A béléshez használt kylymery kiválasztása

A béléshez használt kylymery kiválasztása

Klyimery a béléshez kényelmes és tartós rögzítőelem. A tervezés és az egyszerű telepítés egyszerűsége lehetővé teszi, hogy magad és rövid idő alatt burkolhassuk a falakat.

Különleges jellemzők

A Kleimer egy konzol, amelynek gyártására horganyzott vas vagy rugóacél kerül felhasználásra. Ennek a hardvernek a kialakítása lehetővé teszi a béléslécek megbízható rögzítését. A rögzítőelem tökéletesen illeszkedik a sín alakjához a tüskehornyú reteszelő rendszerrel. A Klyaymery az MDF lemezek "Calm" és műanyag panelek rögzítésére is használható.

A konzol felületén lyukak vannak a hardver rögzítésére a durva alapra vagy a ládára. A rögzítőelemek körmök, csavarok vagy csavarok segítségével készülnek, és a munkaterület anyagától függ. Minden Klymer mélyhoroggal van felszerelve, amellyel a táblát erősítik. Egyes modellek továbbá tüskéshorgokkal vannak felszerelve, amelyek erősítik az anyag rögzítését és további rögzítőelemeket biztosítanak.

A Klyaymera széles választékban kapható, széles választékban és méretben, ami nagyban megkönnyíti a szükséges hardver kiválasztását és rendszerezi a modellt. Az osztályozás a nyelv magassága és a Klymer vastagsága szerint történik. A minimális magasság 1 mm, a maximális magasság 6 mm. A leggyakoribb az 5 mm-es nyelvmagasságú kapcsok.

Ez a típusú hardver univerzálisnak tekinthető, és sokféle falburkolathoz alkalmas. Az eurolining telepítésnél célszerű 4 mm-es méretet használni, és egy blokkház felé nézni - hat milliméteres modellt.

A klyaymery két-három milliméteres nyelvekkel is rendelkezik, és műanyag panelek és vékony falburkolatok szerelésére szolgál.

Előnyök és hátrányok

Magas fogyasztói igény és a kleimer népszerűsége az ilyen típusú kötőelemek számos vitathatatlan előnye miatt.

 • A tervezés egyszerűsége és az egyszerű telepítési folyamat lehetővé teszi, hogy önállóan végezhesse el a szoba arcát, anélkül, hogy szakértői szolgáltatásokat igénybe venné, és a telepítési technológia pontos betartása jelentősen csökkenti a munkaidőt.
 • A kapcsok használatával kiküszöbölik a fúrási, szegező és egyéb mechanikai hatásokat a bélésrácsokon, így lehetetlenné válik repedések és zsetonok keletkezése. Ez az egyik előnye, hogy a klyaymerov rögzítést a csavarok, szögek és csavarok segítségével kell elvégezni a telepítés előtt.
 • A nagyméretű modellek lehetővé teszik, hogy tiszta, zökkenőmentes bevonatot készítsen, még akkor is, ha a bélés és más befejező anyagok kombinálásának technológiáját használja.
 • Megbízható rögzítés, amely a bilincsek segítségével teljes mértékben kiküszöböli a bevonat deformálódásának és nyírásának kockázatát.
 • A Klymery rendkívül ellenáll az agresszív környezeti hatásoknak és a magas páratartalomnak, így mind negatív hőmérsékleti körülmények között, mind a fürdők és szaunák befejezésében használhatók.
 • Kényelmes költség. A Klymery ára kedvezően hasonlít más típusú hardverek árához.
 • A kialakítás sokoldalúsága lehetővé teszi a tűzőkapcsok használatát a falburkolatok betonfelületen történő beszerelésénél, beleértve a fa, a beton, a cinder tömböket, a cementalapozatokat és a csiszolást.

A bélés Klyimer hátrányai közé tartozik a megbízhatóság hiánya az alapítvány megnövekedett terhelései vagy rezgései hatására.

Ezért a szeizmikus aktivitású területeken burkolathoz erősített kötőelemeket kell használni.

Hogyan válasszuk ki?

Keresse meg a megfelelő hardvert nagyon egyszerű. Ennek fő feltétele a kívánt méret kiválasztása, amelyet a falburkolat típusa és szélessége határoz meg. Figyelmet kell fordítani a horganyzott bevonat integritására is, mivel a kapcsok korrózióállósága ennek függvénye. Az önmetsző csavarokat 2-3 db / klyaymerre kell megvásárolni. A hardver rögzítése egyetlen csavarral elfogadhatatlan - azonnali megtakarítás a jövőben a fali panel deformációját és eltolódását idézi elő.

Annak érdekében, hogy kiválassza a kívánt számot, egyszerű számításokat kell végezni: átlagosan 20 kapcsot kell vásárolnia négyzetméterenként. m felület. Ne feledje, hogy a sík terület befejezésekor a szomszédos hardverek közötti lépéseknek 45 cm-nek kell lenniük, amikor a külső zónák felé néznek - 35 cm, és amikor a falburkolatot a sarokszakaszokba szerelik, a lépés hossza 25 cm.

Minél nagyobb az alkatrészek mérete, annál hosszabb a lépés, és ennek megfelelően kevesebb alkatrész szükséges.

A telepítés finomságai

A Klyaymer telepítését egy csavarhúzó, épületszint, mérőszalag, négyzet, kalapács, csavarhúzó és jelölő segítségével végezzük. A munka első lépése a munkafelület előkészítése a felület kiegyenlítésével vagy, ha szükséges, a léc felszerelése. A bázis egyenletességét lézer vagy építési szint határozza meg. Minden kiálló részet el kell távolítani, és a nagy repedéseket, forgácsokat és deformációkat cement-homok keverék segítségével el kell távolítani.

Batten kialakításához használjon egy fából készült vagy fémből készült keretet, melynek hossza nem haladhatja meg a 0,5 mt.

Ezt követően antiszeptikus báziskezelést kell végezni és várni, amíg a felület teljesen megszárad. Akkor elkezdheti a telepítés helyének megjelölését klyaymerov. Ne feledje, hogy a sínek függőleges elrendezésével a hardver beszerelését a lap szélétől a szomszédos falról kell megtervezni. Ha a vízszintes helyzetet a csavarok csavarozásához szükséges 2-3 mm-es padlóról kell visszavonni. Különös figyelmet kell fordítani az első elem helyességének egyértelműségére, mivel ez az összes következő léc telepítésének helyességétől és a bélés egészének megjelenésétől függ.

A klyaymer és a bélés sínek telepítése felváltva történik, így a legfontosabb, hogy szigorúan betartsák a telepítési eljárást, és kövessék az elemek párhuzamos elrendezését. A körmök rögzítőelemként történő használata a konzolhoz csak fa ládára történő felszerelés esetén megengedett. Minden más esetben használjon csavarokat vagy dübeleket a konzol méretétől és a fa lécek súlyától függően. Ezután folytassa a klyimer telepítését, ugyanakkor biztosítani kell, hogy a tábla zökkenőmentesen lefektessen: az oldalra való elmozdulás és az általános telepítési eljárás megsértése nélkül.

A csavarok csavarozásának megkönnyítése érdekében először pontokkal jelölje meg a megfelelő helyeket. Az első konzolok telepítése után a fali panel felszerelését kell folytatni, ezzel egyidejűleg rögzítve a következő konzolokat. Az első lamellát a konzol horogába helyezik, majd az ezt követő csíkokat a nyelv hornyával kell behelyezni. A következő tartót nem szabad rögzíteni addig, amíg meg nem határozzák az első panel teljesen lapos szerelését. A lamellának egy fésűvel ellátott végrészét szorosan a talphoz kell nyomni, és ekkor helyezze be egy Klymer-t a horonyba, és rögzítse önmetsző csavarokkal.

Ezt a telepítési módot követve befejeznie kell az anyag telepítését, rendszeresen hivatkozva az építési szint leolvasására. Az utolsó tábla telepítése után a fém rögzítőelemeket a fából készült oldallal kell lezárni.

Szükség esetén szétszerelje őket fordított sorrendben.

Hasznos tippek

A következő egyszerű szabályok betartása meghosszabbítja a bélés élettartamát hosszú ideig megőrzi az eredeti megjelenést:

 • A Kleimerset speciális épületboltokban kell beszerezni, amelyek kiküszöbölik a hamisítás kockázatát és megakadályozzák a korróziót és a szerelőkonzolok gyors meghibásodását;
 • A rozsda megjelenésének és a hardver elpusztításának elkerülése érdekében nem javasolt folyékony tömítőanyagok használata az ízületek kialakításához;
 • a szerelési munkálatok befejezése után a burkolatot lakk, olaj vagy viasz összetételsel kell bevonni - az ilyen bevonat segít megvédeni az anyagot az agresszív napfénytől és a túlzott nedvességtől;
 • A fali panel felszerelésekor ne tegye lehetővé a lamellák közvetlen érintkezését az alapfelülettel - ez hátrányosan befolyásolhatja a falak szellőzését, és gomba és penész képződését okozhatja;
 • a lyukak és a kapcsolók vágási lyukai a láng vagy a viasz felhordása előtt azonnal megvilágított fűrészfűrész segítségével történjenek;
 • a padló közelében maradt helyet dekoratív lábazat segítségével rejtjük el, amely színben és textúrában alkalmas.

Ragasztószekrényként egy taposófülke segítségével rövid idő alatt önállóan készíthet egy szép, látványos házat, lakást vagy fürdőt.

Megbízhatósága és egyszerű kialakítása miatt a tűzőkapcsok sok évig tarthatnak, anélkül, hogy elemeket kellene cserélniük.

A leggyorsabb módja annak, hogy az autót az alábbi videóból lehessen csatlakoztatni.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba