Fehér dekoratív téglák használata a lakberendezéshez

 Fehér dekoratív téglák használata a lakberendezéshez

A különböző épületek belső dekorációjában gyakran használják a dekoratív téglákat. Különösen népszerű a semleges fehér stílusos burkolata. Organikusan néznek ki sok stílusos irányban, a népszerű tetőtérről az ultra-modern csúcstechnológiára. Ma közelebbről megvizsgáljuk ezt az eredeti befejezést, és megtudjuk, milyen jellegzetességei vannak.

Jellemzők

Napjainkban az apartmanok és a magánházak tulajdonosai bármikor és színben díszítik otthonukat. Sok felhasználó kedveli a durva hangjegyeket a beállításban, például téglafalak. Nem hiszem, hogy az ilyen okok olcsóak és unalmasak. Valójában egy jól felszerelt helyiségben ez a dekoráció felújíthatja a belső teret, ami eredeti és divatos.

A fehér dekoratív tégla lehet természetes és szimulált. Gyakran előfordul, hogy a legújabb opciók nem rosszabbak, mint a természetesek, különösen, ha helyesen hajtották végre őket. A szakértők szerint azonban ez az érdekes kialakítás a legegyszerűbb, ha a lakás egy új épületben található, ahol még nincs belsőépítészet. Ebben az esetben a helyiségben lévő téglafalak a lehető legvalószínűbbek. A tulajdonosoktól csak annyit kell tennie, hogy megvédje a téglák felületét speciális összetevőkkel és festje meg őket. Ugyanakkor nincs szükség az érdesség tisztítására. Ebben az esetben a téglafal kis hibái nagyon hasznosak lesznek - nem zavarják a befejezés megjelenését. Ilyen hátrányokkal ellentétben a téglák természetesebbek lesznek.

Ha a fali alapokat előzőleg elkészítették, vagy gipszkarton vagy betonlapokból készítették, akkor a legvalószínűbb, hogy a hófehér tégla utánzás egyik lehetőségéhez kell fordulnia. Az ilyen munkák során meg kell próbálnunk a leginkább reális téglákat készíteni. Természetesen pénzt takaríthat meg, és egyszerű vászonot vásárolhat a téglaépítés képével, de nem kell számítania komoly realizmusra egy ilyen célból.

Nem szabad úgy gondolni, hogy a fehér téglafal a szobák díszítésénél csak ugyanazokat a durva és brutális bútorokat helyezheti el. A gyakorlatban hasonló háttéren a legkülönbözőbb modellek organikusak, a moderntől a klasszikusig. A bútorok elegáns és lekerekített formájúak, vagy fordítva, szögletes részletek. A fogyasztók érdekes és harmonikus kombinációk elegáns választékával szembesülnek.

Dekoratív téglafal készíthető különböző fehér árnyalatokban. Az anyagok textúrája is változhat. Néhányan szeretik a tökéletesen sima és tiszta téglákat, míg mások a durva felületeket durva felületűek.

faj

A tégla befejezése vagy a téglafektetés különböző módon történik. Nézzük meg közelebbről az ilyen nézet leggyakoribb és legmagasabb változatait.

A vakolat

Olcsó és nagyon népszerű vakolat téglák. Ezeknek az anyagoknak a díszítése szinte bármilyen szerkezetű, alakú és méretű lehet. Ezen túlmenően sok fogyasztó fordul ezekhez a termékekhez, mivel nem félnek a hőmérsékletcsökkenéstől - befolyásuk alatt a gipszkő nem veszíti el alakját, és nem alakul át deformáción.De szem előtt kell tartanunk, hogy a gipsz nem büszkélkedhet különleges vízállósággal. Ilyen felületen speciális védőszerkezetet kell alkalmazni, amely megvédi a túlzott nedvesség felszívódásától. Általában ezt a speciális lakkot és festéket használják.

  Ha a gipsztégla textúrájára összpontosít, az alábbi típusokat választhatja ki:

  • unalmas - ezeknek a tégláknak nincs ragyogása és ragyogása, hanem védőanyagokkal is kezeltek;
  • fényes - ezek ragyogó termékek, amelyek szükségszerűen egy speciális lakkozással vannak borítva, amely fényes fényt biztosít az anyagnak;
  • szakadt - ezen a felületen nincs még sík, de véletlenszerűen szétszórt érdesség és sarkok vannak;
  • megkönnyebbülés - az ilyen dekoratív téglák felületét számos megkönnyebbülő tapasz egészíti ki;
  • konkáv és domború - ezek a téglák érdekes volumetrikus hatással rendelkeznek, ami nem szabványos formájuk miatt érhető el.

  Kerámiából

  Ebből a nyersanyagból készültek az első dekoratív téglák. A kerámia téglák a leginkább esztétikusak és keresettek. Velük radikálisan megváltoztathatja a belső teret, kényelmesebbé és vendégszeretőbbé teheti.

   A kerámia téglák elég praktikusak, tartósak és megbízhatóak. Számos jellemzőjükben hasonlóak a kopásálló kerámialapokhoz, amelyek olyan népszerűek a modern fogyasztók körében. Az ilyen termékek fő előnyei:

   • nagy szilárdság;
   • felülmúlhatatlan megbízhatóság;
   • hosszú élettartam;
   • összehasonlíthatatlanság;
   • A romboló nedvesség, amely idővel elpusztítja ezt az anyagot (ezért ugyanaz a kerámia csempe ideális megoldás a fürdőszobában), nem jut be a kerámiába;
   • az ilyen tégla nem lesz deformálva, még akkor sem, ha komoly terhelésnek van kitéve;
   • kerámia téglafal nem fél a hőmérsékleti feltételek változásától.

   Figyelembe kell azonban venni, hogy az eredeti, szakadt vagy faragott felületet egyszerűbb gipsz téglákon is el lehet készíteni, és ez a kerámia alkatrészeken aligha lehetséges.

   Porcelánkövek

   Az ilyen dekoratív téglákat helyesen ismerik el a legmegbízhatóbb, tartósabb és tartósabbnak. Szenvedni őket nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A porcelánlemezeket egy speciális technológia teszi lehetővé, amelyet csak nagyszabású gyártás során lehet követni. Otthoni környezetben egyszerűen nem lehet kiváló minőségű porcelánkötészeti anyagokat készíteni.

    A kerámia gránitból készült dekoratív tégla a következő pozitív tulajdonságokkal rendelkezik:

    • fagyálló;
    • nem fél a hőmérséklet-ugrásoktól és a nedvesség behatolásától;
    • ez a tégla nem szívja fel a szennyezést, mert különleges felső réteggel rendelkezik;
    • az üzletekben hatalmas mennyiségű, többszínű, kerámia gránitból készült díszítő kövek találhatók;
    • hasonló termékek kerülnek bemutatásra a legkülönbözőbb dimenziós paraméterekben.

    A porcelán kövekből készült téglákat gyakran nem csak a falalapozások befejezésére használják, hanem a padló díszítésére is. Különösen lenyűgöző ilyen felületek a konyhában, az étkezőben, a folyosón vagy a folyosón találhatók.

    klinker

    Ilyen falfestmény a különleges varázsa. A klinker hófehér elemei nagyon hasonlítanak a valódi téglákhoz. Ez az anyag nagy sűrűségű, így biztonságosan használható a belsőépítészetben, ahol gyakori a hőmérsékletkülönbség.

    A porcelán kőzetváltozatokhoz hasonlóan a klinker téglákat nem lehet otthon készíteni. Erre a célra a speciálisan magas hőmérsékletű (több mint 1200 Celsius fokos) kemencék használatosak.

    Tervezési lehetőségek

    A fehér téglákkal díszített falak ideális megoldást kínálnak számos belső stílusra. Ennek a kialakításnak köszönhetően frissebbé, fényesebbé és érdekesebbé teheti a helyzetet.Nézzük meg közelebbről, hogy az együttesek milyen stílusaiban fog kinézni a fehér téglafal különösen vonzónak és organikusnak.

    padlástér

    A "tetőtér" belső terében a leggyakrabban a téglafalat használják. Nemcsak fehér, hanem szürke, piros, barna vagy más vonzó árnyék lehet. A belső terek ma nagyon népszerűek. Nyílt kommunikációt (például csöveket), bútorok kombinációit, különböző stílusokban tervezett kombinációkat, természetes és rosszul feldolgozott anyagok jelenlétét jellemzik. Például, a fehér téglafal hátterén belül a padlás belsejében "kopott" fából készült asztalok és székek helyezhetők el, és drága bőr kanapék, egyetlen tandembe kombinálva.

    Országzene

    Ez egy másik népszerű stílus, amelyben a téglafalak harmonikusak. És a belsőépítészet hasonló módon történő végrehajtása megengedett mind a magánházban, mind a házban, valamint egy rendszeres városi lakásban. Az ilyen környezetben a tégla díszítésének hátterében látványos bútorokat fog kinézni a természetes és rosszul kezelt fából. Dekorációként etnikai jegyzetekkel ellátott elemeket használhat. Egyetlen együttesben az ilyen komponensek lehetővé teszik egy nagyon hangulatos és „meleg” belső tér kialakítását, amelyet nem akar elhagyni.

    gót

    A gótikus stílusban kialakított belső terekben jól néz ki a téglafal. Ilyen helyzetekben ajánlatos csak a legmagasabb minőségű természetes köveket helyezni. Általában csak egy fal van a szobában vagy a fal egy részében. A dekoratív téglaoszlopok és ívelt bázisok kiegészítése megengedett.

    A téglafal hátterében lenyűgöző és szilárd bútorokat fog kinézni. Például egy luxus, tágas ágy, egy drága baldachin és egy buja kristálycsillár.

    minimalizmus

    Ma a minimalizmusnak nevezett visszafogott modern stílus hihetetlenül népszerű. Ebben a belső térben a téglafal nem csak fehér, hanem barna vagy vörös is. Az ilyen bevonatok hátterében a szürke, fekete vagy ezüst színárnyalatok, valamint a króm és fém alkatrészek világítótestjei nagyszerűek lesznek.

    Hogyan válasszuk ki?

    Ha azt szeretné, hogy magas színvonalú dekoratív téglát válasszon a belső térhez Az alábbi fontos kritériumokra kell támaszkodnia.

    • Anyag. A biztonságos és környezetbarát anyagokból csak kiváló minőségű termékeket vásárolhat. Legyen óvatos a vakolat termékekkel. Az ilyen opciók nem ajánlottak a konyhában és más olyan területeken, ahol nagy a páratartalom. Ilyen körülmények között a gipszburkolat hamarosan lebomlik. Jobb, ha előnyben részesítjük a kerámia vagy más drágább bevonatokat. A szennyezésből való mosás és a mosás sokkal könnyebb lesz.
    • Egy folyosóra vagy folyosóra jobb, ha csak olyan nagy szilárdságú anyagokat vásárol, amelyek nem szennyeződnek. A gipsz itt nem alkalmas. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ezeken a helyeken a díszítés sebezhetőbbé és könnyebbé válik, mint például a nappaliban vagy a hálószobában.
    • Minőség. Ha kész dekoratív téglákat vásárol, ellenőrizze a felületüket. Ezeknek nincsenek hibái, sérülése vagy elhalványult részei. Ha van ilyen, akkor jobb, ha megtagadja a vásárlást, mivel ez a termékek helytelen tárolását vagy hanyag szállítását jelezné.
    • Hue. Óvatosan válaszd ki a fehér színt. Ne feledje, hogy harmonikusan kell keverednie a meglévő belső térbe, más környező palettákra hívva.
    • Gyártó. Csak a jól ismert és megbízható gyártóktól vásároljon kész dekoratív téglákat - ezek a termékek általában jó minőségűek.

    Példák a belső térben

    A fehér bejárati ajtó hátterén lévő kiemelő fal lenyűgözőnek tűnik, ha egy kis fehér tégla bevonattal díszíti. Az emeleten könnyű csempe helyezhető el fekete gyémántokkal.

    A kerámia fehér téglát a konyha étkezőjével mögött kiemelkedő falakkal díszíthetjük, világos színű bútorokkal, kontrasztos padlóval, nagy fekete lapokkal.

    A téglafalazattal ellátott nappaliban lágy bútorok előtt el lehet látni egy ékezetes falat, és egy lapos fekete TV-t lógni rajta. A padló ebben a környezetben jobb, ha sötét szürke vagy fekete, azonnal tegyen egy sötét bársony kanapé bolyhos szürke szőnyeggel a padlóra.

    A belsőépítészeti dekoratív tégláról lásd az alábbi videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba