Hogyan lehet belsejéből lerakni a fából készült házat?

 Hogyan lehet belsejéből lerakni a fából készült házat?

A faház mindig egyedülálló kényelem és leírhatatlan légkör. Annak érdekében, hogy ne veszítsük el ezt a „természetességet”, sokan azt szeretnék, ha belsejéből kapaszkodnak. Az ilyen olcsó és kiváló minőségű kivitelezés lehetővé teszi, hogy egyszerre több nehéz problémát megoldjon. A burkolólap ház belülről teljesen lehetséges és önálló, a legfontosabb, hogy ismerjük az üzlet összes titkát és finomságát.

A bélés előnyei és választéka

A bélés sokakat vonz, mert természetes anyag, melynek köszönhetően öröm lesz a házban lenni. Az anyag teljesen biztonságos, nem bocsát ki semmilyen káros anyagot, viszonylag olcsó és mindig jól néz ki.

Ezen túlmenően ezen anyag segítségével számos problémát megoldhat. Mivel egy ilyen felület tökéletesen ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek, sok éven át szolgál. Nem deformálódik és nem veszíti el eredeti megjelenését. Ennek köszönhetően nő a bőrszigetelés.

Ráadásul ez egyfajta kitűnő szigetelés, amely a hideg évszak alatt értékelhető.

A falburkolatok univerzális anyagok, mivel alkalmasak minden helyiségre és nem csak a falak, hanem a mennyezetre is. Mivel ez a fajta anyag nagyon tartós, a választását szakértelemmel kell megközelíteni, hogy a ház dekoráció sok éven át szolgáljon.

Az anyag kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe az osztályát. Az extra osztályú anyagok természetesen a legjobbak. Az A osztályú bélés szintén minőségi alapanyag. A többi, "B" és "C" alacsonyabb osztályú, ezért nem büszkélkedhet ilyen ideális minőséggel. A belsőépítészethez ajánlatos a legfeljebb tizenhat milliméter szélességű paneleket választani.

Ugyanakkor ne feledje, hogy a panelek vékonyabbak, mint tizenkét milliméter lehet, hogy túl törékenyek.

Amit még meg kell figyelni, az a fafajta, amelyből a furnér készült. Lehet fenyő, nyír, tölgy, kőris vagy vörösfenyő. Mindegyik nagyszerű belső falakhoz vagy mennyezetekhez.

Ha jobban kedveli a fenyő anyagát, akkor ne feledje, hogy idővel az ilyen bélés kellemetlen sötét színű lesz, ha nem fedi le a speciális lakk vagy festék. A kőris rendkívül ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és kiválóan alkalmas a magas páratartalmú szobákhoz. Ami a tölgyet illeti, az anyagnak nincsenek nyilvánvaló hibái.

Az egyetlen dolog a magas ár.

Előkészítő szakasz

A faház belseje csak akkor lehetséges, ha az összes külső munka már befejeződött. A faház minden nyilvánvaló előnye ellenére számos hátránya van, amelyeket figyelembe kell venni a befejező munkák előtt.

Természetesen először is - a magas páratartalom, és így a penész és más károsító szervezetek megjelenése. Ezért a burkolat megkezdése előtt a falakat gondosan elő kell készíteni.

A falburkolatok mindig száraz és tökéletesen sík falakra vannak szerelve.ellenkező esetben bármilyen hiba megrontja az egész munka végeredményét.

Korábban minden falat speciális gombával kell kezelni a gomba és a penész ellen. Ehhez használhat modern antiszeptikumokat, amelyeket bármilyen hardverboltban értékesítenek. Minden falnak kezelnie kell, annak ellenére, hogy a penész nem érinti őket.

Szükség esetén a falburkolat telepítése előtt a falakat tovább szigetelheti és gondoskodhat a további zajszigetelésről. Használhat például ásványgyapot alapú anyagot, vagy speciális gőzfóliát alkalmazhat.

Minden szigetelést vagy speciális fóliát közvetlenül a falra kell szerelni. Erősítheti őket egy speciális tűzőgéppel. Ezt az anyagot fel kell szerelni az oszlopokra, és nem fordítva.

Miután elkészültek a falak, továbbléphet a következő szakaszra - a keret gyártására, amelyre maga a falburkolat kerül.

A keret fém profilból vagy fából készült. Ha a fali panelet függőlegesen szereli fel, a keret rúdjait vízszintesen kell felszerelni, és fordítva.

Javasoljuk, hogy előkészítse a rácsokat, amelyek a keret alapját képezik. Válasszon legfeljebb harminc milliméteres szélességet.

A keretet ugyanabban a síkban kell elkészíteni, különben a végeredmény nem tetszik.

Az első sínt, függetlenül attól, hogy a bélés mennyire lesz felszerelve, szigorúan függőlegesen kell felszerelni. A sín rögzítésekor, például önmetsző csavarok használatával, győződjön meg róla, hogy egy csuklót használ. Ahhoz, hogy a teljes keretet egyetlen síkban lehessen készíteni, használhatja azokat a szálakat, amelyeket a lécek között kell húzni. A szálakra összpontosítva könnyedén telepítheti a keret többi elemét.

A láda készítése során ne feledje, hogy a lécek közötti távolság nem lehet több vagy kevesebb, mint ötven centiméter. Miután minden készen áll, a ládát különleges fertőtlenítőszerrel kell kezelni.

Tehát az előkészítő szakasz befejeződött. Ezután folytassa a fal burkolatának telepítésével.

Finomítás

A faház belseje vízszintes és függőleges lehet. Minden attól függ, hogy milyen stílust akarsz adni a szobának, és természetesen a személyes preferenciáknak.

Ebben az esetben, ha a befejező anyagot vízszintesen kívánja felszerelni, javasoljuk, hogy emlékezzen egy egyszerű szabályra. A csúcsnak feltétlenül a tetején és a horonyban kell lennie, alul. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a komoly problémákat abban az esetben, ha nedvesség keletkezik. Ha a horony a tetején helyezkedik el, akkor a víz felgyülemlik, ezáltal elkezdődik a deformáció, és nagy a penész vagy gomba kockázata.

A legjobb, ha a falburkolatot a mennyezetről a padlóra kell telepíteni, így sokkal kényelmesebb lesz. Természetesen lehetséges, és fordítva. A Reiki körmökkel vannak rögzítve, amelyeket óvatosan be kell vezetni a horonyba. Mindent nagyon óvatosan kell végezni, hogy ne sértse meg a panel felületét, és ne alakítsa át a horony hátsó falát.

Ezenkívül a befejező anyagot speciális zárójelekkel is szegezheti, amit a szakemberek „tapadásnak” neveznek. Az ilyen konzolok általában csavarokkal vannak rögzítve.

Az első panelt egy kb. Egy centiméteres mennyezetből kell behelyezni. Így a falak természetes szellőztetése lesz, ami segít elkerülni a felület deformálódását.

Ugyanez a francia bekezdés is a fal alján legyen.

Nem szükséges szorosan rögzíteni a burkolólapot, mivel az elemek között alig észrevehető rés van - egy-két milliméter. Ez azért szükséges, hogy a szoba magas páratartalma esetén a bőr ne alakuljon át.

Miután megerõsödött a falburkolatok, a végsõ szakasz következik - ez az alaplapok megerõsítése. Természetesen ez csak akkor szükséges, ha magad akarod. A lábazat padló és mennyezet lehet. Minden attól függ, hogy milyen tervezést és stílust szeretne adni a szobának.

A külső és belső sarkok különleges sarkokkal díszíthetők, amelyek fából készültek. Ez a befejezett megjelenést eredményezi, valamint segít elrejteni a hibákat és hibákat. Az ajtók díszített burkolatok lehetnek.

Ugyanezt javasoljuk az ablaknyílásoknál.

Tippek és trükkök

A szakértők megosztják tapasztalataikat a bélés telepítésében, és jobban be kell tartani az ilyen ajánlásokat a sikeres munkához.

  • Mielőtt elkezdené telepíteni a fali panelt, ajánlott egy napig nyitva hagyni a szobában. Így a természetes fa anyag képes lesz alkalmazkodni a szoba körülményeihez, ugyanolyan hőmérsékletet szerez, ami segít elkerülni a deformációt. Ha a telepítést a hideg évszakban végzik, az anyagot legalább két napig a szobában kell hagyni.
  • Miután a fali panel telepítése befejeződött, érdemes gondoskodni a védelemről, nevezetesen arról, hogy hogyan kell lefedni az anyagot felülről. A burkolóanyag feldolgozása a javítás kötelező része. Így a fal burkolatának védelme a külső károsodásoktól és nem csak. Egyszerűen lakkozhat. És ha magas páratartalmú helyiségben van felszerelve, akkor védőanyaggal kell kezelni.
  • Mielőtt felhelyezné a keretet, feltétlenül jelölje meg azokat a területeket, ahol a kapcsolók és aljzatok találhatók.
  • Miután a falakat antiszeptikus oldattal kezelte, győződjön meg róla, hogy teljesen száraz lesz, és csak ezután folytassa a munkát.
  • Ha a helyiségnek nem kell felmelegednie, teljesen lehetséges, hogy a kerethez 5 cm-nél kisebb vastagságú rudakat használjunk.
  • Annak érdekében, hogy a körömfejek ne roncsolják meg a fali panel megjelenését, a körmöket egy speciális szerszámtáska segítségével kell kalapálni.

Ne helyezze be a három milliméternél nagyobb körömfejeket.

  • Ha szükség van a fűrészlap vágására, akkor a legjobb, ha a leggyakoribb fűrészlapot használjuk. Csak válasszon egy szerszámot finom fogakkal.
  • Ebben az esetben, ha a falburkolat telepítését magas páratartalmú helyiségben végzik, akkor javasoljuk, hogy az összes panelt speciális nedvességálló lakkal kezeljük. A paneleket csak a lakk teljes szárítása után lehet felszerelni.
  • A burkolat módját választva ne feledje, hogy a falak függőleges burkolata vizuálisan képes a helyiség további magasságának megteremtésére, és a vízszintes felület a teret vizuálisan sokkal szélesebbre teszi, mint amilyen valójában.

A kérdéssel kapcsolatos további információkért tekintse meg az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba