Mennyibe kerül egy tégla raklap, és mi függ a súlytól?

 Mennyibe kerül egy tégla raklap, és mi függ a súlytól?

Az építési folyamat során meg kell tudni, hogy a raklap súlya téglával vagy például mennyi raklap van a vörös téglából. Ennek oka az építmény terhelésének kiszámítása és az építőanyagnak az objektumra történő szállításához szükséges szállítás kiválasztása.

jellemzői

A kerámia tégla, amelyet az agyagból az adalékanyagok felhasználásával nyerünk, nagy szilárdsága, fagyállósága és nedvességállósága jellemzi. A kerámiatermékek környezetbarátak. Kisebb hátránya ennek az építőanyagnak a költsége és súlya.

A hasított kőnél vannak olyan technológiai lyukak, amelyek a teljes térfogat 45% -át foglalják el. Az ilyen szerkezeti típus jelentősen csökkenti a vörös üreges téglák súlyát, szemben a teljes testtel.

  A kerámiatermékek fő jellemzői:

  • a víz felszívódása 6-16%;
  • M50–300 szilárdsági jel;
  • fagyállósági index - F25–100.

  Az építőanyag üregei változatosak lehetnek, azaz vízszintes vagy hosszirányúak, kerekek és hornyosak. Az ilyen üregek lehetővé teszik további szigetelés létrehozását a szobában a külső zajoktól.

  sűrűség

  Az extrudálási módszer a kerámia kövek gyártásának egyik leggyakoribb módja. Csak a gyártási módnak köszönhető, hogy a termékek olyan tartósak és sűrűek. Az üreges tégla sűrűségi indexe a kiválasztott nyersanyagtól és annak összetételétől függ, és az üregek típusa is befolyásolja a sűrűséget.

  A kerámia építőanyag célja is befolyásolja a sűrűségmutatót:

  • egy 1300 és 1450 kg / m³ közötti téglafal sűrűsége;
  • a közönséges közönséges téglafal sűrűsége 1000 és 1400 kg / m³ között van.

  Tégla mérete

  A standard téglákat speciálisan 250x120x65 mm-es méretben választották ki, így a kőművesek kényelmesen dolgoznának az ilyen anyagokkal. Ez azt jelenti, hogy az építő egy kézzel téglát tudott venni, és a cementhabarcsot a másikba dobni.

  A nagy méretű minták méretei a következők:

  • fél tégla - 250x120x88 mm;
  • kettős blokk - 250x120x138 mm.

  Az egy és fél blokkok használata lehetővé teszi, hogy jelentősen felgyorsítsa az építést és a fektetést, és az ilyen méretű téglák használata csökkenti a cementhabarcs fogyasztását.

  Raklapfajták

  A téglákat speciális fából készült pajzsokon szállítják, amelyek rendes táblákból készülnek, majd rudakkal vannak rögzítve. Ez a kialakítás lehetővé teszi a téglák szállítását, betöltését és tárolását.

  A raklapokat két típusra osztják.

  1. Kis raklap mérete 52h103 cm, amely 750 kg terhelésnek ellenáll.
  2. Nagy raklap - 77х103 cm, 900 kg-os teher ellenáll.

   A szabványok szerint nagy méretű panelek (75x130 cm és 100x100 cm) megengedettek, amelyek nagyobb számú kerámia elemet tudnak elhelyezni.

   • néző 250x90x65 - akár 360 db.
   • kettős 250x120x138 - akár 200 db.
   • Másfél 250x120x88 - akár 390 db.
   • egyetlen 250x120x65 - 420 db-ig.

   A betöltött raklap súlya

   Ezt az értéket pontosan meg kell tudni, amikor egy teherautót kerámia blokkok szállítására rendelnek. A csomagolás tömegének köszönhetően, melyet raklapnak is neveznek, az áruszállítási utak számától és a szállítási szolgáltatások teljes költségétől függ.

   Például egyetlen tégla 3,7 kg, míg az egy és fél blokk súlya 5 kg. Egy és fél üreges kő súlya 4 kg, kétszeres súlya eléri az 5,2 kg-ot.A 250x120x65-ös blokk mérete eltérő: egy rövidített forma - 2,1 kg, üreges típus - 2,6 kg, testtömegű 3,7 kg.

   A számítás után kiderül, hogy az egy téglával ellátott nagy töltött raklap tömege 1554 kg lesz. Ezt az értéket 420 db sebességgel kaptuk. tégla kövek, szorozva az egyes téglák tömegével 3,7 kg-ban.

   Az egy és fél üreges tégla össztömege egy nagy fa panelen 1560 kg, ha a raklap teljesen kitöltött.

   A szabványos fa raklapok általában nem haladják meg a 25 kg-ot, míg a fémek és a nem szabványos fák súlya 30 kg.

   A kerámia kövek kiválóan helyettesítik a szilárd téglákat. Ezeket széles körben használják különböző épületek, ipari vagy lakóépületek építésében.

   Egy 250 x 120 x 65 mm-es, egyetlen piros üreges tégla tömege eléri a 2,5 kg-ot, nem többet. Ez csak egy réselt egység ára a teljes test alatt. Ennek az építőanyagnak a használata nemcsak a súlyban, hanem az ilyen téglák használatában is segít melegen tartani, csökkenteni fogja az építési beruházások általános felhasználását.

   Az alagsori téglák, amelyek gyakran klinkerkövek vagy szokásos vörösek, ugyanolyan szabványos méretekkel rendelkeznek (a klinker néha eltérhet a szabványtól), de nagy sűrűségük miatt kissé nagyobb súlyuk van - 3,8 és 5,4 kg egy-egy és egyenként. ennek megfelelően kettős. Ezért raklapokon kisebb mennyiségben kell elhelyezni, ha nem a szabványok megsértésével (750–900 kg).

   Kő tégla

   Használja ezt az építőanyagot kályhák, kémények és kandallók építéséhez. Tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik, és akár 1800 fokig is ellenállhat. Általában az ilyen anyagot fa raklapokba helyezik és keskeny fémszalagokkal kötik össze. Az ilyen raklapokban a tégla össztömege nem haladhatja meg a 850 kg-ot a GOST szerint.

   A 250x123x65 mm méretű standard sütő tégla tömege 3,1-4 kg. Kiderül, hogy egy raklapon 260-280 db. Azonban a gyártók gyakran raklapokat töltenek be nagy mennyiségű építőanyaggal, amely másfél, vagy akár kétszer is meghaladja a standard súlyt. A vásárlás során a pontos súlyt az eladókkal kell ellenőrizni.

   Néhány kemencék esetében (ShB-5, ShB-8, ShB-24) speciális tűzálló téglát használnak, amely kissé kisebb borítékot tartalmaz. Az ilyen téglák jobban illeszkednek a platformhoz, ezért a standard raklap súlya eléri az 1300 kg-ot.

   Hogyan tanul a téglák raklapokon a raklapról.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba