A vörös tégla súlya és mérési módszerei

 A vörös tégla súlya és mérési módszerei

Az ősi időkben őseink elsajátították a téglák készítésének technikáját, ma, a modern technológiáknak köszönhetően, lehetővé vált egy sokoldalúbb és tartósabb építőelem használata - vörös tégla. Ez az anyag a lakossági építés szempontjából a legnépszerűbb. és melléképületek. Az esztétikai megjelenés mellett biztonságos és hosszú távú működést biztosít.

faj

Az építési piacot hatalmas tégla választék képviseli. Annak ellenére, hogy ez a termék különböző formájú, méretű, szerkezeti és színű lehet, típusai kevések.

Ezek három fő típusból állnak.

  • Private. Ez a leggyakoribb tégla, gyakran használják külső szerkezetek építésére, amelyek a vakolat vagy bármely más dekoratív anyag utólagos befejezését biztosítják. Az ilyen tömbök nemcsak teherhordó, hanem belső falak lerakására is alkalmasak. Ezt az építőanyagot jó teljesítménytulajdonságok jellemzik, az árban kapható, de lakóhelyiségek építése során további szigetelésre van szükség.
  • Az alagsor (arc). Díszítő terméknek tekinthető, mivel a leggyakrabban homlokzati burkolatokhoz választják. Ez a tégla drága, így fél blokkban külső megjelenítést hajtanak végre. Az anyag ellenáll a nedvesség- és hőmérsékletváltozásoknak, ideális az objektumok befejezéséhez az ország minden éghajlati övezetében.
  • Különleges. Kiváló minőségű és tűzálló agyagoldatból készült, így tökéletesen alkalmas kemencék építéséhez. Ez a falazat tűzhely, kandallók és kémények építésére szolgál. Az ilyen típusú vörös tégla nagy tartóssággal rendelkezik, és megfizethető áron értékesítik.

A fenti típusok mellett a vörös tömböket a méretüktől és a belső tartalmuktól függően tovább lehet osztani. Eladó találkozik egy testes és üreges téglával. Ezeknek a blokkoknak a fő különbsége az átmenő lyukak jelenléte vagy hiánya. Az üreges termékek lehetővé teszik a költségvetési falazatot, mert olcsóbbak és kevesebbet költenek. Ezenkívül a cementhabarcs egyenletesen behatol az üregeikbe és megbízhatóan tapad a töredékek minden irányában.

súly

Pontosan tudja, hogy mennyi 1 db van. a vörös tégla nem lehetséges, mivel a kiadás óta a standard jelzőtől való eltérések megengedettek. Ezen túlmenően egy egység súlya a méretétől és szerkezetétől függően változhat. Egy közönséges tömör tégla sokkal több, mint a lyukakkal rendelkező modellek.

Ha figyelembe vesszük a GOST szabványok szabványait és szabályait, akkor egy szilárd tégla tömege 3,5 és 3,8 kg között legyen, míg a 3,2 és 4,1 kg közötti minták is megtalálhatók. Az üreges tömb esetében a súlya 2,5-2,6 kg. Ezért gyakran használják a belső válaszfalak építésére. Az üreg belsejében lévő üregek jelenléte megkönnyíti és könnyebbé teszi az anyagot vele.

méretek

A vörös tégla méretei eltérőek, mivel egy-, másfél és kettős. A standard blokkok méretei 250x120x65 mm, egy és fél 250 × 120 × 88 mm, és kettős 250 × 120 × 138 mm. A megfelelő tégla típus kiválasztásához figyelembe kell venni a falak vastagságát, a tartószerkezetek jellemzőit és az éghajlati viszonyokat, ahol a tervezést tervezik.A fenti paraméterek mindegyike változhat, mivel minden gyártó blokkokat készít a modelltartomány szerint. Egyetlen tégla tökéletesen tolerálja az alacsony hőmérsékletet, elnyeli a nedvességet és megtartja a hőt. Az egyik és a fél és a kettős blokkokat magas minőség és súly jellemzi. Méreteik miatt a szerkezetek építése gyorsabb.

Mérési módszerek

A tégla tárgyak építése előtt meg kell határozni az építőanyagot. Például mindig tudnia kell, hogy hány blokk szükséges a köbméterenként történő fektetés során. Ezzel az információval elkerülheti a sok hibát és gyorsíthatja a munkafolyamatot. Eddig az építők többféle típusú tégla számítást használnak:

  • a blokkok átlagos fogyasztása köbméterenként m falazat;
  • hozzávetőleges fogyasztás 1 négyzetméterenként. m falazat.

Az első opciót leggyakrabban olyan esetekben választják meg, amikor egy egyenletes vastagságú szerkezetet állítanak fel. Ezenkívül az ilyen számítások nem fognak működni, ha a falakat 2,5 téglába helyezik. A kockákban lévő téglák száma a blokkok típusától és a varratok vastagságától függően változhat. Ezért, ha a szokásos 250 × 120 × 65 mm-es vörös tégla méretet, akkor 1 köbmétert használ. m fektetéshez körülbelül 512 egységre lesz szükség.

Ami a második számítási módszert illeti, azokat a falazatrendszert és a blokkok méretét figyelembe véve végzik. Így, hogy a falvastagság 12 cm legyen, figyelembe véve a varratokat, 51 darabra lesz szüksége. egy tégla, 39 db. másfél és 26 db. dupla. Az optimális 25 cm-es vastagságnál az anyagfogyasztás így néz ki: 102 egység. egyetlen blokk, 78 egység. másfél és 52 egység. dupla.

Mivel a vörös téglák szállítása speciális raklapokon történik, azt is meg kell tudni, hogy hány darabot tartalmaz egy csomag. Legfeljebb 420 darab tégla, 390 db általában egy platformra helyezhető. másfél és 200 dupla. A blokkok számával könnyen kiszámíthatja az anyag súlyát.

A vörös tégláról az alábbi videóból többet megtudhat.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba