Műanyag bélés: előnye és hátránya

A PVC bélés modern és olcsó befejező anyag. Kiválóan helyettesíti a természetes anyagokból származó drága termékeket.

Különleges jellemzők

A természetes fából készült befejező anyag többször fog kerülni (a műanyag panelek ára 50 rubelt darabonként kezdődik, a természetes bélés költsége 300 rubeltől indul), de ez többször is kevesebb lesz. Ez annak az anyagnak a tulajdonítható, amelyből a vinilbélés készül. Polivinil-kloridból készül, színezékek és lágyítók hozzáadásával magas hőmérsékleten.

A nagyobb környezeti tisztaság érdekében mérgező és veszélyes anyagokat távolítanak el a keverékből. A falusi házak, erkélyek, falak és mennyezetek burkolására és burkolására szolgál. Ez a típusú bélés könnyen telepíthető és kényelmes a szállításhoz. A PVC bélés megbízható és tartós befejező anyagként alakult ki.

Műanyag bélés - ma az egyik legmodernebb és megfizethetőbb bevonási módszer. Különböző típusú műanyag befejező anyagok: közvetlenül bélés, lemezbélés és panelek. Az összekötő varratok méretében és számában különbözik.

Műanyag bélés szintetikus anyagból készül. Ez azt jelenti, hogy tartósabb, mint a faáru, és könnyebben kezelhető. Használható mind az épületen belüli, mind a külső burkoláshoz. Végül is, a bélés tökéletesen átadja az ultraibolya sugárzás és a hőmérséklet csökkenésének hatását.

Ha a bélést kemény körülmények között kívánja használni, akkor különleges fagyálló megjelenés van.

előnyök

A műanyag bélés fő jellemzője és ugyanakkor az előnye az üregek jelenléte. Ezeknek köszönhetően a bőr kiváló hő- és hangszigetelési teljesítményt nyújt.

Egy másik fontos jellemző az egyszerű használat: a felületet nem kell felkészíteni a telepítésre. A burkolat képes elrejteni a fal összes hibáját és hiányosságait, igazítani.

Egy ilyen befejező anyag élettartama 10-15 év. Ugyanakkor nem korrodál és nem rothad, ami hozzájárul a vonzó megjelenés fenntartásához az egész szolgálat során.

A burkolat szerencsétlen a szolgálatban. A jó nézet megőrzése érdekében elég, ha piszkos lesz. A nedvesség ellenálló, és nem fél a vizet.

tervezés

Most, amikor kiválasztunk egy anyagot a burkoláshoz, sokan nemcsak a praktikusságról, a hőszigetelésről és más fontos paraméterekről gondolnak, hanem az esztétikai szépségre is. És ebben a paraméterben a vinil bélés megkerüli a versenytársait. Végül is van egy szép megjelenése, és nem egyenlő a színek és alakok számával és sokféleségével.

A PVC bélés tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térbe. Lehetőség van arra, hogy más bevonatokat és anyagokat utánozzon: fenyő, kő stb. Után A műanyag után a műanyagot nem kell kedvenc színben festeni, ellentétben a fa béléssel. A PVC paneleknek nem kell idővel árnyalódniuk, mert nem húzódnak le és nem színeznek.

Az ilyen dekoráció után jó bónusz lesz a terem vizuális növekedése. Ez a megkönnyebbülés felszínének és a magas fényvisszaverődésnek (tükörhatás) köszönhető.

Kiváló megoldás lenne, ha a háttérvilágítást a bőr mögé helyeznénk. Ehhez nem szükséges speciális anyagokat vásárolni: önállóan készíthetünk lyukakat. Ez a fény szokatlan lesz, és minden bizonnyal meg fogja lepni a vendégeket és ismerősöket.

A műanyag is könnyen díszíthető. Bármikor alkalmazhatók öntapadó fólia, festék, szitanyomás.

A műanyag burkolat nagy segítséget nyújt a csövek, vezetékek stb. Használhatja a háttérvilágítást is.

A műanyag bélés jó, mert nem csak függőlegesen vagy vízszintesen kell elhelyezni. A modern tervezők és technológiák sok más, gyönyörűebb elhelyezést kínálnak, például átlósan.

Jó a belső munkákhoz, például a fehér zökkenőmentes béléshez. A modern belső térben matt és laminált bélés is használható. Kívánatos, hogy színes legyen.

Az alkalmazás hatálya

Kezdetben a falburkolatot csak autók fedésére használták. De idővel kényelmes és szép anyag került a házba. Ez a fajta burkolat olyan helyiségekben alkalmas, ahol nagy mennyiségű szennyeződés, nedvesség és egyéb kedvezőtlen körülmények vannak koncentrálva, ahol a természetes anyagokból készült bélés nem tart sokáig.

Most műanyagot használnak fürdőszobák, konyhák, erkélyek, loggiák és fürdőszobák fedésére. Végül is, nem szívja fel a kellemetlen szagokat. Más helyiségekben azonban a bélés tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térhez, és a modern design részévé válhat.

A PVC panelek alkalmasak az ország és a vidéki ház lefedésére. Alacsony költségük és magas megbízhatóságuk miatt a nyári lakosok választják ki őket. A műanyag nagyon műanyag, ezért a PVC bélés a leginkább kényelmetlen helyeken használható. Az ilyen típusú bélés könnyű. Ez eltávolítja az extra terhelést a ház csapágyfalaitól.

Szintén bélést használnak az ablak lejtőinek létrehozására, annak ellenére, hogy erre a célra speciális anyagok készülnek.

Gyakran egy hőfóliát alkalmazunk a vinilbélésre, ami növeli a hőszigetelő képességét. Ennek köszönhetően a műanyag panelek hőszigetelőként szolgálnak a nyaralókban és a gazeboszokban.

méretek

A vinil falburkolatok másik előnye a méreteinek változatossága. Minden attól függ, hogy milyen típusú anyagból készül. A műanyag bélés standard méretei hasonlóak a fa analóg méreteihez: hosszúság - 6 méter, szélesség - 100 mm, vastagság - 10 mm. A szokásos bélés mellett a PVC-t a szükséges szegmensekre lehet vágni.

A műanyag könnyen kiállíthatóezért ahhoz, hogy lássuk, nem szükséges még egy csiszolót is elhelyezni - a rendszeres kézifűrész jól fogja kezelni ezt a feladatot. Ha nincs, ne essen kétségbe, még a szokásos éles késsel is könnyen beállíthatja a bélést a kívánt méretre.

Meg kell határozni az anyag szélességét is. Ha a mennyezetet fogja meg, akkor a legjobb a legszélesebb - 380 mm. Sokkal könnyebb lesz a csuklópántok lebontása és kevesebb kötése. Más esetekben a standard bélés alkalmas. Mindazonáltal a szélesség kedvéért hosszú áldozatot kell feláldoznunk: a széles tányérok maximális hossza 3 méter, a szabványos hossza 220 cm.

A panelek szélessége 15 és 50 cm között van, alapvetően 25 cm széles panelek, gyakran használják a ház külső falainak és mennyezetének fedezésére, mert nagyon vonzónak és elegánsnak tűnnek, de nagyon kevés hézaguk van, amelyekben nagyon kevés hézag van. bejuthat a nedvesség, és sokkal könnyebb és gyorsabb a javítás.

Tippek és trükkök

A műanyag burkolólapozáshoz nincs szükség mester bérlésére, mindent önállóan lehet elvégezni. Ehhez még nem kell nyaralni - pár nap múlva megbirkózhat a munkával. Végtére is, egy másik plusz vinil falburkolat a könnyű használat. A telepítéshez speciális tartozékokat és sarkokat kell vásárolni. Szintén kívánatos, hogy egy fűrészfűrész, egy kalapácsfúró (ha javításokat végez a lakásban), dübelek és csavarok.Előzetesen meg kell határozni a kapcsolók és aljzatok helyét.

A lyukak vágása nem lesz nehéz, de jobb, ha azt a falhoz rögzíti. Annak megállapításához, hogy mennyi anyagot kell vásárolni, meg kell mérnie az egyik fal hosszát és magasságát, és meg kell szoroznia ezeket a paramétereket. Ezt a műveletet az egyes falakkal megismételve és a kapott eredmények hozzáadásával meghatározhatja a falak teljes területét. Ez az, amihez anyagot kell vásárolni.

A ház lefedésekor szem előtt kell tartani, hogy maga a műanyag nem túl erős, bár többnyire pozitív véleményt kapott. Nem lesz nehéz felakasztani a nehézfelületet a felszínre, amely bélelőlappal van elhelyezve: polcok, szekrények, stb. Lehetséges, hogy a paneleket mechanikus feszültségekre ne tegyük ki: verte, bármihez támaszkodva. Könnyen törhet. Ez az egyetlen negatív az anyagból, és csak ebben a paraméterben alacsonyabb, mint a faanyagnak.

Mit kell keresni a választáskor?

A burkolat kiválasztásakor figyeljen a bordákra - "hornyokra". Minél többet - annál jobb. Nézze meg a távolságot is - nem haladhatja meg a 10 mm-t.

A választáskor érdemes azonnal eldönteni, hogy a szobát meg akarja-e takarni - vinillappal vagy műanyag panelekkel. Ezek csak a csatlakozás méretétől és módjától különböznek.

A műanyag bélés népszerű Oroszországban és más FÁK-országokbanezért az utóbbi időben számos vállalat jelent meg, amelyek termékeit nem hivatalosan tanúsították, és amelyek alacsony minőségű termékeket termelnek. Ezért a vásárláskor érdemes csak a bevált és megbízható gyártók termékeit választani.

A műanyag panelek kiválasztásakor figyelembe kell venni azok jellemzőit. A PVC bélés kellemetlen szagot bocsáthat ki. Ha ég, a szervezetre káros anyagok szabadulnak fel. Ugyanakkor ugyanezt az anyagot használják, amellyel a vinilbélés készül, gyógyászatban (kábítószer-csomagolásban) és az élelmiszeriparban (az élelmiszer csomagolva van). Ezek a tények a termék környezeti biztonságáról és megbízhatóságáról szólnak.

A vásárláskor meg kell nézni a műanyag színét. Sok gyártó, hogy időt és pénzt takarítson meg, a gyártás során ne keverje össze a festéket a műanyag tömegben, hanem közvetlenül a felületre alkalmazza a festéket. Ez tele van a fali panel elszíneződésével, és sok karcolás és zseton jelenléte, különösen gondatlan szállítás esetén.

Figyelembe kell venni a panelek egymáshoz való szoros illeszkedését. Szükséges, hogy a tüske és a perem közötti rés minimális legyen. Ellenkező esetben a fali panel elveszíti szigetelési előnyeit.

Így nem nehéz megérteni, hogy a PVC falburkolatok sokféleképpen meghaladják a természetes kollekciót. Ennek az az oka, hogy nagyszámú ember hajlamos választani ezt az anyagot a lakás lefedésére, vagy egy lakó- vagy vidéki ház előtt. Megtalálható bármely hardverboltban. Ha az összes ajánlást választja, és nem vásárol hamisítványt, akkor a befejezés örömmel fogadja Önt és szeretteit sok évig.

Gyönyörű példák a belső térben

A műanyag falburkolatok kiválóan alkalmasak az erkélyek és a loggiák hőszigetelésének köszönhetően. Ha az erkélyes ablakok elfoglalt útra néznek, akkor egy másik plusz található: nagyon könnyen törölhető a por a műanyagból.

Szintén a vinilbélés tökéletes lesz a fürdőszobában. Ez idővel nem csillapítja vagy elveszíti szépségét. Különböző fürdőkhöz lehetőség van egy tengerre néző anyag kiválasztására.

A konyhához alkalmas műanyag bélés. A különböző színek könnyebbé és érdekesebbé teszik. A tisztítás és a tartósság egyszerűsége pedig hostessek.

További információ a műanyag tapétázó lapról - a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba