WPC első panelek: típusok, jellemzők és telepítés

A WPC elülső paneljei egy modern megjelenés az épületek külső kialakításában. Ezek nem csak a külső falak éghajlati és időjárási hatások elleni védelmét szolgálják. Ezek tartósak, esztétikai megjelenésűek, gazdaságosak és könnyen telepíthetők.

Előnyök és hátrányok

Egy ilyen építőanyag, mint a WPC, a fa borotválkozó liszt, a festékek és a polimer adalékanyagok kombinációja, amelyek a különböző komponensek közötti összekötő kapcsolatok. Ennek a kombinációnak köszönhetően a terméknek a műanyag és a fa hasznos tulajdonságai vannak, hosszabb ideig megtartja a telített színt, tartós és tartós, és az ultraibolya ellenálló.

A kompozit panelek fő előnyei az alábbi több mutatónak köszönhetők:

 • nagy szilárdság, deformációk - zsetonok, repedések, hornyok, amelyek a fémre és a fára jellemzőek;
 • tűzállóság megfelelő összeszerelés esetén;
 • fokozott hő- és hangszigetelés és a szellőzés lehetősége;
 • a fakulás, a napfénynek való kitettség;
 • az anyag nem érzékeny a penész, a gombák, a baktériumok által okozott károsodásra, és ellenáll a rozsdának;
 • iparvágány nem zsugorodik, vízálló;
 • a kompozit panelek nem bocsátanak ki mérgező vegyületeket;
 • a szerelés gyors és egyszerű speciális rögzítésekkel;
 • a termék jellemzőit nem befolyásolja a kritikus alacsony és magas hőmérséklet;
 • a falak felületének előkészítése a telepítés előtt nem szükséges;
 • az anyag nem igényel további díszítést;
 • széles termékválaszték jelenlétében.

Ezen túlmenően a WPC táblák hosszú élettartammal rendelkeznek - körülbelül 25 év, amely alatt továbbra is megtartják eredeti színüket és fényességüket.

Különösen érdemes megemlíteni az ellátás egyszerűségét - mosogatószer hozzáadásával szokásos vízzel mossa le a paneleket, de csiszolóanyagok és durva, kemény kefék és szivacsok használata nélkül.

Az építőanyagok mínuszjai közül a magas költsége megkülönböztethető, összehasonlítva a hasonló fém és polivinil-klorid mellékvágással, továbbá a sötét színű lemezek az első működési évben még mindig elveszítik a színtelítettséget. Annak ellenére, hogy a WPC táblák külső körülmények hatására hőbővítésnek vannak kitéve, ez nem tekinthető hátránynak. Ez futásmérőnként csak 1-3 mm, és ezt a tényt figyelembe kell venni a telepítés során.

Ezt a terméket nem csak a homlokzathoz használják - a biztonságnak köszönhetően belsőépítészeti, válaszfalak, kerítések, padok, tornácok padlóburkolatai, gazebók készíthetők.

Típusok és specifikációk

Minden homlokzati panelen minőségi tanúsítványokkal és megfelelő tűzbiztonsági dokumentációval kell rendelkezniük, ezért fontos, hogy ezt a vásárlás során figyelembe vegyük.

A WPC-nek többféle terméke van:

 • sűrű szerkezetű;
 • A Planken egy hasonló sűrű anyag, amely további hornyokkal rendelkezik a klyimerhez;
 • iparvágány - belső felületek nélküli termék;
 • egy cellás szerkezettel (üreges).

Különböző típusú lemezek saját textúrájuk, díszítésük, színüknek megfelelően képesek utánozni a fát és más anyagokat, azonban általában azonos műszaki jellemzőkkel rendelkeznek:

 • a szabványos szélesség 20,4 cm;
 • hossza 3 és 3,6 m között változhat;
 • vízfelvétel - 3%;
 • súlycsökkenés kopás közben - 0,1 g / cm2;
 • mechanikai szilárdság (hajlítás) - 35 MPa;
 • üzemi körülmények - -50 ° C és +70 ° C közötti hőmérséklet.

Az anyag ilyen jellegzetességei lehetővé teszik, hogy bármilyen időjárási körülmények között telepítsék, de a gyártó figyelmeztet arra, hogy nem ajánlott telepíteni +10 foknál alacsonyabb hőmérsékleten.

telepítés

Mivel az elülső panelek könnyűek, jelentősen leegyszerűsíti a telepítést. A jövőben a sérült lemezeket újakkal helyettesítheti, és ehhez nem kell más anyagokat eltávolítani.

A munkához a következő eszközökre lesz szükség: kirakós vagy körfűrész, bevásárlóközpont, épületszint, mérőszalag, jelölő.

Az előkészítő szakasz a következőket tartalmazza:

 • a ház falainak tisztítása a kis alomtól;
 • összehangolás;
 • repedések és repedések tömítése;
 • primer.

Az első szakasz több lépést is tartalmaz.

 1. A keret kialakítása fémből vagy fa anyagból készül. A tartósabb és tartósabb, valamint nem igényel további feldolgozást egy fémprofil.
 2. A láda minden részét rögzítőcsavarokkal vagy körmökkel rögzítik. Fémrészekhez vastagfalú rögzítőket használunk.
 3. A csuklós homlokzat keretén belül a hőszigetelő anyagok felszerelése releváns lehet - ebben az esetben vízszigetelésre is szükség lesz. A munkákat a szigetelés vastagságának figyelembevételével végzik.

A második szakaszban a panelezés szigorú sorrendben kezdődik.

 1. A szerkezet aljáról indulnak - lyukakat készítenek belőle, majd rögzítik a panelt és rögzítik önmetsző csavarokkal, jobb, ha horganyzott acélból készülnek, helyes szögben kell behelyezni őket.
 2. Az anyagot klipekkel rögzítheti, vagy azok nélkül.
 3. A fűtés eredményeként a WPC termékek bővülhetnek, ezért fontos, hogy a lemezek elhelyezésekor 2-3 mm-es távolságot hagyjanak ezek között.

Fontos, hogy a kompozit panelt a vezetővel minden egyes metszésponton rögzítse. Minden sor csekély eltolással van felszerelve.

Különleges előnyök a német gyártó Holzhof elülső paneljei. Üreges szerkezetűek, ezért a megnövekedett megbízhatóság, tartósság és alacsony hővezető képesség jellemzi. Valójában ez az iparvágány, amely rejtett rés a kiváló minőségű szellőzéshez, ami miatt optimális homlokzati szellőztetés történik.

Ez a termék kiváló minőségű - magas hőszigetelési tulajdonságok, kis súly - 1,7 kg / m. n., eredeti színskála (elefántcsont, wenge, kávé tejjel, sötét bézs). A textúra magában foglalja a csiszolás jelenlétét és hiányát. Ezen túlmenően ezek a termékek hosszabb élettartammal rendelkeznek - akár 30 évig. Amellett, hogy az ilyen lemezek gazdaságosabbak a megnövelt szélesség miatt, alkalmasak a fából készült falak befejezésére is.

A kompozit anyagok kiválasztása során először is figyelemmel kell kísérni a kísérő minőségbiztosítást, de van néhány olyan finomság is, amelyek fontosak a telepítés során - a WPC paneleket a homlokzati falakra kell felszerelni, amelyek lábain alapulnak (vagyis az alapzat alapján). . Az üreges panelek alkalmasabbak a homlokzatokra, ahol minimális terhelés szükséges a szerkezetre. És még egy fontos ajánlás - az épület napsütötte oldalára nézve sokkal produktívabb lesz, ha kiválasztja az iparvágány világos színeit, mivel a sötét elülső panelek gyorsabban égnek ki, és ez észrevehető.

A külső falakhoz készült kompozit WPC homlokzati panelek segítségével minden időjárási viszonyban biztos lehet a kiváló minőségű tartósság és a falvédelem.

A telepítés helyes megközelítésével az anyag megnövekedett költsége teljesen indokolt - az ilyen panelek hosszú élettartamot és szép megjelenést biztosítanak minden otthonban.

További információ a WPC homlokzati paneljeiről, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba