Építési kémiai gyártó Mapei használata

Építési kémiai gyártó Mapei használata

Mapei már több mint nyolcvan éve van. A családi vállalkozás a festék- és lakktermékek kibocsátásával kezdte meg tevékenységét. A második világháború után jelentősen nőtt a ragasztók és az építési keverékek iránti kereslet, amelyet a vállalat saját know-how-ján alapított. Rövid idő múlva Mapei lendületét növelte, számos egyedülálló fejlesztést vezetett be a termelésben, ami tagadhatatlan versenyelőnyt jelentett.

Jellemzők

Oroszországban a Mapei Corporation a múlt század kilencvenes éveinek kezdete óta kezdte meg tevékenységét. A vállalat vállalkozásai több mint harminc országban működnek, és 68 gyárral rendelkeznek világszerte. Összességében a vállalat termékválasztéka több mint másfél ezer tételt tartalmaz, a legnépszerűbb termékek közül 40-et gyártanak Oroszországban. A Mapei termékek jellemzői, hogy kiváló minőségűek. Az építési keverékeket a cég szakembereinek fejlesztésével végzik, hatékonyak és környezetbarátak.

A vállalat politikája a termékminőség folyamatos javítását célozza, míg az árak ugyanazok maradnak, és az átlagos vevő számára alacsony jövedelműek.

faj

A Mapei cég számos minőségi vegyületet állít elő, amelyek lehetővé teszik az építéssel kapcsolatos különféle feladatok megoldását.

 • "Fuga Fresca" - olyan festék, amely hatékonyan helyreállítja a csempék közötti varratok színét. Ez egy vizes emulzió alapján készül, és képes egységes bevonatot létrehozni.
 • "Mapei Stabilcem" - Ez egy speciális cement, amely kiváló hatásfokú lágyítóval rendelkezik. 20 kg-os zsákokban csomagolva. Eltávolítja a beton porozitását, erősíti a betonszerkezeteket. Stabilcem használatakor nincs szükség vibrációra a betonkeverék tömörítéséhez.
 • "Mapei Keraseal" a burkolólapok elhalványulását, szennyeződését, nedvesség behatolását védik. Alkalmazható tégla, természetes kő, porcelán csempe feldolgozására.
 • "Mapei Planicrete" - latex adalékanyag cementkeverékekhez. Jó tapadást ad az alkalmazás után, növeli a hajlítószilárdságot, jelentősen csökkenti a nedvesség felszívódási együtthatóját.
 • «Stabilcemt» egykomponensű épületkeverék minimális zsugorodással. A függőleges szerkezetek biztonságos rögzítésére tervezték. A keverék nem tartalmaz kloridokat. A túlzott deformáció vagy zsugorodás elkerülése érdekében egy speciális „Mapecure SRA” adalékot használhat. Ez egy hatékony abszorbens, amely "felesleges" vizet vesz fel. Szigorúan nem ajánlott manuálisan keverni a keveréket. Ezt többféleképpen alkalmazzuk: simítóval és spatulával, speciális permetező eszközzel. A ciklusonkénti megengedett vastagság nem haladja meg a 3,5 cm-t. Ha a munkában armatúra van, akkor feltétlenül primerrel kell kezelni. Gyakran ebben az esetben használja a "Mapefer 1K" speciális összetételét. Az átlagos rétegvastagság 2 mm.
 • «Prosfas» primerként használják, és különböző fokú sűrűségű, erősíti a cement esztrichet és védelmet nyújt a portól és a szennyeződéstől.
 • "Mapei Fugolastic" - rendkívül hatásos polimer adalékanyag olyan vegyületekhez, mint a KeracolorFF és a KeracolorGG. Ez növeli a szilárdságot és a tapadási együtthatót, csökkenti a nedvesség felszívódását. Ez a "csempék" közötti "munka", amely hatékonyan megváltoztatja a színsémát.
 • "Mapei Mapefill" - cement alapú ömlesztett keverék, amely különösen gyorsan képes „megragadni”. Segít biztonságosan rögzíteni a függőleges csomópontokat. A legnagyobb aggregátum réteg 3 mm, az öntés 6 cm vastagságú.
 • "Topcem pronto" - Hatékony cement alapú alapozó. Az átlagos beállítási idő 4 nap. Ezzel kiváló minőségű esztricheket készíthet, a padlót linóleummal, burkolólapokkal és kővel, porcelánnal szerelheti.
 • "Keranet Liquido" - univerzális folyékony oldószer, amely bármilyen felületre lehetséges. Ez egy nagyon hatékony tisztítószer, és eltávolítja a mész, a tömítőanyagok, a szárított cement, a ragasztók. Különösen hatékony oldószer a kerámia és a beton tisztításához.
 • "Eporip Mapei" - speciális ragasztó, amely betontermékek feldolgozására szolgál. Epoxigyantán alapszik. Hatékonyan kezelhetik a beton különböző kötéseit és repedéseit. A zsugorodás nélküli keményítők nem tartalmaznak toxinokat és oldószereket, nagy tapadást mutatnak az acél és vasbeton szerkezetekhez.
 • «Granirapid» - kétkomponensű csempe ragasztó. A falak és padlók burkolására szolgál.
 • "Mapei Grout áramlás" - egy speciális betonkompozíció, amely minimális időn belül megkeményedik. A polimer szálak alapján készült és ideális vasbeton szerkezetek feldolgozására. A megengedett töltés vastagsága - legfeljebb 4 cm, helyénvaló a régi falak, padlók stb.
 • "Primer G" - vízben oldott szintetikus gyanta, amely hatékony alapozó. Növeli a tapadási együtthatót, megbízhatóan védi a porózus felületeket a nedvesség behatolásától.
 • "Nivoplan Plus" gipszként használják minden típusú helyiségben. Az alkalmazás vastagsága - legfeljebb 2 cm, hatékonyan előkészíti a felületet csempe, vízszigetelés, gipsz, befejező gitt telepítéséhez.
 • "Ultratop Loft" - a padló elhelyezésére szolgáló burkolat. A készítmény hatékony és könnyen használható. Leggyakrabban olyan területeken használják, ahol a padlón nagy mechanikai terhelés van. Az anyag különböző színű lehet, és falak feldolgozására is használható.
 • "Mapei Adesilex P9" - cement ragasztó. A megengedett töltés vastagsága - akár 4 cm-ig, jól mutatta magát a csempe, vízszigetelés, linóleum telepítésekor. Körülbelül 2 kg / m2.
 • Mapei Keranet Polvere - tisztább, amely hatékonyan képes kezelni a falak belsejében, valamint a homlokzatokat. Könnyen kezelhető olyan anyagok, mint a cement, mész, festék, kőolajtermékek, tömítőanyagok.
 • "Primer MF" primerként használják, és drasztikusan növeli az adhéziós együtthatót. Epoxigyantán és speciális adalékanyagokon alapul. A kompozíció porózus vasbeton felületekkel való munkavégzés esetén hatékony.
 • "Mapegrout Thixotropic" - Ez egy száraz keverék, 25 kg-os zsákokban csomagolva. Vízzel összekeverve a készítmény egy konkrét anyagot képez, amely monolit, nem rétegezhető. Sikeresen használható a falakon és a mennyezeten zsaluzás nélkül.

A tixotrópnak van:

 • nagy szilárdságú fertőtlenítő tulajdonságok;
 • nagy tapadási együttható;
 • hőmérséklet-változásokkal szembeni ellenállás;
 • vízálló.

Ezt a kompozíciót gyakran olyan tárgyakon használják, amelyek agresszív környezeti hatásoknak vannak kitéve. A struktúrát sikeresen alkalmazzák a helyiségek padlóinak javítására. Megengedett a vasbeton tartályok javítása, beleértve az ivóvízzel kölcsönhatásba lépőket is.

kérelem

A Mapei készítmények használata az elvégzendő feladattól függ. Például az epoxigyantából szilícium-homok és speciális adalékok hozzáadásával készült keverékek növelik a kezelt anyag rezisztenciáját a nedvesség hatására. A Mapei epoxi habarcs a világ egyik legjobbja.

A Mapei-nél különböző kiszerelésekkel végzett szabadtéri javítás csak csapadék nélkül lehetséges.

A Mapei által gyártott építési keverékek megvásárlásakor javasoljuk, hogy nézze meg a minőségi tanúsítványokat, amelyeknek minden hivatalos kereskedőnél jelen kell lenniük. Azt is javasoljuk, hogy olvassa el az utasításmemóriát, ahol a kompozíció célja mindig kiderül.

A munka megkezdése előtt is fontos a kezelt terület előkészítése. Különösen ez a posztulátum a betontermékekre vonatkozik - a repedéseket azokban egy speciális szerszámmal dolgozzák fel gyémánt fúvókákkal vagy perforátorokkal. A morzsákat és a mikrorészecskéket víznyomással eltávolítjuk, majd a területet alaposan megszárítjuk. A víz mellett a sűrített levegőt a beton tisztítására használják.

A felületet oldószerrel, majd alapozóval kezeljük. Az oldószereket koncentrálni kell annak érdekében, hogy el lehessen távolítani:

 • festeni;
 • zsír;
 • cement és gipsz keverékek;
 • tömítőanyagok.

A felületet, amellyel a munka megtörténik, megnedvesítik, majd a felesleges vizet ruhával vagy ronggyal eltávolítják. Az ajánlott hőmérséklet, amelyen a műveletek elvégezhetők, +6 és +36 ° C között van. Alacsony környezeti hőmérsékleten (+ 10 ° C-tól) a vakolat szilárdsága a falakon és az önbeálló padlón lassabb.

Hasznos tippek

A keverékekkel való zsákok tárolásakor ne tegye ki az alacsony hőmérsékletet. A hígításhoz ajánlott vízhőmérséklet 25-42 fok. Normál szobahőmérsékleten a keverék munkakörülményei és műszaki jellemzőik legfeljebb egy órán át tárolódnak, ezért előkészítésüknek figyelembe kell vennie ezt a tényezőt.

A konkrét keverék megfelelő elkészítéséhez tartsa be a következő ajánlásokat, amelyeket a felhasználók az értékelés során adnak meg:

 • nyissa meg a szükséges számú zsákot, hogy azokat egy ciklusban használják;
 • fokozatosan öntsük a keveréket a vízbe, miközben alaposan keverjük össze egy fúvókával ellátott elektromos fúróval;
 • a keveréknek homogénnek kell lennie;
 • ha a készítmény túl vastag, akkor megengedett a víz hozzáadása.

A következő videóban megtalálhatók a padlószőnyeglapok Mapei építési vegyi anyagokkal.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba