Népszerű módszerek nedves homlokzat telepítésére

Az épület homlokzatának kialakítása olyan fontos, mint a belső kivitelezés. A modern gyártók számos praktikus anyagot állítanak elő, amelyek bármilyen méretű és elrendezésű házak külső díszítésére használhatók.

Mi a neve mögött?

Nem minden háztulajdonos tudja pontosan, hogy mit tartalmaz a „nedves homlokzat” meghatározása. Mielőtt megismerkedne ezzel a befejezési módszerrel, válaszoljon erre a kérdésre. A nedves homlokzat emlékezetes neve önmagáért beszél. Ebben az esetben kiváló minőségű ragasztóoldatok alkalmazása folyékony vagy félfolyékony állapotban. A jól átgondolt technológia bevezetésének köszönhetően a lakóhelyiségeket megbízhatóan védik a harmatpontok megjelenésétől - nedves homlokzattal kihozzák őket, és nem hatolnak be a mennyezetbe.

Emellett a nedves homlokzat meghatározásában három fő módja van a magánházak befejezésének.a rögzítőelemek szigetelése, megerősítő háló és burkolat speciális ragasztó keverékek segítségével történik. Még ha az épületen belül és kívül is éles hőmérsékletkülönbség van, a nedves homlokzattal rendelkező házakban a katasztrofális kondenzátum nem halmozódik fel. Ez a technológia már a múlt század 60-70-es években jelent meg, amikor felmerült a kérdés az épületek hatékony energiamegtakarításáról. Érdemes megjegyezni, hogy ebben az esetben a legjobb minőségű külső falszigetelés az optimális megoldás, mivel lehetővé teszi, hogy a harmatpontot a lehető legtávolabbra mozgassuk a belső terekről a lakásba.

Technológiai jellemzők: előnyök és hátrányok

Jelenleg a lakástulajdonosok választhatják maguknak a legjobb választást a kültéri vagy beltéri szigeteléshez. A fogyasztók oroszlánrésze azonban megbízható külső rendszerre vonatkozik, ahol a szigetelés kívül esik. Napjainkban sok lakástulajdonos a magánházak homlokzatának erre a kialakítására fordul, mert lehetővé teszi, hogy meghosszabbítsa az építési és furnérozási anyagok élettartamát. Ebben az esetben, mint sok másnál, először egy kiváló minőségű homlokzatot kell készítenie. Ezután közvetlenül a szigeteléséhez megfelelő anyagokkal lehet menni. A szigetelés választéka ma nagyobb, mint valaha, így bármilyen áron választhat a legjobb választás.

Csak ezután kezdik el a kézművesek speciális ragasztót alkalmazni a szigetelőanyaghoz. A technológiát követõen az erõsítõ hálóra alkalmazzák, amely ellenáll az alkáli vegyületek hatásainak. Az összes munka végső fázisa a bázis vakolás, valamint a dekoratív díszítő réteg felvitele. A nedves homlokzat megbízható és tartós kialakításához többrétegű süteménynek kell lennie. Ezt a szabályt nem lehet elhanyagolni, ellenkező esetben a bélés kevésbé tartós és megbízható, a házban pedig hideg lesz.

Az ilyen gondosan átgondolt rendszerek sok pozitív tulajdonsággal büszkélkedhetnek, amelyekre sok lakástulajdonos választhat.

 • Az egyik ilyen rendszer ötvözi mind a dekoratív, mind a szigetelő funkciót, ami nagyon kényelmes és időt takarít meg a további munkákhoz.
 • Ha a ház falai túl könnyűek vagy vékonyak, akkor a nedves homlokzat tökéletes megoldás. Egy ilyen rendszerrel a ház nem csak sokkal vonzóbbá, hanem sokkal melegebbé és kényelmesebbé válik.
 • Kiváló minőségű meleg homlokzattal jelentősen megtakaríthatja a fűtést, mivel a lakás nem igényel túlzott fűtést.
 • A nedves homlokzat is jó, mert bármilyen okból használható.
 • Egy ilyen rendszer segítségével a lakóteret további hangszigeteléssel lehet biztosítani.
 • A nedves homlokzat miatt a ház élettartama jelentősen megnő, mivel megbízhatóan védhető a negatív külső tényezőktől.
 • A ház hasonló kialakításával sokkal közelebb van.
 • Az évek során a csúnya sófoltok nem jelennek meg a nedves homlokzaton, ami nagyon nehéz megszabadulni.
 • Az ilyen kialakítású átfedések önmagukhoz nem járulnak hozzá, ezért nincs szükség megerősített alapokra.
 • A szakértők szerint a nedves homlokzat olcsóbb, mint a társaik.
 • Ha van egy nedves homlokzat, a lakás belseje nemcsak a fagytól, hanem a magas hőmérsékletektől is védett lesz. A szobák nem lesznek túlmelegedve és zavarosak.

Napjainkban ezeket a technológiákat azok használják, akik hozzászoktak otthonuk gondozásához, és azt szeretnék, hogy vonzó megjelenés maradjon a lehető leghosszabb ideig. De nem hiszem, hogy egy nedves homlokzat hibátlan megoldás, nincs hibája.

Érdemes figyelmet fordítani az ilyen rendszerben rejlő hátrányokra.

 • Sok lakástulajdonos megzavarja, hogy a nedves homlokzat telepítése csak + 5 ° C-os hőmérsékleten indítható. Ellenkező esetben minden anyag meghibásodhat az alkalmazás szakaszában.
 • A telepítési munkákat semmilyen esetben nem szabad elvégezni, ha az ablakon kívül esik (még gyenge és sekély). A nedves időjárás során a nedves homlokzat telepítése jobb, ha „később” kerül.
 • Egy ilyen homlokzat kivitelezése során biztosítani kell, hogy az összes építési és homlokanyag összeillessen.
 • A nedves homlokzatra eső közvetlen napsugárzás a habarcs túlzott száradásához vezethet a padlón, ami hátrányosan befolyásolhatja a bélés tartósságát és tartósságát és kopását.
 • A vakolt aljzatokat jó szélvédelemmel kell ellátni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a friss bevonat során a por és a szennyeződés tapadhat. Befejezés típusa, ha elrontják.

Mennyire súlyosak a felsorolt ​​hátrányok - mindenki maga dönt. Azonban soha nem találkozik sokan velük, ha ragaszkodik a nedves homlokzat elrendezésének technikájához. Az utolsó szerepet nem a megvásárolt anyagok minősége játszotta. Az alacsony minőségű habarcs és ragasztó keverékek nem tartanak sokáig, és alkalmazásuk sok nehézséget okozhat.

"Pie" töltelék

Amint fentebb említettük, a kiváló minőségű nedves homlokzat előfeltétele az, hogy egy kompetens eszköz "pite". Az utóbbi összetétele számos fontos réteget tartalmaz, amelyek nélkül a megbízható lefedettség nem fog működni. A bázis szerepe egy ilyen rendszerben egy speciális elülső fal. Bármilyen lehet - tégla, fa, monolit, hab blokk vagy lap. A fő követelmény, hogy az alapnak meg kell felelnie, egy tökéletesen sík felület. Ha ezt a körülményt elhanyagoljuk, a levegő folyamatosan kering a mennyezet és a szigetelőanyagok között, ami miatt a szoba szigetelése nem éri el a kívánt szintet.

A "torta" következő fontos rétege a szigetelő réteg. A szakértők azt javasolják, hogy vásároljanak hálókat, amelyek nem félnek az alkáliokkal való érintkezéstől. A hőkezelés után erősített réteg van. Általában ásványi ragasztót és megerősítő hálót tartalmaz. Ezután szükség van egy kiváló minőségű külső festékrétegre vagy dekoratív vakolatra. A befejezéshez kis tömegű speciális homlokzati lemezeket is lehet vásárolni.

Többek között szem előtt kell tartani, hogy a nedves homlokzat teljes "torta" legyen vízálló. Ezért minden anyagot úgy kell kiválasztani, hogy minden új réteg a belsejéből kifelé irányuljon, mint az előző. Csak ha ezt a követelményt betartják, a lakás „lélegzik”.Azt is meg kell jegyezni, hogy a „sütemény” termikus kontúrja egyidejűleg megszakítatlan marad. Nem lehet repedések, lyukak vagy repedések.

Típusok: használati ajánlások

A nedves homlokzatnak nevezett többrétegű rendszer ma nagyon népszerű. Sok lakástulajdonos választja, azonban nem mindegyikük tudja, hogy az ilyen homlokzattervezésnek több fajtája van. Kezdetben érdemes részletesen megvizsgálni, hogy az alfajok a felhasznált anyagok szerint nedves homlokzatokra vannak osztva.

 • Szerves. Ilyen rendszerekben az olcsó habot általában szigetelésként használják. Ami a megerősítést illeti, azt speciális, szerves eredetű erősítő tömeg alkalmazásával végezzük. A végső befejező bevonat ebben az esetben szilikon vakolat keverék, bár helyette szerves gipsz használható.
 • Mineral. Ha úgy döntenek, hogy az ásványi nedves homlokzatra fordulnak, akkor kiváló minőségű ásványgyapot vásároljon a szigeteléshez. Egy ilyen rendszer megerősítése egy speciális, ásványi eredetű erősítő oldat segítségével történik. A végső dekoratív bevonat ugyanolyan anyagot tartalmaz, mint a szerves opciókhoz.
 • Kombinált. Ilyen rendszer esetén olcsó hab is használható a szigeteléshez. Az ásványi anyagokat a további befejezéshez használják.

A modern nedves homlokzatok különböznek a rögzítési módtól.

 • A nehéz kivitelben a szigetelést nem kell közvetlenül a mennyezetre telepíteni. Ehelyett a hőszigetelő anyagok lemezeit kis kampókkal ellátott dübelekre helyezik. Ezeket a rögzítőket előre behelyezik a falba. Ebben az esetben a szigetelésre egy megbízható, fémből készült rács van elhelyezve. Ez az elem a speciális nyomólemezekhez van rögzítve. Ezután folytathatja az alapok vakolását és befejezését egy befejező anyagréteggel. Ilyen munkával teljesen lehetséges, hogy ezt megtehessük.
 • A fényes homlokzatok sokkal gyakoribbak. Ebben a változatban a szigetelés közvetlenül a falakhoz csatlakozik. Ehhez megengedett, hogy megfelelő ragasztót használjunk műanyag dübelekkel.

A szigetelés választása

A nedves homlokzat egyik fő szerepét a megfelelően kiválasztott szigetelés játszik. Ma ez általában választja a hablemezeket (vastagságuk 5-10 cm legyen), vagy a megnövelt sűrűségű ásványgyapot (jobb a bazalt termékeket venni).

A nedves homlokzathoz szükséges melegítő anyagot nagyon óvatosan és óvatosan kell kiválasztani.

Ugyanakkor a szakértők azt ajánlják, hogy vegyék figyelembe az alábbi fontos paramétereket.

 • Költség. Ami ezt a kritériumot illeti, akkor a hab, kétségtelenül, ásványgyapot nyer. Ezt az anyagot nagyon sokáig használják, és olcsó, így sok fogyasztó választja azt, annak törékenysége ellenére.
 • Gőzáteresztő tulajdonságok. Az ilyen tulajdonságok a népszerű, de drága ásványgyapotnak tulajdoníthatók. A szakemberek szerint a ház ilyen szigeteléssel „lélegzik”, ezért kényelmesebb benne lenni. Ezen kívül a "légzés" otthonok nem képezik a gomba és a penész képződését. A habnak nincs speciális gőzáteresztő képessége, amely ebben az esetben az ásványgyapotot eredményezi.
 • A telepítési munka összetettsége. Ha összehasonlítjuk a habosított műanyagot és az ásványgyapotot a telepítési összetettség szempontjából, akkor azonnal azt mondhatjuk, hogy az első egyszerűbb és rugalmasabb. Ez a hab merev szerkezetének köszönhető.
 • Tűzbiztonsági. A tűzbiztonság jellemzői szintén nagyon fontosak a szigetelés szempontjából. Tehát a hablemezek gyúlékonyak, ezért tűzálló anyagokkal kell kezelni őket. A bazaltgyapot nem ég. +1000 fokos hőmérsékletet képes ellenállni.

Emellett figyelmet kell fordítani a megvásárolt szigetelés vastagságára is.Napjainkban az üzletek építő- és befejezőanyagaiban számos szigetelőanyagot találhatunk különböző dimenziós paraméterekkel. A lemezek vastagsága más, és 25 és 200 mm között lehet. Ebben az esetben általában 10 mm.

Ne feledje, hogy a túl vékony szigetelési lapok hatástalanok lehetnek. De ne rohanjon szélsőségesre, mert túl vastag anyagok is nem ajánlottak, mert csak extra pénzhez vezetnek, és a túlzott hőszigetelésű lakásban nem lesz nagyon kényelmes. A szakértők erősen javasolják a kiváló minőségű szigetelőanyagok vásárlását a jól ismert gyártóktól a homlokzatok építésére. A túlzott megtakarítások alacsony minőségű termék megvásárlásához vezethetnek, amely nem fogja elvégezni az alapfunkciókat, és pótlást igényel, és ez egy további költség.

Anyagok és eszközök

Minőségi nedves homlokzati és szokásos otthoni varázsló létrehozása. Ehhez azonban nemcsak türelmet, hanem minden szükséges eszközt és fogyóeszközt kell feltölteni. Minden anyagnak és eszköznek felülmúlhatatlan minőségűnek kell lennie. Az ilyen összetevőkkel sokkal könnyebb lesz dolgozni, és az eredmény biztosan nem fog csalódni.

Érdemes megfontolni minden olyan álláspontot, amely hasznos lehet az ilyen munkához.

 • Szükséged lesz egy kezdő- vagy alapprofilra. Biztosítani kell, hogy a paraméter szélessége megfeleljen a szigetelés vastagságának. A profil profiljának meg kell felelnie a vágott padló kerületének.
 • Szükséges, hogy megbízható információkat kapjunk a kapcsolatról egy csocsóprofilhoz. Ezeknek az alkotórészeknek köszönhetően ideális lehet az összes profil ideális korrekciója egyetlen síkban. Ezen túlmenően ezek az alkatrészek lehetővé teszik, hogy a profilok között kialakítsa a megfelelő csuklót (hőmérséklet-rést).
 • Rögzítőelemek keretprofilokhoz. Biztosítani kell, hogy a táguló dübel-szegek hossza legalább 40 mm legyen, ha a válaszfalak tömör téglából vagy betonból készülnek. Üreges téglából álló mennyezetek esetén ajánlott 60 mm-es rögzítőket választani, szénsavas betonhoz és gáz-szilikáthoz - 100 mm. A számlálási pontok egyszerűek. Ha a szigetelési réteg 80 mm vagy annál nagyobb, a pálya 300 mm lesz, és 80 mm-nél kisebb vastagsággal 500 mm-es lépésekben végezhető el. Minden egyes szerelési ponton egy műanyagból készült távtartó kell, hogy legyen. Ez a rész a profilok legpontosabb és pontosabb beállításához hasznos.
 • Magas minőségű alapozót kell vásárolni a padlók ragasztásához. Ebben az esetben tégla-, vakolt vagy gáz-szilikát alapokra ajánlott mélyen behatoló alapozót vásárolni. Átlagos fogyasztása 300 ml / m². A betonbázisoknál jobb, ha egy „beton érintkező” típusú talajt vásárol. Az ilyen oldat átlagos fogyasztása általában 400 ml / m².
 • Magas minőségű ragasztószerkezetet kell vásárolni a szigetelőlapok rögzítéséhez. Válassza ki azokat a ragasztókat, amelyek kifejezetten az ilyen feladatokhoz készültek.
 • Érdemes megvásárolni kiváló minőségű, előre kiszámított vastagságú szigetelő lemezeket. Átlagos fogyasztásuk, figyelembe véve a vágást és az esetleges hulladékot, 1,05-1 m².
 • Dübel gombákra is szükség lesz. Szükség van a szigetelőanyag mechanikai erősítésére. Összességében a dübel hosszának meg kell egyeznie a szigetelés vastagságával, valamint a távtartó elem hosszával.
 • Szükséges lesz az anyagokat feltölteni a szigetelő lemezek mentén levő alaperősítő réteg alkalmazásához. Ehhez a leggyakrabban megvásárolt speciális gipszkeveréket vagy megbízható ragasztószerkezetet vásárolt, amelyet meleg lemezek telepítésére is használnak.
 • Meg kell vásárolni egy megerősítő hálót. Javasoljuk, hogy tartós és tartós termékeket vásároljanak olyan anyagokból, amelyek nem félnek az alkáli anyagoktól.
 • Győződjön meg róla, hogy vízzel diszperziós alapozót, dekoratív gipszet és festéket készít a kültéri használatra.

Előkészítő munka

Amikor az összes szükséges alkatrészt már elkészítették, a következő fontos lépést kell folytatni - ez a nedves homlokzat jövőbeli telepítésének alapjainak elkészítése.

Szükséges, hogy ezt a folyamatot szétszereljük a megfelelő ragasztószerkezet szigetelésének rögzítésére.

 • A szigetelőlemezeket ragasztóval csak akkor lehet rögzíteni, ha az alap a lehető legmélyebben törlődik. Például, ha van egy korábbi festés a homlokzaton, akkor el kell távolítani az alap- vagy gipszrétegig.
 • A korábbi vakolat csak akkor hagyhatja el, ha még mindig tökéletes állapotban van. Annak érdekében, hogy ezt meggyőződjék, alapos ellenőrzést kell végezni egy könnyű megérintéssel. Ha instabil területek találhatók, azokat gyorsan meg kell tisztítani.
 • Ha a falakon penész vagy gomba van, akkor nem használhatók nedves homlokzat díszítésére. Az ilyen hibákat el kell távolítani a falakról.
 • Az átfedésben lévő gombás lerakódások megszüntetése után szükség van egy speciális „kezelő” ágenssel kenetre. Más munkák megkezdése csak akkor lehetséges, ha az alapokon lévő antiszeptikum teljesen száraz.
 • Meg kell jegyezni, hogy a falaknak simaaknak kell lenniük. Bármilyen szabálytalanságot, repedést, repedést és golyót kell javítani. Szükséges, hogy lezárjuk azokat primerrel, csiszolva.
 • A falak síkját mind vízszintesen, mind függőlegesen meg kell vizsgálni. Ha 20 mm-nél nagyobb eltéréseket észleltek, akkor a vakolat segítségével nem lehet majd egy kicsit később kiegyenlíteni őket, ezért a problémákat a lehető leghamarabb meg kell oldani.
 • Előre telepítse az elemeket a fém falain, amelyeket antennák, ereszcsatornák, világítótestek és más hasonló dolgok telepítésére használnak.
 • Amikor a padlón lévő javítás és vakolt réteg megszárad, a felületet alapozni kell. Lehetőség van a talaj felvitele a hengerrel vagy a kefével. Meg kell próbálnunk, hogy ne felejtsük el a földön lévő egyetlen telket.

Telepítés és vakolás

Ha a talp helyesen van készítve, akkor elkezdheti a kiinduló alagsori profilok telepítését és a szigetelőanyag további szerelését.

Érdemes megfontolni lépésről lépésre ezeket a munkákat.

 • Az alapprofilt szigorúan vízszintesen kell beállítani. Ez lesz az első szigetelőlemez. Ennek a résznek a helyességének figyelemmel kíséréséhez egy szintet kell használni.
 • Soha ne állítsa be a profilok átfedését. Helyesebb lenne, ha ezeket az alkatrészeket csak a végponttól a végéig szerelik fel, miközben a távolság 2-3 mm.
 • A külső és belső sarkokban a profilokat össze kell kötni, miközben megtartják a rést. Ebből a célból ezeket az alkatrészeket 45 fokos szögben vágják.
 • Ha a szigetelés sűrűsége meghaladja a 80 cm-t, akkor gondoskodjon az ideiglenes leállásokról a kezdőprofil felszereléséhez. Ezeket az alkatrészeket nem szabad meghajlítani. A szigetelés támasztása után egyszerűen eltávolították.
 • Amikor az összes támasz készen áll, folytassa az oldat elkészítésével. Szükséges betartani a csomagoláson feltüntetett utasításokat.
 • Öntsük a száraz oldatot a megfelelő mennyiségű vízbe. Ahhoz, hogy az összes alkatrészt folyékony állapotba hozza, fúvókát használjon fúvóka-keverővel.
 • Keverjük össze a készítményt, amíg egyetlen tömeget nem képezünk. Általában 5 percet vesz igénybe. Ezután egy rövid szünetet kell tennie 6–8 percig, és újra keverni a megoldást.

A ragasztó megengedett a szigetelés anyagára a következő módon:

 • 100 mm-es csíkok a kerület mentén, 20–30 cm-re a széltől;
 • kicsi, körülbelül 200 mm átmérőjű tárgylemezek, míg az alkalmazott oldat magassága 10 vagy 20 mm lehet.

Ha a szigetelt fal eléggé sima, akkor a ragasztót szegfűszeggel ellátott spatulával egész felületére lehet felhordani.A ragasztót a következőképpen kell alkalmazni:

 • a keverék kis mennyiségét a felmelegítő lemez bevonatába kell dörzsölni, kis erőfeszítéssel;
 • vigye át a szükséges mennyiségű ragasztóanyagot.

Továbbá, a lemez ragasztóval szennyezett, a helyére támaszkodik, és szilárdan rá van nyomva. Szükséges a ragasztó elosztása, kissé mozgatva az oldalt, felfelé és lefelé. Az élek mentén felesleges ragasztót a lehető leghamarabb el kell távolítani. A következő szigetelőlemezt a lehető legközelebb kell elhelyezni az előzőhöz, így nincsenek rések. Ha ezek nélkül lehetetlen, akkor ásványgyapot ékekkel zárhatók. Általános szabály, hogy a szigetelés megkezdése egy sarokról indul, sorokban haladva.

Ugyanakkor a következő szabályokat kell betartani:

 • a kezdeti sort úgy kell elhelyezni, hogy az az első profil mentén a fedélzeten (határoló) legyen;
 • A lemezeket legalább 200 mm-es függőleges kötések eltolásával kell elhelyezni;
 • a sarkoknál használja a "sebességváltó zár";
 • a lemezek sarkai, partíciói vagy lejtőinek közelében lévő részei szélessége nem haladhatja meg a 200 mm-t;
 • a lehető legrövidebb időn belül össze kell kötnie a szigetelő réteget átfedésekkel és lejtőkkel.

A szigetelő szigetelés befejezése után győződjön meg róla, hogy nincsenek hiányosságok vagy rések. Minden hibát meg kell szüntetni az ásványgyapot maradékaival. A szigetelés után erősítő hálót kell felszerelni. Szükség van a befejező rétegre.

végső

Ha az erősítő réteg teljesen száraz (3–7 napig tart), akkor közvetlenül a bázisok befejezéséhez juthat. Vigyen fel egy vékony réteg vakolat keveréket egyenletesen, félig literes helyzetben, szögben. A kapott felület ideális alapja a megbízható homlokzati festék vagy más kiválasztott anyag feldolgozásának. Ez az eljárás a ház külső részének felmelegedésének utolsó szakasza.

Tippek és trükkök

A nedves homlokzat felszerelésekor kövesse a szakértők tanácsát.

 • A homlokzaton végzett munkákhoz csak olyan anyagokat használhat, amelyek nem félnek a hőmérsékletváltozástól, máskülönben repedésekkel borított vakolat kapható.
 • Meg kell tartania a kezét az alapfelületen. Ha a krétán nyomok vannak, és valamit zuhanyzunk a falról, akkor a padlókat a lehető legmélyebbre kell tisztítani.
 • A telepítés után az alapprofilnak összhangban kell lennie. Az ízületekben nincsenek rések vagy repedések.
 • A szakértők erősen nem javasolják az otthoni szigetelő üvegszálas lemezek kiválasztását. Az ilyen anyagok nem büszkélkedhetnek elég erősen. Ráadásul attól tartanak, hogy lúgok nélkül a vakolat és a ragasztó keverékek nem teljesek.
 • A hőszigetelőt nem szabad ismét a talpra nyomni. Néhány perc elteltével az eltolás nem ajánlott. Ha a szigetelés nem ragad, ahogy kell, távolítsa el a ragasztóoldatot, majd tegye vissza a lemezre, és nyomja meg a felületet.
 • A lejtők szigetelésének folyamatában biztosítani kell, hogy a szigetelőanyag a határértékükön túllépve kb. 10 mm-rel terjedjen ki. Ezzel a lehetőséggel a fő homlokzati szigetelés sokkal könnyebb lesz.
 • A telepítés során a dübel helyesen van felszerelve, ha a feje ugyanabban a síkban helyezkedik el a hőszigetelő réteggel.
 • A megerősített hálót nem lehet a szigetelésre szerelni, amely korábban nem volt ragasztóval megnedvesítve, mert ha az erősítő réteg elég vékony, akkor a csatlakozási helyeken a repedések megjelennek.
 • Ha úgy dönt, hogy mindent elvégez, akkor a márkájú anyagokat és a jól ismert gyártók keverékeit kell felvenni a költségeik ellenére. Javasoljuk, hogy olyan termékeket vásároljanak, amelyek jó ügyfél-visszajelzést kapnak.
 • A homlokzati munkát késő télen vagy kora őszén kell elvégezni. Célszerű megismerkedni az időjárás-előrejelzéssel, mielőtt elkezdené a homlokzat kialakítását.

Gyönyörű példák

A nedves homlokzat durva őszibarackfestéssel hatékonyan néz ki szinte minden házban, a kis és a nagyméretű, valamint a sokemeletes. A pasztell festéket könnyű oldallapokkal és sötét tetővel hígíthatja.

Könnyű kávéfalak, fehér ablakkeretek, nagyon kedvesek. Egy hasonló árnyalat átfedésével párhuzamosan egy sötét csokoládé tető fog harmonikusan kinézni, valamint egy fa és tégla kerítés.

A hófehér vagy krémfestékkel díszített nedves homlokzat látványosnak fog tűnni, ha hozzáadja azt egy szürke vad kő alá. Egy ilyen épület díszíthető köves utakkal és kovácsoltvas kerítésekkel a helyszínen vagy az erkélyen.

Az eredeti nedves homlokzat kávéfedéllel alulról kövekkel kiegészíthető. Egy ilyen házban organikusan fog kinézni a bordó színű tető, amely hatékonyan hígítja a pasztell palettákat.

A leggyakoribb hibák a nedves homlokzat telepítésekor, amelyeket a videó részletesen ismertet.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba