Magánház előlapja: modern gyártási és telepítési módok

A fa mindig nagyon népszerű volt az emberekben. A táblát egyre inkább befejező anyagként használják, melyet praktikus és egyedi kialakítás jellemez. Különös figyelmet kell fordítani a magánházak díszítésére használt homlokzati termékekre.

Jellemzők

Az elülső fedél a lakóépületek külső falainak fedezésére használt befejező anyag. Technikailag természetes fából készült termék, amelyet különleges kezelésnek vetnek alá. Az ilyen hatások megváltoztathatják az anyag szerkezetét is, ami növeli annak műszaki jellemzőit.

A homlokzati lapok különböző méretűek és formájúak lehetnek., de kívülről a termékek olyan szerkezettel rendelkeznek, amely teljesen megegyezik a természetes fával. Ez olyan fajtákra vonatkozik, amelyek előállítása során további polimer komponenseket vezetnek be a fafelületekbe.

A külső felület előlapja széles körben használatos az építőiparban. Ez eltér a hagyományos fáktól, ami ellenállóbb a külső tényezőkkel szemben. Különös figyelmet kell szentelni a festett anyagoknak vagy a termoboardnak.

A homlokzat fő célja a homlokzatok díszítése. - nem használható védőanyagként, mivel jellemzői nem teszik lehetővé az optimális hőszigetelési feltételek megteremtését.

Előnyök és hátrányok

Az elülső fedélzet befejezését egyre inkább kis házakban gyakorolják, de a sokemeletes épületeken is megtalálható.

Az ilyen termékek népszerűsége pozitív tulajdonságaihoz kapcsolódik:

 • Környezetbarát. Szinte mindenféle termék természetes fából készült. Ez a termék nem érinti az emberi testet. A speciális széf kategóriájában a begyűjtött vagy kalcinált anyagok tulajdoníthatók. Ha a kompozit tábláról beszélünk, a biztonság szintje még nem bizonyított teljes mértékben. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy gyártása során különböző polimer anyagokat adnak a termék szerkezetéhez.
 • Kiváló minőségű szellőzés. A termékek speciális keretre vannak szerelve, így nem illeszkedik szorosan a falakhoz. Ezen felületek között egy légrés alakul ki, ahol a gázok keringenek.
 • Szélvédőre. A befejező anyag alakja a szomszédos elemek között szoros dokkolót tartalmaz, így a skandináv és más típusú táblák a falat is védik a szél hatásától.
 • Hőszigetelés. A fa önmagában is jól tartja a hőt, ami lehetővé teszi, hogy optimális hőmérsékletet tartson fenn a házon belül. Ez az érv az egyik leghatékonyabb tényező, amely befolyásolja az anyagot.
 • Tartósság. A termékek könnyen ellenállnak a külső hatásoknak. Ez lehetővé teszi, hogy az anyagot sokkal hosszabb ideig használják a hagyományos fából készült táblához képest. Ezt a hatást az anyag speciális feldolgozása és az anyag szerkezetének megerősítése révén érik el.
 • Gyakorlatiasság. A lemez felülete sima szerkezetű, ami egyszerűsíti az anyag gondozását.
 • Egyedi design. Bár a tábla fás szerkezetű, szinte soha nem ismételhető. A sok szín jelenléte lehetővé teszi, hogy szinte minden ízlés és a ház általános kialakítása alatt válasszon lefedettséget.
 • Egyszerű telepítés. A termék javításához nem lesz szükség túl bonyolult eszközökre és sok tapasztalatra - a bélést még egy tapasztalatlan otthoni tulajdonos is elvégezheti.

Az előlap nem egyetemes megoldás, mivel számos jelentős hátránya van:

 • Alacsony tűzállóság. Bár a gyártók védőanyagokkal dolgozzák fel, nem mindig védik az anyagot a tűztől. Ez különösen igaz a fa, amely kizárólag fából készült.
 • Magas költségek Ennek oka nemcsak a gyártási folyamatok, hanem a különböző drága erdők használata is.
 • Az állandó ellátás szükségessége. A legtöbb esetben ez a plankenre vonatkozik, amelyet rendszeresen speciális védőoldatokkal kezelnek.
 • Minimális ellenállás a fakulás ellen. A kompozit anyagok gyakran hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. Ugyanakkor a fűtés során a fa nagyon jól kitágul, így a telepítés során figyelembe kell venni ezt a tényezőt, és megfelelő hézagokat kell hagyni az összekötő elemek között.

típusok

Az előlapok természetes fából, valamint mesterséges anyagokból készültek.

A gyártási módtól függően az ilyen típusú termékek több típusra oszthatók.

 • Kötetlen fedélzet A termék különböző fafajokból készült vékony vágású anyag. A termék felületén nincs kéreg, és különleges védőoldatokkal is kezelhető. A legtöbb esetben ez a fajta tábla vörösfenyőből készül, amely könnyen ellenáll a gombáknak és tartós. Az anyag a legolcsóbb, így nem mindig a kereslet a piacon.
 • Planken. Ez az éles tábla, amelyben minden fél körkörös. Készítsen fák különböző fajtáiból. Különösen népszerűek a kőris, a tölgy, a cédrus és a vörösfenyő anyagok - ezek a fafajok a tartósságuk és az egyedi dekoratív tulajdonságaik alapján különböznek. A piac bemutatja az egzotikus fajtákból származó termékeket is, köztük kumarát, teak, zsindely és meranti.
Kötetlen fedélzet
Planken
 • Composite. A fa és a polimer kompozit lapja a legvonzóbb az összes vizsgált típus közül. A tartósság, a tartósság, a tűzállóság és a hőmérséklet és páratartalom ellenállása jellemzi. Ezek az anyagok nagyon emlékeztetnek a teraszra, amely ugyanazzal az elvvel rendelkezik.
 • Termodoska. Az anyagot szokásos fából készült táblákból is nyerik. A késztermék speciális hőkezelésnek van kitéve. A fa folyamatában eltávolítja az összes vizet, és megváltoztatja a szerkezetét is. Ezt követően az anyag gyakorlatilag nem képes nedvesség felszívására, valamint könnyen ellenáll a külső hatásoknak.
 • Szálas cementlemez. A mesterséges anyagok egy másik képviselője. Ebből az anyagból származó táblát nem használják olyan gyakran, mint amennyire semmi köze a természetes fához. Ugyanakkor a termékek nagyon jó műszaki paraméterekkel vannak ellátva, és hamarosan kicserélhetik a fent leírt anyagokat.
Composite.
Termodoska
Rostcement

gyártók

Az előlap népszerűsége évről évre nő. Nemcsak homlokzatok burkolására szolgál, hanem a ház bizonyos területeinek dekoratív bevonataként is. Ma a piacon sokféle burkolólap van.

E sokféleség között számos népszerű márka létezik:

 • Vetedy;
 • Bruggan;
 • A Legro kiváló minőségű és eredeti formatervezésű, magyar gyártású termék;
Vetedy
Bruggan
Legro
 • A PS-Wood a WPC táblák hazai gyártója, amely a német technológia szerint készül;
 • Revaldia;
 • "Ecoles" - magas színvonalú, különböző típusú házakhoz alkalmas planken gyárt.
PS-Wood
"Ecoles"
Revaldia

Sok más cég is gyárt olyan anyagokat, amelyek könnyen használhatók az épületeken kívül és belül is.

felszerelés

A burkolat elülső burkolatból történő beépítésének technológiája a következő egymást követő műveletekből áll.

 • Felkészülés a falakra. Ez gyakran magában foglalja a felső oldalfelület erősítését. Ha a falakat a gipszről hámozták, akkor ezeket a helyeket le kell zárni, hogy később a helyzet ne romoljon.
 • Rögzítő szigetelés. Ez a réteg nem kötelező, de az előlap lehetővé teszi a szigetelés használatát. Itt ásványgyapotként és más hasonló anyagként is használható. Fontos, hogy gondoskodjunk a szigetelés szigeteléséről - a legjobb, ha mindkét oldalon egy speciális védőfóliával fogjuk meg.
 • Ládák telepítése. Keretként használjon fa lécet vagy fémprofilt. Az első lehetőség planken és mindenféle természetes fából készült táblára alkalmas. Ha kompozit anyagokat használnak, akkor jobb, ha olyan fémprofilokat használunk, amelyek ellenállnak a nagy terheléseknek. Minden keretvezető elem függőlegesen van elrendezve.
 • A tábla rögzítése. A rögzítő elemek egyszerűek. Favázas és planken esetében rendes önmetsző csavarokat használnak - a lapot az alapra csavarják. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen típusú anyagok nem fedik egymást - kívánatos, hogy hagyjon egy kis rést a közöttük, ami lehetővé teszi a fa terjeszkedését. Kompozitlemezekhez speciális fémszerkezetekhez készült rögzítőket használnak. Meg kell jegyezni, hogy néha szokásos fémcsavarokat is használhat.

Ilyen feladatok esetén érdemes csak a bevált márkákból származó minőségi termékeket használni annak érdekében, hogy kizárják a struktúrák gyakori javítását és az épület egyedülállóvá tételét.

Gyönyörű példák

Az elülső fedél egy egyedülálló arcú anyag, amely drasztikusan megváltoztathatja bármely otthon megjelenését. Például más befejező anyagokkal és üveggel kombinálva egy kis ház egy teljesen egyedi, utánozhatatlan megjelenést adhat.

Egy nyilvános szórakoztató helyszín homlokzatának kialakítása. Itt, első pillantásra, minden rendkívül egyszerű, de a különböző színű táblák használata nagyon eredeti.

Az elülső tábla gyors és hatékony összeszerelésével kapcsolatos információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba