A vörös tömör tégla súlya

A házak építése és hozblok leggyakrabban használt szilárd tégla vörös. Nagy teljesítményű, és tartós épületekkel rendelkezik. Mielőtt elkezdené megépíteni ezt az anyagot, nem csak a tulajdonságait kell ismernie, hanem a súlyparaméterek és az áramlás helyes kiszámításához is.

Mennyibe kerül egy tégla?

A testes vörös tégla egy ömlesztett építőanyag, amelyet speciális technológiával állítanak elő magas minőségű tűzálló agyagból. Legalább az üregek belsejében van, egyenértékük általában 10-15%. Annak érdekében, hogy meghatározzuk egy darab vörös testű tégla súlyát, fontos figyelembe venni hogy háromféle módon állítható elő:

  • egyetlen;
  • másfél;
  • dupla.

Egy egység átlagos súlya 3,5 kg, másfél, 4,2 kg és 7 kg. Ugyanakkor a házak építése során a leggyakrabban 250x120x65 mm-es szabványos méretű anyagot választanak, amelynek tömege 3,510 kg. Ugyanezekkel az épületekkel szemben egyedi egyedi tömböket kell kialakítani, ebben az esetben az egyik tégla 1,5 kg. A kandallók és kályhák gyártásához ajánlott az M150 jelzésű anyag használata, kiváló hőbiztonsága és szabványos méretei szerint az egyetlen kemenceegység tömege 3,1-4 kg lehet.

Emellett az M100 márka szokásos tégla a külső befejezéshez használatos, fagyálló, jó zajszigetelést biztosít az épületnek, és megvédi a nedvesség behatolásától. Egy ilyen blokk súlya 3,5-4 kg. Ha többszintes épületek építését tervezik, akkor legalább 200-as szilárdsági osztályú anyagot kell beszerezni. Az M200 jelzésű tégla megnövekedett szilárdsággal rendelkezik, kitűnő hőszigetelés jellemzi és átlagosan 3,7 kg súlyú.

Az építőanyagok teljes tömegének kiszámítása

Annak érdekében, hogy egy épületet hosszú időn keresztül megbízhatóan lehessen építeni, a téglafektetés minősége hatalmas szerepet játszik az építésében. Ezért annak érdekében, hogy az anyag ellenálljon az optimális és maximális terhelésnek, az 1 m3 falazat anyagának tömegét helyesen kell kiszámítani. Ebből a célból a mesterek egy egyszerű képletet használnak: a vörös szilárd tégla fajlagos súlyát megszorozzuk a fektetett mennyiséggel. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk a cementhabarcs súlyát, valamint figyelembe kell vennünk a sorok, a varratok és a falvastagság számát.

A kapott érték hozzávetőleges, mivel kisebb eltérések lehetnek. Annak érdekében, hogy elkerüljük a hibákat az építés során, meg kell határozni a tégla márkáját, a falazat módját, és a projekt létrehozásakor helyesen kell kiszámítani a falak súlyát és szélességét.

Az anyag teljes tömegének kiszámítása egyszerűsíthető az egyes területek kiszámításával.

1 raklap

Mielőtt vásárolna egy építőanyagot, ismernie kell a fogyasztását is. A téglát speciális raklapokban szállítják, ahol a blokkokat 45 ° -os szögben, „karácsonyfa” formájában helyezik el. Egy ilyen raklapon általában 300-500 egységnyi darabot helyezünk el. Az anyag össztömege könnyen kiszámítható, ha ismeri a raklapok számát és egy egység súlyát. Általában legfeljebb 40 kg súlyú raklapok szállítására használják, teherbírása 900 kg lehet.

A számítások egyszerűsítése érdekében a vevőnek és az eladónak is figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy egyetlen vörös testű tégla súlya akár 3,6 kg, másfél és 4,3 kg közötti, és kétszer 7,2 kg. Mindezek alapján kiderül, hogy ugyanazon a faanyagon átlagosan 200 és 380 tégla kerül elhelyezésre. Egyszerű számítással meghatározzuk a raklapon lévő anyag hozzávetőleges tömegét, 660 és 1200 kg között.Ha hozzáadjuk a tartály súlyát, akkor a kívánt értéket vesszük végbe.

Cube. m

Az épületek építéséhez Önnek információval kell rendelkeznie, és mennyi köbméternyi anyag szükséges a téglafalhoz, mennyi lesz a súlya. Legfeljebb 513 tömböt helyezünk 1 m3-es teljes testű vörös téglába, ezért a tömeg 1693 és 1847 kg között mozog. Egy és fél téglára ez a mutató változik, mivel 1 m3-ben a mennyiség elérheti a 379 darabot, ezért a súly 1515 és 1630 kg között lesz. Ami a kettős blokkot illeti, akkor egy köbméterben körülbelül 242 egység és 1597 és 1742 kg közötti tömeg van.

Számítási példák

Az elmúlt években sok földtulajdonos inkább önállóan foglalkozik házak építésével és hoztopostroykkal. Természetesen ezt a folyamatot nehéznek tartják, és bizonyos ismereteket igényelnek, de ha egy projektet helyesen készít, és kiszámítja a téglafogyasztást, akkor egy szép és tartós épület lesz. Az alábbi példák segítenek a kezdeti mestereknek az építőanyagok kiszámításában.

Piros szilárd tégla fogyasztása egy kétszintes ház építéséhez 10 × 10 m. Először is tudni kell a külső padló teljes hosszát. Mivel az épületnek 4 fala lesz, a teljes hossza 40 m. A 3 m-es mennyezeti magassággal a két szint külső falainak területe 248 m2 (s = 40 × 6,2) lesz. A kapott számból le kell vonni bizonyos területeket, amelyek az ajtó és az ablaknyílások alatt távoliak, mivel nem lesznek téglával bélelve. Így kiderül, hogy a jövőbeni ház falainak területe 210 m2 (248m2-38m2) lesz.

A többszintes épületek építéséhez ajánlott legalább 68 cm vastagságú falakat készíteni, így a fektetés 2,5 sorban történik. Először a fektetést szokásos egy téglával végezzük két sorban, majd az egymás felé néző téglával egy sorban készül. A blokkok számítása ebben az esetben úgy néz ki: 21 × 210 = 10710 egység. Ebben az esetben az átfedésekhez egyetlen közönséges téglára lesz szükség: 204 × 210 = 42,840 db. Az építőanyag tömegét úgy számítjuk ki, hogy az egy tömb tömegét megszorozzuk a teljes mennyiséggel. Ebben az esetben fontos figyelembe venni a tégla márkáját és jellemzőit.

Tömör vörös tégla fogyasztása a falra 5 × 3 m. Ebben az esetben a lefektetendő felület 15 m2 lesz. Az 1 m2-es felépítés óta 51 db. blokkok, ezt a számot a 15 m2-es terület szorozza meg. Ennek eredményeként kiderül, hogy 765 téglára van szükség az 5 × 3 m-es átfedés kialakításához. Mivel az építés során figyelembe kell venni a habarcskötéseket, a kapott érték körülbelül 10% -kal nő, és a blokkok fogyasztása 842 darab lesz.

Mivel egy raklapon legfeljebb 275 db vörös tégla kerül elhelyezésre, és súlya 1200 kg, könnyen kiszámítható a szükséges raklapok száma és költsége. Ebben az esetben egy fal építéséhez legalább 3 raklapot kell vásárolnia.

Áttekintés a vörös telt Votkinsky tégla M 100 jellemzőiről az alábbiakban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba