Kétkomponensű poliuretán ragasztó: a választás jellemzői

A javítások végrehajtása során nem lehet speciális rögzítő kompozíciók nélkül. Ehhez a szakemberek és a hétköznapi ügyfelek különböző összetételű ragasztókat használnak. A kétkomponensű poliuretán ragasztót széles körben használják. Ez egy univerzális módja a befejező anyagok és más alkatrészek biztonságos csatlakoztatásának. A magas teljesítmény miatt a termék tiszteletet szerzett a globális piacon és az orosz vásárlók körében.

Általános jellemzők

A kompozíció neve önmagáért beszél: a ragasztó alján két összetevő van, amelyek mindegyike saját egyedi funkciót lát el.

 • Elemszám 1. Komplex polimerek többértékű alkoholokkal kombinálva. Külsőleg nagyon hasonló a viszkózus és viszkózus paszta. Hála neki, a ragasztó nagy rugalmassággal, praktikussággal, viszkozitással és átláthatósággal robbant.
 • 2. számú elem. A második összetevőt, amely a szükséges konzisztenciát hozza létre, diizocianátnak nevezzük. A fenti két elem azonos arányban van összekapcsolva.

A választás előnyei

A szakértők a 2 komponens ragasztók számos jellemzőjét azonosítják.

 • A készítmény különböző anyagok ragasztására használható. Mesterséges és természetes is. Használatával fa, szövet, fém, műanyag, gumi, kő felhasználásával dolgozhat. Így az egyik termék elég nagy munka előtt.
 • Agyag nem fél a hőmérsékleti ingadozásoktól. A minőségi termék magas műszaki és műszaki jellemzőkkel rendelkezik, mind magas, mind alacsony hőmérsékleten a hőmérőn.
 • Nem zuhan túlzott nedvesség, üzemanyag vagy olaj hatására. A penész, a gomba és az egyéb negatív folyamatok szintén nem szörnyűek.
 • A minimális kötési idő és a szárítás gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a munkafolyamatot. Ez a legjobb választás, ha a munkát a lehető leghamarabb befejeznie kell.
 • A befejező anyag biztonságosan rögzíti a szükséges elemeket vízszintes és függőleges felületeken. A poliuretán készítmény kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Az MDV vagy PVC szerkezetekkel való munkavégzés során a ragasztó kiváló minőségű, tartós és kopásálló tömítőanyagot tölt be. A fagyasztott réteg segít a zaj csökkentésében és a helyiség melegen tartásában. Ha a régiónak kemény éghajlata van, az ilyen ragasztó hasznos lesz.
 • A termék gazdaságos. A kedvező költségek segítenek az alapok jelentős részét megtakarítani, különösen nagy tárgyak alapján történő javítás esetén.

hiányosságokat

A szakemberek és a felhasználók csak két mínuszot osztanak el két összetevő alapján - ez egy hosszú szárítási idő. Ezt a számot azonban teljesen kompenzálja a teljes megbízhatóság, tartósság és egyéb előnyök. Másrészről a hátrányt tekinthetjük előnynek abban a tekintetben, hogy a mesternek elegendő ideje van ahhoz, hogy a javítást teljesen beállítsa.

Főbb jellemzők

Mielőtt megvásárolná a ragasztót és megkezdené a munkát, meg kell ismerkednie az ilyen típusú készítmények egyedi jellemzőivel. A főbb jellemzők ismerete segít meghatározni, hogy megbirkózzanak-e a feladat anyagával.

Az alábbi kétkomponensű poliuretán ragasztóanyag műszaki jellemzői.

 • A termék négyzetméterenkénti fogyasztása 800-2000 gramm. Az arány a munka típusától és az alapítvány típusától függ.
 • A munkát bizonyos hőmérsékleti körülmények között kell elvégezni. A legalacsonyabb szám - 20 ° C.Legfeljebb 80 fokos pluszjel.
 • A ragasztó alkalmazása során győződjön meg arról, hogy a helyiség hőmérsékletét a + 15 ° C és + 30 ° C közötti tartományban tartjuk.
 • Tartsa a terméket szorosan zárt csomagolásban, távol a napfénytől. Hőmérséklet-tárolási feltételek: nullától 50 fokig hő.
 • A maximális nyírószilárdság 3 Newton / négyzetméter. mm. Ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a javítási és beállítási folyamat határát.
 • A ragasztó teljes kikeményítéséhez 24-48 óra. Minden a rétegtől függ. Minél vastagabb, annál tovább tart a fagyasztás.
 • Egy liter folyadék 1,55 kg.
 • A ragasztó részeként teljesen szerves oldószereket nem tartalmaz.
 • A ragasztó padlófűtéses technológiával használható.
 • A termék különbözik a hasonló összetételektől, amelyek nagy tapadásúak lúgokkal.
 • Tekintettel a fenti műszaki jellemzőkre és számos előnyre, nem nehéz megérteni, hogy a ragasztó széles körű alkalmazási területtel rendelkezik. A ragasztó hosszú élettartama alatt a tartósság és a megbízhatóság fenntartása. A padlóburkolat beépítése után néhány évtizeden belül a parketta ragasztó nagyon ellenáll az állandó terheléseknek.
 • A Clay-nek csodálatos tulajdonsága van, hogy a legkisebb deformációval bővüljön. További rögzítést biztosít az egyes lemezek között. Ebben az esetben biztos lehet benne, hogy a parketta nem szétesik. Az anyag sűrű szerkezete miatt az elemek között nem lesz nedvesség, ami káros hatással van a fára és a fém elemekre. Ne felejtsük el, hogy a nedvesség a baktériumok szaporodását okozza.
 • A ragasztó tökéletesen megbirkózik a csempékkel végzett munkával. A szerkezet megbízható csatolást biztosít egy vízszintes vagy függőleges felülettel. A termék fürdőszobákban használható, ahol a megnövekedett nedvességtartalom fennmarad. A víz, a gőz és a nedvesség nem tűnik tartósnak és praktikusnak.
 • Két komponensen alapuló poliuretán ragasztó segítségével különféle díszítőelemek állnak a kőből, üvegből, márványból és más anyagokból. Minőségi termék használata és a használati utasítás betartása után az alkatrészeket hosszú ideig biztonságosan rögzítik.
 • A javítóipar szakemberei azt mondják, hogy a poliuretánvegyületekkel való munka nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Még a kezdő is használható, de csak akkor, ha szigorúan betartja az utasításokat. A rajzhoz a speciális raklap használata szükséges. Javasoljuk, hogy azonnal vegye fel, amikor ragasztót vásárol.

Hogyan kell elvégezni a munkát?

edzés

Alkalmazás előtt először elő kell készítenie a felületet, különben a várt eredmény nem érhető el. Meg kell tisztítani az alapot a törmelék, a por és egyéb szennyeződések eltávolításával. Szüksége van továbbá az érdesség és a sorok eltávolítására is. Csak teljesen szárított felületre ragasszon ragasztót.

A ragasztót alaposan össze kell keverni, hogy homogén masszát képezzen. Ez az eljárás egy réteg szép és egyenletes elhelyezéséhez szükséges. A keveréshez ajánlott egy spatulát használni.

büntetés kiszabása

Most itt az ideje, hogy közvetlenül alkalmazza a terméket. Szüksége van egy speciális eszköz használatára. A maximálisan megengedhető ragasztórétegnek 1 cm-nek kell lennie. Győződjön meg róla, hogy a ragasztó egyenletesen fedi le a felületet, és hogy nincsen elakadás, mozgás vagy egyéb hibák.

állvány

Ha elegendő mennyiségű ragasztót viszünk fel a felületre, szükséges a szükséges elemek rögzítése. Javasoljuk, hogy ezt az eljárást egy órán át végezze, hogy a légköri hatás ne rontja a ragasztó rétegét. Ellenkező esetben a kompozíció elveszítheti a gyártók által garantált összes tulajdonságot. A javítás előtt meg kell számolni az egyes műveletekre fordított idő eltöltését.

Végső szakasz

Ha túl sok ragasztót alkalmaz, könnyen eltávolítható. A tiszta alkohollal megnedvesített puha ruhát kell használni. Javasoljuk, hogy ezt az eljárást haladéktalanul végezze el, hogy a ragasztónak ne legyen ideje megszilárdulni.

A terméknek a kompozícióval való érintkezésének területe a teljes felület méretének legalább 75% -a. Amint a munka befejeződött, el kell hagynia a szobát egy-két napra. Ebben az időben tartózkodjon a kezelt területen végzett munkától és manipulációtól. A fent említett időszak után az alkatrészek biztonságosan összekapcsolódnak.

Óvintézkedések működés közben

Ha ragasztót használ, kövesse a gyártó által a vásárlásra vonatkozó utasításokat. Ne feledje, hogy megvédje magát a sérülésektől és egyéb károktól.

A készítményt megfelelő hosszúságú sűrű gumikesztyűre kell felhordani. A ragasztó keverésekor célszerű szemvédőt lezárni.

Ha a ragasztó a bőrére kerül, azonnal távolítsa el. A meleg víz és a szappan összetételének legjobb módja. Ha a ragasztó részecskék a szemhéjra kerülnek, azonnal forduljon orvoshoz. Biztosítsa a megfelelő levegő keringést az alkalmazás során. Ha ez nem lehetséges, takarja el arcát légzőkészülékkel.

Hogyan tárolja a terméket?

Javasoljuk, hogy hat hónapig használjon csomagolatlan ragasztót. A lezárt csomagolás megnyitása után a nedvesség behatol a belsejébe, amelynek nagy része rontja a ragasztó műszaki és működési jellemzőit.

Ha a terméket helyi javításra vagy egy kis helyiség befejezésére választja, ajánlott egy kis csomagot vásárolni a készítményből. Az áramlási sebesség ismeretében a szükséges mennyiségű ragasztó kiszámítása nem nehéz.

Tippek a szakértőktől

A poliuretán eltarthatóságának meghosszabbítása érdekében a kétkomponensű ragasztó nem nehéz, egyszerű szabályokat hallgatva. A cső javítása után zárja le a felesleges levegőt a csomagolásból. Csak finoman nyomja le a csomagolás falát. Győződjön meg arról, hogy a kupak szorosan illeszkedik a csomagoláshoz.

Tartsa a csomagolást fejjel lefelé. Ez a módszer nem teszi lehetővé, hogy a ragasztó darabjai az alsó részre süllyedjenek, és blokkolják a csomagolás kifolyását. A javítási területen dolgozó kézművesek a poliuretán ragasztó függőleges ellátását ajánlják. Ehhez csak két lapra lesz szüksége. A fúróval gyorsan készíthet lyukakat a ragasztósapkák méretéhez. Ez a tárolási módszer növeli a termék élettartamát a lehető legnagyobb mértékben.

következtetés

A javítóiparban sokáig poliuretán alapú anyagot használtak. Minden kiváló tulajdonság eléréséhez szükséges tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül az anyagot járművek, például hajók vagy autók javítására használják.

Ez egy praktikus és megbízható eszköz, amely sűrű és hosszú távú elemeket tartalmaz az anyagtól függetlenül. A professzionális jellemzők ellenére a ragasztó könnyen használható otthon, még bizonyos tapasztalatok nélkül is.

  A modern piac hatalmas termékválasztékot kínál. Az árukat hazai és külföldi gyártók kínálják. Nagyon értékes termékek "Uzin".

  A kétkomponensű poliuretán ragasztó megválasztásának tulajdonságairól olvassa el az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba