Fajták és homlokzati kazetták telepítése

Az épületek homlokzatainak befejezéséhez számos modern anyagot folyamatosan frissítenek új termékekkel. A külső burkolatok új generációs termékei a már meglévő anyagok pozitív tulajdonságainak nagy részét kombinálták, ami a fogyasztók iránti kereslethez vezetett. Ezek a termékek homlokzati kazettákat tartalmaznak.

Jellemzők és specifikációk

A szellőztetett befejező anyagot gyakran fém kazettáknak nevezik. Ezeknek a termékeknek a fő jellemzője a tervezés - a különböző fémekből vagy nyersanyagok ötvözeteiből álló téglalap vagy négyzet alakúak. A kazetták szélei befelé hajlottak, aminek következtében hasonlóak a dobozokkal. Egy ilyen doboz speciális rögzítőfuratokkal rendelkezik, valamint egy hajlítás a termék felső részén. Az alsó él rögzítésre kerül, lyukakat tartalmaz a felgyülemlett kondenzátumról való kilépéshez és az alap szellőzéséhez.

A termékek telepítése a falra csavarokkal vagy szegecsekkel. A fő cél mellett a homlokzati kazettákat különböző célokra szerelt szerkezetek elrendezésére használják.

Az anyag a béléshez szükséges építési termékek csoportjába tartozikhasználatuk lehetővé teszi, hogy radikálisan módosítsa az épület külső részét. Ezenkívül a termékek szellőztetett homlokzatokat hoznak létre, javítják a külsőt, és az épületek rekonstrukciója során költségvetésként működnek.

A termékeket a rögzítéshez szükséges egyéb alkatrészekkel együtt értékesítik.

A készlet a következő elemeket tartalmazza:

 • fémprofil;
 • lejtők
 • szélpanelek;
 • mankók;
 • vágja;
 • olyan termékek, amelyek segítségével a hiányosságok a telepítés során rejtve maradnak;
 • a rögzítéshez használt sarkok.

Előnyök és hátrányok

A kazettás termékeket széles körben követelik.

Ez magyarázható a termékek pozitív jellemzőinek jelenlétével:

 • az ilyen arcok tartóssága;
 • az elemek szilárdsága a termelés sajátosságai és a felhasznált nyersanyagok típusa miatt;
 • Gyors telepítés - a homlokzat összeszerelése a kazettákból a lehető legrövidebb időn belül történik, és a munkához nincs szükség szakemberek felkészítésére.
 • A termékek kiváló védelmet nyújtanak az alapnak a negatív légköri jelenségekkel szemben - erős szél, csapadék, ultraibolya;
 • a termékek tűzállóak és tolerálják a hőmérséklet-ingadozásokat, beleértve az alacsony hőmérsékletet is;
 • a kazetták, valamint a homlokzati lineáris panelek minimális feszültséget gyakorolnak az épület falára, mivel kis súlyuk van;
 • a bázisok és a termékek közötti térben hőszigetelést végezhet, vagy egy további vízszigetelő réteget helyezhet el, ami növeli a szobák kényelmét;
 • az anyag kialakítása sima felületük miatt vizuálisan elrejtheti az épület falainak minden hibáját;
 • Ezenkívül kazetták is használhatók belső munkákhoz.

Minden anyag negatív tulajdonságokkal rendelkezik, és az első kazetták hátrányai vannak, amelyek az egyes termékválasztékokban rejlőek.

Az acéltermékek súlya nagyobb, mint más típusú termékek. Ezért az acélkazetták használatához egy keretet kell kialakítani a rögzítőelemekhez. Az ilyen kazetták olyan szilárd szerkezetű szerkezetekkel történő befejezése esetén fennáll a veszélye, hogy az épület összeomlik a további terhelésből.

Az alumínium elülső kazettáknak két mínusz van - magas költség, valamint időigényes szállítás és a tárolási feltételekre vonatkozó különleges követelmények.Ez a nyersanyag bizonyos lágyságának köszönhető, aminek következtében a pontatlan kezelés következtében károsodhat az alkatrészek szélei, vagy a termék felületén horpadások keletkezhetnek. A hibák jelenléte hátrányosan befolyásolja az ilyen kazetták későbbi telepítését.

A kompozit termékek az UV és a hő ellen alacsonyak. Ezért ennek a terméknek a megvásárlása előtt meg kell ismerkednie a szakemberek ajánlásaival az általuk tolerálható hőmérsékletről a ház minőségének és esztétikájának veszélyeztetése nélkül.

Gyártási és eszközpanel

A kazettákat kizárólag ipari környezetben gyártják. Csak néhány orosz vállalat foglalkozik ilyen termékek gyártásával a GOST szerint. A műhelyben a gyártási folyamatot magas technológiák alkalmazásával végzik egy zárt ciklus elvén.

Lényegében a termékek előállítására irányuló munka magában foglalja egy 0,5–1,5 mm vastagságú fémlemez bélyegzését. Használt vágó- és hajlító berendezések gyártásához. Ennek eredményeként elkészültek a kész dobozos elemek. Minőségellenőrző termékeket tartanak a folyamat minden szakaszában.

Először is, a gyártás megkezdése előtt meghatározzuk az elemek alakját és méretét. A méretezési pontosság nagyon fontos árnyalat a gyártásban, mivel az összes alkotóelem egy teljes felépítésű, nagy területű, ahol minden részletnek ideálisan illeszkednie kell a telepítéshez egymás mellett. Ezért a termelési létesítmények teljesen számítógépesek.

A vágott anyagot a következő gyártási szakaszba küldik. - a uglovysechnoy gépben, amely a kazetták sarkainak és kontúrjainak tervezésével kapcsolatos feladatokat látja el. Miután elvégezte ezeket a munkákat hajlítással, az üres elemeket véglegesítik. A szállítószalagból kilépő termékek teljesen készen állnak a telepítésre, az elemek esetében nincs szükség további feldolgozásra.

Az inka fémkazetták az építőanyagok sorának orosz termékei. Emellett megkülönböztethetőek az Alucobond és a Puzzleton védjegyek összetett és alumínium termékek is. Az utóbbiak különböző formájúak, köztük szögletes, háromszög alakú és trapéz alakú termékek.

típusok

A kazetták gyártásához felhasznált alapanyagok alapján acél, alumínium és kompozit termékek állnak rendelkezésre.

acél

A horganyzott acélt a gyártási anyagként használják, amely a termékek keménységét és szilárdságát biztosítja. Ezenkívül az elemek lenyűgözőek. Az acélkazetták színválasztéka meglehetősen változatos, ezért a saját ízlésének megfelelő termékeket kell választania. Ez az előny az anyag előállításának sajátosságaiból adódik, amely magában foglalja a horganyzott termék széles színpalettával rendelkező polimer fóliával történő bevonását.

alumínium

Az alumínium kazetták elfogadható súlya van, ami nem befolyásolja a termékek szilárdságát. A termékek lenyűgöző méreteikben különböznek egymástól - a kazetták meglehetősen terjedelmesek, aminek következtében az épületek alapításakor a termékek telepítési ideje csökken. A homlokzati burkolatok alumínium kazettáinak hátránya, hogy magas költsége a termék többi típusához képest. De a jó minőségű a termék megvásárlásának költségei.

összetett

Az ilyen kazetták gyenge pontja az alacsony szilárdságuk, mint például az alumínium kollektorok. Az ötvözet kazetta súlya azonban kicsi. A homlokzati kompozit kazettákat leggyakrabban olyan alacsony szerkezetek tervezésére használják, ahol az épület falai és alapjai nem nagy terhelésre vannak tervezve. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a kazetták választékát az olyan ötvözetekből készült termékek képviselhetik, amelyek alacsony hőmérséklet-ingadozással rendelkeznek.

Űrlapok és méretek

A kazetták működési méretei eltérőek lehetnek, a megfelelő termékek kiválasztását a homlokzat stílusa és befejezése alapján, valamint a technológiai igény figyelembevételével kell elvégezni. Általában a termékek méretei a következők: a termékek mélysége 20-55 mm, a vízszintes és függőleges kötések szélessége 5-55 mm. A termékek magassága 340-600 mm, szélessége 150-4000 mm.

Ami a kazetták alakját illeti, az egyes elemek általában téglalap alakúak, jóllehet népszerűek a különböző szélességű hosszú szalagok.

Befejezési módszerek és munkafázisok

Minden szellőztetett homlokzat, amelynek felépítése bármilyen kazettát használ, teljes rendszer.

Szerkezete a következő részleteket tartalmazza:

 • fémprofilok;
 • sarkok, mint állattartó;
 • szélálló panel;
 • kötőelemek;
 • lejtők és síkrúdok.

Annak ellenére, hogy az épületszerkezet összetettsége homlokzati kazettákkal van ellátva, a fenti összetevők jelenléte lehetővé teszi a munkát a lehető legrövidebb idő alatt.

A termékek telepítése kétféleképpen történhet:

 • rejtett rögzítők;
 • látható rögzítők.

A kazetták felszerelésének egy vagy másik változatának megválasztására vonatkozó döntést az épület sajátosságai és geometriája alapján kell meghozni.

A szakértők a munkát a legegyszerűbb technikának tekintik a látható telepítésnek. Az egyes elemek elrendezése egyfajta hajlított élet tartalmaz egy speciális lyukkal. A csavarok rá vannak csavarozva, a terméket a profilra rögzítve. Ez a technika szükség esetén lehetővé teszi az elhasználódott rész cseréjét anélkül, hogy a teljes szerkezetet lebontná. A kazetta hajtásai felelősek a teljes rész rögzítéséért. Bármilyen berendezés használata nem szükséges.

Rejtett kötőelemek a technológiájukhoz egy kicsit bonyolultabbak, mint a fenti lehetőség. Ennek a módszernek köszönhetően azonban az épület homlokzatán a kazettákból sík felület képződik, ahol az elemek és a rögzítésre és rögzítésre használt alkatrészek közötti összekötő elemek nem láthatók. A szerelési lehetőség alapján az elülső panel kissé eltérhet a konfigurációjában, nevezetesen, az alkatrész csak egy hajlított oldalt tartalmaz. A kazetta ezen részén van egy él. Feladata, hogy rögzítse a felső és az alsó elemeket egymással.

Az épület falainak homlokzati kazettákkal való szembenézése a következő lépéseket tartalmazza:

 • Először is, a profil burkolatát a ház alapjára telepítik. Celluláris típusú. Ha a profilok magasságának megfelelő számításokat végez, jó szellőztetési helyet biztosíthat a fal és az előlapi anyag között.
 • Szükség esetén a láda között szigetelőanyag van. A legtöbb építõ az ásványgyapot használatát javasolja erre a célra, mivel sûrû felületi szerkezete és porózus belsõ rétege van. Emellett a ház homlokzatának külső részén végzett munka során gondoskodnia kell a jó minőségű szélvédelemről. Ehhez tegyen egy további szigetelőanyagot. A membránszövet ezt a funkciót végzi. Hogy hosszú ideig melegen tudjon tartani, és megvédi az anyag alsó rétegét a nedvességtől. Minden anyagot a ládához rögzítenek.
 • A fenti műveletek után végezze el az épület vízszigetelésének telepítését.
 • Az utolsó lépés a speciális keret beszerelése, amelyen az elülső kazetták rögzítése megtörténik.

Hasznos ajánlások

Annak érdekében, hogy az épület bélését megfelelően végezze el, el kell kerülnie a gyakori hibákat az anyag használata során.Például szigorúan tilos a termékek csiszoló- vagy gázlángszerszámmal történő vágása. Még az anyagok beszerzése előtt ellenőrizni kell a termékek eltarthatóságát és a gyártás időpontját. Az alaplapon lévő, az eredeti csomagolásban található összes alkotóelemet tartalmazó anyagot legfeljebb negyvenöt napig lehet tárolni a gyártástól számítva.

Ha nyilvános épületekhez vásárol anyagot, akkor tudnia kell, hogy a különféle táblákból származó további burkolatok telepítése nem megengedett. A magánháztartások esetében a homlokzati kazettákra történő felszerelés tilalma kiterjed a szerelt védőburkolatok, antennák stb.

A vásárolt termékek különleges tárolási feltételeket igényelnek. - a termék telepítését megelőzően a csomagolási fóliában kell tartani, elkerülve a közvetlen napfényt. Az ultraibolya fényrel való érintkezés megváltoztathatja a ragasztó összetételét, ami megnehezíti a film eltávolítását az elemekből.

Ügyelni kell arra, hogy megvédjük a termékeket a nedvességtől, amely a tetőből kifolyik, mivel az ereszcsatornának és csatornának jó állapotban kell lennie.

Gyönyörű példák

Mivel az anyag színskálája igen változatos, az ilyen épületeket a nehéz szerkezetek teljes tömegéből kiválaszthatjuk. A telepítés során kontrasztos színek váltakozásával, például világos és sötét árnyalatokkal, az épület megfelelő geometriáját vázolva, a szerkezet könnyen látható messziről. Egy fényes vörös részlet, amelyet egy általános kialakításban kiemeltek, hideg szürke színnel kombinálva, eredeti eredetiséget és vonzerejét garantálja, ami garantálja, hogy az érdeklődők egy ilyen merész díszítéssel rendelkeznek.

Az első kazetták csatlakoztatását lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba