Japán homlokzati panelek egy magánházhoz: az anyagok és a gyártók áttekintése

Bármely épület vonzó megjelenése mindenekelőtt homlokzatát hozza létre. A lakások befejezésének egyik innovatív módja a szellőztetett homlokzati rendszer használata. Az ilyen praktikus és tartós panelek a befejező anyagok piacán a japán márkák Nichiha, Kmew, Asahi és Konoshima kínálják.

Jellemzők és specifikációk

A gondos tulajdonosok nemcsak a ház befejezéséhez felhasznált anyagok minőségéről és elfogadható áráról gondoskodnak, hanem a maximális környezetbarátságról is. Ezért kell figyelniük a japán gyártók technológiájára. Az alapvető különbség ezek között a befejezési lehetőségek között - a homlokzatok szellőztethetősége.

A japán befejező anyagok egyik jellemzője a gyakorlatiasság., amelyet öntisztító felület okoz. Az ilyen panelek felépítése a tiszta homlokzatokat kapja, amelyek nem igényelnek különös gondosságot, mert a szennyeződéseket az eső alatt könnyen le kell mosni.

A japán homlokzati dekorációs panelek méretei 455x3030 mm, vastagságuk 14-21 mm. Az ilyen anyagok másik jellegzetes jellemzője a könnyű telepítés. Minden japán szerelőrendszer és alkatrészei azonosak. Ezért nem csak problémamentesen változtathatja meg az alkatrészeket, hanem szereti a különböző gyártóktól származó anyagokat is.

A japán panelek telepítése vízszintes vagy függőleges irányban történhet. A befejező anyagon kívül a készlet rögzítőelemeket, alkatrészeket, valamint tömítőanyagot és speciális maszkoló festéket tartalmaz a panelek árnyékolásának megfelelően. A modern burkolólapok rejtett zárakkal rendelkeznek a rögzítéshez, aminek köszönhetően a homlokzat felülete szilárd és szinte ízületek nélkül van. És az anyag szellőzőréséből adódóan a levegő keringése biztosított, ami miatt a csempe között nem keletkezik kondenzátum.

A panelek több rétegből állnak (elsődleges, elsődleges, összekötő és külső szín). Ennek oka a termékek több rétegű tartóssága, tűzállósága, hang- és hőszigetelése. A japán gyártók burkolóanyagot használnak, amely hasonlít a természetes kő, tégla, fa, pala vagy dekoratív vakolathoz. Ennek megfelelően választhatja a fali dekoráció bármely stílusának lehetőségét.

Például, a "fa alatt" cserép "ország" házban vagy vidéki házban alkalmas. A kőburkolat megfelelő lesz a többszintes masszív házban. Ugyanakkor a japán panelek külső részén található természetes kő utánzása olyan valószínű, hogy még apró részletek, mint pl. Letörések, karcolások vagy színkülönbségek is láthatóak lesznek.

A modern világban a japán homlokzati anyagokat nem csak a nyaralók és házak befejezésére használják, hanem burkolóhivatalok, kávézók, üzletek, éttermek, mozik, könyvtárak és egyéb nyilvános létesítmények számára is. Ebben az esetben a „vakolat alatt” opciót általában választják, míg a helyiségen belül és belül is használhatók.

gyártók

Nichiha

A japán Nichiha gyártó évtizedek óta dolgozik a befejező anyagok piacán. Hazánkban 2012 óta ismert. Ma az egyik legnépszerűbb márka, amely ilyen termékeket értékesít. A márka termékei hosszú élettartamot, környezetbarát és kopásállóságot mutatnak.Mindez a panelek gyártásánál alkalmazott innovatív technológiáknak és az összetételüket alkotó speciális alkatrészeknek köszönhető.

Az emberi egészségre szánt anyagok ökológiája és biztonsága ilyen kiegészítő komponensek használatával érhető elmint a csillám, kvarc, fás szál és még zöld tea rost. Ez az oka annak, hogy a Nichiha befejező paneleket gyakran nemcsak a homlokzatok befejezésére használják, hanem a belső belső falakhoz is. A Nichiha homlokzati anyagok felülete öntisztító. Ez azt jelenti, hogy az első eső után az otthoni ragyogni fogja a napot, mint az új. Ennek a márkanévnek a „ötödik legjelentősebb” paneljei a hang- és hőszigetelés feladataival, valamint tűzálló és hideg ellenállóak.

A tartósságról még egyszer nem beszélhetünk, mivel az összes japán terméket ismételten ellenőrzik és tesztelik az értékesítés előtt. A panelek levegőjében lévő levegővel rendelkező kapszulák minimális jelenléte miatt minimális a telepítés problémái, még a képzetlen építők között sem. Igen, és ezért az épület alapjaira nehezedő terhelés kicsi lesz.

Az orosz fogyasztók is elégedettek a Nichina homlokzati panelek gazdag választékával, textúráival és árnyalataival. Különösen népszerű a honfitársaink között a téglából, fémből vagy kőből utánzó lehetőségek, "a fa alatt". Mivel a japán márka homlokzati paneljeinek teljes palettája kb. 1000 darabot tartalmaz, mindenki saját ízlésének és egy építészeti tárgy konkrét tervének megfelelően választhat egy lehetőséget.

Kmew

A japán Kmew márka világszerte hírnevet szerzett a szálcement homlokzat és a tetőfedő panelek megbízható és bevált gyártójaként. Ez a befejező anyag természetes adalékanyagok és cellulózszálak hozzáadásával készül. Ennek köszönhetően a vállalat panelei környezetbarátak és biztonságosak az emberi és állat-egészségügyi termékek számára.

Az ilyen panelek szilárdságát speciális gyártási technológia biztosítja. Az anyagot nagy nyomás alatt préseljük, majd kb. 180 ° C hőmérsékletű kemencében dolgozzuk fel. Ennek köszönhetően a Kmew elülső panelek ellenállnak a külső hatásoknak, ütéseknek és különböző mechanikai sérüléseknek.

A Kmew panelek előnyei:

 • tűzállóság;
 • az anyag egyszerűsége, amely leegyszerűsíti a telepítési folyamatot, és megszünteti a tartószerkezetek felszerelésének szükségességét;
 • magas hangszigetelés;
 • szeizmikus ellenállás (a kivitel még erős földrengést is elvisel);
 • fagyállóság (az anyagvizsgálatokat különböző hőmérsékleteken végezzük);
 • a könnyű kezelés (a por és a szennyeződés öntisztító tulajdonságai miatt);
 • színtartósság (a gyártó 50 évig garantálja a színmegtartást);
 • ellenállás az ultraibolya sugárzással szemben;
 • a homlokzat felépítésének egyszerűsége és a homlokzati felület szilárdsága, amely egy speciális rejtett rögzítéssel érhető el;
 • a panelek bármilyen hőmérsékleten és az év bármely időpontjában történő telepítésének képessége;
 • a színes és texturált japán befejezőanyagok széles választéka, amely lehetővé teszi, hogy nemcsak az építészeti megoldásokhoz tartozó paneleket válasszák, hanem a különböző gyűjteményekből származó anyagokat is kombinálják a legdrágább tervezési ötletek megvalósítása érdekében.

Ami a tervezést illeti, a vállalat termékválasztéka több sorozatú paneleket tartalmaz. A "Neorok" iránya olyan anyagokat kínál, amelyek nagy üreggel rendelkeznek kapszulák formájában. Ennek köszönhetően a panelek könnyűek és megakadályozzák a hőmérséklet változásakor a nedvesség kialakulását. A "Serradir" sorozat jellemzője a kis porózus képződmények, és a panelek ugyanazokkal az innovatív tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az előzőek.

A vállalat többféle anyagot is kínál, amelyek alkalmasak a külső felületek befejezésére.

 • "Gidrofilkeramika" - kerámia bevonat szilikon gél hozzáadásával, melynek köszönhetően a panelek immunizálódnak az UV sugárzással és hosszabb ideig megtartják eredeti színüket.
 • "Paverkout" Ez egy akril szilikon bevonat, amely megvédi a szálcement külső réteget a szennyeződések és a por hatásától.
 • A "Fotocerámia" összetétele magában foglalja a fotokatalizátorokat is, amelyek miatt a panelek fokozott öntisztító tulajdonságokkal rendelkeznek.
 • "Kezdeti teljesítmény-hidrofil" a speciális bevonatnak köszönhetően megakadályozza, hogy a szennyeződések eljussanak az elülső panelekhez.

Asahi

Egy másik gyártó a homlokzati panelek, kevésbé népszerű a mi országban, de nem kevesebb a kereslet a világ minden tájáról - Asahi. A panelek nem félnek a széltől, a csapadéktól, a portól és a szennyeződéstől. Különlegességük a cellulóz és a portlandcement jelenléte a kompozícióban, amely biztosítja a homlokzati termékek élettartamának és tartósságának növelését.

A márka termékeiben a fakulásnak való ellenállás nem alacsonyabb, mint más japán gyártóké. A termékek előnyeiről sokféle szín látható, valamint kiváló hő- és energiatakarékossági tulajdonságokkal rendelkezik. A könnyű szerelést az biztosítja, hogy a panelek különböző anyagokból (pl. Fa vagy fém) szerelhetők fel.

Konoshima

A Japánból származó másik márka, a Konoshima szálas cement paneljei minimális vastagságú nanokerámia bevonattal rendelkeznek, amely megvédi a homlokzatot a csapadék, az ultraibolya sugárzás, a por és a szennyeződés hatásaitól. A benne lévő titán-oxid oxigénnel kombinálva penész és szennyezést oxidál, ezáltal megsemmisíti őket. És a felszínre jutó víz vagy kondenzátum képes kialakítani egyfajta filmet, ahol a por és a szennyeződés leáll, anélkül, hogy magába kerülne a panel. Ezért még a könnyed eső is könnyen lemossa a homlokzatból származó szennyezést. Fontos továbbá, hogy a Konoshima befejező panelek ne tartalmazzanak mérgező anyagokat vagy azbesztet.

Szakmai tippek

Japán homlokzati panelek használatakor emlékeznie kell a szakemberek ajánlásaira és vegye figyelembe a mesterek visszajelzéseit. Súlyos orosz éghajlatban (természetesen, ha nem élsz délen, ahol nincsenek hideg télek), a szakértők erősen javasolják, hogy a fal és a panelekkel bélelt homlokzat között szigetelő réteget helyezzünk el. Ez nemcsak melegebbé teszi az épületet, hanem jelentősen javítja teljesítményét is.

Ásványgyapot vagy polisztirol hab használható hőszigetelő anyagként. Olcsó habok is megengedettek, de sajnos nem teszi lehetővé a kondenzátum elpárolgását a belső szerkezetekből. Ezért ebben az esetben további szellőzőnyílásokat kell létrehoznia. A kiválasztott szigetelés speciális ragasztóval, valamint szokásos dübelekkel és önmetsző csavarokkal rögzíthető.

következtetés

A Nichiha, Kmewca, Asahi és Konoshima márkájú rostcement japán panelek segítségével könnyedén készíthet egy igazi építészeti alkotást egy közönséges szerény házból, és meglepheti a szomszédait.

A vásárlást azonban érdemes emlékezni arra, hogy az építőanyagok piacán számos hamisítvány létezik. Mint tudod, a nyomor mindig kétszer fizet. Éppen ezért ajánlatos kizárólag a japán cégek hivatalos forgalmazóitól vásárolni az előlapokat. A speciálisan Japánban kiképzett mesterek segítségével megrendelheti a befejező anyag telepítését is.

A privát ház japán homlokzati paneljeinek gyártóiról lásd az alábbi videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba