Hol van az épületben bélés?

 Hol van az épületben bélés?

A belső és külső fa furnér anyagok mindenkor népszerűek maradnak. Ez annak köszönhető, hogy a fa különleges fája és aura van.

Az egyik legnépszerűbb és megfizethető fűrészáru a bélés marad, amelyet sokoldalú használat jellemez. Napjainkban a gyártók évente feltölthetik a termékpalettát, és ezáltal még csúcstechnológiájúak.

Mi az?

A fedőlemez vékony, gyalult deszkák, amelyek felületkezelésre szolgálnak. Hasonló név létezik csak Oroszországban, ami kapcsolódik az anyag megjelenésének történetéhez. Kezdetben fából készült csíkok vágott kocsik, hogy megvédjék őket az eső, a nap, a rágcsálók által okozott károktól. A vastól eltérően a fa elkerülte az üvegházhatást, és ez is olcsóbb volt.

Idővel a szokásos fórumon tüskés hornyokat szerzettköszönhetően a telepítés egyszerűbbé és gyorsabbá, a deformáció kockázata eltűnt. Ezt az ötletet az építők vették fel, és hasonló fűrészárut használtak fel külső és belső használatra.

Egyszer Európában ne használja a "bélés" nevet, hanem keresse meg a profilozott táblákat. Az Európában kidolgozott DIN 68126/86 szabvány szerint készülnek. Ez a GOST sokkal szigorúbb az anyag minőségére, mint a hazai szabványokra, ezért az európai márkák termékei a minőség és a telepítési módszerek tekintetében is jobbak. Az ilyen befejező lapok az orosz vásárlók számára „eurolining” -ként ismertek.

Fontos, hogy megkülönböztessük a burkolatot az MDF-től, mivel ez utóbbi, a faforgácsból „egymáshoz ragasztott” anyag, jelentősen elveszíti műszaki tulajdonságait.

Tehát, válaszolva arra a kérdésre, hogy milyen falburkolatokról van szó, azt mondhatjuk, hogy az anyag falburkolatokra és euro-bélésre van osztva. És az első ügyfélnek sok panaszai vannak: túl sok a páratartalom (20-25%), a táblák deformációinak megnövekedett aránya, aminek következtében a kis zárak gyakran kiugrik a horonyból. Végül az anyag szőrössége és a csomók száma egyáltalán nem szabályozható, ami befolyásolja az anyag esztétikai tulajdonságait és használhatóságát.

A bélés hátterében az eurodoska számos előnnyel rendelkezik:

 • A formák ésszerűsége (a lamellák optimális szélessége és vastagsága, amely kiküszöböli a tüskével kapcsolatos problémákat, amelyek nagyobb méretekben is eltérnek), a kondenzvíz eltávolítására szolgáló szellőzőhornyok, az anyag textúrájának megválasztása.
 • A szösz hiánya az anyag felületén, valamint a tüskés horony területén, amely megkönnyíti a telepítést és használatát, az anyag külső vonzerejét.
 • A nedvességi tényező 10-15%, ami kiküszöböli a deformáció és a daráló bogarak megjelenésének kockázatát.
 • Az anyag részletesebb besorolása a gyártási hibától függően, a fa jellemzői.

Az anyag leírása hiányos lesz, ha nem jelzi, hogy jó hő- és hangszigetelést biztosít, mivel egy légrés keletkezik a burkolat és a vágandó felület között. Emellett a táblák laza dokkolása lehetőséget ad a falak „lélegzésére”, ezért a szoba mindig kellemes és hasznos mikroklíma. A táblákat vízszintesen és függőlegesen lehet felszerelni, és azokat rendszeresen védőanyaggal kell lefedni. Ez hosszú - akár több évtizedes - élettartamot biztosít.

A fűrészáru (azaz az utófeldolgozáson átesett fűrészáru alapú termékek) nem ismétlődő mintázattal rendelkeznek a fán, egy könnyű erdei illattal, számos színpalettával - mindez lehetővé teszi a legszokatlanabb tervezési megoldások megvalósítását.

Jellemzők

Az anyag természetes fa (tölgy, hárs, nyár, vörösfenyő, fenyő, stb.) Alapul, ami magyarázza annak környezetbarát jellegét és a mérgező vegyületek felszabadulását. A természetes fa jellemzőit a bélés előnyei és hátrányai okozzák.

Az anyag előnyei:

 • a használat univerzálissága - az anyag mind külső burkolatokhoz, mind belső kialakításhoz alkalmas;
 • erő és hosszú élettartam;
 • a nedvesség és a hőmérséklet különbségek hatására kialakuló deformációk hiánya (nagyobb mértékben igaz az euroliningra);
 • rendszeres feldolgozással az öntőforma nem jelenik meg az anyag felületén, nem sűrűsödik még a magas páratartalmú körülmények között sem (ezért használják a táblákat a fürdők, szaunák befejezésére);
 • kedvező beltéri klíma;
 • magas hőszigetelő tulajdonságok;
 • jó hangelnyelés;
 • esztétikailag vonzó eredmény a fa mintázat bélésének, eredetiségének, eredetiségének és egyediségének, a színpaletta gazdagságának;
 • a telepítés egyszerűsége - az alapanyagok általános elveinek tanulmányozása után önálló telepítés nélkül folytathatja a szakemberek felvételét;
 • az ellátás egyszerűsége;
 • megfizethetőség.

Az anyag széles körű felhasználási területtel rendelkezik, és alkalmas az ilyen típusú munkák elvégzésére:

 • szaunák, fürdők;
 • lakó- és üzlethelyiségek belső díszítése;
 • loggia, erkély, terasz, veranda;
 • ajtók díszítése;
 • lépcsők és átmenetek tervezése;
 • külső falak, hőszigetelő anyagok felhasználásával.

A fali panel fő hátránya az alacsony tűzbiztonság. Lehetőség van arra, hogy az anyagot tűzoltó anyagokkal impregnálja.

Végül fontos megjegyezni, hogy az anyag műszaki és esztétikai tulajdonságainak megőrzése érdekében rendszeresen védőanyagokkal kell kezelni.

Típusok és fajták

Az anyagok fajokra és fajtákra való felosztása a vizuális és alkalmazási terület megkülönböztetésén alapul. Ezzel egyidejűleg a különböző bélésfajták mérete és alakja, foltok vagy hiánya, a kötőelemek jellemzői különböznek.

A következő típusú profillapok vannak:

hagyományos

Az anyag külső részén egy további széle van a tüskés területen, ezért az anyag összeszerelése után a felület észrevehető varratokkal rendelkezik. Szögletes csonkokat ("kollektív gazdálkodó") vagy lekerekítettek. Az utóbbit Soft-line-nak hívják.

Soft-line

A sarok nélküli, lekerekített végekkel rendelkező panel. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a zsetonok és a barázdák megjelenését a burkolandó felületen, ezért az anyagot gyakran használják a belsőépítészethez.

"Calm"

A panel csúcsánál nincs széle, így a kész felület simább, nincsenek egyértelmű varratok. Az anyag alkalmas faanyag falának utánzására, 25 mm-ig sűrűsödhet és szabadtéri használatra alkalmas.

Land House

Magas vonzereje jellemzi, mivel a panel elülső oldala bonyolult. Ezeket őrléssel vagy más módszerekkel nyerik. Vannak burkolólapok, amelyek utánozzák a fafaragást, amit forró bélyegzéssel lehet elérni egy sajtóval.

Az ilyen típusú táblákra magasabb költségek jellemzőek.

Blokkház

Az elülső oldalon konvex görbék vannak, ezért az összeszerelésben az anyag a lekerekített naplók felszínét imitálja. A tervezési jellemzők az ilyen típusú hő- ​​és hangszigetelő tulajdonságok javulása.

„Az amerikai”

Szimulálja a burkolólapokat úgy, hogy a lamellák külső felületének középső részébe sima átmenetet váltanak ki, és hogy a tüske közelében nincs széle. A 20 mm vastagság és a 140 mm-es szélesség miatt kiválóan alkalmas külső burkolathoz.

"Parasztasszony"

Sima, szinte zökkenőmentes felületeket biztosít, ezért aktívan használják a belsőépítészetben, beleértve a mennyezet díszítését is. A rögzítés méretei és jellemzői alapján megkülönböztetik a varratokat (vékonyabb lécek, bármely felület megmunkálásának képessége) és a zökkenőmentes (vastagabb paneleket, melyeket a színek gazdag választéka jellemez).

Kétoldalas

Fő jellemzője az elülső és hátsó oldal hiánya, amely lehetővé teszi a lamellák használatát a fa válaszfalak építésére. Külső vagy külső burkolat esetén a felhasználó vonzóbb, hibamentesebb oldalt választhat ki, hogy kívülről helyezze el.

Az anyag nem rendelkezik szellőztető perforációval, ezért nem alkalmas magas páratartalmú helyiségekben való használatra.

Hagyományosan a bélés fához kapcsolódik, de ma is van egy műanyag opció. Polivinil-kloridon alapul. Az anyag ellenáll a nedvességnek és más légköri hatásoknak, hosszú (legfeljebb 30 éves) élettartamnak. A műanyag panelek azonban kevésbé tartósak, és természetesen nem adják meg a természetesség, a természet közelsége, a színek egyediségét, mint a fa modellek.

Az esztétikai fellebbezés kritériuma előtérbe kerül, és nem az anyag szilárdsága, javasoljuk a csiszolt lapot. Ez a megjelenés jellegzetes megkönnyebbülés és textúra, és szokatlan belső terek létrehozására szolgál. A csiszolt Euromaking kizárólag puhafából készült.

Az esztétikailag kialakított panelek egy másik fajtája az euró bélés, dombornyomással. A panel módszer felületén leereszkedünk, 2 vagy több mintázattal. Nagyobb vagy kisebb mértékben a panelbe nyomják őket, ami bizonyos stilisztikai hatást biztosít.

Végül, bélés tégla is van, amelyet dekoratív kivitelben is használnak. A tábla imitálja a téglafalat, és van egy másik névfala parketta.

Az anyag szárazságától függően különböző lamellaváltozatok vannak megkülönböztetve. Az optimálisan száraz bélés nedvességtartalma legfeljebb 12-15%.

A megfontolt bélésfajták mindegyike egy adott osztályra vonatkozik. Az ilyen megosztottság a vágás és szárítás után a panel állapotától függ. Ugyanakkor becsülik a repedések és a csomók jelenlétét a lamellákon, a hangmagassági zsebekben, az inkonzisztencia területeken (rosszul kezelt területek).

Ugyanakkor nem létezik egyetlen szabvány a fajtákra való felosztásra, ezért minden gyártó különböző GOST-kat használ, vagy saját műszaki specifikációit (TU) dolgozza fel.

Megkülönböztetik a következő bélés osztályokat:

 • Extrák. Ebbe az osztályba tartozó anyagot kopogtatásnak is nevezik, mivel 1 futó méterenként csak 1 csomó megengedett, jellegzetes zsetonok és repedések nélkül a teljes felület felett és felett. A gyanta zsebek jelenlétében kinyitjuk, a gyantát eltávolítjuk, a kapott üregeket vakolják és finom csiszolópapírral dörzsöljük. A kapott profilok nem igényelnek további feldolgozást, és prémium minőségű dekorációs anyagok.
 • A. osztály Ennek az osztálynak a profiljai legfeljebb 2-3 csomóval rendelkezhetnek futó méterenként, apró chipek. A lamellák elülső oldala apró repedésekkel (egyes gyártókkal) és egyenetlen területekkel rendelkezhet. Ha a profilok tűlevelű fajtákból készülnek, a sózási hatás megengedett (legfeljebb 10% -aa úszónként). A színek egy hangon belül ingadozhatnak és kissé eltérhetnek minden tizedik profiltól. Alkalmas padlóra, mennyezeti díszítésre.
 • B. osztály Az egyik panel legfeljebb 2 csomót tartalmazhat, a lemez elején és végén nem haladhatja meg a 3 cm-nél hosszabb repedéseket. A peremfelületen megengedett a 20 mm-nél nem nagyobb átmérőjű csomózott csomók jelenléte. A panelek gyakran a magrészből készülnek, és gyantás zsebük vannak. Megengedett a rovarok által károsodott területek jelenléte, de az utóbbiak aránya nem haladja meg az 5% -ot.Vannak olyan területek, ahol nincsenek távolságok és kékek (a szárítási technológia megsértésének mutatója), ha nem okoznak panelt instabilitást.
 • C. osztály Az összes többi díszítésre alkalmas profil ebbe a kategóriába tartozik. Elfogadhatatlan, hogy ebbe az osztályba csak rothadt és elvesztette a fórum stabilitását. Ellenkező esetben megengedettek a következő hibák: 20 mm-nél nagyobb átmérőjű csomólyukak, repedések, forgácsok, csiszolás, kék jelenlét és a színek eltérése.

anyag

A bélés besorolása a profilok gyártásához használt fa típusának figyelembevételével történhet. A panelek alapja a következő fafajok lehetnek:

toboztermő fa

A tűk bélésére nagyszámú gyanta és illóolaj jelenléte jellemzi, amely megakadályozza az anyag rovarok legyőzését, növeli a nedvesség ellenállását. Az eltávolítás után a gyantatáblákat külső díszítésre, szaunákra, szaunákra (a gőzfürdő kivételével) és egyéb, magas páratartalmú helyiségekre használják. A tűket hosszú ideig - akár több évtizedig - kihasználják.

 • A lucfenyőt vonzó mintázat jellemzi, a kifejezett mintázatok nélkül, az érdesség hiánya, alkalmazása a modern stílusú szobákban sikeres lesz. Mivel ez egy puha típusú fa, általában kör alakú lamellák készülnek. A telepítés során ne feledkezzünk meg a lucfenyők magas higroszkóposságáról, amelyeket védőanyagokkal kell kezelni.

Egyéb előnyök között - megfizethetőség.

 • Az árak szempontjából még megfizethetőbbek a fenyőprofilok. Az anyag vonzó szerkezetű, és külső és belső díszítésre is alkalmas. Az egyetlen dolog a fenyőfűrészlap használatából abba kell hagyni, ahol fennáll az anyag károsodásának veszélye. Az a tény, hogy érzékeny a sokkra és a karcolásokra, mert alacsony a sűrűsége. Ezen túlmenően, a profilok hosszú ideig a profilok gyantát bocsátanak ki. E tekintetben elfogadhatatlan, hogy ezeket a fürdőben használják, mert a falak vagy polcok felszínén lévő forró gyantára támaszkodva Önnek garantáltan éget.
 • Ha drágább anyagokat veszünk figyelembe, akkor a vörösfenyő, amelynek magas árát az anyag legjobb teljesítménytulajdonságai társítják. A szerkezet sajátosságai miatt megnövekedett hőszigetelő képessége és meglepően vonzó szerkezete, mintázata van. A vörösfenyő bélés sajátossága egy nemes vöröses árnyalat.
 • Egy másik jó hőszigetelő, amely szintén erősödött - cédrus. Az ebből készült lapok tapintható hangulatú aromájúak, amelyek kedvező hatást gyakorolnak az emberi központi idegrendszerre, és visszataszítja a szúnyogokat is.

keményfa

Rövidebb élettartamuk van, de magasabb hőszigetelési együtthatójuk van. Főként a fürdők és szaunák belső felületeként használják, mivel még magas hőmérsékleten sem okozhatnak égést.

 • Az anyagok között, amelyek ár-elérhetőségben különböznek - hárs. Ugyanakkor érdemes megjegyezni a falburkolatok nagy szilárdságát, a mechanikai terhelésekkel és ütésekkel szembeni ellenállást, valamint a megnövekedett nedvességállóságot. Az anyag hátránya az, hogy bizonyos idő múlva sötétedik.
 • A nedvességgel szembeni ellenállás más és az éger, amely melegítéskor gyógyító tannint is termel a test számára. Nem meglepő, hogy gyakran választják fürdők és szaunák tervezésére. Az anyag előnye a jobb hangelnyelés, a jó hővezető képesség és az autentikus felismerhető színek. A "hátrányok" - rövidebb élettartam.
 • A nyír belsőépítészetre alkalmas, de csak nagyon száraz területeken, mivel érzékenyebb a nedvességre és a rothadásra, mint más fajok.
 • A klasszikus tölgyfa bélés, amelyet elsősorban az anyag felülmúlhatatlan erőssége jellemez.Alkalmas nedves területeken is, és kültéri alkalmazásokhoz is használható. A hamu hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.

Egzotikus fajták

Általában a mahagóniáról beszélünk, amelyet elsősorban trópusi régiókban bányásznak. A kapott anyagot az alkalmazás sokoldalúsága, nagy szilárdsága és nedvességállósága, szokatlan minta és gazdag színpaletta jellemzi. Természetesen az ilyen táblák költsége jelentősen magasabb.

Méret és csomagolás

A bélés számos méretben készül, az alkalmazási terület, a telepítési jellemzők miatt. Az anyag hossza 0,5-10 m tartományban változik (a háztartási anyag szabványa 2, 3, 6 m; az eurolinálásnál is 50 mm), a pálya 10 cm.

A lamella szélessége általában 80-200 mm. A szélesebb bélés érzékenyebb a deformációra a hőmérsékleten „ugrásoknál”. A keskeny sáv ellenáll a hőmérsékleti különbségeknek és a mechanikai sérüléseknek. Egy bizonyos stilisztikus kép elérése érdekében a különböző szélességű lamellák gyakran váltakoznak. Ez nem befolyásolja a kész felület szilárdsági jellemzőit.

A tervezők javasolják, hogy szélesebb táblát használjanak nagy helyiségekben. Ha a cél, hogy vizuálisan „emeljük fel” a mennyezetet, akkor függőlegesen rögzített keskeny lécek illeszkednek.

A szükséges bélésszám kiszámításánál nem kell figyelembe venni a teljes összeget, hanem a tábla hasznos szélességét. Általában 80-88 mm-es tartományban van, és széles változatban elérheti a 190 mm-t.

A szalag szélességének megválasztásakor fontos, hogy megfeleljen az anyag vastagságának. Ez az egyetlen módja az optimális szilárdsági tulajdonságok elérésének. Ideális esetben a lapok szélessége és vastagsága 1: 6 arányban felel meg. Ideális esetben a 150 mm széles lapnak 6 mm vastagnak kell lennie.

A belső munkákhoz használt lamellák vastagsága 12,5 mm, ami az anyag szilárdságának és súlyának a legjobb kombinációját biztosítja. A külső burkolatoknál jobb vastagabb profilokat venni, amelyek vastagsága 15-20 mm. Az ilyen táblák nemcsak saját súlyukkal, hanem a szigetelőanyag súlyával is rendelkeznek. Bár költségük természetesen magasabb, mint a vékonyabb analógok.

A nemzeti szabványok szerint a fali panel vastagsága 15-25 mm lehet. Ha az európai DIN szabványra utalunk, akkor a gyártott eurolining vastagsága 13, 16 és 19 mm lehet.

Visszatérve a profil magasságához, érdemes megjegyezni, hogy egyetlen darabból készülhet, vagy hegesztéssel. Ez utóbbi módszer a 150-750 mm magasságú lapok összekapcsolását egyetlen profilban, a mikrokapocshoz való rögzítéssel és a csatlakozás további méretezésével. A csatlakozás tartós, mivel a profilt nyomás alatt tartják, amíg a ragasztóanyag teljesen száraz.

Azonban a képtelenség, hogy kiderüljön, milyen ragasztót használtak, arra kényszeríti a vevőket, hogy hagyjanak fel a belsőépítészethez illesztett lamellák megvásárlásáról. Ez annak köszönhető, hogy a ragasztó méreganyagok felszabadulnak, amikor a lemezeket melegítik.

Általában a csonkolt modellek nehezebbek és drágábbak, ami a splicing technológiai jellemzőihez kapcsolódik, aminek következtében lehetetlen 15 mm-nél vékonyabb lemezeket előállítani.

Az anyag súlya függ a felhasznált fa típusától. Például egy négyzetméteres hamu súlya 11 kg, míg ugyanazt a nyár térfogata csak 5,7 kg.

A standard lamellák száma 10 darab csomagonként, míg az A osztályú anyagoknál a B osztályú táblák legfeljebb 20% -a megengedett.

alak

A bélés formája közvetlenül kapcsolódik a megjelenéséhez. Az anyag nagy része fából készült rúd alakú (standard burkolat). Hasonló lapos, de tökéletesebb felület érhető el az eurolining alkalmazásával. Az alapok maximális simaságát és tökéletességét az úgynevezett clapboard-nyugodt telepítés biztosítja. Ezek a lehetőségek (lehetnek keskenyek és szélesek) a legtöbb esetben belsőépítészetben használatosak.

A lekerekített gerendát utánzó, kerek bélést blokkháznak nevezik, és kültéri és beltéri munkákhoz használják. A naplófelület alatt végzett stilizálást a lamellák elülső részének félkör alakú alakja biztosítja. A "naplók" szélessége 90-190 mm tartományban van, és az anyag vastagságától függ.

szín

Az eurolining egyik előnye az egyedülálló fás árnyék és egyedi minta. A panelek színe elsősorban annak a fafajnak köszönhető, amelyből készült. A gyönyörű természetes árnyalat hárssal rendelkezik, de a használat során gyorsan sötétebb lesz. A szépség színvonalát a vörös fa, hamu eurolációjának tekintik. A fenyőből készült bélés meleg aranyszínű, a vörösfenyő lapok nemes vöröses árnyalattal rendelkeznek.

Több év múlva azonban a természetes fa elsötétül., megjelenése megszűnik vonzónak. A helyzeteket speciális panelek segítségével fehérítheti ki. Az eljárást azonban rendszeresen végre kell hajtani.

Sokkal ésszerűbb és nyereségesebb, ha a felületet egy átlátszó lakkal fedjük le. Ez utóbbi nem változtatja meg a fa színét és mintázatát, de megvédi őket, hangsúlyozza a textúra színeinek és jellemzőinek természetes játékát.

A lakkok mellett impregnálásokat és foltokat is használhat. Mindkét típusú anyagot használják a profilok védelmére, de a foltot a felület kicsit sötétebbé teszi.

Ha a belső tér kialakításához a színbélés szükséges, díszítő kompozíciókkal festik. Az utóbbi felhasználható olaj- és akril festékek, akril akvalak, dekoratív máz.

A színes panelek segítségével egy vagy másik stilisztikai hatást érhetünk el. Tehát a világos bézs, homok és fehér függőleges panelek vizuálisan nyújtják a helyet. Világos töredékek fogják hangsúlyozni a szobát. Ne felejtsük el, hogy a padló és a mennyezet színeit egymással és a falak érintésével kell kombinálni.

Stílus és design

A panelek felszerelésének módjától függően megváltoztathatja a szoba dekorját és megjelenését. A profilok legegyszerűbb beállítása vízszintes és függőleges. A függőleges vékony csíkok használata lehetővé teszi a magas mennyezet hatásának elérését.

Ahhoz, hogy a szoba dinamikusabb legyen, a felületre fókuszálás lehetővé teszi a bélés átlós behelyezését. Az eredeti és emlékezetes tér létrehozása lehetővé teszi a vékony és széles panelek váltását. Amikor ez megtörténik, 3D-s rajz - halszálkás, tégla, sakk, lépések. A bútorokat úgy kell megválasztani, hogy megfeleljenek a lamellák és az egyszerű geometriai alakzatok árnyékának.

Nem kevésbé stílusosak azok a helyiségek, ahol csak a fal alsó harmadát zárjuk le, míg a többit tapéta, festett vagy vakolt díszíti. A különböző textúrák közötti határok öntéssel záródnak. Az esztétikai fellebbezésen kívül ez a fajta tervezés gyakorlati jelentőséggel bír. Általában a vakolat és a tapéta alján gyorsan felülírják, rendezetlen megjelenést kapnak. A lakkozott lapok használata megoldja ezt a problémát. Nagyszerű lehetőség az óvoda vagy a folyosón.

Végül széles körben alkalmazzák a panelek hangsúlyos használatát. Az egyik falból vagy annak részéből kijönnek, a belső "chip" -é válnak.

Nagy anyagcsoport festett béléssel, amely lehetővé teszi egy adott belső tér újbóli létrehozását. Így a sötét vagy fekete színben festett panelt klasszikus rajztermekben és szekrényekben használják, míg a pasztell analóg Provence-i stílusban használható.

Kiválasztás és alkalmazás

Ha egy nagyon jó minőségű anyagot szeretne választani, vegye fel az eurolininget. A minőség meghatározásakor az anyagot kell vezetni, amelynek besorolása a DIN szabvány szerint történik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a C osztályú profilok nem alkalmasak burkolat befejezésére.

Értékelje a lécek laposságát.Az enyhe kanyar jelenléte elfogadhatatlan. Ez a tárolási feltételek megsértését jelzi. Az ívek általában műanyag csomagolásban vannak tárolva. A „helyes” Euromask-ot egy csomagban tárolják. Ne féljen arra, hogy kérje az eladót, hogy csomagolja ki a tételt, nem ért egyet azzal, hogy az anyagot csak a csomagolás első és utolsó lamelláján értékelje - mindig kifogástalan minőségűek.

Ügyeljen arra, hogy értékelje a szárítóanyag minőségét. Minél magasabb, annál tartósabb lesz a panel. Nem vezet a telepítés és a működés folyamatában. A szárítás minőségének meghatározásához egy speciális eszköz - nedvességmérő. A természetes páratartalmú bélés esetén a mutató 20%, eurolining esetén - 12% relatív páratartalom mellett.

Vásárlás előtt ellenőrizze a csukló minőségét. Ehhez csatlakoztasson egymással 2-3 lamellát, nincs közöttük rés. A dokkolási folyamatnak nem szabad sok időt és erőfeszítést tennie.

Úgy véljük, hogy az északi régiókban termő faanyagból származó anyag magasabb minőségű. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a kemény éghajlatban a fa növekedése lassabb, ami azt jelenti, hogy az ereje magasabb.

A belső felületek bélésére vékonyabb lamellákat használnak. fa és puhafa, fürdőkben és szaunákban általában csak lombhullató opciókat használnak. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy amikor a panelt melegítik, a gyantát a tűkből szabadítják fel. Fűtés esetén égési sérülést okozhat. A külső berendezéshez cédrus, vörösfenyő és tölgy, nagyobb vastagságú.

Mit kell feldolgozni?

Önmagában a falburkolat törékeny és rövid élettartamú anyag, amely tűz, nedvesség, por és rovar kártevőknek van kitéve. Ezeknek a hátrányoknak a kiegyenlítése lehetővé teszi a lamellák felületének kezelését.

A házon belüli bélést tűzállóval kell fedni. Az anyag bio-védelme a helyiségen belül és kívül is biztosítja a primer használatát. Ez az antiszeptikus kezelés különösen fontos azoknak a paneleknek, ahol már a fátyolok elvesztésének jelei vannak. A Primer nem változtatja meg a profilok színeit és textúráit.

Lehetőség van a nedvességállóság növelésére és a lapok természetes árnyékolásának megőrzésére. A felületek alapozás nélkül kezelhetők, mivel a lakk már antiszeptikus összetevőket tartalmaz. A lakkozásnak köszönhetően a felület egy félfényes fényű, ami hangsúlyozza a fa színének mélységét és sokféleségét, lehetővé teszi a nedves tisztítást, és megvédi a hőmérséklet-ingadozások hatásaitól.

A belső munkákhoz használt lakk kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a vízalapú készítményeket - aqua lakkokat. Nem tartalmaznak szerves anyagokat, ezért környezetbarátak, gyorsan száradnak és nem kellemetlen szaga van. A külső felületek kezeléséhez vízlepergető alkotóelemekkel rendelkező lakkokat kell beszerezni. Egy ilyen felület elriasztja a szennyeződések és a por részecskéit.

Elfogadhatatlan, hogy a paneleket a fürdőben lakkkal kezeljük, magas hőmérsékletek hatására elveszíti tulajdonságait, és mérgező füstöket szabadít fel. Ehelyett használja az akvalak forró helyiségeket.

A ruházati helyiségben a nedvesség és a kártevők elleni védelemhez lenolajat használhatunk. Gőzfürdő esetén speciális univerzális impregnálásokat kell vásárolni - növelik az anyag tűzbiztonságát, védik őket a nedvességtől, antiszeptikus összetevőket tartalmaznak.

A lényeg az, hogy a fürdő béléskezelését a telepítés előtt végezzük. A technológia szerint a ládát és a paneleket a telepítés előtt és a telepítés után újra kell feldolgozni.

Gyártók és vélemények

A fogyasztói bizalom a következő márkákat nyerte:

 • Lunawood - ez a finn vállalat elismert vezető szerepet tölt be a hőtermékek gyártásában. A magas hőmérsékletű és gőzkezelésnek kitett Lamellae fokozott ellenállást szerez még a durva természetes körülmények, károsodások, rothadás ellen is. A márkás termékek széles körben képviseltetik magukat az Orosz Föderációban, és a fő gyártási anyag a fenyő.
 • Belföldi gyártó "Astar" Kiváló minőségű anyagokkal és különféle opciókkal büszkélkedhet. Itt minden osztályban megtalálható anyagok a „prémium” -tól a C.-ig terjednek. A panelek típusai tekintetében is rengeteg választék áll rendelkezésre. Csak a Soft-line sorozat lamellái, melyeket kerekített sarkok jellemeznek, körülbelül 10 variáció!
 • Pozitív visszajelzést kaptak a vállalat termékei is. "Vyatskaya fenyő". A gyártást német és olasz berendezéseken végzik, ezért a termékek kiváló minőségűek.
 • A fűrészáru gyártás vezetője hazai márka PromMax. Itt az aszta, a luc és a fenyő eurolining gyártása áll. A vásárlók tudomásul veszik a magas anyagbiztonság és a megfizethető költségek optimális kombinációját.

Sikeres példák és lehetőségek

Tévedésnek tekintik azt a kijelentést, hogy a taposószőnyeg csak a vidéki házban és egy „rusztikus” stílusú vidéki házban jól néz ki. Az anyag jól kombinálható más textúrákkal, és ha megfelelően használják, akkor a csúcstechnológiás belső terekben is jól néz ki.

 • A nemes fát ideálisan vakolattal, tapétával, cseréppel kombinálják. Ilyen kombinációk segítségével könnyű kialakítani egy hangulatos klasszikus vagy nyugodt modern belső teret.
 • Természetesen a legtöbb organikus felületburkolatlap vidéki stílusban néz ki. Az apartmanban létrehozhat egy ilyen sarkot az étkezőben vagy a nappaliban. Előnyben kell részesíteni a világos természetes árnyalatok profilját.
 • És ha meleg pasztellszínekkel fested meg a paneleket, tökéletesen illeszkednek Provence stílusába. Ne felejtse el kiegészíteni a belső teret vakolt falakkal és durva fapadlóval.
 • A skandináv stílus kialakításakor ne tegye meg a fa paneleket. Számára válassza ki a könnyű, fehérített anyagokat. A bélés a fal és a padló díszítésére szolgál. Ne felejtsük el a mennyezeti fa gerendákat. És úgy, hogy a szoba nem tűnik unalmasnak, „hígítsa” a fafelületeket kőszövetekkel.
 • Mesterségesen érlelt bélés a fináléban - a chebbi-chic egyik jellemzője. Szerves módon kis nappaliban, tetőtérben, hálószobában fog kinézni. A fürdőszoba jól néz ki világos, függőleges vagy vízszintes béléssel.
 • A modern belső terekben, például a high-tech stílusban, a fa profilok a háttér, amely nem vonzza a figyelmet. Ehhez a panelek fehér vagy bézs színűek, néha ezüstös árnyalatúak.

Hogyan kell az erkélyes lapot megfogni, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba