Modern külső díszítésű szénsavas beton házak

A pórusbeton tömbök széles körű használata a megfizethető ár, az egyszerűség és a tartósság miatt. A problémák azonban abból adódhatnak, hogy ez az anyag nem tűnik nagyon jónak. A helyzet javítása érdekében segít a ház vagy egy másik épület magas színvonalú külső díszítése.

Különleges jellemzők

A városi és elővárosi épületek építése az ipari gyártás kész alkatrészeiből évről évre egyre népszerűbb. De nem hiszem, hogy a külső falak a ház szénsavas beton hátrányosan befolyásolja az általános építési költségeket, vagy rontja annak gyakorlati tulajdonságait. Amint azt a gyakorlat mutatja, egyáltalán nem szükséges egy befejező réteget készíteni, vagy olyan szerelt képernyőket felszerelni, amelyek teljesen elfedik a nem vonzó fektetést. Természetesen mindenféle befejező anyagot és elemet kiválasztanak, figyelembe véve a gőzbeton növekvő áteresztőképességét a vízgőzre és annak hajlamát a víz elnyelésére.

A külső blokkok a szakértők szerint nem mindig igényelnek melegített réteg létrehozását.

Ha a felhasznált elemek vastagabbak, mint 40 cm, akkor az Orosz Föderáció normál éghajlati viszonyaiban (az északi régiók kivételével), az anyag maga is megfelelő szintű hővédelmet biztosít. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a szénsavas betont a leggyakrabban az építés megtakarítása érdekében vásárolják meg, minden további anyagnak és szerkezetnek olcsónak kell lennie. A gipszkeverékek mechanizált alkalmazása (ha úgy dönt, hogy használják) teljesen lehetséges. Ebből a célból ipari és improvizált eszközöket használtak.

Előnyök és hátrányok

Bárki, aki pénzt akar megtakarítani és egyszerűbbé teszi a munkát, természetes kérdés merül fel - érdemes-e megmunkálni a szénsavas betont, vagy sem? Számos információs anyagban megtalálható az a kijelentés, hogy a dekoratív réteg tisztán esztétikai céllal rendelkezik, és nincs rá szükség. De valójában legalább egy plusz - szükséges a szénsavas beton kivágása, mert sok vízgőz áthalad. Ebben az esetben a befejező anyagot pontosan ugyanolyan gőzáteresztő képességgel kell megválasztani, ami korlátozza a választást. Ha megsérti ezeket a szabályokat (ne fejezze be a levegőbetonot kívülről, vagy ne tegye helytelenül a bevonatot), akkor eltarthat éles csökkenése miatt.

tégla

Lehetetlen téglából téglából téglafalat készíteni, mobillemez készítése nélkül, amelynek vastagsága 4 cm. Ez a lap technikai rést biztosít a falról a falra. A levegő kering a kialakult résen, így a két anyag gőzzel való áthaladásának különböző képességei automatikusan megoldódnak. Mielőtt átfedné a saját szénsavas betonházat téglafalazattal, győződjön meg arról, hogy az alapítvány ellenáll a megnövekedett terhelésnek. Ideális esetben egy ilyen díszítőelemet a munkamagasságban kell elhelyezni.

Meg kell jegyezni, hogy a tégla befejezése:

 • növeli a vízállóságot;
 • erősebbé teszi a szerkezetet;
 • nagyon bonyolult a végrehajtásban;
 • sok pénzt ér.

mellékvágány

Lehetőség van arra, hogy egy házat sokkal gyorsabban és olcsóbbá tegyük, mint egy téglával. A ház tulajdonosainak természetesen a szín és a textúrák széles választékát ajánljuk. A szénsavas beton tömböket teljesen be lehet fedni a víz behatolásából, sőt, az ilyen bevonat nagyon tartós és nem éghető. A szegély nem jelent jelentős terhelést az alapra és ellenáll az ultraibolya sugárzásnak. Gondoskodjon róla, a felület jó állapotban tartása könnyű.

Gyakran hallja, hogy az iparvágány nem tolerálja a mechanikai sérüléseket. De ez nem túl fontos, mert az érintett blokkokat gyorsan és egyszerűen kicserélhetjük teljesen újakkal. Figyelembe véve a viszonylag alacsony erőt, érdemes egy fedezetet figyelembe venni. És még akkor is, ha az egész telepítés jól ment, nem kell rohanni, hogy elküldje ezt az állományt a szemétbe. Előfordulhat, hogy néhány hónap vagy év múlva ugyanolyan színezésű oldalak találhatók, amelyek nem fognak működni.

Szellőztetett homlokzatok

A belső szellőzőnyílású homlokzatok kiválóan alkalmasak a szénsavas betonból készült házak befejezésére. Ha a műszaki előírásoknak megfelelően készülnek, az időjárási viszonyokból is gyönyörű megjelenést és megbízható védelmet biztosíthat az alapanyag számára. A belső tér fűtési sebessége növekszik, a hőenergia egyenletesebben oszlik el rajtuk. Ennek megfelelően a fűtési erőforrások költsége kisebb lesz. A szellőztetett beton homlokzatait csak gőzáteresztő anyagokkal lehet szigetelni.

  Az ásványgyapot mellett szükség van egy nedvesség elleni védelmet biztosító membrán elhelyezésére is, melynek át kell haladnia a gőzön. Ez a megoldás biztosítja a kondenzátum időben történő eltávolítását. Lehetetlen a habosított polisztirol használata melegedésre, mert megakadályozza a vízgőz elszabadulását, és a fal hamarosan romlik. A szellőztetett homlokzati technológia, valamint a jobb hővédelem használata az utcai zajt elnémítja. Ez a módszer azonban elfogadhatatlan a víztestek közelében vagy olyan területeken, ahol sok csapadék esik.

  A szellőztetett felület azonnal megváltoztatja az épület megjelenését. Ezt bármely kiválasztott tervezési megközelítésnek megfelelően lehet módosítani. A homlokzat 70 évig tarthat, és a "nedves" munka hiánya lehetővé teszi az időjárási viszonyoktól függetlenül történő telepítést. A munkát csak az összes belső munka befejezése után kell megkezdeni, ami hozzájárul a nedvesség koncentrációjának növekedéséhez.

   Szellőztetett homlokzat rögzítéséhez szénsavas betonhoz:

   • rugós betétek;
   • dübel-köröm nylon univerzális cél;
   • vegyi horgonyok;
   • mechanikus típusú horgonyok.

   csempe

   Szembenézni gazoblokov klinker csempe nem rosszabb, mint más befejezi. Fokozatosan beilleszkedik a háttérégetésbe. Fontos megjegyezni, hogy a klinker alkalmazása (a falra ragasztás) nem fog semmit tenni. Néhány hét múlva a szénsavas beton kiszárítja a ragasztókeveréket, bármi is legyen, és ezután a csempe a földre zuhan. Ezt nem szabad megengedni.

   A kezdeti réteget fém vagy üvegszálas hálóval erősítik. Ezután egy további végleges gipszréteget kell elhelyezni és meg kell egyenlítenie. Csak a teljes vakolat teljes szárítása után cserélhető. Ehhez használjon ellenálló hideg és nedves fajták ragasztó, hozzon létre egy nagy varrás a lapok között. A rés minimális mérete a burkolóelem területének ¼-je.

   A köztes megerősítés acél vagy műanyag dübelekkel segít javítani a szénsavas beton és kerámia lemezek közötti kötést. Cserélje őket hagyományos körmökre vagy rozsdamentes csavarokra. Mind a négy esetben a kötőelemeket a falazatba kell vezetni, és elrejteni a klinkermaszk részei közötti varratokban. A szakértők úgy vélik, hogy 4 vagy 5 csatolási pontot kell tennie 1 négyzetenként. m. Ezután az arca megbízhatóan fog tartani, és nem esik össze az idő előtt.

   vakolat

   A gipszréteg nemcsak a szellőztetett homlokzat vagy a klinkercsempe alapjaként hozható létre. A keverék megfelelő kiválasztásával és a munka megfelelő elvégzésével önmagában vonzó tervezési döntés lesz. Javasoljuk, hogy csak speciális homlokzati vakolatokat használjon.Akril készítményekkel végzett munka során számíthat a hasznos tulajdonságok hosszú távú megőrzésére, de óvatosnak kell lennie a nyílt tüzetől (az anyag könnyen gyulladhat).

   A kevés vizet és viszonylag olcsó szilikon vakolat sokféle textúrát mutat, de gyenge színskála. Nem szabad használni, ha jelentős mennyiségű por és szennyeződés esik a falakra. A vakolat összetétele gyorsan megszárad, és nem zsugorodik, és csak egy réteg elegendő a díszítéshez. Azonban szükséges a kis gőzáteresztő képesség és a kicsapódás hatására gyorsított áztatás. Ezen túlmenően a gipsz felületét gyakran festik, azonnal át kell festeni - egyszerűen nem lehet más módon harcolni.

   festmény

   De ha egyszer ebben a verzióban van, még mindig meg kell festeni a szénsavas betonfalat - logikus megvizsgálni a festék használatát. Az ilyen jellegű festékek és lakkok két csoportra oszlanak: egyesek keményedő szálakat tartalmaznak és textúrát adnak, míg mások vonzó megkönnyebbülés. Mindkét színező keverék típus alkalmazható egy egyszerű görgővel ellátott, gőzbeton tömbökhöz, további manipulációk nélkül. A létrehozott réteg matt felületű, melynek színessége könnyen javítható a színsémák hozzáadásával. A szénsavas beton festékanyagai garantáltan legalább 7 évig működnek, és elnyelik a vizet.

   Az ilyen megoldás kiküszöböli a repedések előfordulását, és a fejlesztőknek a vízalapú szerves oldószer használatának megtagadása segít megelőzni a rossz szagok előfordulását. A festékanyagok alkalmazása előtt el kell távolítani az összes port, és aprító hibákat kell kiegyenlíteni. A színezést azonnal vagy a homlokzati gitten végezzük (a helyzet összetettségétől függően).

   Kiválasztási kritériumok

   Amint már világos, a szénsavas betonfalak külső díszítése különféle technológiák felhasználásával történhet. Az egyes bevonatok gyártói azonban megpróbálják felhívni a fogyasztók figyelmét, mondván, hogy a legjobb és legmegbízhatóbbak, hogy a megoldás ideális gázblokkokhoz.

   Erősen elfogadhatatlan felhasználás a célban:

   • homok és beton vakolat;
   • hab műanyag;
   • polisztirolhab;
   • festékképző fólia bevonása.

   Egyszerű fekete csavart a szellőztetett homlokzat alatt a csiszoláshoz nem szabad használni. A tipli szegek a gyakorlatban jobbnak bizonyultak. Nem hideg hidakat képeznek, és nem érintik a kondenzációs nedvesség káros hatásait. A beszerelési távolság 0,4 m-re csökken - ez lehetővé teszi a szélütés terhelés egyenletesebb eloszlását. Ha úgy döntenek, hogy a betonfalat téglával befejezzük, akkor a falazat alsó részén csatornákat kell biztosítani, valamint gondoskodni a rácsokkal való zárásról.

   Tájékoztatásul: egy tégla rosszabb, mint más opciók, mert használatával megnövekedett terhelés érhető el az alapítvány számára.

   Még akkor is, ha a falazat ½ téglában halad, mégis jelentős tömeget hoz létre. A fő és a külső falak közötti rugalmas csatlakozásokat is gondoskodnia kell, összevetve arra lehet következtetni, hogy a szellőztetett homlokzat használata a legjobb eredményt nyújtja. Csak ez a technológia garantálja a külső szépséget és az időjárás ellenállást.

   Sikeres példák és lehetőségek

     Így néz ki a tégla díszített tégla „tortája”. A munka még folyamatban van, de éppen ennek köszönhetően az építés alatt álló „szakaszban” látható.

     A szilikát vakolat megjelenése ugyanolyan jónak tűnik, és nem veszi el az értékes helyet.

     Ez a fotó megmutatja, hogy a klinker csempe milyen elegáns és vonzó lehet, ha megfelelően felveszi.

     A szellőztetett beton szellőztetett homlokzatának belső felépítésének megértése segít ebben a rendszerben.

     A következő videóban látható, homlokzati panelekkel ellátott, homlokzati panelekkel ellátott homlokzati panelek.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba