A ház homlokzatának modern anyagok áttekintése

Az épület homlokzatához szükséges anyagok védő és dekoratív szerepet töltenek be. Lehetővé teszik, hogy a szerkezetet ne csak vonzó és tiszteletreméltóvá tegye, hanem javítsa teljesítményét is. Nézzük meg a külső díszítéshez legkedveltebb anyagok előnyeit és hátrányait, valamint jellemzőit.

Követelmények és normák

Ma az épületpiac számos homlokzati anyagot tartalmaz, amelyek összetétele, tulajdonságai, megjelenése eltérő.

Ebben a tekintetben fontos meghatározni, hogy milyen anyag alkalmas egy adott szerkezetre.

Az anyag kiválasztásakor a következő kritériumokat kell figyelembe venni:

 • szilárdság, megbízhatóság (a ház homlokzata nagy terhelésnek van kitéve, beleértve a mechanikai sérüléseket is, így a bevonatnak ellenállnia kell nekik);
 • nedvességállóság (az a mérték, amennyire a ház befejezésére alkalmas kompozíciók képesek ellenállni a nedvességnek, függ a teljesítményétől, megjelenésétől és tartósságától);
 • tűzállóság (az ideális anyag a befejezéshez nem gyúlékony, bár ez nagyon ritka, ezért fontos, hogy legalább kizárjuk az öngyulladást és a méreganyagok felszabadulását az égés során);
 • időjárásállóság (azaz a környezeti tényezőkkel szembeni ellenállás, elsősorban az UV sugárzás);
 • az anyag szélálló tulajdonságai (fontos kritérium a modern épületekre szerelt csuklós panelek és lemezek kiválasztásakor; a hatást egy speciális reteszelés biztosítja);
 • fagyállóság (a bevonat azon képessége, hogy ellenálljon a fagyasztási és felolvasztási ciklusoknak az anyag geometriájának és teljesítményének elvesztése nélkül);
 • biostabilitás (képes ellenállni a rovar kártevők, rágcsálók hatásának, a penész és a gomba hiányának a felszínen);
 • a környezetbarátság (az egyik legfontosabb kritérium az anyagokhoz, amikor egy vidéki házat vagy egy olyan helyiséget néz, amely feltételezi az emberek tartózkodását vagy hosszú távú tartózkodását);
 • hosszú élettartam (egy ritka tulajdonos 2-5 évente meg akarja változtatni a bélést, így a modern homlokzati anyagok 20-100 évre vannak tervezve);
 • az ápolás egyszerűsége (a csatolt anyagok többsége nem igényel folyamatos gondoskodást, sőt öntisztító képességgel is rendelkezik, mások, például fa, speciális vegyületekkel történő rendszeres impregnálást jelentenek).

Ha esztétikai kritériumokról beszélünk, akkor ez természetesen vonzó megjelenés. A mai arculatú szerkezetek és lemezek különböző mintákkal és textúrákkal vannak megkülönböztetve (az exteriális példák további áttekintése meggyőző megerősítés). Különböző módon a természetes felületeket (kő, tégla, fa, gipsz) utánzó paneleket ki kell választani. A modern technológiák lehetővé teszik, hogy a lehető legközelebb állítsák elő a természetes anyagokhoz a színükben és a textúrájukban.

Néha az utánzást még közelebbi vizsgálatnál sem lehet meghatározni.

Külső kialakítás

A befejezéshez használt anyag a telepítés módját okozza, amellyel kapcsolatban A következő bélési lehetőségek vannak megkülönböztetve:

 • nedves (építési keverékeket használnak);
 • száraz (befejező anyagok csavarokkal, dübelekkel és más rögzítőelemekkel vannak rögzítve).

Attól függően, hogy van egy kis légtér a homlokzat és a fal között, a homlokzatok megkülönböztethetők:

 • szellőztetett (feltételezzük, hogy az anyag és a fal vagy a szigetelés között egy rés van, ami szükséges a légáramláshoz és a felesleges nedvesség eltávolításához);
 • nem szellőztetett (az anyag közvetlenül a falhoz van rögzítve).
szellőző
levegőztetés nélküli

A külső kezeléshez szükséges anyagot, valamint a homlokzat típusát a szerkezet jellemzői határozzák meg. Például egy habbeton tömbház, tégla, kő vagy homlokzati csempe, azaz a csuklós rendszerek, a kompozit anyagok és a hagyományos burkolat esetében az optimális homlokzati anyagok lesznek.

   Keretes vidéki házaknál jobb, ha a lemezes leveleket használjuk. A horganyzott professzionális lap további támogatást nyújt a szerkezetnek, de nem igényel további alapot.

   Fontos, hogy a szigetelő és az összecsukható anyagok helyesen illeszkedjenek. A fő szabály - az egyik alkatrésznek éghetetlennek kell lennie. Tehát a rostcement nem éghető födémek esetében ásványgyapot szigetelést használhat. Nem ajánlott ezeket vinil-iparvágánygal kombinálni.

   Nedves és könnyű vakolat

   A dekoratív vakolat lehetővé teszi, hogy külsőleg drága, esztétikusan vonzó és eredeti homlokzatot hozzon létre, amely kívánt esetben festhető. Ez egy környezetbarát anyag, amely lehetővé teszi a falak "lélegzését". Szellőztetett homlokzatokhoz alkalmas, de az épületnek jó minőségű belső hang- és hőszigetelésre van szüksége, mivel a vakolat nem nyújt szigetelést és védelmet a zaj ellen. Minden típusú vakolat tolerál a hőmérséklet ingadozásokat, nem fél a nedvességtől és a közvetlen napfénytől.

   Az anyag hátránya az alkalmazás összetettsége, a falak gondos előkészítése (szintezés, előzetes antiszeptikus feldolgozás, primer kompozíciók alkalmazása). A telepítési technológia be nem tartása a vakolt réteg repedését és hámlását okozhatja.

   A következő típusú vakolatokat különböztetjük meg.

   • Mineral. A gipsz típusa, amely a falak befejezésének legolcsóbb módja, amely széles körben elterjedt.

   A nyilvánvaló jellemzők - az abszolút inkombinálhatóság, amely lehetővé teszi az anyag gyúlékony szigeteléssel történő kombinálását.

   Alkalmas minden típusú felületre, de alacsony a rugalmassága. Ez repedéseket okoz a szerkezet zsugorodása során, ezért nem alkalmas az újonnan épített épületekre. Az élettartam átlagosan 12-15 év.

   • Akril. Magas rugalmassággal jellemezhető, ezért alkalmas a falak tervezésére, még éppen épített épületekre is. Nagyobb szilárdságot és nedvességállóságot mutat, hosszabb, legfeljebb 18 éves működési időt mutat. Az akril keverék hátránya annak gyúlékonysága, ezért nem szabad éghető szigeteléssel kombinálni, például ásványgyapot. Általában habszigetelő anyagokkal van kombinálva. Ezenkívül a felület a port vonzza, és elfogadhatatlan a mosás. Szükséges a homlokzat rendszeres tisztítása és gondozása, vagy arra való felkészülés, hogy hamar elveszti a vizuális fellebbezést.
   • Szilikát. Kiváló teljesítményt nyújtó anyag, beleértve a nagy rugalmasságot, a por és a szennyeződés visszaszorítását, az öntisztítást az eső és a hosszú élettartam között. Ez utóbbi eléri a 30 évet. Ezeket a jellemzőket magyarázza a káliumüveg jelenléte a készítményben. Az anyag sajátossága a gyors keményedése, ezért gyorsan kell alkalmazni a vakolatot, szakemberek csapata szükséges. Ezenkívül speciális alapozóra van szükség, amely szintén növeli a telepítési munkák költségét. A keverék ára is meglehetősen nagy.
   • Silicon. Az anyag, amely szinte semmilyen hibával nem rendelkezik, mint minden típusú vakolat, a kompozíció tolerálja a hőt és a fagyot, a hőmérséklet „ugrások”, a nedvesség és a közvetlen UV sugárzás hatása környezetbarát és gőzáteresztő.Ugyanakkor a tartósság és a megnövekedett kopásállóság jellemzi, nem éghető, kombinálva minden típusú felületekkel és hőszigetelőkkel. Hátránya a magas költség, amit azonban a keverék megnövekedett műszaki jellemzői állítanak be.

   Felfüggesztett szerkezetek

   A felfüggesztett felépítés a ládák használatát foglalja magában, amely a befejező anyagra van szerelve. Ez a módszer egyre népszerűbb, mert lehetővé teszi a szellőztetett homlokzat létrehozását, a kívánt vastagságú szigetelést.

   A ládának köszönhetően elrejtheti a falak szabálytalanságait és kisebb hibáit, és akár alacsony hőmérsékleten is elvégezheti a telepítést.

   A ráncolás általában faburkolatokból vagy fémprofilokból készül. Az utolsó lehetőség előnyösebb, mivel nem igényel tűzálló elemekkel és hasonló faanyagokkal készült léc elemek előkezelését.

   Egyfajta szerelt szerkezetet tartanak iparvágánynak. Ez egy olyan panel, amelynek mérete hasonló a táblák méretéhez. Ugyanakkor az anyag speciális hornyokkal és zárórendszerekkel rendelkezik, amelyeknek köszönhetően a gyerek tervezője. Ez a telepítés lehetővé teszi, hogy egyszerűvé és gyorsossá tegye, a telepítési munkákat egész évben elvégezheti. Az anyag javított teljesítménytulajdonságokkal rendelkezik, beleértve a hidro-szélálló.

   Az anyag mérete és kialakítása igen változatos. Ezek lehetnek színes modellek (fényes fényes vagy csendesebb, semleges matt panelek) vagy bármilyen természetes anyag (tégla, kő, fa) textúrájának utánzata. Az anyag könnyen tisztítható - a legtöbb felület öntisztító funkcióval rendelkezik. Lehetséges nedves tisztító bevonatok.

   Megkülönböztethetőek a következő főzőlapok típusai.

   • Műanyag. Az alap - PVC, valamint a különböző módosítók és pigmentek. Az ilyen panelek elég erősek, de megnövekedett mechanikai hatások (ütések) megrepedhetnek. Az anyagnak nedvességállósága van, ellenáll a magas és alacsony hőmérsékleteknek, hirtelen változásuknak, ellenáll az UV-védelemnek.

   Az alacsony súly (5 kg / m2) nem igényli az alapítvány megerősítését. A hátránya az alacsony tűzveszély.

   • Metal. A fém borítás alumínium vagy horganyzott acélprofilokon alapul. A fém burkolatot a PVC-egyenértékhez képest nagy biztonsági rés jellemzi. Az alkalmazott technológiák jellemzői, beleértve a speciális impregnálást is, biztosítják az anyag korrózióvédelmét és ezzel együtt a tartósságot. Magas időjárási ellenállást mutat, de csak az edzett alapokon használják az anyag megnövekedett súlya miatt.
   • Wood. A fából készült profil szárított vagy fertőtlenítő lapokkal vagy profillal van kezelve. Az anyag teljesen környezetbarát, gőzáteresztő, magas hőszigetelő képességgel rendelkezik, magas hőmérséklet ellenálló.

   A természetes fa díszítése elegáns és nemes.

   Azonban, annak ellenére, hogy a faanyagok speciális vegyületekkel vannak feldolgozva, azok élettartama rövid. Működés közben a mellékvágány rendszeres karbantartást igényel.

   • Rostcement. A panelek cementhabarcsból és szárított cellulózból készülnek, ami tartós, kopásálló anyagot eredményez, amely fokozott hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Az előnyök közé tartozik az ütésállóság, az időjárás-ellenállás, a panelek árnyékának megőrzése, még a közvetlen napfény hatása alatt is, kerámia porzás, magas nedvességállóság miatt. Az anyag összetétele nagy súlyt (25 kg / m2-ig) okoz, ami lehetővé teszi, hogy csak erősített alapokra használják.

   Külön külön kell elosztani a pincet iparvágányt, amelynek célja az épület alja.A profilok nagyobb vastagsága, jobb időjárásállóság és nedvességállóság, mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a ház alagsorában a többieknél gyakrabban sokk és egyéb károsodások, fagyasztás, nedvesség és egyéb negatív környezeti tényezők vannak kitéve.

   A talajvágás inkább egy téglalap alakú panel. Szélességük általában megegyezik az alagsor magasságával és 60 cm-től kezdődik, ami könnyű telepítést tesz lehetővé.

   Egy iparvágánygal kapcsolatban van néhány hasonlóság a rögzítés és a lehetséges anyagok használatához az iparvágány gyártásához. Négyszögletes vagy téglalap alakúak, különböző méretűek lehetnek. Néhány lemez szigetelésből áll. A panelek rétegezése biztosítja a nagy teljesítményt.

   Egy másik népszerű anyagtípus a szendvicspanel. Ezek egy „szendvicset” képviselnek, amelyben a szigetelés „közepe” van 2 réteg kemény anyag (általában fém) között. A formatervezés szilárdságát és tartósságát a forró préselés módszere biztosítja. A "szendvics" arcát bármilyen árnyalattal lehet festeni, sima vagy megkönnyebbülni.

   A szendvicspanelek rendkívül ellenállóak a tűz és a nedvesség hatására, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, kis súlyúak. Az anyag egyszerűen telepíthető, és ha egy különálló rész sérült, akkor csak az egész homlokzat mentén cserélheti ki.

   A szellőző homlokzatok homlokzati kazettákkal is létrehozhatók.

   Ha korábban használták őket adminisztratív épületek burkolására, akkor most már saját épületekkel rendelkeznek. Ennek oka az anyag tartóssága és megbízhatósága, időjárási ellenállása. Külsőleg a kazetták alumíniumból, acélból, ritkábban rézből álló négyzetek és téglalapok, amelyek védő polimer réteggel vannak borítva. A kazetták mérete és kialakítása eltérő lehet.

   Szemközti anyagok: előnyök és hátrányok

   A bemutatott anyagok mindegyike különleges előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik. Ugyanakkor, még ugyanazon típuson belül is, az anyagok bizonyos kritériumok szerint poláris jellemzőkkel rendelkezhetnek. Például a szálcement és a fém burkolat nem gyúlékony, míg a műanyag nem tűzálló.

   Az anyag kiválasztásakor nemcsak az anyag előnyeire és hátrányaira kell összpontosítanunk, hanem a szerkezeti jellemzőkre is. Tehát egy fából készült és rönkház számára jobb választani a szellőztetett homlokzatokat. Ebben a tekintetben még a legmagasabb minőségű és drága gipsz is alacsonyabb lesz, mint az iparvágány vagy a burkolólapok.

   mellékvágány
   Felületi panelek

   De a tégla- vagy kőépületek (amelyek maguk is környezetbarátak) a külső díszítéssel dekoratív vakolattal vannak ellátva. Teljesen természetes, hozzájárul a nedvesség eltávolításához az épületből, a hideg évszakban a hőt fenntartva és kellemes hűvösséget teremtve a hőben.

   Fontos figyelembe venni az éghajlati viszonyokat is. Például, számos előnnyel rendelkező fa díszítés gyorsan feleslegessé válik a part menti területeken. Ahhoz, hogy egy házat jobbra vigye a panelek vagy a lapok. Ez a vízálló szélálló anyag ellenáll a széllökéseknek, és szó szerint visszatartja a nedvességet.

   vakolat
   lemezek

   A modern homlokzati anyagnak különböző nedvességállóságnak kell lennie. Egyes felületek (gipsz, iparvágány és panelek, klinkerlemezek) alacsony nedvességelnyelést mutatnak, míg mások (a legtöbb tégla típus) hasonló tulajdonságokkal büszkélkedhetnek.

   Az anyag nedvességállósága közvetlenül befolyásolja a homlokzat ellenállását. Nagy nedvességelnyelés esetén a nedvesség felhalmozódik a bevonat pórusaiban, ami alacsony hőmérsékleten fagy.

   Ennek eredményeképpen a felület repedéssel van borítva, a bélés működési tulajdonságai elvesznek, megjelenése megszűnik.

   Klinker csempe

   Vizuálisan az anyag rendszeres tégla alakú. Az anyag pala-agyagon alapul, amely magas hőmérsékletű pörkölésnek van kitéve. Az utóbbi folyamatában az agyag sárgás árnyalatát terrakotta, barna, bézs színűvé alakítja (az agyag kezdeti állapotától és az alkalmazott technológiák jellemzőitől függ).

   A klinker fő jellemzője a megnövekedett szilárdság, fagy és szeizmikus ellenállás. Az anyag előnyei a magas vízállóság, a hőmérséklet-különbségekkel szembeni ellenállás, a környezetbarát, a választási sokféleség. Alkalmas az épületek szellőztetett homlokzatainak tervezésére és viszonylag magas költséggel. Az árkategória azonban igen széles: a prémium modellektől a gazdasági változatokig.

   A klinker mellett kerámia és betonlapok is találhatók. A tartósság, kopásállóság és alacsony nedvességelnyelés jellemzi őket. A betonlapok nem tolerálják a hőmérsékleti ingadozásokat, megtört geometriájuk, jelentős súlyuk van. A kerámia burkolólapok száraz és nedves telepítésre is alkalmasak.

   Kerámia csempe
   Betonlap

   Természetes és mesterséges kő

   A kőfelület erős és tartós kategóriába tartozik. A természetes kő kiválasztásakor ezt figyelembe kell venni az éghajlati viszonyok figyelembevételével. Tehát a márvány nem alkalmas a magas páratartalmú területekre, míg a mészkő nem használatos olyan területeken, ahol erős a klíma.

   A természetes kő komplex feldolgozáson megy keresztül.beleértve a tisztítást is, a háttérsugárzás megszüntetését, a kívánt alakot adva. Természetesen mindez befolyásolja a késztermék költségét, ami nagyon magas. Az anyag nagy súlya szükségszerűen megköveteli az alapítvány megerősítését. Meg kell jegyezni, hogy a természetes kővel díszített épületek tiszteletteljesek, és az ilyen homlokzat akár 100 évig is eltarthat. Igaz, rendszeres gondossággal.

   Ma azok, akik márvány kővel szeretnék díszíteni otthonukat, egyre inkább mesterséges kollégát használnak. Erőssége és tartóssága miatt ez az anyag nem sokkal rosszabb, mint a természetes ásványi anyag, ugyanakkor kevesebb költség és könnyebb súly, könnyebb telepítés. A mesterséges kő poliészter gyantákon, módosítókon és pigmenteken alapul, valamint kis frakciójú kőforgács.

   Ez utóbbi biztosítja az anyag szilárdságát és vonzó megjelenését, valamint a gyantát - megnövekedett vízállóságát, magas antibakteriális tulajdonságait, öntisztító képességét.

   Ami a megjelenést illeti, az anyag bármilyen kőfelületet imitál. Ugyanakkor nem mindig lehetséges közelebbi vizsgálatnál találni „helyettesítést” - a szín és a textúra olyan közel van a természetes kő árnyékához és szerkezetéhez. A burkolat alatt általában cellás beton vagy téglafal, kevésbé fafelületek.

   tégla

   Csak természetes alapanyagokból áll, így magabiztosan kijelentheti, hogy környezetbarát. Ezen túlmenően a mikropórusok jelenléte az anyagban lehetővé teszi a falak „lélegzését”, ami hozzájárul az kedvező éghajlat kialakításához az épületben. Ezen túlmenően az anyag nem fél a fagytól, hosszú ideig megtartja az UV-expozíció ellenállását.

   Különböző típusú téglákkal és falazatával eredeti és egyedi homlokzatokat lehet kialakítani. Nagy plusz: a homlokzat töredékének károsodása esetén helyszíni javítást végezhet. A téglafektetés meglehetősen munkaigényes folyamat, amely szakmai megközelítést igényel. Fontos, hogy csak erősített alapokon és alapos gondos vízszigetelés után használjuk. A jelentős hátrányok - alacsony hőteljesítmény.

   A tégla összetétele és termelési módja változhat, ezért a szokásos a következő tégla típusok kijelölése.

   • Klinker. A tégla alapja műanyag agyag lesz, amelyet égetésnek és préselésnek vetnek alá. Ha az anyag technikai tulajdonságairól beszélünk, akkor ez a legjobb tégla típusok között. A klinker módosítását a nagy mechanikai szilárdság, a hőállóság és a közvetlen napfény ellenállása jellemzi. Az anyag fagyállósága 300 ciklus. A klinker tégla ellenáll az agresszív közegnek, alacsony a vízelnyelési együtthatója. A kétségtelen előnyök a környezetbarát és az egyszerű gondozás is - csak a homlokzatot mossa. A hiányosságok között - a magas költség és a nehéz súly. Az ilyen típusú tégla alternatívája lehet vékonyabb, és ezért könnyű, klinker csempe.
   Klinker tégla
   Klinker csempe
   • Kerámia. Széles körben elterjedt tégla, különböző színekkel és tartóssággal, hőmérséklettel szembeni ellenállással, tűzállósággal és alacsony költséggel jellemezhető. Sajnos a kerámia téglák vízfelvétele eléri a 10% -ot, ami befolyásolja a fagyállóságot. Mészkő jelenlétében a készítményben még nagyobb a nedvesség felszívódása.

   Ebben az esetben a mészköveket a késztermékben sötétebb foltok jelzik.

   Kerámia téglák közé tartozik, hogy gyakran találhatók olyan repedt sarkokkal rendelkező anyagok, amelyek nem a legtökéletesebbek a geometria szempontjából.

   • A Hyper megnyomása. Az ilyen téglák alapja a cement, speciális adalékanyagok és héjkövek, amelyeknek félig szárítottak. Szemrevételezéssel az anyagot nehéz megkülönböztetni a kerámiától, de alacsonyabb nedvességelnyelés jellemzi (átlagos szinten 5-6%) és ennek megfelelően jobb fagyállóság, pontosabb tégla geometria. Ez a tartós és tartós anyag könnyen felszerelhető, azonban a téglák nagy súlyúak és hajlamosak az árnyékolás megváltoztatására.
    • Szilikát. A szilikát tégla - cement-homok keverék összetétele, az alkalmazott termelési módszer - autoklávozás. Ez biztosítja az anyag megfizethetőségét. Az alacsony költség mellett az űrlapok megfelelő geometriája, a jó hangszigetelő tulajdonságok, a tartósság jellemzi. A nedvesség felszívódása legfeljebb 15%, ami a szilícium-dioxid-tégla fagyra való instabilitását okozza. Nagy súly, nagy hővezető képességgel és kevésbé vonzó esztétikai tulajdonságokkal kombinálva - mindez az oka annak, hogy a vásárlók ritkán választják a szilikát téglákat.

    burkolat

    A ház burkolata, ellentétben az arccal, két funkcióval rendelkezik - dekoratív és csapágy. Ez utóbbi elsősorban keret nélküli épületekben jelenik meg. A külső bélés nagy terheléssel rendelkezik, így az ebben az esetben felhasznált anyagok fém (általában acél) alapúak, amelyek szükségszerűen korrózióvédelmet biztosítanak. A ház burkolatát általában speciális fémlemezek vagy termopanelek használják.

    Hőszigetelő panelek
    Fémlemezek

    Hőszigetelő panelek

    Jelölje meg a fóliarétegből álló anyagot egy szerelőrendszerrel, szigeteléssel és dekoratív réteggel. Szigetelésként polisztirol habot és extrudált változatát, valamint poliuretán habot használnak. Előnyben kell részesíteni poliuretán habtermékeket. A benne levő szigetelés a legkisebb légbuborékokat tartalmazza, ami kiváló hőszigetelési teljesítményt biztosít a termék kis súlyával.

    A klinker lapokat általában dekoratív rétegként használják.

    A burkolás eredményeképpen a téglaimitáció után nyerhető a színárnyalat és a textúrák választéka.

    Az anyag tartós, 1,7-szer melegebb, mint a figyelembe vett anyagok. Meglehetősen egyszerű felszerelni, de fontos a rögzítési technológia megfigyelése.Az anyagot közvetlenül a falhoz kell rögzíteni, elkerülve a panelek és a homlokzat közötti légtér kialakulását. Ennek oka a termopanelek gőzös tömítettsége.

    A falakat előzetesen ki kell egyenlíteni, különben a bőr burkolatát nem szabad elkerülni, ami a működési tulajdonságok elvesztéséhez vezet. Az élet élete akár 30 év.

    ágynemű

    A burkolólapok alapjaként általában acélt használnak. Ez egy cinkréteggel van borítva, amely lehetővé teszi a tisztességes korróziógátlást. A polimer bevonat alkalmazásával további védelmet nyújtanak a környezeti expozíció (elsősorban az UV-expozíció) és az anyag dekorativitása ellen.

    Az anyag szilárdsága és szélellenállása az alakváltozásoknak köszönhetően biztosított: a profilozott horganyzott lapot szellőztető bevonat létrehozására használják. Hasonló lapokat használnak tetőfedőként a tető díszítésére.

    Ez a befejezési módszer nem csak lakóépületekre, hanem háztartási épületekre, garázsokra is alkalmazható. A professzionális lapokat erősségük és tartósságuk jellemzi, és az új rögzítő rendszerek garantálják a könnyű telepítést és a tartósságot. Egy adott árnyékot vagy a "barázdák" irányát választva egyedülálló külsőt hozhat létre.

    A telepítés az elkészített kereten történik. A szigeteléshez polisztirolt, ásványgyapotot vagy gyárilag szigetelt professzionális lapot választhat. A legújabb modellek 2 professzionális lap, amelyek között egy réteg szigetelést helyeznek el.

    Kombinált megoldások

    A magánházak tulajdonosai egyre inkább a néző házak kombinációjához fordulnak. Ez a módszer több textúrát kombinál az ugyanazon a homlokzaton belül. Figyelemre méltó, hogy a textúrák közötti különbség különböző anyagok felhasználásával és ugyanazon anyag felhasználásával történik különböző felületek utánzásával.

    Ez utóbbi módszer a telepítés és az előkészítő munka, valamint a karbantartás szempontjából kényelmesebb. A legtöbb esetben az épület pincéje, sarkai, kis építészeti elemei, ajtó- és ablaknyílásait más anyagok jellemzik. A homlokzat kombinált díszítése lehetővé teszi, hogy hangsúlyozzák az összetett konfigurációjú épületek bonyolultságát és kifinomultságát, és kiemeljék az egyszerű alakú épületeket.

    A klasszikus külsőre a kő és a tégla kombinációja, valamint ezeknek az anyagoknak a vakolatával való kombinációja is megtörténik.

    A gótikus vagy rusztikus stílusú házakhoz kő és vakolat kombinációja van kiválasztva, a külső kialakításhoz kovácsolt elemeket adva. A vidéki ház rusztikus stílusban, kő, fa és tégla használatával. A modern épületek számára a minimalizmus szellemében - a vakolat és a beton, fa és tégla kombinációja.

    gyártók

    A nedves homlokzatok gyártói körében a Ceresit, amelynek termékei a hazai piac 20–30% -át teszik ki. A Knauf, a Kraysel és a Bitex gipszkeverékek is igényelhetők. A tartósság és a megnövekedett kopásállósági mutatók lehetővé teszik ezen márkák termékeinek használatát nem csak a magán, hanem a nyilvános épületek befejezésére is.

    • A magas minőségű termopaneleket keresőknek figyelniük kell a hazai gyártó termékeire "Műhely homlokzati anyagok" (IMF). Innováció, modern felszerelés és gondos minőségellenőrzés a gyártás minden szakaszában - ez lehetővé teszi a gyártó számára, hogy vezető pozíciót foglaljon el. A szigetelés vastagsága a gyűjteménytől függően 30-100 mm. A megjelenést több gyűjtemény is képviseli: „Classic” (hagyományos téglafal), „német gyűjtemény” (Németországban népszerű klinker), „Kőgyűjtemény” (kőfelületek utánzata), „spanyol kollekció” (ősi spanyol várak textúrájának utánzata). Az átlagos ár 1500 és 3500 rubel között van.
    klasszikus
    Német gyűjtemény
    Kő gyűjtemény
    Spanyol gyűjtemény
    • A hőszigetelő burkolatok másik gyártója, Termosit, büszkélkedhet a termékek minőségével és biztonságával, nem pedig az európai társaiknál. Szigetelési vastagság a modelltől függően - 30-80 mm. Költség - 1000-2000 rubelt négyzetméterenként. m.
    • A csúcsminőségű gyártók márkáknak tekintendők. Docke (a fa burkolatok széles választéka, valamint a szokatlan pasztell árnyalatok profiljai), a VOX (a ritka erdőket imitáló panelek széles választéka, egy finom árnyalat színprofilja), az Alta Profile (az orosz piac kétségtelen vezetője, fafelületek utánzata, színes profilok, valamint az innovatív fagyálló lemezek).
    • A cég által bemutatott csuklós homlokzati rendszerek széles választéka. Ozersk ásványi bevonó üzem. A fő termékek homlokzati cementalapú lemezek, valamint további elemek, alrendszerek.

    Az egyedi panelek egyedi festésűek a RAL katalógusban szereplő árnyalatokban.

    Gyönyörű példák

    Minden fa panel esetében a szokásos megoldások szokatlan tervezési megoldásokat kínálnak. Elég, ha különböző színű anyagokat kombinálunk, megváltoztatva az irányt ugyanazon a homlokzaton belül.

    A fa vagy fa alá vágás legkedveltebb módjai az Eurolining és a blokkház (utánzási naplók). Az ily módon díszített vidéki házak és nyaralók hangulatosak és nemesek, és a bőr alatt sok építőanyag (keret, tégla, tömb vagy előregyártott keret) lehet.

    A vidéki stílusú épületek és Provence-ban festett deszkát vagy burkolat utánzatot használhat, mint egy befejező anyagot.

    Nem kevésbé szép és még kifelé tartós megjelenésű házak, mesterséges kővel vagy panelekkel díszítve, és a kőfelület utánzásával. A klasszikus tégla furnér. A létrehozásához nemcsak téglát használhatunk, hanem klinkercsempe vagy imitációs falazat is.

    A színes mellékvágány panelek eredeti megjelenést tesznek lehetővé, és lehetővé teszik, hogy egyedi külsőt hozzon létre. A tervezők azt javasolják, hogy 2–3 típusú, közel tónusú panelet kombináljon, vagy kontrasztos megoldásokat használjon. A profil iránya is eltérő lehet.

    A függőleges iparvágány vizuálisan "nyújthatja a helyiséget", és a szögben lefektetett panelek használata térfogatot és kifejeződést biztosít. Nem ajánlott vízszintes monokróm paneleket használni a hosszú, egyszerű épületek építéséhez. Úgy néz ki, monoton és vonzó.

    Ugyanazzal a dekoratív vakolattal egy másik alkalmazási módszerrel egy teljesen más külső homlokzatot kaphat. A szokásos felületet a felület világos árnyalataiban vakolták, kiváló megoldást nyújt a klasszikus stílusban, például a hagyományos angol vagy a modern kültéri használatra.

    A színes vakolatok nem kevésbé érdekesek.

     Meg kell jegyezni, hogy a legnagyobb szervesságot általában különböző textúrák kombinálásával érik el. A fa és a kő, a tégla és a kő, a kő és a gipsz harmonikusan „eljutnak” ugyanazon a homlokzaton belül.

     Hogyan válasszuk ki a ház befejezésének tervét, lásd a következő videót.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba