A bár utánzása: a ház külső felületének anyagai

A ragasztott vagy profilozott fa háza stílusos és drága, de nem mindenki engedheti meg magának ezt az örömöt. Ezért megjelent egy alternatíva - lehetőség van arra, hogy egy szobát egy bár utánzása után lehessen megfogni. Ugyanakkor a ház vizuálisan nagyon hasonlít a rúd alakú, és a pénzügyi költségek sokkal kisebbek lesznek.

Mi az?

A faanyag utánzatát hamis bárnak is nevezik. Ez egy olyan anyag, amelyet külső és belső térben is lehet bevonni.

Ma mesterséges utánzata van a fánakfából készült hulladékból, műanyag hozzáadásával, valamint egy tömörfa változata, amely különösen a fogyasztók körében népszerű. Érdemes még részletesebben megvizsgálni.

Ez egy gyalult deszka, 4 oldalról feldolgozva, és kezelt fa gerenda formájában készült. Ennek az anyagnak a vastagsága legfeljebb 35 mm, szélessége elérheti a 260 mm-t. A gyártási anyag puha és keményfa. Ebben az esetben a profil a trapéz, és ennek köszönhetően az alap sima és egyenletes.

A legjobb illeszkedés érdekében az éleket speciális módon dolgozzák fel.Ez lehetővé teszi, hogy megbízhatóan védje a szigetelést a negatív éghajlati viszonyoktól és a páratartalomtól. Az a tény, hogy milyen anyagot készítenek a termék, meghatározza annak sűrűségét és jellemzőit.

Előnyök és hátrányok

A modern piac széles választékát kínálja a faanyag utánzásnak. A fogyasztó a termék árának, megjelenésének és teljesítményének megfelelően választhatja ki a megfelelő anyagot. A hamisugár nagyon népszerű, amikor a privát keret házak és házak homlokzatát befejezi. Ez pozitív tulajdonságainak köszönhető.

Először is, az anyag természetes és környezetbarát. Nem mérgező, és nem működik kellemetlen szaga a működés során. A termékek teljesen biztonságosak az emberek számára, és bármilyen szobában használhatók.

A panelek nem okoznak problémát a telepítés során, ez meglehetősen lehetséges, hogy ezt megtehesse, ötlete van a befejező munkáról. Ezenkívül a faanyag utánzása sokkal pontosabb, mint a természetes fával, ugyanakkor sokkal olcsóbb.

Ha a telepítést helyesen és hatékonyan hajtották végre, a termékek hosszú ideig tartanak, anélkül, hogy problémákat okoznának a tulajdonosok számára. A fa utánzat védő funkcióval rendelkezik. Ez ellenáll a mechanikai stressznek és az agresszív éghajlati viszonyoknak. Meg kell jegyezni az anyagok széles színválasztékát, lehetővé téve a fogyasztó számára a kívánt árnyék kiválasztását, hogy a házak drága, nyereséges és stílusosak legyenek.

Ugyanakkor nem lehet csak a negatív szempontokról mondani. Az egyik az anyagok magas tűzveszélye. A termékek élettartamának meghosszabbítása érdekében ajánlott speciális megoldásokat kezelni, amelyek antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint csökkentik a gyúlékonyságot. Megvédik a homlokzatot a kiszáradástól és a repedésektől.

A faanyag utánzása mindig jónak tűnt, és nem is vesztette el tulajdonságait, ezért rendszeres időközönként fedjük fel a festék- és lakk kompozíciókkal, amelyek többletköltséggel járnak. Azt is figyelembe kell venni, hogy a panelek alkatrészei nem olcsóak, és használatuk kötelező a megfelelő munkával.

Azoknak a lakástulajdonosoknak, akik nem akarják a homlokzatot fadeszkákkal furnérozni, a gyártók egy fém alátétet kínálnak egy bár alatt.Működésének időtartama a vélemények szerint akár 50 év, és vizuálisan a szerkezet naplónak tűnik.

típusok

Az épület homlokzatának külső részére különféle anyagok használhatók. Ezek mind a külső paraméterekben, mind a fizikai tulajdonságokban különböznek.

Először a hamis rudakat a gyártási anyag szerint típusokra osztják. Fenyőből, cédrusból, vörösfenyőből és más fafajokból készült termékek. Ezenkívül a panelek mérete változtatható.

Az árkategóriát az a fafajta befolyásolja, amelyből a panelek készülnek. Ezeket az A, AB, B és C kategóriába tartozó fajtákra osztják. Ezt az információt tanúsításban kell feltüntetni. A teljesítmény jellemzői a fajtától függenek.

Az A fokozat ára magasabb, mint a többiek, de a minősége jobb. A gyártási anyag fenyő. A külső lakások befejezéséhez ajánlott az A és AB osztályok alkalmazása. A C fokozat jobban alkalmas a mezőgazdasági épületek burkolására.

De akkor is, ha kiválasztunk egy fajta fajtát, figyelembe kell venni a működési feltételeket. A magas páratartalmú helyiségekben jobb a hárs és a vörösfenyő használata.

A faanyag utánzatát a profil geometriája osztja. Itt kiválaszthatja a blokkházat és a falburkolatot.

A faanyag utánzat méretei eltérőek, a fogyasztó preferenciái alapján kell kiválasztani. A szélesség 140 és 190 mm között változik, hossza 6000 mm. A vastagságot a tervezett munka típusától és a felhasználási körülményektől függően választjuk ki, 16 és 35 mm között lehet.

Kiválasztási funkciók

A piacon sokféle változat található az iparvágány, a faanyag utánzása. Az anyagok ára jelentősen eltérő lehet. A pénz megtakarítása érdekében a szakértők azt javasolják, hogy közvetlenül a gyártótól vásároljanak paneleket, hogy elkerüljék az építőelemek tárolását. De először ki kell választania egy jó minőségű anyagot. Ehhez vegye figyelembe néhány pontot.

A páratartalom-index nem lehet 15% -nál nagyobb, ellenkező esetben veszélyeztetheti a homlokzat ferde működését. A panel horony a homlokzat szellőzésére szolgál, és elősegíti a panelek megjelenését.

Az épület megjelenésének szempontjából is fontos a szélesség elhelyezés. Ahhoz, hogy úgy nézzen ki, mint egy természetes faanyag, a szélessége 100 milliméter legyen. Nagyon keskeny panelek olcsónak és szélesnek tűnnek. Emellett figyelmet kell fordítania a várkapcsolat minőségére is. Fontos egyenletesség és simaság, valamint a hibák és károk hiánya.

És azt is meg kell választani a megfelelő díszítőelemeket. Ezek növelik a felület kopásállóságát, és felelősek a megjelenés vonzerejéért is. Ezért minőségi termékeket kell választania.

A munka elvégzése előtt szükséges az anyag és tartozékainak kiszámítása. Ehhez mérjük meg a falakat, az ablakokat és az ajtókat. A nyílások területe nem lesz fedett vasúttal lefedve, így le kell vonni a teljes értékből, hogy ne szerezzen felesleges befejező anyagokat.

Hogyan kell elvégezni a munkát?

A minőségi panelek nem okoznak problémát a telepítés során, a saját kezével tárolható. Szükséges azonban egy ötlet, hogy milyen sorrendben és hogyan történik a munka.

Az első lépés a felszín előkészítése. A falakat alaposan megtisztítják a szennyeződésektől. Javasoljuk, hogy fertőtlenítőszerrel kezeljék őket, hogy megszüntessék a gomba és a penész megjelenését.

Ezután a léc felszerelése megtörténik. Fontos, hogy függőlegesen telepítse az alapra. Ha a felület fa, a rögzítést csavarokkal végzik, a tégla vagy a cinder blokk felületeket használják, az előkészített lyukakba kerülnek.

Fontos lépés a szoba magas minőségű gőzszigetelése és hőszigetelése. A szigetelést a gőzvédő fólia tetejére helyezzük, és ismét bezárjuk. Az ízületeknek ragasztásra van szükségük.

További panelek és díszítő elemek közvetlenül rögzíthetők. Ezt követően a homlokzatot csavarokkal vagy csapokkal kell rögzíteni. A befejező bevonat hiányában a végső szakasz antiszeptikus és festékanyagokkal való felületkezelés.

Fontos árnyalatok

A hamis rudak lezárt csomagokban kaphatók. A vásárlás után és a munka megkezdése előtt ezeket a csomagokat ki kell nyitni, és a termékeket levegőben kell lebontani, elkerülve a nyílt napfény és csapadék hatását. A paneleket két napig kell hagyni. Ez azért történik, mert a lezárt csomagolás megnyitása után a fa nedvességet fog felszívni, és ennek következtében mérete nőhet, ami az épület homlokzatának dönthetőségéhez vezet.

A panelek alulról fel vannak szerelve, a horonynak az alsó részre kell helyeznie. Ez segít megelőzni a nedvesség és a szennyeződés behatolását. Az első panelt egy szinttel állítjuk be. Attól függ, hogy a helyes telepítés mennyire lesz sima az egész felület. A rögzítőket 45 fokos szögben csavarják.

A munkákat csak száraz időben és -15 ° C alatti hőmérsékleten kell elvégezni. A színezés csak meleg és száraz időben történik.

A szín kiválasztásakor ajánlatos figyelembe venni az épület helyét. A déli oldalon lévő falak jobbak, ha világosabbá válnak, mivel a sötétek elhalványulnak a napban. És az északi, éppen ellenkezőleg, jobb, ha sötét. Ez biztosítja, hogy a helyiségben jobban felmelegedjen és meleg legyen.

gondoskodás

A homlokzatok hosszabb élettartamához, a faanyag utánzatú béléshez szükséges az anyag megfelelő gondozása. Először is, nem szabad elfelejtenünk a panelek időszakos lakkozását. Szintén rendszeresen ellenőriznie kell a felszínt, hogy kiküszöbölje a hibák, gomba és rothadás megjelenését.

A szakértők megjegyzik, hogy a bevonat megfelelő felszerelése és a megfelelő gondozása esetén a faanyag utánzása sok évig tart, anélkül, hogy elveszítené a vizuális megjelenését és pozitív tulajdonságait.

További információ arról, hogyan kell megfelelően felállítani a faanyag utánzatát, lásd az alábbi videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba