Hogyan készítsünk egy falat saját kezével?

 Hogyan készítsünk egy falat saját kezével?

Az otthoni bélés kizárólag azok számára ajánlott, akik rendelkezésére állnak sok szabadidő, türelem és kitartás. Ebből a cikkből kiderül, hogy a legkisebb részleteket a saját kezével gyártja, miközben jelentősen megtakarítja a költségkeretét, mivel az árlap közötti különbség jelentős. A bélés használatának pozitív aspektusai szemmel láthatóan láthatóak: ez elsősorban az anyag alacsony költsége, és mivel a telepítési folyamat rendkívül egyszerű, nincs szükség munkatársak felvételére, az erőfeszítésekkel kezelhető.

Az anyagról

Mielőtt elkezdené a bélés gyártását, ajánlatos megérteni, hogy milyen anyaggal foglalkozik. Ez a tudás hasznos lesz az önálló döntéshozatal során, amikor otthon dolgozunk.

Maga a folyamat több szakaszban zajlik.

  • Elnökségi termelés. Az alapként a korbácsot - a törzset, amely már el lett távolítva a gyökérrészről és a csomókról. A szalagfűrész vagy a fűrészlap segítségével a korongot a beállított paraméterek szerint fűrészelik. A lemez vastagsága megközelítőleg tizenöt milliméteres, és száz milliméter szélességű.
  • Fűrészáru szárítása. A friss fa sok nedvességgel rendelkezik. A szállítás, vágás vagy tárolás során többé-kevésbé fogyaszthatja vagy felhalmozhatja a nedvességet. Ezenkívül a fa higroszkópos anyag, azaz képes a levegőből a vízgőz felszívására. Az építési munkákhoz maximális szárazanyagot igényel. Annak érdekében, hogy csökkentsük a hulladék mennyiségét, a nedvességet és minimalizáljuk a fedélzet repedésének kockázatát, ez a szakasz rendkívül fontos.

Speciális kamra szárításnál fordul elő.

  • Válogatás. A faanyagot minőség szerint rendezik. A béléslemezek gyártásához a B osztályú (második osztályú) minőséget választjuk. A besorolási különbség a testület külső hibáin, jelenlétén vagy távollétén alapul.
  • Bélés gyártása. Ebben a szakaszban egy erős, négyoldali gyalu van benne. A különböző vágó- és késeknek köszönhetően egyszerre akár négy sík is feldolgozható, vagyis a szükséges profilokat két perc alatt kapjuk meg.
  • Minőségellenőrzés, elhelyezés és tárolás. Ebben a folyamatban a bélés előállítása véget ért. Ez egy rutinszerű munka, és nem jelent nehézséget a szükséges berendezések jelenlétében. A bélés minőségének megőrzéséhez megfelelő tárolóhely szükséges erre az anyagra. Egy száraz, sík szoba, amelyen egy lombkorona van, lehetőség van egy hagyományos fóliára, amely a táblák felett van. Fontos a szisztematikus szellőzés biztosítása.

Javasoljuk a raklapok előzetes telepítését.

Hol van a bélés?

Nem szükséges felsorolni a fal burkolatának minden pozitív aspektusát. Az üzletekben az építőanyagok a legnépszerűbb anyagok a díszítő és befejező munkákhoz falakkal és mennyezetekkel, mind belső, mind kültéri használatra. A bélés különböző fafajokból készül, a további használatával. A szaunák falazatában például a mész vagy az éger nedvességálló tulajdonságai és a hirtelen hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni ellenállása miatt használhatók.

A lucfenyő és a fenyő bélése főként a belsőépítészethez használatos az alacsony páratartalom és a stabil hőmérséklet 2–30 fok között.

Szükséges felszerelés

Először ki kell választania és fel kell készülnie egy nagy és erőteljes gépre. A gyakorlatban a második gép lesz. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a legerősebb gép egy bizonyos idő elteltével elkezdi túlmelegedni, lehetőséget kell biztosítani arra, hogy pihenjen és lehűljön. A gép szükséges jellemzője, hogy az nem kevesebb, mint egy kilowatt. Két fő funkciót kell teljesítenie - fűrészelés és whizzing, azaz a fafelület kiegyenlítése.

Bármelyik modell előnyben részesítése a visszacsatolás jelenlétére koncentrál - olyan rés, ahol a részleteket szabályozzák. A minőségi fafeldolgozó gép, például egy amerikai, nem haladja meg a tizenöt-húsz centiméter szélességet. De a minőségnek a vonalnak és a hűtési rendszernek kell lennie.

Nem szabad előnyben részesíteni a gépet alumínium asztal és vonalzóval.

Az alumínium fekete feketéket hagy a fára. Van egy esély, hogy a késztermékhez csíkokat helyezzen el egy kirakós játékkal. Ennek eredményeképpen a hibák a feldolgozás után hátrányosan befolyásolják az anyag megjelenését, és a kész falburkolatot akkor kell festeni, amikor színtelen lakkozással lehetett. A fűrészeléshez egy speciális burkolatot használnak, amelyet a fűrészlapra helyeznek, hogy ne fektessék be a fát, ha mind az asztal, mind a vonalzó nem rendelkezik védőeszközökkel.

Lehetséges, hogy az éger bélését manuálisan, például marószerszámmal vagy körkörösen végezzük. A marási módszer jobb minőségű.

Az így előállított házi anyag jó műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

A bélés méretei

Az első lépés az, hogy kiválasszuk a körülmetéletlen lemez kívánt méretét. A szükséges hosszúságot az Ön rendelkezésére álló táblák átlagos hossza és a szükséges hosszúság alapján állítják be. A több mint két méter hosszú bélés rendkívül nehéz kezelni, ezért az ilyen hosszúság gazdaságilag veszteségmentes. Nagyjából azonban bármilyen hosszúság használható.

A legtisztább megjelenésű tábla, amely néha egyenesen a szemétbe kerül, egy szép, saját kezű parkettává alakítható. Megmenti a zsebét a felesleges költségektől, és nem lesz rosszabb a szemében, mint amit a boltban szerzett. Ezután meg kell határoznia a falburkolat szélességét. A keskeny fedélzeten a bélés széles lesz, vagyis egy bélés - egy tábla. Széles deszkával - két keskeny léc.

Sok szakértő azt állítja, hogy a hét-tíz centiméter széles lapok használata sokkal praktikusabb. Ne felejtsük el, hogy a használt fali panelnek azonosnak kell lennie.

Minőségi anyagot állítanak elő, például ezzel a módszerrel. mint a fogmosás.

A saját kezek bélelése

A biztonság az első dolog, amit érdemes megemlíteni. Semmiképpen sem ajánlott ruhát viselni dekoratív részletekkel. A kényelmes, egyszerű felesleges elemek nélkül a legjobb megoldás. Ha lehetséges, viseljen védőszemüveget. A fűrésznek egy speciális burkolatban kell lennie, amely egy rasklinivatelrel rendelkezik, ami egyszerűsíti a vágást, és ezzel egyidejűleg megvédi a gépet. A monoton munka gyakran a munkavállaló éberségét idézi, és ebben az esetben valószínűleg nem véletlenül vágja le azt, ami szükséges. Ezért ügyeljen a motor túlmelegedésére.

Ehhez vágja le a lapokat tételenként, először az egyik oldalon, és csak ezután fogja meg a másikat.

Maga a folyamat egyenes vonalak rajzolásával kezdődik., amelyen a táblák oldalát a jövőben fűrészelik. A zöld vagy kék ceruzák használata ajánlott, hogy a vonalak jól láthatóak legyenek, ha a fa nedves, és kékre kezd.A lemez levágásához helyezze azt a gép asztallapjára úgy, hogy a korábban megjelölt vonalak simaak legyenek. A tábla végén helyezze vissza a testét, és tolja egyenesen a fűrészlapra. Sokan látták a fűrészlapot, hogy egyszerűsítsék a vágási folyamatot, előnyben részesítve a nagyobb átmérőjű köröket.

Fontos, hogy kövessük a táblát, nem szabad megragadni a kört.

A tábla másik oldalának vágásához a gépet újra kell konfigurálni. Ehhez állítsa a vonalzót a kívánt szélességre. A szokásos dolog két bilincs használata, a folyamat rögzítéséhez. Ezután a tábla második oldalát a beállított vonalzó szerint fűrészelik, amikor az oldalt az uralkodó alatt fűrészelt vonalzó nélkül fűrészeljük fel a kijáratnál. Helyezzük őket egy külön helyre, hasznosak lesznek számunkra a sínek számára.

Azok számára, akik érdeklődnek a sínek szélességének meghatározására, a válasz egyszerű, ehhez a fűrészáru kerül kialakításra, amelyet egy vonalzó helyett használunk.

Nincs értelme a szélesség milliméterre való kitalálására, mivel ez nem befolyásolja a falburkolatok minőségét.

gyalugép táblák

A játék a sikkasztás után sima és sima lesz. Ez rendkívül fontos szakasz, és nem igényel kevesebb gondot és koncentrációt. Ehhez újra kell konfigurálnia a gépet. A táblákat egyenként simogatva, szigorúan az egyik oldalról. A gyalulás folyamán spirálba hajtogatott táblákat azonnal eldobják, mert már nincsenek további hasznosításuk. Ahhoz, hogy egyenletes és azonos szélességű lapokat kapjunk, számítsuk ki, hányszor kell mozognod a gépet, és ugyanazt a számot ismételjük meg minden új kártyával, ugyanezt az erőt.

A másik oldallal való munka során a vastagság kisebb különbségei láthatatlanok.

Összefoglalva, a feldolgozótáblának meg kell adnia a hornyokat. A vágógépek vagy egy kis átmérőjű fűrészlap használatával, de átlósan kell telepíteni. Csak akkor érdemes használni, ha nincsenek vágókészülékei, mivel a módszer meglehetősen munkaigényes, további felszereléshangolásra van szükség.

Az első dolog egy vonalzó létrehozása.ehhez emelje fel és engedje le az asztalt, amíg meg nem határozza a horony szükséges mélységét. Ezután vágja ki a hornyokat a tábla mindkét oldalán. Nincs szükség arra, hogy a hornyokat szigorúan vágja el a tábla közepén, így a horony kicsit közelebb kerül a felülethez - vizuálisan egy vékonyabb fali panel érzése van, mint amilyen valójában.

A lécek egyenlegének megvalósítása

A késleltetett, korábban nem realizált táblákat lécekké alakítják át, amelyeket a fali panel rögzítésére használnak a telepítés során. Dokkoló anyagként a sínnek nem kell ugyanolyan hosszúságúnak lennie, mint a falburkolat. A hosszúság ebben az esetben nem számít, mert a csuklót a burkolat mögé rejtik. De a rake-nek kisebbnek kell lennie, mint a horony.

A sín görbületének köszönhetően tökéletesen rögzül a hornyokban, ezzel kapcsolatban nem gyalult, jó minőségű fűrészeléssel, a sín meglehetősen sima.

Ha a megjelenés elsődleges az Ön számára, távolítsa el a kis méretű csíkot a tábla mindkét oldalán. Sok időt vesz igénybe. De miután megtette, az eredmény azonnal nyilvánvaló lesz. A bélés működésének időtartama körülbelül tizenöt-húsz év. A gomba, rothadás és rovarok elleni speciális védőszerrel történő kezelés esetén a léc hosszú élettartama jelentősen megnő.

A házi falburkolat megtakarítja a zsebét a felesleges kiadásoktól, az esztétikusabb és vonzóbb megjelenést biztosít a szobának. Ne felejtsük el, hogy a bélés egy magas hővezető képességű anyag, és környezetbarát anyag, ami azt jelenti, hogy magas hőmérsékleten a hullámok nem káros mérgező anyagokat bocsátanak ki.

A kérdéssel kapcsolatos további információkért lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba