Elülső panelek téglákhoz: anyagi jellemzők külső díszítéshez

A homlokzattal szemben a modern külvilágban hatalmas szerepe van, mivel nem csak az építészeti szerkezet megjelenése függ attól, hanem maga a szerkezet élettartamától is. A mai napig hatalmas választék van a befejező anyagból, amellyel eredetileg az épületek díszítését végezheti el, de a tégla panelek különösen népszerűek. Különböző típusok állnak rendelkezésre, könnyen telepíthetők, gazdag színskála és textúrája van, így ideálisak bármilyen tervezési stílushoz.

leírás

A tégla alatti elülső panelek egyedi anyagok, amelyek széles körű alkalmazást találtak az épületek külső befejezésében. Készítsük el őket cement-homokhabarcsból, így a nyersanyag környezetbarát és ártalmatlan az emberi egészségre. Ahhoz, hogy az anyag tartós legyen és ellenálljon a külső környezetnek, a lágyítók, a polimer keverékek és a stabilizátorok is hozzáadódnak az alapkészítményéhez. Az ilyen panelek különböző színekben és textúrákban készülnek, amelyeknek köszönhetően a homlokzat bármilyen stílusban elkészíthető. A kétfázisú vízalapú festékeket a termékek festésére használják, így a panelek természetes árnyalatai természetesek, és hosszú ideig megőrzik megjelenésüket a napsütés nélkül.

Ami a panelek textúráját illeti, a ház külső részén egy anyagot választhat, amely sima, sima és hullámos vagy durva felületű. Ebben az esetben, függetlenül attól, hogy milyen típusú paneleket választanak, a bélés minden esetben kifejezett megkönnyebbülést szerez, ami az épület elegáns. Általában ez az anyag a falusi házak külső díszítésére szolgál, de más épületek tervezésében is megtalálható. A paneleket általában a falak teljes felületére telepítik, vagy különálló betéteket helyeznek el, amelyek kiemelik a kialakítást.

típusok

A tégla utánzattal ellátott elülső panelek különböző típusokat alkotnak, amelyek mindegyike nemcsak a méretben, hanem az elemek összetételében is különbözik. Ezért az anyagnak saját jellemzői és jellemzői lehetnek.

A mai napig két fő típusú panel található.

 • Homogén szerkezetű. Az ilyen dekorációs termékek PVC-ből és polimer anyagokból készülnek. A speciális módosítók jelenléte miatt az anyag ellenáll a nedvességnek, a hőmérséklet-különbségeknek és a deformációnak.
 • Kombinált szerkezettel. Ezek az úgynevezett termopanelek, amelyeket speciális technológiával állítanak elő a polimerek szigetelőanyaggal való kombinálásával. Az eredmény egy kiváló hőszigetelő, amely a poliuretánhabhoz vagy a polisztirolhabhoz képest még rosszabb. Az ilyen panelek befejezése után nincs szükség további szigetelőréteg elhelyezésére. A termék egyetlen hátránya a magas ár, de más panelekkel ellentétben a telepítése sokkal könnyebb.

Ezenkívül a tégla alatti elülső panelek a következő típusokat jelzik:

 • Klinker. Olyan anyagot képvisel, amelynek előállításához klinker téglákat használnak. Ideális megoldásnak számítanak a külső díszítéshez, mivel számos előnnyel rendelkeznek: erősség, nagy kopásállóság, jó hőszigetelés. A burkolólapok sokféle textúrában és színben kaphatók. A termék mínusz a telepítés összetettsége.
 • Beton. A beton alapja a gazdag színválaszték. Az anyag fő összetevői a kiváló minőségű cement és homok. Bizonyos típusú paneleknél lehet egy kvarc-cement készítmény is, amelyben természetes festékeket és cellulózot adunk. A modern gyártástechnológiának köszönhetően a termék kis súlyú, és a bélés megkönnyítésére szolgáló rögzítőelemekkel van ellátva. Az ilyen panelek egyetlen hátránya a magas ár.
  • Polymer. A termék polimer anyagból készül, ami könnyűvé teszi a paneleket és könnyen felszerelhető. Külsőleg az anyag hasonlít a természetes téglafektetés utánzatára. Megfizethető, bármilyen stílushoz tökéletes. Különösen szépen néz egy modern külső falon egy antik tégla és egy kő alatt. Ami a hiányosságokat illeti, a terméket nem ajánljuk a kemény éghajlati körülmények között elhelyezett épületek befejezésére.
  • Polivinil-klorid. Jó erejük, hajlékonyságuk és ellenállóképességük nagyon jól esik. A panelek színpalettája más. Érdekesnek tűnik az égett és homok téglából imitáló anyag. Mozaik díszítéssel kombinált modellek is vannak, a felületükre kerámia réteget alkalmazunk. Bár a termék ára nem magas, szükséges a szigeteléshez szükséges anyagok beszerzése a telepítéshez, így a végső telepítés költséges.

  jellemzői

  Az építőipari piacon a közelmúltban megjelentek a dekoratív tégla panelek, de rövid időn belül sikerült a homlokzatok burkolására széles körben használt legnépszerűbb anyagot létrehozni.

  A termék óriási keresletét a következő jellemzők magyarázzák:

  • Magas környezeti kitettség. A panelek nem félnek a nedvességtől, a szélsőséges hőmérsékletektől és az ultraibolya sugárzástól.
  • Az anyag felületén sócsíkok nem képződnek. Ez a probléma gyakran előfordul, amikor a homlokzatokat természetes téglával végzik, ami jól nedvszívja a nedvességet. A mesterséges analógok védve vannak a reidek megjelenésétől, mivel alacsony abszorpciós együtthatójuk van.
  • Hatalmas választék. A különböző színek és textúrák piacán jelen lévő gyártók. Különösen népszerűek a vörös, sárga, fehér és bézs téglák utánzata. Az ilyen elegáns választéknak köszönhetően lehetővé vált a homlokzat egyedülálló kialakítása, amely szép és stílusos megjelenést biztosít.
  • Egyszerű telepítés. Az anyag telepítését gyorsan és önállóan, szakértők segítsége nélkül lehet elvégezni. Mivel a paneleket nagy méretekben állítják elő, a szerelési munka nem igényel sok időt.
  • Tartósság. Az ilyen befejezés időtartama megegyezik a szokásos kőművességgel.
  • Kis súly. Tekintettel arra, hogy a termékeket a modern technológiák felhasználásával gyártják polimerekből, kicsi és jelentősen csökkentik az alapítvány terhelését.
  • Erő. Az anyag ellenáll minden mechanikai stressznek, és sokkal megbízhatóbbnak tekinthető.
  • Tűzbiztonsági. A panelek nem gyúlékonyak, és tűz esetén minimális gyújtási sebességgel kell rendelkezniük.
  • Jó hővezető képesség. A modellcsalád nagy részét egy speciális fűtőberendezés jeleníti meg, így ezek a panelek melegek és ugyanakkor nemcsak dekoratív elemként, hanem kiváló minőségű hőszigetelőként is szolgálnak.

  Ami a homlokzati anyag hibáit illeti, fő hátránya a magas költség. Ezen túlmenően, bizonyos esetekben, a bonyolult szerkezetű épületek bélésének elvégzéséhez szakemberek segítségére van szükség, és ez további költségekkel jár.

  méretek

  Mielőtt a homlokzati panelekkel szemben az épület felé nézne, nemcsak a tervezésükre van szükség, hanem a megfelelő méret kiválasztására is.Mivel a terméket védőréteggel állítják elő, fontos figyelembe venni, hogy a bevonat vastagsága nem haladhatja meg a 3 mm-t. Mindegyik márka a meghatározott szabványok szerint hozza létre a paneleket, így a méretek eltérőek lehetnek. Általában a termékeket három, 19,8 * 35 * 2,4 cm méretű nukleáris panel formájában készítik el, ha ilyen méretű termékeket vásárolnak, az 1 m2-es falra jutó fogyasztás körülbelül 14 egység, míg a befejezés súlya nem haladhatja meg a 20 kg-ot.

  Színes megoldások

  Az építési projekt kidolgozása során nem csak belső kialakítása, hanem külső díszítése is szükséges. Ehhez előzetesen ki kell választania a megfelelő bélés színét, amely harmonikusan kombinálható minden külső elemgel. Napjainkban a szürke és fehér árnyalatú téglából álló panelek nagyon népszerűek. Ha az épületet finomítani kell, ajánlatos a homlokzathoz terrakotta, piros és sárga színt használni. Nem szükséges ugyanazon árnyékban falburkolatot készíteni, például a fehér téglát tökéletesen kombinálják a bordó és őszibarack betétekkel, a szürke pedig vörösbarna kompozíciókkal egészíthető ki.

   Mivel az előlapok gazdag színpalettában készülnek, azok kiválasztásakor figyelembe kell venni az építészeti konstrukció sajátosságait, és figyelni kell az alagsor és a tető befejezésére. Nagy szerepet játszik az épület földrajzi elhelyezkedése, mérete és célja. Ettől függően a dekoráció lehet hideg és meleg árnyalatú panelek is. A vörös és narancssárga színek melegek, a lila, a kék és a zöld hideg, a szürke pedig semleges.

    Gyártók felülvizsgálata

    A tégla utánzatú paneleket sok gyártó mutatja be a piacon, ezért nemcsak színben, hanem textúrában, hanem anyagban is különböznek egymástól.

    A jó vélemények olyan termékeket kaptak, amelyek a klinkerlemezek alapján készültek, mint pl ABC, Roben, Stroeher és Feldhaus Klinker. Jellemzőjük a magas minőség és a megbízhatóság, és az elegáns színek kiválasztása lehetővé teszi, hogy befejezze az építési irányokat. Az ilyen panelek vastagsága 9 és 14 mm között van, és a tömege nem haladja meg a 16 kg-ot.

    Betonból készült anyag kmew vállalatok. A termékek gyártásához ez a gyártó csak kiváló minőségű cementet, lágyítószereket, pigmenteket és finom homokot használ. A panelek szerelésének egyszerűsítése érdekében speciális rögzítőelemekkel vannak ellátva, és a speciális öntési technológiának köszönhetően a termékek olyan számlát kapnak, amelyet nehéz megkülönböztetni a természetes téglától. Az ilyen panelek méretei - 45,5 * 30,3 cm, vastagsága - 16 mm.

    Szintén népszerű a díszítő és polimer panelek alatt a tégla, amely termel Company Docke-R. Könnyűek és könnyen telepíthetők. Mivel a termék könnyű, nem ad terhelést az épület alapjainak, és lehetővé teszi a hőszigetelő réteg további rögzítését. Külsőleg ezek a panelek hasonlóak a vinil-iparvágányhoz, szabványos méretekben gyártva - 112,7 * 46,1 cm, vastagsága 16 mm.

    Hogyan válasszuk ki?

    A homlokzatot bármilyen építészeti szerkezetnek kell tekinteni, így annak díszítését ennek megfelelően kell elvégezni. A közelmúltban az épületek külső burkolatának mesterei a homlokzati paneleket a tégla alatt kezdték használni, mivel megbízhatóan védik a szerkezetet a külső környezet negatív hatásától, és teljes képet adnak a képnek. Mielőtt elvégezne egy ilyen befejezést, ki kell választania a megfelelő anyagot.

    Ehhez vegye figyelembe a következő pontokat:

    • A szerkezet jellemzői. A különböző típusú építőelemek céljától és méretétől függően használhatók. Tehát egy magánházhoz ajánlott a meleg színekben készült betonalapú termékek, de a közintézmények számára a legjobb, ha a hidegebb árnyalatok polimer paneljeit részesítjük előnyben. A termék bármilyen felületre felszerelhető, de a fa és a beton alapok telepítési technológiája más. Az épület elhelyezkedése szintén fontos - a szigorú éghajlati viszonyokkal rendelkező zónák esetében kívánatos olyan paneleket vásárolni, amelyek már rendelkeznek hőszigeteléssel.
    • Teljesítmény jellemzők. Az anyagot nagy szilárdságú osztályban kell kiválasztani.
    • Költség. Az elérhető drágák és megfizethető panelek, de érdemes megjegyezni, hogy a minőség nem menthető el. Az építőipari piacon bizonyítottan jól ismert gyártóktól származó termékek megvásárlásával nem kell aggódnia a kivitel megbízhatósága miatt.
    • A táj kialakítása. A földterületen található valamennyi szerkezetet és kiterjesztést harmonikusan össze kell kötni egymással, és gyönyörűen kiegészíteni kell egymást. Ezért a burkolat színe és szerkezete az általános stílusnak megfelelően van kiválasztva. Az épület homlokzatának, tetőjének és alagsorának egyetlen összetételűnek kell lennie.

    Nyersanyag tippek

    A homlokzattal való szembenézés meglehetősen reális ahhoz, hogy ezt saját maga végezze el, nem rendelkezik speciális ismeretekkel és tapasztalatokkal, az egyetlen probléma az összetett építészeti formák felépítése.

    A következő tippek segítik a kezdőeket ebben:

    • A munka megkezdése előtt szükség van a falak külső felületének megfelelő előkészítésére. Ehhez érdemes megvizsgálni az alapszintet az építési szint használatával. Abban az esetben, ha a gradiens meghaladja az 1 cm-t, akkor a paneleket nem lehet rögzíteni egy ilyen alapra. Függetlenül attól, hogy a falak tégla vagy beton, akkor azokat is alapozni kell. A fafelületeket antiszeptikummal kezelik.
    • Fontos, hogy helyesen meghatározzuk az első burkolat sorát. A falpanelek általában a talajszinttől 30 cm-re vannak rögzítve, ezért érdemes a bélést a sarkokból indítani.
    • Az anyagot speciális lapka ragasztó segítségével rögzítik, és a panel teljes kerülete körül pontozott. Ezenkívül a termékeket a rácsra lehet szerelni, rögzítve azokat a dübelekre. A szálas cement panelek a legjobban rögzítik a hatszögű csavarokat.
    • Miután az első sor kész, a fal és az anyag között lévő összes helyet habbal kell kitölteni.
    • Ha a telepítés során kiderült, hogy a panel nem illeszkedik a sorba, akkor csiszolóval kell vágni.
    • A nyári házban, ahol csak nyáron akarsz élni, szigetelés nélküli anyaggal bélelhető, sokkal gyorsabb és olcsóbb lesz. Ami a lakóépületeket illeti, szigetelésre van szükség.
    • Az esztétikai megjelenés befejezéséhez ízületeit speciális keverékekkel kell dörzsölni.

    Gyönyörű példák

    Az elülső panelek tégla alatt hatalmas lehetőségeket kínálnak a tervezési kreativitásra. A klasszikus stílus nagyon népszerű a modern felületeken, amelyekhez a tető sötét színekben készült, és a homlokzat pasztell és kávé árnyalatokkal díszített. Gyönyörűen a sárga és a fehér felé néző. Ugyanakkor a díszítés a falak ajánlott nem több, mint három szín, amelyek közül az egyik tekinthető a fő, és a másik kettő - további. Az eredeti megoldás a különböző textúrák homlokzati anyagát fedi le. Egyéni betétek készítésével elképesztő hatást érhet el.

     Ha a vidéki ház kicsi, akkor az alpesi stílusban is kiadható.ahol a ház tetője fából készült, és a homlokzati fény falai. Ha a földet, amelyen az épület található, sok fák veszik körül, akkor a bélés esetén a legjobb, ha a telített színek paneljeit választja, és előnyben részesíti a zöld, sárga vagy barna. Nyitott területen piros vagy narancssárga furnér alkalmas a homlokzatra. Ebben az esetben kívánatos, hogy relatív szerkezetű paneleket válasszunk.

     A tó vagy a tenger közelében található nagy vidéki házak számára a helyes döntés az lenne, ha a falakat a víz árnyalataiban fejezzük be. Az ilyen tájkép kék, kék vagy türkiz háttérrel fog kinézni. Ahhoz, hogy egy építészeti szerkezet elegáns megjelenést szerezzen, fontos, hogy kiegészítsük dekoratív kiterjesztésekkel, teraszok formájában, amelyek díszítésére ugyanaz az anyag kerül felhasználásra, mint egy lakóépületben.

     Érdekes megnézni az ilyen befejezett kovácsolt lépcsők hátterét.Ebben az esetben lépéseket kell tenni a márványozott lapkával. A kompozíció befejezéséhez segíti a dekoratív lapokat, amelyek kis utak formájában helyezkednek el, és amelyek az infield egyes zónáihoz vezetnek.

     A következő videóban a panel szerelése várja Önt.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba