Külső befejező keretház: hogyan válasszuk ki a megfelelő opciót?

 Külső befejező keretház: hogyan válasszuk ki a megfelelő opciót?

A keretszerkezet egyre népszerűbbé válik minden évben. Az ilyen típusú házak semmiképpen sem rosszabbak a rönkházakhoz, ugyanolyan melegek, erősek és tartósak. És ami a legfontosabb, az előnyük - a homlokzat befejezéséhez szükséges anyagok széles választéka. Mindegyiknek saját jellemzői vannak. Néhány telepítése kézzel történhet, míg mások professzionálisabb megközelítést igényelnek. Tekintsük a külső burkolatok természetes és szintetikus anyagainak típusait, előnyeit és hátrányait.

Az épületek jellemzői

A homlokzat kiváló minőségű befejezése fontos szerepet játszik a keretházak építésében. Nem csak a ház külső kialakítása, hanem a külső környezeti tényezőkkel szembeni ellenállása is függ a kiválasztott anyagtól. Ez annak köszönhető, hogy a falak felépítéséhez használt fa gyorsan felszívja a nedvességet. Ezért külső burkolat nélkül az épület élettartama jelentősen csökken.

A fa keret egy csapágyalap, amely a terhelést olyan szerkezeteken keresztül osztja el, mint az állványok, gerendák, szarufák, kereszttartók, stb.

A fa meglehetősen rugalmas anyag, ezért az épület geometriájában torzulások és görbületek lehetnek. Ezért az elülső anyagnak elég rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy a bevonat szilárd maradjon zsugorodás közben.

A megjelenés követelményei

Annak ellenére, hogy a keretszerkezetek jó minőségűek, az anyagok megválasztásához bizonyos követelmények vannak. A faszerkezetek egyik fő hátránya a rossz hővisszatartás. És ha a fém alapja lett, a hőveszteség még nagyobb probléma lesz. Érdemes megfontolni.

A kiválasztott szerkezeteknek megbízhatóan meg kell védeniük a ház falát és a tetőt széltől, csapadéktól, hőmérséklet-változástól. A legtöbb modern anyag kiváló hang- és zajszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ami fontos a városon belüli és a vidéki házak számára.

Először is, a műszaki jellemzők alapján ki kell választani az arccal ellátott anyagot. A kiválasztott anyagnak azonban összhangban kell lennie az épület egyéb elemeivel, és jól illeszkednie kell a helyszín külső részébe.

Anyagtípusok

Lemezanyagok

A DSP (cementkötésű forgácslap) és az OSB (orientált forgácslemez) lemezek nem annyira a díszítéshez szükségesek, mint a keményítő falakhoz. Ma az analóg anyagok közül a legnépszerűbbek.

A panelek ragasztott faforgács és forgács. Jellemzőjük, hogy a külső rétegekben lévő szálak hosszirányban és belül - keresztirányban vannak elrendezve. Szintetikus alapú gyantákat és viaszokat használnak ragasztóként, aminek következtében a lemezek nem félnek a nedvességtől. A homlokzattal szemben a gipszkarton - nem kevésbé sikeres lehetőség. A végeredmény nem lesz rosszabb, mint az előző.

Az OSB vagy a DSP panelek egy kiváló minőségű és olcsó megoldás, amely a homlokzatszerkezet tartósságát és megbízhatóságát biztosítja. A panelek gyúlékony anyagok, nem gyulladnak, nem dohányoznak, és nem terjednek a lángra.Ezek ellenállnak a penésznek is, képesek ellenállni a kisebb mechanikai sérüléseknek és nem félnek a rovaroktól.

mellékvágány

Ez nem kevésbé gyakori anyag, amelyet az ügyfelek szeretnek a könnyű telepítés, a tartósság és az esztétikai megjelenés miatt. Az anyag az olcsó árlistában szerepel, de kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

A műanyag, vinil, fém és PVC iparvágány elosztása. Az épület külső falainak díszítése műanyag burkolattal nem jelent problémát. Könnyen telepíthető és alkalmas egyszintes és többszintes épületek burkolására, ezért gyakran használják önkormányzati és magánépületek homlokzatainak tervezésére. Ennek az anyagnak a mínuszai közül az alacsony szilárdsági szint figyelhető meg. Egyetlen ütéssel vagy hirtelen gondatlan mozdulattal könnyen elszakítható.

A tartósabb a fém választása. Minden előnye a műanyagnak, emellett gyönyörű színpalettával rendelkezik. A mínuszok közül megjegyezhető, hogy könnyen érzékeny a rozsda megjelenésére, és zajt okoz az eső alatt. Általában a fém burkolat egy polimerrel van bevonva. Ez segít az anyag élettartamának meghosszabbításában és ennek megfelelően az egész házban.

A festéshez csempék. Ön is kész színes anyagot vásárolhat.

Blokkház

A blokkház egy napló gyönyörű utánzata. Távolságból úgy tűnik, hogy a ház valóban tömör fából készült. Csak egy szakember képes kitalálni, hogy a fal felülete csak kívülről fából készült.

A blokkház környezetbarát építőanyag. A kocsi típusának egyik fajtája, és úgy néz ki, mint egy napló. A hőszigetelt szigetelt ásványgyapot szigetelés elrejtve van. Ezért ismerik el a blokkházat high-tech anyagként.

Könnyű az épület külső részének ilyen anyaggal való ellátása. A kényelmes szerelőrendszernek köszönhetően a nyelv és a hornyok jól illeszkednek egymáshoz. És ha szükséges, minden sérült elem cserélhető.

Ha tartós konstrukciót terveznek, az anyagnak védelmet kell nyújtania a nedvességtől. Általában egy tömbház kerül elhelyezésre a tető alatt, és speciális impregnálással kezelik a rothadás.

Klinker csempe

Béléshez használt, egy tüzelésű csempe. Évtizedek óta nem vesztette el népszerűségét. Ez az anyag kiváló megjelenésének és teljesítményének köszönhető. A klinker hasonlít a hagyományos cseréphez, ugyanakkor magas fagyállósággal rendelkezik, bár vékonyabb, mint a hagyományos kerámia.

A modern gyártók széles csempe választékot kínálnak. A különböző formák és színek lehetővé teszik, hogy kiválaszthassuk a legjobb megoldást a designhoz.

Felfüggesztett szerkezetek

A termopaneleket szerelt szerkezetekként használják. Ez egy speciális anyag egy réteggel. Általában a panelek fémkeretre vannak felszerelve, és a fal és a dekoratív panel közötti tér egy speciális szigeteléssel van lezárva. A legtöbb fogyasztói vélemény beszél a csuklós szerkezetek egyszerűségéről és könnyű telepítéséről.

Sokan választják ezt az opciót, mivel 100% -uk biztosak a magas technikai teljesítményükért. A panelek használata segít megoldani a hangszigetelés problémáját, és az épület szigorúan és tisztán fog kinézni. Kétféle szerelt szerkezet van: szellőztetett és nem szellőztetett.

Természetes és mesterséges kő

Ezek az anyagok a keretszerkezetek drágább módjai közé tartoznak. A természetes alapanyagok magas költsége miatt, és ennek az opciónak a telepítésében bekövetkező összetettsége ritkán található. A legolcsóbb lehetőség - mesterséges kő megmunkálása.

Az anyagot természetes lemezekből és gyantákból készült kis lemezek formájában állítják elő, amelyek textúrája pontosan utánozza a kőmintát. Ezzel falazatot végezhet, amely távolról szinte lehetetlen megkülönböztetni a természettől.

Homlokzati tégla

Ez az anyag három típusból áll:

  • szilikát;
  • kerámia;
  • Hiper.

A szilikát tégla olcsóbb lesz, de a kerámiatermékek bélése sokkal elegánsabb és ünnepélyesebb lesz. A tégla testes és üreges lehet. A második opció kiváló energiatakarékossági jellemzőkkel rendelkezik, így gyakran a homlokzatra választják.

A tégla nem nevezhető szerény anyagnak. A fektetést csak a meleg szezonban szabad végezni. A munka elvégzése előtt érdemes pontosan kiszámítani az anyagmennyiséget, mivel az új tétel színe eltérhet az előző színétől.

Gipsz és festék

Ez a külső burkolat módja nem alkalmas tartós használatra. A rétegelt lemezeket vagy az OSB-t általában vakolják, de még tartósabb anyaggal vannak bevonva.

A vakolatok szükségesek a panelek vagy a falak nedvesedéséhez. Ezért a befejezés befejező fázisa a falak festése a vakolat tetején. Meg kell jegyezni, hogy még a kiváló minőségű festék sem ad tartós hatást. 3-4 év elteltével a bélés elkezd repedni, a bevonat javítása szükséges.

Nedves burkolat

A keretszerkezetben nedves burkolatot használnak a további szigetelőhablemezekkel együtt. Kiválasztásakor fontos, hogy ne keverjük össze a külső burkolatok lemezeit a belsőépítészeti anyaggal. A kültéri falburkolatokhoz szükséges panelek "f" betűvel vannak jelölve.

A lemez polifóliájának telepítésekor illessze be a csuklót egy csuklóba. Az alapozóval való jobb tapadás érdekében a felületet csiszolópapírral kezeljük. Az anyag rögzítése után egy speciális ragasztót alkalmazunk a felületére, amelybe az üvegszálas háló „beágyazódik”. Ezt követően az anyagot homokbázisú kvarc alapozó fedi, és vakolatot tesz.

Kiválasztási kritériumok

Sokféle lehetőség van a falon kívülre. A megfelelően kiválasztott anyag garantálja a keretépítés tartósságát és kényelmét.

A választás több tényezőtől függ:

  • a költségvetést;
  • a régió éghajlata;
  • a házház fűtőanyagának anyaga.

Az épület tulajdonosával rendelkező költségvetés egyéni tényező. Ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy nem mindig a legdrágább anyag a leghatékonyabb és leghatékonyabb. Például, ha a homlokzat fényűző megjelenését szeretné elérni, a házat egy tömbházzal lehet furnérozni. Ez az anyag azonban bizonyos gondosságot igényel. Néhány évente a bevonatot speciális antiszeptikumokkal és festékkel kell kezelni. Ellenkező esetben a fa elveszti szépségét és erejét. Mindazonáltal, a gondoskodás iránti igény ellenére egy tömbház sokkal többet fog fizetni, mint az iparvágány.

A régió éghajlata nagyobb mértékben befolyásolja az anyagválasztást, mint bármely más tényező. A nedves és esős terepen a fa burkolat nem lenne a legjobb megoldás. Hideg körülmények között kerülje a fém burkolat használatát, előnyben részesítve a természetes anyagokat.

Ha szigetelésként ásványgyapotot választottunk, akkor a csiszolás csak csempe anyaggal történhet. Az olyan lehetőségek, mint a vakolás vagy a festés már nem alkalmasak. Jobb, ha előnyben részesítjük az iparvágányt, tömbházat, falburkolatot. És ha a szigetelést habbal végeztük, a vakolatot közvetlenül a lapokra lehet felhordani.

Érdekes példák

  • A keret házának homlokzatával szemben az egyik legkedveltebb lehetőség. A széles színpaletta lehetővé teszi az optimális árnyalat kiválasztását minden esetben. A legnépszerűbbek világos és sötétbarna, olajbogyó, szürke, bézs árnyalatok.
  • Ahhoz, hogy bármilyen épületet építsenek, egy luxus kastély megjelenése egyszerű - egy tömbház mindig csodálatosnak tűnik. Az egyetlen negatív - a ház belsejének megfelelőnek kell lennie.
  • Tégla - a homlokzat gyönyörű kialakításának egy másik változata.A számos tervezési lehetőség közül a kontrasztos árnyalatok különösen népszerű kombinációi vannak.
  • A ház eredeti homlokzatának elkészítéséhez TsSP lemezeket használhat. Ez egy nagyszerű módja a design kísérletezésének.

Ebben a videóban talál egy mesterkurzust a ház homlokzata felé néző klinker lapokkal.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba