Szerelési bélés klyimery: a telepítés finomsága

 Szerelési bélés klyimery: a telepítés finomsága

Hosszú ideig használt belső és külső felület burkolata a szobaburkolatban, és nem veszíti el népszerűségét. A dekorációs táblákat fürdők, szaunák, teraszok és teraszok, gazebosok és erkélyek, falusi házak, akár melléképületek és garázsok befejezésére használják. A bilincsek feltalálása nagyban megkönnyítette a falburkolatok telepítését.

Mi az?

A szépség, a praktikus és a környezettudatosság érdekében a szoba minőségét igazoló tábláknak kell megfelelniük. Nemrégiben mindent, ami fából készült, egyszerűen a felületekhez csavarozva rögzítették. A haladás azonban nem áll meg. Egy speciális eszköz volt, amely hasonló volt a konzolhoz és egy horoghoz és lyukakhoz, hogy javítsa és megkönnyítse a telepítési folyamatot - Klyaymer. A körmök és egyéb hardverek is részt vesznek, de más funkciók is.

Előnyök és hátrányok

A klyaymerov használata számos jelentős előnnyel rendelkezik a körmökkel és a csavarokkal szemben.

 • A burkolólapok burkolásának folyamata egyszerű és egyszerű. Még egy felkészületlen mester is képes lesz megtenni, ha helyesen számítja ki mindent, és kiírja. Lehetséges a bélés szétszerelése is.
 • A Kymymery az alapra van felszerelve, nem pedig a bélésen, így a hardver nem járulhat hozzá a sérülések, repedések és egyéb hibák kialakulásához a tábla felületén. Ez biztosítja a hosszú élettartamot, kisebb a bőrtörés esélye és a szép megjelenés elvesztése.
 • A szerkezet vizuális integritása. A rögzítőelemek látható elemei elronthatják a belső szerkezet egységes megjelenését. A Klyaymery-t észrevétlenül telepítik, így a lapok csak egymáshoz illeszkednek, repedések és cseppek nélkül.
 • Nincs szükség speciális eszközök beszerzésére a telepítéshez. Minden munkát egy kalapáccsal vagy csavarhúzóval végeznek.
 • A Klyaymery megbízhatóságát és tartósságát biztosítja, többek között azért, mert fémből készültek.
 • További védelem a deformáció ellen.

Mint minden más építési módszer, egy dekoratív tábla szerelése a klyimery-re némi hátránya van. Ezek közül a legjelentősebb a termékek ára. A minőségi zárójelek jelentősen befolyásolhatják a befejeződések elismerését. A megtakarítás ellenére csökkentheti a burkolt réteg teljesítmény-tulajdonságait, így ez a hiba teljes egészében meg van fedve ezeknek a hardvereknek az előnyeivel.

típusok

A klyaymerov megvásárlásakor figyelembe kell venni, hogy több méret van. A különbségek a céljuk között vannak - a különböző bélésfajták vastagsága különbözik.

Eladó leggyakrabban a következő fajták:

 • A No1-et vinil falburkolatokhoz és fali panelekhez használják;
 • A No2 lehetővé teszi, hogy kényelmesen rögzítse a vinil falburkolatokat és az MDF paneleket;
No1
No2
 • No3. Ez a típusú Klaimer alkalmas sűrűbb eurolin és forgácslapok szerelésére;
 • A 4. számú dokumentumot elsősorban az Euromasking számára mutatják be;
 • A No5 egy közös rögzítőelem egy aspenből és mészből készült dekoratív táblára;
 • A 6. számú ház egy tömbház felszerelésére alkalmas.
No3
4., 5. és 6. szám

Szerelési technológia

Először is meg kell határozni az eszközt és a fogyóeszközök mennyiségét.

A munka végrehajtásához a következők szükségesek:

 • négyzet alakú;
 • építési szint vagy zuhanás;
 • mérőszalag;
 • csavarhúzó vagy hagyományos csavarhúzó;
 • kalapács.

Annak érdekében, hogy kiszámítsuk, hogy hány kapcsot kell vásárolni, meg kell ismernie a termékek közel négyzetméternyi felhasználását. Általában 20 klyimernyh tűzőkapcsot használ. 100 vagy 200 darabba csomagolva egy dobozban.

Ennek megfelelően, ha egy 40 négyzetméteres szobát szeretne megszállni. m, a számítás így néz ki: 20 × 40 = 800 termék vagy 4 db kétszáz darab csomag.

Szerelési rekeszek

A bélelés a belső díszítéshez elengedhetetlen elem. Két fontos problémát old meg a javítás során.

 • A fal vagy a mennyezet megjelenésének javítása érdekében az alapfelületet egyenletesen állítja be. A falak, különösen a beton vagy tégla, ritkán 100% -ban laposak. Cseppek, görbület, különböző bemélyedések és kiemelkedések vannak. A keret használata lehetővé teszi a fal szintezését anélkül, hogy több időt töltene a vakolatra, gittre és más anyagokra.
 • A bélés a keretrudakhoz van rögzítve. A kapcsolat sokkal biztonságosabb és gyorsabb, mint egy fa felületre, mint más típusú alapokra.
 • A fali burkolat felállításakor a ládára egy tér van, amely lehetővé teszi a különböző mikroorganizmusok számára a nedvesség és a nedvesség következményeinek kialakulását.

A keretrács elrendezésekor néhány pontra kell figyelni, hogy a javítás hosszú ideig tarthasson.

 • Annak érdekében, hogy a bélés pontosan a helyiség minden kerülete mentén jöjjön létre, a telepítési folyamatot építési szinten kell folyamatosan ellenőrizni. Ellenkező esetben a görbület láthatóvá válik a szem számára, és elronthatja a befejezés teljes benyomását.
 • Annak érdekében, hogy a táblák szilárdan és biztonságosan rögzüljenek, ne hajoljanak, deformálódjanak a környezet hatása alatt és idővel, jobb, ha a láda rudakat legfeljebb 60 cm távolságra helyezzük el egymástól.
 • A keret speciális fémprofilokra van szerelve a falak alapjához. A GKL lapok profiljainak használata lehetséges.
 • Előzetesen szükséges a láda kezelése faanyag antiszeptikus oldattal. Ez segít megelőzni a penész, a rothadás és a gomba kialakulását mind a rúd, mind a falburkolat felületén. Így lehetséges a bőr élettartamának jelentős növelése.
 • A meghúzási vegyületet két vagy három hardver használatával kell elvégezni. Ha csak egy szöget vagy csavart használ, a burkoló munkák minősége megkérdőjelezhető lesz. A mechanikai hatások miatt fennáll a veszélye annak, hogy leesik az egyes lapokból, valamint a szomszédos elemek károsodása.

Alapjelzés

A jelölést a falburkolat elhelyezésének irányától függően kell alkalmazni. Az orientáció mind dekoratív, mind gyakorlati funkciót hordoz. Például a fürdőkben és a gőzkabinokban ajánlott előnyben részesíteni a függőleges burkolati módot, hogy a lemezek közötti varratokban lerakódott nedvesség ne halmozódjon fel és képes legyen szabadon lefolyni.

A függőleges telepítés a klyaymernyh csatlakozásokat a falról való távolságra szereli, ami megegyezik a tábla méretével és szélességével.

A vízszintes jelöléseknek biztosítaniuk kell, hogy a konzol olyan közel álljon a padlóhoz, hogy a kalapács hozzáférjen a Kleimerhez. A befejezés dekoratív hatásának növelése érdekében az átlós formázást is használják, vagy a fal burkolatának többféle módon történő összeszerelése kombinálva, hogy szokatlan mintákat kapjunk a falakon vagy a mennyezeten. Ezek a módszerek tipikusak a lakóhelyiségekre. Ebben az esetben a munkát nehéz elvégezni, tapasztalat és képzés nélkül. A ládát általában a lapok irányára merőlegesen helyezik el.

Bélés szerelése

A vízszintes elhelyezéshez szükséges, hogy a lapot a végfelülettel a falhoz nyomja. Próbáld meg ezt szorosan elvégezni, és győződj meg róla, hogy fésülködsz. Ezután rögzítheti a bilincseket fémszerkezettel.

Ha függőleges telepítést választ, akkor először rögzítse a zárójeleketmajd helyezze be a lemez hornyát a horgokba. Ezt követően a lapokat egymás után behelyezzük a hornyokba fésűkkel, és a rögzítést a kapcsok biztosítják.

Valójában, és egy másik esetben, a hiányosságok elkerülése érdekében a táblák méretét egymáshoz kell igazítani.

vízszintesen
függőleges

Hasznos tippek

Néhány javaslat, amely segít a bevonat tartósságának, tartósságának és dekoratív tulajdonságainak maximalizálásában.

 • Ha az alap nem tartalmaz jelentős eltéréseket a görbületben, akkor még jobb, ha a lemezeket rögzítővel rögzítjük.
 • Ha egy faház bélésére használják a bélést, a falakat antiszeptikus folyadékokkal kell előkezelni, meg kell tisztítani az összes hibát és rothadni.
 • Belső munkák elvégzése során a vásárolt falburkolatot legalább egy napig meg kell őrizni a helyiségben annak érdekében, hogy megakadályozzuk a már szerelt felület kiterjedését vagy összehúzódását a páratartalom és a hőmérséklet változásai során.
 • Vízszintes deszka esetén ajánlatos a helyiség felső szélétől kezdeni a szerelést, hogy az első elem ne roncsolja meg a megjelenést. Ha az utolsó tábla, amely a padló mellett van, megmunkálásra van szükség, akkor minden hiba és rés elrejthető a padlólemezben.
 • A műanyag bélés lehetővé teszi, hogy a termékek legalább 10 ° C hőmérsékleten dolgozzanak a termékek integritásának biztosítása érdekében.
 • A zsugorodás minimalizálása érdekében a fadeszkákkal végzett munkákat nullánál magasabb hőmérsékleten is el kell végezni.
 • Annak érdekében, hogy megakadályozza a nedvesség behatolását az alaplapon lévő lemezek közötti réseken keresztül, további réteg nedvességálló réteget is felszerelhet. A folyékony tömítőanyagot és a különböző ragasztókat nem szabad használni.
 • Szükséges gondosan kiválasztani az anyagot, amelyből a bilincsek készülnek, különösen homlokzatok és utcai konstrukciók esetében. A fémnek rozsdamentesnek kell lennie, hogy megakadályozza a korrózió károsodását a fa szerkezetében.
 • Ha aljzatokat vagy kábeleket kell telepítenie, először teljesen fel kell ragasztania a felületet, és egy speciális fűrész segítségével készítsen egy lyukat a kívánt területen.

befejező

Annak érdekében, hogy a felület hosszabb ideig megőrizze eredeti megjelenését és gyönyörű természetes fényét, a falburkolatot tovább feldolgozhatja.

 • Meg kell tisztítani a táblákat a felhalmozott épületporból. Ha látható foltok vannak, a fa vagy habarcs fehérítőjét használhatja.
 • A szabálytalanságok és a zsírfoltok csiszolhatók csiszolópapírral.
 • A primer további feldolgozáshoz szükséges. Kívül a polisztirol összetételen kell átmennie, illeszkedő akril alapú folyadékokba.
 • Az antiszeptikumok nem lesznek feleslegesek, különösen nedves helyiségben és kültéri használatra.
 • Ahhoz, hogy szép fényt és árnyalatot biztosítson, a felületen járkálhat lakkozással. A belső munkákat alkid- vagy akrilfestékek segítségével végezzük, a külső befejezéshez hasznos poliuretán kompozíciók megbízhatóbbak a környezeti tényezőkkel szemben.

A jobb oldali claping kiválasztásához lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba