A bélés jellemzői a bár utánzása

Díszítő házakat és melléképületeket, valamint különféle melléképületeket gyakran használnak clapboard segítségével. Ez az anyag nagyon jó gyakorlati tulajdonságaiban, de néhányan úgy vélik, hogy a megjelenése nem tökéletes. Ez nem így van, mert nagyon vonzó megoldás van - egy bár utánzata.

Jellemzők

Ez a fajta bélés lényegesen eltér a szokásos típusoktól, és nemcsak egyedülálló trapéz alakú kialakítása. Nem szabad összekeverni az eurolining-vel. A faanyagok sokszorosítása lehetővé teszi, hogy a részleteket különböző méretű és formájúvá tegye, és ez a termék mind belső, mind külső felületen használható. A modern technológiák lehetővé teszik az egyes töredékek szélességének változását 9 és 19 cm között; és néhány gyártó már elsajátította a 25 cm széles faanyag utánzat gyártását, azonban az ilyen döntések költsége meglehetősen nagy, és csak különleges esetekben vásárolnak.

A legkedveltebb 13,5 cm-es bélésszélesség, a hosszúsághoz viszonyítva a tipikus megoldások 3 és 6 m, bár szükség esetén mindig 100 cm-es és annál nagyobb 500 mm-es lépésekben választhatunk. Számos kereskedelmi szervezet nem formázott töredékeket értékesít, amelyek költsége szignifikánsan kisebb, és ugyanakkor a pontos alkatrészeket egymáshoz illesztik.

A vastagság fontos; természetesen megnöveli a termék élettartamát és szilárdságát, mivel vastagodik. A belsőépítészet 1,8 és 3,4 cm közötti vastagságát használták, bár a legkifejezettebb anyagtípusok előnyösek. A kültéri munka esetén a helyzet pontosan ellentétes.

Modellek és opciók

A termékosztályozást osztályozás határozza meg: a fali panelhez rendelt magasabb minőségű, annál megbízhatóbb, és annál szebb a külső. Az "Extra" vagy "A" fajtákkal végzett munka nagyon jó, mert az ilyen termékeknek a legkisebb hibája van. Az „AV” fajta segítségével megtakarítást érhetünk el, ugyanakkor meglehetősen vonzó eredményt kaphat.

A bár utánzása különböző fafajtákból készült táblák segítségével érhető el. Az ilyen bevonatok gyártásakor leggyakrabban luc és fenyő szilárd anyagot használnak, amelyek viszonylag megfizethetőek és nagyon magas minőségűek. A vörösfenyőalapú bélés vízálló, a cédrusnak ez a tulajdonsága mellett egy elegáns megjelenés is nagy mechanikai szilárdsággal rendelkezik. De egy nagyszerű konstrukció megnövekedett építési költséggé válik. Szaunákban és gőzfürdőkben szakértők javasolják hárs vagy éger használatát. Mindenesetre a rések az alsó részen maradnak, hogy szellőzést biztosítsanak, és felszabadítsák a szerkezet belsejét a felesleges nedvességtől.

Tippek a kiválasztáshoz

Először pontosan meg kell határozni a fa típusát. A legtöbb esetben a faanyag utánzása tűlevelűek alapján történik; a tűlevelű fűrészáru-rögzítő eszköz biztosítja a szoros illeszkedést, a kiváló hőszigetelést és az idegen hangok elnyelését. Külső díszítéshez ajánlott a legtartósabb és ellenállóbb a kedvezőtlen időjárási hatású anyagok ellen. A szobák belsejében a törékenység megengedett, de az elegancia és a nagy plaszticitás különösen fontos. A belső munkákhoz a fenyő a legelőnyösebb (legalábbis a költségvetési kategóriában).

A bélést csak akkor kell beszerezni, ha a szükséges körülmények között tárolják. Az ilyen körülmények között nem tekinthető a száraz burkolaton kívül a szabadban való elhelyezés, még száraz időben is.Minden eladónak, aki tiszteletben tartja magát és a vásárlót, mindig van egy eszköz a fa nedvességének mérésére. A természetes nedvességtartalmú anyagok beszerzése kategorikusan elfogadhatatlan, mivel a szárítás során elkerülhetetlenül súlyosabb deformációk keletkeznek. A fali panel maximális megengedett nedvességtartalma 15%, és a rúd utánzatát megfelelő körülmények között kell tárolni annak érdekében, hogy ne legyen nedves.

Bármely helyiségben, még egy kis helyen is, különös figyelmet kell fordítani a mérések pontosságára. Amikor a valós méretek lehetővé teszik, mindig jobb a nem szabványos készletek használata - ez lényegesen jövedelmezőbb, mert a hulladék mennyisége csökken.

A két legmagasabb fokozatú bélés megvásárlásakor szelektíven kell ellenőrizni legalább az egyes elemeket. Miután megtalálta a hibákat, a fogyasztónak minden joga van arra, hogy azonnal törekedjen a nem megfelelő termékek cseréjére. Természetesen meg kell vizsgálnia a táblákat különböző csomagokban, és nem egyben. A ládáknál tanácsos a fajtából álló táblát vagy fát használni, azonos a bélés sziklájával. Ennek következtében a kárpitozott szobában a hőmérséklet és a páratartalom alakváltozása megszűnik.

Alkalmazási tippek

Mint a többi burkolóanyag esetében, a falakat a régi burkolat és a szennyeződés után a faanyag utánzással használják. Sima fa falakon a falburkolatok ládák nélkül is felszerelhetők. A nehéz vagy lehetetlen kiküszöbölhető geometriától való nyilvánvaló hibák és eltérések jelenlétében azonban ajánlott ezt a tervezést használni. A fém ládákat profilok alapján hozzák létre, és a fából készült lécek vagy rudak alkotják. A távolságot legalább 0,6 m távolságban kell biztosítani.

A fali burkolólapok és láda tervei mellett szükséged lesz rá:

  • önmetsző csavarok;
  • szinten;
  • zuhannak;
  • körmök (nedves helyiségekben);
  • Klyyméria (száraz helyeken).

Hideg helyiségekben fürdők és szaunák, szigetelő- és vízálló anyagok vagy filmek használata szükséges. A tűzbiztosság biztosítása érdekében a falburkolatot tűzálló anyagokkal kell impregnálni. A külső felületnél nagyobb táblák használata javasolt, mint a beltéri. A körmöket vagy csavarokat 45 fokos szögben kell hajtani - ez lehetővé teszi a kupakok elrejtését a következő panelekkel. Ezeket a szabályokat figyelembe véve könnyű lesz kiválasztani és helyesen használni a faanyag utánzatot.

Hogyan nem lehet megtéveszteni egy építőanyag vásárlásakor, amit a videó részletesen ismertet.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba