arra, hogy a kompozíció 10-20 perc alatt teljesen kikeményedik. Ezért szükséges a munka megkezdése előtt elkészíteni.A felület sűrűbb fogásához egy ideig nyomás alatt tartható.

  A festett felületek, valamint a nedves felületek összekapcsolásához nem ajánlott ragasztó keverék.

  Minden ragasztóval végzett munkát védőfelszerelésben kell végezni. Ehhez speciális kesztyűt és szemüveget használnak. Ha a termék érintkezik a bőrrel vagy a nyálkahártyákkal, bő vízzel le kell mosni, és szükség esetén forduljon szakemberhez. A helyiséget jól szellőztetni kell. A páratartalom nem haladhatja meg a megállapított normákat.

  A vízálló ragasztóanyag eltarthatósága a csomagolás megnyitásától számított 2 év. Tárolja szobahőmérsékleten. A lejárt ragasztó nem ajánlott.

  Vélemények

  A mindennapi életben a ragasztószerkezetet használók megjegyzéseinek egyaránt vannak pozitív és negatív vélemények.

  A pozitív szempontok közé tartozik a könnyű használat, a felületek nagy tapadásának sűrűsége, gyors fagyasztás. Vannak vélemények, hogy a ragasztó ereje magasabb, mint maga a fa ereje. Megjegyezzük, hogy az anyag, amíg megszárad, könnyen eltávolítható bármely felületről.

  A hátrányok közé tartozik, hogy a ragasztóanyag nem képes közvetlen napfényben tartani a szerkezetét. Gyorsan megsemmisül a ragasztóvonal. Azt is megtalálja a véleményét, hogy a ragasztó vízben oldódik, ezért nem ajánlott a hajók javítására. Sokan megjegyzik a viszonylag magas költségeket.

  A készítmények használata során a készítményre vonatkozó állítások használatára vonatkozó utasításoknak megfelelően nem fordul elő. A negatív értékelések leggyakrabban a felhasználási technológia vagy az alacsony minőségű vegyületek használatának megsértésével járnak. Fontos megjegyezni, hogy a javítási eszközöket üzletekben kell megvásárolni. Szükséges gondosan tanulmányozni az utasításokat, és ha bármilyen kérdése van, forduljon szakemberhez.

  Hasznos tippek a fa ragasztásához a következő videóban találhatók.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba