Cédrus bélés: előnye és hátránya

A cédrus bélés meglehetősen gyakori anyag, amelyet sok szakember használ. Az ilyen anyaggal díszített falak és homlokzatok lehetővé teszik, hogy ne csak szép, hanem környezetbarát szobát is készítsen.

Jellemzők és előnyök

A cédrus kiváló minőségű bélése különböző esetekben használható. Rendszerint szaunák és fürdők befejezésére szolgál.

Készítsen, mint a neve is, cédrusfa. A tűlevelű fajtához tartozik. A fák nőnek, legfeljebb három méter, és koruk elérheti a négyszáz évet. De nem mindenki csak kiváló minőségű fát használ fel saját befejező anyagainak létrehozásához.

megjelenés

Az eredeti cédrusfa számos előnnyel rendelkezik. Az egyik fő előnye egy szép és kifinomult megjelenés. A természetes cédrus bélés nagyon érdekes textúrával rendelkezik, mivel finom szerkezetű. Kellemesen elégedett, és az a tény, hogy sok különböző árnyalattal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a szobát különböző stílusokban rendezze.

A legszebb a kanadai cédrus, amelyet vörösnek is neveznek. Igaz, valójában aranyméz. De ez az árnyék nagyon jól néz ki.

biztonság

Azt is meg kell jegyezni, hogy a cédrus egy környezetbarát fa, amely többek között hasznos olajokkal is telített. Tehát azzal érvelhetünk, hogy gyógyító tulajdonságai vannak. Éppen ezért a cédrus bélést fürdőkben és gőzfürdőkben használják, a helyiséget valódi aromaterápiás teremké alakítva.

Alacsony hővezető képesség

Néhány további anyaggal lefedve a szobát szeretném biztosítani, hogy ő is felmelegíti a szobát. Ez a feladat a cédrus bélés tökéletesen megfelel.

Alacsony hővezető képességgel rendelkezik, így a falak nagyon gyorsan felmelegednek, és a hő nem hagyja el a helyet.

szilárdság

A cédrus bélés előnyei közé tartozik a nagy szilárdság. Ez az anyag kiváló minőségű és nem deformálódik a munka során. Könnyen telepíthető, akár magad is.

Meglévő fajok

Többféle bélés van. Attól függően, hogy melyik kategóriába tartozik, az anyag költségei is meghatározásra kerülnek.

fűrészáru

Az építőanyag-piac vezető pozícióját ez a befejező anyag foglalja el. A fa minősége, tartós és meglehetősen megbízható. Az ilyen panelek idővel nem repednek vagy repednek. Kellemesen elégedettek és képesek ellenállni a nagyobb terheléseknek. Ez a kategória magában foglalja a szibériai és az altaji cédrus.

Elit bélés

A legminőségesebb, de ugyanakkor és a legdrágább az igazi elit bélés. Csak egyes gyártók gyártják, de ezekre figyelni kell, ha valóban tartós és kiváló minőségű.

Az ilyen panelek nemes és drágaak. A luxus külső bélés abból adódik, hogy természetes viaszjal impregnált. Ez azt jelenti, hogy az anyag textúrájának hangsúlyozása érdekében még nem kell még festeni egy lakkréteggel.

Az elit osztály cédrus paneljei színekben különböznek. Vannak könnyű, szinte sárga árnyalatok, és sötét, szinte bordó. Minden árnyékhoz ismerősök vannak.

Euro bélés

Ez a tábla könnyen felismerhető. A legmélyebb horony és ennek megfelelően egy nagy tüske.A hátsó oldalon az egyes táblák speciális hornyokkal vannak kiegészítve, amelyek teljes szellőzést biztosítanak, ami azt jelenti, hogy a panelek nem rothadnak, és nem veszítik el a látványt.

Softline

A következő opció a softline osztályú falburkolatok. Kevésbé széles hornya és kevésbé mély tüske. Ugyanakkor maga a fórum is szélesebb. Ennek a befejező anyagnak az az előnye, hogy a táblák nagyobb szélessége miatt. A falak felülete simább és egyenletesebb. Vonzónak tűnik.

nyugodt

Az utolsó osztály - „nyugodt” - a polc hiánya, amely általában az egyes táblák hátoldalán található. Ha azt szeretné, hogy teljesen észrevehetetlen legyen, hogy a falat szokásos béléssel készítik el, akkor ezt az opciót kell választani, mivel az egyes panelek csomópontjai szinte láthatatlanok, és minden úgy néz ki, mint egy sima és egyenletes fa.

Végül érdemes megjegyezni, hogy általában a bélésosztályt is meghatározza, hogy a táblák létrehozásához milyen sima a táblákat. A csomók jelenléte azonban nem nevezhető mínusznak, mert ezek azok a hasznos összetevők és gyanták, amelyek a cédrust olyan biztonságosak és egészségesek.

Az anyag költsége

A bélés meglehetősen drága befejező anyagnak tekinthető, de azok, akik a javítási folyamat során használják, egyetértenek abban, hogy az árat magas minőségű indokolja. Ez egy nagyon tartós anyag, amely idővel nem zsugorodik, és nem megy át vizuális deformáción.

Érdemes megjegyezni, hogy az olcsó csiszolt bélés nagyon eltérő az ártól a csúcsminőségű panelektől. Mielőtt megvásárolna egy adott befejező anyagot, meg kell értenie, hogy mi befolyásolja a bélés költségét.

Először is, a költség természetesen meghatározza az osztályt. A 15x96-as méretű panelek költsége eltérő lehet, attól függően, hogy melyik cédrus alfát használták. Például az Altaj cédrus olcsóbb, a szibériai pedig drágább.

Meghatározza az árat és ki a fali burkolat gyártója.

A megfelelő befejező anyag kiválasztásakor ügyeljen a márka hírnevére, valamint arra, hogy az ügyfelek milyen visszajelzést kapnak a termékekről.

Hol kell használni

A cédrus bélés egy meglehetősen sokoldalú anyag, amelyet különböző építési területeken lehet használni.

Fürdők és szaunák

A cédrus leggyakrabban szaunák és fürdők befejezésére szolgál. Ebben az esetben az anyag maximalizálhatja gyógyító és egészségügyi tulajdonságait. A szaunák esetében a fa panelek nem csak a falakat díszítik, hanem a levegőt is illatos füstökkel töltik, amelyek pozitívan befolyásolják egy személy fizikai és mentális állapotát.

Amikor a gőzfürdő működik, és a szoba jól fűtött, a szoba melegen tart. A helyiség tele van gazdag fenyő aromával, melynek köszönhetően a látogatók megérzik a cédrus erdő hangulatát.

Szekrények és nappali

Mivel a cédrus bélés drága és esztétikailag vonzó, gyakran használják egy ház vagy lakás szobáinak díszítésére. Luxus falak vörös vagy barna fa és díszítik a munkaterület és a hely a kikapcsolódásra. Tökéletesen kombinálhatók a különböző típusú textíliákkal és természetes anyagokkal.

homlokzatok

Mivel a cédrus bélés elég erős és jó minőségű, az épület külső díszítésére is használható. Az igazság ebben az esetben nem elegendő arra, hogy támaszkodjon arra a tényre, hogy maga az anyag tartós, és el kell fednie egy antiszeptikus vagy lakk réteggel.

Bútorgyártás

Az utolsó alkalmazási terület a kiváló minőségű és tartós bútorok gyártása. A cédrus székek, asztalok és egyéb dolgok több mint egy éve szolgálják a tulajdonosaikat, és a munka- vagy lakótér igazi díszítésévé válnak.

Összefoglalva megállapítható, hogy a cédrus bélés az egyik legtartósabb befejezési típus. Vannak, akik fémben is erősek. Ugyanakkor a panelek kinézete nemes, a fa sajátos szerkezete miatt. Az ilyen egyértelmű előnyök pontosan felülmúlják az egyetlen negatív - az anyag magas költségét.

Az egyedi cédrusfalburkolatokról lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba