Rés tégla: típusok és műszaki jellemzők

 Rés tégla: típusok és műszaki jellemzők

A későbbi munkák sikere az építőanyagok választásától függ. Az egyre népszerűbb megoldás a kettős rés tégla, amely kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Fontos azonban, hogy megtaláljuk a megfelelő típusú anyagot, és megértsük a falazati blokkok sajátosságait.

Különleges jellemzők

A tégla blokk előnyei:

  • nagy sűrűség;

  • vízállóság;

  • stabilitás a hidegben.

A következő típusú téglák mérete:

  • egyetlen;

  • másfél;

  • dupla.

Egyetlen termék mérete 250x120x65 mm. Egy és fél - 250x120x88 mm. Dupla - 250x120x138 mm. Minél több üreg, annál könnyebb az öntés. De figyelembe kell vennünk az üregek számának hatását a hideg és a víz felszívódására. A piros építőelem lehet más alakú - kör, négyzet, téglalap vagy akár ovális.

Építési anyagok kategóriái

A cementen és homokon alapuló üreges tégla olcsóbb, mint a hagyományos kerámia változat. Végül is nem tartalmaz elég drága agyagot. Hiánya nem befolyásolja a műszaki jellemzőket - a termék meglehetősen tartós. Azonban egy ilyen tégla több hőt küld át, mint más fajták. Ezért ezt takarékosan használják.

E tekintetben sokkal jobb az úgynevezett hőhatékony anyag. Ez viszonylag könnyű, és lehetővé teszi, hogy tartsa a hőt a házban minden időben. A kerámia réselt tömbök széles körben igényelnek épületekkel szemben. Kiváló hőszigeteléssel rendelkezik. Ha a hő visszatartásával együtt szükség van az idegen hangok elterjedésének megakadályozására, porózus téglát kell használni.

A kettős réselt tégla népszerű az optimális sebesség és költségcsökkentés miatt. Kiváló szilárdsággal rendelkezik, és hőt tart fenn. Ezek az értékes tulajdonságok akkor is megmaradnak, ha egy sorban egymásra raknak. A repedések aránya a teljes tégla térfogatának 15-55% -a lehet.

A legdrágább típusú réselt téglák habyatomitovy - ez főként a kohászati ​​termeléshez szükséges, és a magánépítésben szinte soha nem használták.

A technológia és az alkalmazás nünei

A rés téglát az elsődleges nyersanyagok minimális fogyasztásával állítják elő. Ez csökkenti a komplexitást és csökkenti a késztermék költségeit. A hét galléros építőelem széles körben elterjedt, de bármilyen probléma nélkül bármilyen más üreg lehet. 10% -os nedvességtartalmú agyagot használnak.

A nyomóegységen belüli üregek kialakítása speciális magok használatával érhető el. A fontos szempont a blokkok szisztematikus szárítása, amelyet nem lehet gyorsítani. Amint a szárítás véget ér, a téglákat égetik, 1000 fokra melegítve. A főként teherhordó falakhoz alkalmas rés tégla, annak alapja nem helyezhető el. De elhelyezheti a belső falakat.

A blokkok méretének kiválasztása az építés összetettségén és az elvégzendő munka mértékén alapul. Minél nagyobb a felépítés alatt álló szerkezet, annál nagyobbak a blokkok. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsítsa fel a munkafolyamatot, kivéve a cement keveréket. A nagy lakóépületek gyakran dupla sima téglából épülnek. Az üreges téglák használatának tilalma a lábazatokban és az alapítványokban magas higroszkóposságával függ össze.

A réselt téglák gyakorlati felhasználása

A fektetési eljárás nem igényel semmilyen rögzítőelemet, a cementhabarcs kivételével.A munka minden szakaszát szigorúan meghatározott eszközökkel végzik. Ahhoz, hogy a szerkezet stabilitása optimális legyen, 2 vagy 3 napot kell várni, amíg a bevonat száraz lesz. A területet, ahol építeni fognak egy házat, meg kell jelölni. Előre jelölje meg a jövőbeli fektetés sorait.

A téglafal külső részének mintázattal kell rendelkeznie, különben nem lesz elég esztétikus. Ezt a problémát az összekötéssel lehet megoldani (az oldat tömörítése). Közvetlenül az oldat lerakása után meg kell metszeni. Ez nagyban leegyszerűsíti a munka végrehajtását. A varratok lehetnek téglalap alakúak, oválisak vagy kerekek.

Ahhoz, hogy a kötés befelé homorú legyen, a különleges alaknak konvexnek kell lennie. De körbefutó metszet a konkáv elemek segítségével. Figyelem: a téglát a lehető legpontosabban kell egymáshoz viszonyítani. A tőkefalak főként kettős tömbökből állnak. Ha könnyűszerkezet épül, egyetlen termék használható.

További információk

A belső válaszfalak, valamint más nem hordozó szerkezetek gyakran cement-homok téglából készülnek. A kályhák és kandallók bélése főként habdiatomit szerkezetekből áll. De a bélés leggyakrabban porózus vagy kerámia anyag. A megállapított szabványok szerint az üregek minimális aránya a réselt téglában nem lehet kevesebb, mint 13%. A kifejezés magában foglalja a különböző minőségű, alacsony olvadáspontú agyagból előállított kerámiatermékeket.

A rés téglában az üregek marginális része 55%. Összehasonlításképpen, egy egyszerű kerámiatermékben ez az arány 35% -ra korlátozódik. Az M150 kategóriájú üreges blokk szabványos mérete 250x120x65 mm. Az ilyen termék tömege 2 és 2,3 kg között van. A sűrített változatban ezek a számok 250x120x65 mm és 3-3,2 kg, kettős változatban - 250x120x138 mm és 4,8-5 kg. Ha egy szilikát téglát használ, nem kerámia, akkor egy kicsit nehezebb lesz.

Az európai formátumú réselt anyag mérete 250x85x65 mm, tömege 2 kg. A csapágyszerkezetek felállításához használja az M125 - M200 tégla márkákat. A partíciókhoz legalább M100 blokk szükséges. A legtöbb orosz gyár sorában M150-es és nagyobb szilárdságú réselt kerámia tégla van. A szokásos anyag sűrűsége 1000 és 1450 kg / 1 cu. m, és szembenéz - 130-1450 kg / 1 cu. m.

A minimális megengedett hideg ellenállás nem kevesebb, mint 25 fagyasztási és felengedési ciklus, és a vízabszorpciós együttható nem kevesebb, mint 6 és legfeljebb 12%. Ami a hővezető képesség szintjét illeti, azt az üregek száma és a termék sűrűsége határozza meg. A normál tartomány 0,3–0,5 W / m ° C. Az ilyen jellemzőkkel rendelkező blokkok használata a külső falak vastagságát 1/3-kal csökkenti. Csak egy melegebb anyag van - ez különösen könnyű szigetelésű kerámia.

A hasított klinker nagyrészt kettős kő formájában van. Az ilyen építőanyag lehetővé teszi, hogy a 25 cm vastagságú falakhoz és a belső válaszfalakhoz ne használjunk kiegészítő szigetelőeszközöket. A blokkok megnövekedett vastagsága a munka gyorsulásával együtt biztosítja a szerkezetek elmozdulásának minimális kockázatát. Ez továbbá minimálisra csökkenti az épület talpára gyakorolt ​​nyomást. A termékek még a nyílt láng közvetlen hatását is túlélik.

Bizonyos esetekben a réselt téglát speciális horgonyok segítségével készítik el. A csavaros rögzítők illeszkednek (további anyával). Úgy néz ki, mint egy 0,6–2,4 cm hosszú acélrúd, és az ilyen termékek összekapcsolása mozgatható, és a szár hasonló a kúphoz. A fő felületet cinkréteg borítja.

A horgonyokba (távtartó hüvelyek hozzáadásával) csavarozva főleg sárgarézből készülnek. A bélésen kívül a kialakítás egy anyát és csavart tartalmaz. A csavar alakja rendkívül széles lehet. Kémiai horgonyt is használtak, két komponens keverékével.A rögzítőelemet egy nejlon hüvelyes falazatban tartják.

Az alábbiakban részletesebben megismerheti a rés téglát.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba