Hogyan kell rögzíteni az eurolinációt?

A falak belső és külső felületének díszítése során különböző anyagokat használhat, amelyek mindegyikének saját előnyei és hátrányai vannak. A legkönnyebben telepíthető és nem túl drága lesz a bélés. Ez az anyag lehetővé teszi, hogy a falak felszínének bármilyen problémája ellenére gyönyörű felületet nyújtson a felszínre, ami teljesen elrejtődik.

Jellemzők

A bélés modernebb változata a hagyományos fa bélésnek, de számos előnnyel rendelkezik. Ennek az anyagnak a mérete a lehető legmagasabb, így lehetséges a munkához szükséges mennyiség helyes kiszámítása. A fával ellentétben az eurolining nem fél a nedvességtől, és nem változtatja meg befolyása alatt álló tulajdonságait. Ezenkívül a modern anyagnak sokkal kényelmesebb szerelési rendszere van, amely lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan megbirkózzon a telepítéssel.

A bélés mindegyik szélén speciális rések vannakamelyek segítik ezt az anyagot lélegezni, különösen változó éghajlattal és magas páratartalmú körülmények között. Ezen túlmenően, az ilyen hornyoknál, amelyek kényelmesek a vezetékek vagy a rejtett vezetékek elhelyezéséhez. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy gondosan ellenőrizze az eurolining mögött elhelyezett összes vezeték szigetelését.

Ennek a befejező anyagnak az előnyei:

 • az egyes pengék stabil méretei;
 • előzetes antiszeptikus felületkezelés;
 • sima felület, jelentős érdesség nélkül;
 • viszonylag egyszerű módszer a falra vagy a mennyezetre szerelésre.

Mindez nagy pontossággal lehetővé teszi a munkához szükséges anyagmennyiség kiszámítását, a kiegészítő szalagok hiányát és a kis mennyiségű építési hulladékot.

Maga az anyag az európai szabványok és minták alapján jön létre.Jó tulajdonságokkal rendelkezik a beltéri és a kültéri használatra. Az anyag környezetbarát, mert bármilyen helyiségben használható.

Lehetőség van az eurolining rögzítésére önmetsző csavarokkal, kapcsokkal, szegekkel, dübelekkel és bilincsekkel.

Eszközök és anyagok

Annak érdekében, hogy az eurolining telepítése gyors és magas színvonalú legyen, nem lehet bizonyos szerszámkészlet nélkül végezni.

Közülük kell:

 • ütni;
 • Jigsaw, jobb, ha elektromos;
 • drill;
 • kalapács;
 • vonal és szint;
 • egy mérőszalag;
 • fafeldolgozásra alkalmas önmetsző csavarok;
 • klyaymery.

Perforátor használatával lyukak készíthetők a dübelekhez, amelyek csavarokat tartalmaznak a lemez csavarozásakor. A kirakós játékkal le lehet vágni a szükséges darabokat, különösen akkor, ha a falon ablakok vagy más nem specifikus vetítések vannak. A nagyobb hatékonyság és a gyors ütemű munka érdekében jobb a kirakós játék használata.

Fúrógépre van szükség ahhoz, hogy a falra vagy a fém profilra szerelhető legyenamelyben az eurolining fog vezetni. A kalapács segítségével kalapáccsal kalapálhatja, ha munkájuk során használják, vagy érintse meg a léceket úgy, hogy teljesen helyükön üljenek anélkül, hogy réseket vagy egyenetlen varratokat képeznének. Az ilyen feladatokkal együtt óvatosan kell dolgoznunk, hogy ne lerombolják az egyes sínek széleit. A vonalzó szükséges ahhoz, hogy a pontatlanság minimalizálása érdekében egyenlő vonalú vágási anyagot lehessen végrehajtani. Ezenkívül néha ablakokat, kapcsolókat és egyéb kiegészítő elemeket kell kárpitozni, amelyeket mindkét oldalon meg kell oldani. A szint segítségével a bélés felvezetői sorakoznakA kész falon történő fektetés eredménye az egyenletességtől függ.

Ha a bélés egy részét telepítették, akkor egy szálral kell ellenőrizni, ha minden rendben van, akkor folytatnia kell a munkát, ha erős eltérések vannak, megszabadulniuk kell tőlük. A lemezeknek a vezetőkhöz való rögzítését önmetsző csavarokkal végezzük. Méretüket az eurolining vastagságának és a falhoz való távolságnak megfelelően választják ki.

Ez nem az egyetlen olyan hardver, amely képes rögzíteni a táblát, jól illeszkedik a körmök munkájához, ami elég vékony és egy kis kalap.

Az egyik szerelési lehetőség a klyaymeramely egy kis konzol, amelybe a burkolatot hajtják. A Kleimer segítségével rögzíthet egy táblát a ládába, és ráhelyezhet egy másodikt a tetejére, amely illeszkedik a már rögzített rész hornyába. Az ilyen rögzítés megbízhatónak bizonyul, mivel minden részlet rögzíti az erős alapot. Az eurolining telepítésének tervezésekor a legjobb, ha kezdetben meghatározzák a telepítés módját, és csak a szükséges anyagokat vásárolják meg. Ha az eljárás először történik, akkor kipróbálhatja az egyes módszereket egy kis területen, és határozza meg magának a legmegfelelőbb lehetőséget a rögzítőanyagok számára, amelyeknek megfelelően eszközöket kell kiválasztani.

felszerelés

Az eurolinálás megteremtése - egyszerű, ha ismeri az összes árnyalatot és mintázatot, amellyel a munka során szembe kell néznie. Annak érdekében, hogy egy új anyag megjelenjen a falon és díszítse azt, ahelyett, hogy elrontaná, fontos, hogy mindent anélkül tegyünk, hogy indokolatlanul sietnénk. Még a kezdő is elvégezheti a munkát a saját kezével, de megfelelő előkészítést, szükséges eszközöket és anyagokat kell készítenie, alapinformációkat kell találnia a falburkolat telepítéséről.

Az anyaggal ellátott bélés a fal felszínén és a fa vagy fém profilok burkolatán is elkészíthető. Csiszolás nélkül a fektetést általában tégla- és beton falakon végzik, amelyeket a külső anyagból hengerszigeteléssel választanak el. A bélés leginkább a parafából, a polisztirolhabból és a habanyagból készült szigeteléssel kölcsönhatásba lép.

Mielőtt az anyagot a falra hozzák létre, antiszeptikát kell feldolgozni. A nedvességtől való deformáció elkerülése érdekében szükséges a szintjének a szintje szintjének megtartása, az összes eurolináció fenntartása a helyiségben, ahol 24 órán át lesz helyezve. A szomszédos panelek telepítésekor kis résekre van szükség, míg az alkatrészeket összekötő tüske a tetejére kerül, ami segít elkerülni a kondenzátum képződését. Ezen túlmenően, gőzvédő fóliát alkalmaznak munkához, amelyet kiváló minőségű polietilénből kell készíteni, amelyet a hengerelt szigetelés tetején helyeznek el.

Az eurolining egyenetlen vagy fából készült falakon történő rögzítését a léc rögzítésével végzik. A munka nagy munkaképessége ellenére ez az opció előnye, hogy a táblák lélegezhetnek. A házon belüli befejezés a szobák bármelyikében található falakat érintheti, erkélyre is használható. Az euró bélés és a mennyezet burkolata lehet, ha ilyen szükség van.

A falakkal és mennyezetekkel végzett munkákhoz meg kell osztani azt a felületet, amelyre a táblákat fel kell szerelni., téglalap alakú területeken, hogy megkönnyítsék a tojásrakás elvének meghatározását. Fontos, hogy rögzítő anyagokat készítsünk a kívánt mennyiségben. Körülbelül harminc bilincset használnak négyzetméterenként, de jobb, ha kisebb árrésszel vásárolják meg őket. Nagyon fontos, hogy megvizsgáljuk ezeknek az elemeknek a minőségét, ne sérüljenek meg, egyenetlenek, és a vastagságuk ne haladja meg az egy millimétert, továbbá a bilincseknek szükségszerűen korrózió elleni bevonattal kell rendelkezniük.

Bélés szerelése az alsó sarokból történik, ahol nincs ablak, sem ajtó.Ha a szoba kicsi, vízszintes dőlésszöget kell megtenni a burkoláskor, ami vizuálisan meghosszabbítja a helyiséget, ha a mennyezet alacsony, akkor az anyagot függőlegesen kell elhelyezni. Ebben az esetben a falakon kívül munkát végeznek a padlón, a padló vagy a lábazat elhelyezése, majd a falburkolatot felülről lefelé tárcsázzák, és ha a munkát a mennyezetről végzik, akkor ellenkező irányba kell mozognia.

Az eurolinnel ellátott befejező falak munkájának a vezetékezéssel kell kezdődnieha szükséges. Az összes huzalt a lángnak ellenálló hullámokban kell elhelyezni. Ezt követően az anyagot magának kell készítenie, és egy napig hagynia kell az akklimatizációra, ebben az időben gondoskodnia kell a rögzítőkről. Gyakran előfordul, hogy a gyártó előnyben részesíti az egyik típust, és ez jelzi ezt az információt az utasításokban.

Amikor minden készen áll a munkára, meg kell határoznia a tábla felhelyezésének irányát, A falon többféle módon lehet elhelyezni:

 • vízszintesen
 • függőlegesen
 • illeszkedjen az átlóhoz;
 • kombinált stílusa van.

Amikor a terv létrejön, el kell kezdeni a valós cselekedeteket. Az első tétel a ládák létrehozása. Fából készült táblákból és fém profilokból is összeállítható, ami kevésbé gyakori. Ha a fát anyagként választották, akkor védőszerekkel kell telíteni, hogy növelje az egész szerkezet élettartamát.

Minden ládát rögzíteni kell, legfeljebb 80 cm távolságra., alulról felfelé vagy ellenkező irányba. Mielőtt elkezdené az Eurodist vágását, ellenőrizze a ládákat egy szinttel. Ez a legfontosabb szakasz, amelyen minden jövőbeli eredmény függ. A léc helye a szerelőlapok típusától függ. Ha függőlegesen vannak elrendezve, a rögzítőlemezeket vízszintes irányba kell szögezni és fordítva.

Ha szükség van a helyiség melegebbé tételére, akkor közvetlenül a léc telepítése után szükséges szigetelni a köztük, majd rögzíteni a béléslapokat. A magas páratartalmú helyiségekben nem csak fűtőtestet, hanem védőfóliát kell választania, hogy a víz ne érje a tartalmat. Amikor minden készen áll, lehetőség van az eurolining javítására.

Ehhez a folyamathoz használhatja:

 • körmök
 • önmetsző csavarok;
 • klyaymery.

Ez utóbbit a legmegfelelőbbnek tekintjük, mivel a telepítés után nem láthatók, ellentétben az összes korábbi verzióval. Általában olyan anyagból készülnek, amely nem rozsdásodik és nem romlik, ezért a klyaymery bármilyen helyiségben használható. Az ilyen elemek költsége jóval magasabb, mint a többi, de a munka eredménye sokkal jobb.

Ha a falak simaak, akkor a láda nem szükséges, de semmilyen felületen nem lehet könnyen elhelyezni a lapokat, mert fel lehet szerelni őket az OSB lemezre, amely szilárdan a falhoz, a padlóhoz vagy a mennyezethez van rögzítve. Ez az alapmelegítő fűtőként is szolgál.

tippek

Egy külön fal, vagy egy teljes szoba eurolinnel történő tervezésénél fontos, hogy ne csak az alapkövetelményeket ismerjük, hanem a kisebb, de fontos árnyalatokat, amelyek segítenek a munkában, és az eredmény nagyságrenddel jobb lesz.

A munkához szükséges anyag számításakor fontos a helyes paraméterek használata. Ha a tábla tényleges szélességét számításra szánják, akkor a végeredményben a hiba több mint öt százalék. Ennek oka a hornyok, amelyek részben az előző táblán vannak, ami csökkenti a munkafelületet.

Ha a helyiség, amelyben az eurolining telepítésre kerül, kicsi a mérete, akkor a mennyezeten lévő anyagnak az ablak mentén kell lennie, továbbá használhatja a falazat kombinációját, hogy a mennyezet felületén egy mintát vagy kombinációt készítsen.

A fali panel felszerelése során fontos, hogy legyen óvatos, ha a telepítés vízszintes irányba megy, akkor a tüskét a tetejére kell helyezni, de nem a hátoldalon. Ne felejtsük el, hogy az anyag helyességének folyamatos ellenőrzéséhez szükséges szint. Ha helyesen van elhelyezve, a helyiségnek egyenletes szögei és megfelelő alakja lesz, amely vizuálisan bővíti azt.

A készítés után a kész anyagot bármilyen színben lehet festeni., ha szükséges. Az eurolines napfény természetes fa alatt töltheti a helyiséget, vagy ha a világos színekkel festett, a tér új lélegzetet és könnyűséget kap. A helyes választás a telepítés típusától, a megfelelő színmegoldástól bármilyen helyiség, amely eurolining kényelmes.

Gyönyörű példák

Azok a helyiségek, amelyekben ezt az anyagot használják, meglehetősen eltérőek, tervezési lehetőségeik is meglehetősen eltérőek. Fontos, hogy csak a szükséges mennyiségű anyagot használjuk, hogy ne terjesszék a szobát egységes anyaggal. Ha nem tudsz elmenni ebből, akkor színezett falakat használhatsz különböző árnyalatokban, eltávolíthatsz bizonyos feszültséget, ami a szobából fakadhat, teljesen kárpitozott fával.

A hálószobában az eurolining segít megteremteni a meleg légkört, és a falakról a mennyezetre történő átmenet elfedi a szoba határait, távol a szokásos láthatatlan szögektől, bár ott vannak a szobában. A textíliák lágy színei segítik a szobát világosnak és tágasnak.

A folyosók esetében jellemző a vízszintes burkolat használata, amely vizuálisan meghosszabbítja a teret, ami nagyon szükséges a kis méretű lakásoknál, ahol a folyosók és a folyosók nagyon kis méretűek.

A fürdőszobában fali burkolatot is használhat, ahol gyakran nincs elég hely, és nehéz megtalálni a falak jó burkolatát, hogy szép és funkcionális legyen. Élénk színek adnak helyet, míg a sötétebb és világosabb fás színek ékszerei hozzáadják a belsejét.

  Az euró-korlátok segítségével burkolt erkély nagyon szép megjelenésű, és a fa utánzata a szoba természetes díszítésének benyomását kelti. A táblák vízszintes elrendezése miatt a szoba mérete nagynak tűnik a mérsékelt mérete ellenére. Fontos, hogy a fát imitáló anyagokat az egész erkély díszítésében használják, és a padló és a mennyezet továbbra is a kis szoba falai által meghatározott vonalat használja. Ilyen erkélyen kellemes lesz pihenni egy karosszék és egy kis dohányzóasztal kialakításával, és egy kis időt szentel magának.

  Hogyan kell rögzíteni a falburkolatot, lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba