A tégla M125 jellemzői és jellemzői

 A tégla M125 jellemzői és jellemzői

Az építési munkák során gyakran használják az M125 téglát. Nem csak a falak, hanem a partíciók, a lépcsők, a kerítések is épülnek. A termék előállításának alapja agyag, magas hőmérsékletek hatására ég. Attól függően, hogy a gyártási folyamat hogyan zajlik, bizonyos jellemzők a termékekhez vannak rendelve.

Mi az erő?

A tégláknak saját erejük van. Ez az "M" betűből és egy további számból áll, amely a megengedett terhelés 1 négyzetcentiméter nagyságát mutatja. Minden megnevezést a GOST-ban írtak le.

Kötelező az egyes tételek ellenőrzése, mivel ezt a vizsgálati mintát hajlításra és préselésre tesztelik. A jelölés számértékei 75 és 300 között lehetnek.

Ne feledjük, hogy bizonyos jellemzők, például az M150 kiválasztásakor nem lesz különbség a szilárd és az üreges téglák között.

tégla Az M125-t leggyakrabban az építési munkákban használják.. Népszerűségét a megbízhatóság és a tartósság miatt szerzett. A felhasználási terület meglehetősen széles.

A termék a középső árkategóriában van, és elsősorban a típusától függ. Azonban, mielőtt egy bizonyos márka tégláját választaná, gondosan meg kell ismerkednie saját jellemzőivel és tulajdonságaival.

Termékleírás

Az M125 agyagból készült termék, víz és lágyítószer hozzáadásával. A termék környezetbarát, és bármilyen elem felépítéséhez használható. Az árnyékolástartomány változó, a gyártás során alkalmazott különböző agyagfajták és a tégla tulajdonságait befolyásoló szennyeződések jelenléte befolyásolható.

Tehát mit jelent az M125 címke? E számok jelenléte azt jelzi az ilyen tégla 1 kilogramm centiméterenként 125 kg terhelést képes ellenállni. Az adott terhelés betartása esetén a termék nem deformálódik, és nem kezd összeomlani. Mivel a sűrűség meglehetősen magas, az M125 tégla márka egyetemesnek tekinthetőJól működik a környezet káros hatásai, erős és tartós.

Ne feledje, hogy a szakértők tiltják a több mint 3 emelettel rendelkező épületek építését téglából M125. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ennek a feltételnek a megsértése elfogadhatatlanul nagy terhelést jelent a szerkezet alsó részére, aminek következtében a falak összeomolhatnak.

tulajdonságok

Az M125 téglákat két különböző technológiával lehet előállítani. Ez a kialakítás műanyag vagy félszáraz nyomással történik. Mindazonáltal mindkét módszer magában foglalja a későbbi kalcinálást magas hőmérsékleten. Ez a termék négy típusra osztható. A testes és üreges mellett a szokásos és az arcra néző téglák is vannak. Melyiket választani kell az elvégzendő munka típusától függően.

Az üreges téglának van egy texturált felülete, amely lehetővé teszi, hogy a helyiségek belsejében és kívül is használhassa az épületeket. Az ilyen anyaggal készült falak nagyon esztétikusak.

A műszaki jellemzők közül a 250 és 120 óra közötti 65 mm-es méretek, a 2,2-2,5 kilogramm súlya 1,4-1,6 MPa. Ha a termék egyenletes színű a teljes felületen, azt jelenti, hogy minőségi termékünk van.

Ami az ilyen téglát illeti, az ugyanazon tételből származó termékeket kell használnia, garantálja a legpontosabb megjelenést.

Az M125 tömör téglának is üregei vannak, de számuk minimális, és nem haladja meg a 13% -ot. Ezt a terméket házak, háztartási és tároló létesítmények, különböző épületek építésére használják..

Ez a modell elviseli a kedvezőtlen időjárási viszonyokat és a környezet negatív hatásait, így bármelyik Oroszországban használható. A felület durva, ezért a tapadás előtt vakolatra van szükség.

Tömör téglát használnak teherhordó szerkezetek kialakításához. Ezt szokásosnak, épületnek és rendesnek is nevezik.

A specifikációk szerint a termék ugyanolyan méretű, mint az üreges tégla, a hajlítószilárdság és a tömörítés szintén egyenértékű. Súlyosabbnak kell lennie körülbelül 3,5 kg súlyú és F50-től F75-ig terjedő fagyállóság. Az anyag szigetelő tulajdonságai alacsonyak, így a falak felépítéséhez további szigetelés szükséges.

előnyök

A szakértők számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik az M125 téglát. Először is a megbízhatóság és a tartósság. Az anyag felhasználásával felépített falak sok éven át tartanak, nem összeomlanak és megtartják jellemzőiket. Ugyanakkor a megjelenés szép és esztétikus. Mivel a termék képes lélegezni, a penész és a gomba nem zavarja a helyiségek tulajdonosait.

A tégla lehet egy, másfél vagy kétszer. Különböző típusokat használnak különböző típusú munkákhoz, például a falak építése során az építők szilárd téglákat vesznek fel, de a befejező munka során - már arccal vagy üreggel. Ez befolyásolja a felület megjelenését. A megtakarításhoz használhatunk szilikátot a befejezéshez, tökéletesen kombinálva a vörös téglával.

Egy másik tagadhatatlan előny a költség. Átlagos, azonban a szállítótól, a szállítási régiótól és a modell típusától függően változhat.

ajánlások

A munka eredménye nem okozott csalódást a fogyasztóknak, a szakértők számos tipp használatát javasolják. Megfigyelésük megmenti a lehetséges hibákat. Először is, amikor M125 téglagyártóval dolgozik, figyelembe kell venni, hogy a falvastagságnak legalább 2,5 terméknek kell lennie. Ez közvetlen hatással van a hőátadásra. Ha a kő kiváló minőségű, színe fényesebb lesz.

Ha süket hangot készítenek a tégla feltűnésekor, és a szín unalmas, akkor a termék nem felel meg a GOST szabványoknak, ezért nem kell megvásárolni.

A vásárlás során hasznos lesz, ha egy ilyen dokumentumot minőségi tanúsítványként megismerkednek. Ez helyettesíthető útlevéllel, azonban ha ez a dokumentum is hiányzik, fennáll annak a veszélye, hogy alacsony minőségű anyagot vásárolnak. Vásárlás előtt meg kell becsülnie a munka mennyiségét és ellenőrizni kell az áru teljes tételét. A termékeken nem szabad feldarabolni és más hibákat.

A tégla M125 helyes elhelyezéséről lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba