Standard méretek eurolining

 Standard méretek eurolining

A modern bélés egy szép, tartós bevonattal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy különböző területeken használhassa. A deszkákat aktívan használják homlokzatok és belső burkolatok befejezéséhez. Ezeket különböző technológiákkal lehet előállítani. Kiválaszthatja a burkolatot és a bélést. Az utóbbi opció különböző vastagságú, eltérő megjelenésű és hornyos csatlakozással.

Különböző bélés az euroliningtól

A két anyag között vannak különbségek a befejezéshez.

 • A bélés alacsony páratartalmú. Csak 12%, és a normál bélés elfogadható értéke 15-20%.
 • A bélést a minőségi előírások szigorú betartása jellemzi.
 • Az eurolining elülső felülete ideálisan sima.
 • Az euroboard csomagolásához használt műanyag fólia.
 • Az Eurolining-ben nagyszámú szellőztető csatorna van, amelyen keresztül a kondenzátumot elvezetik. Ugyanezek a hornyok lehetővé teszik a belső stressz eltávolítását.
 • Az Eurolaping-ban a horony mérete 9 mm, míg a hagyományos bélés esetén 5 mm.
 • A rendszeres bélést a létesítmény összetettsége jellemzi, ami gyakran szakembereket okoz. Amikor az eurolining telepítéséről van szó, akkor teljesen lehetséges, hogy saját maguk is megbirkózzanak.

Az eurolining fafajták

A fa bélés a termelési profil szerint osztályozható.

Eddig a piac két profilt tud eleget tenni.

 • A szabvány, amelyet közönséges bélésnek, "kollektív gazdálkodónak" vagy "klasszikusnak" nevezhetünk. Ennek a díszítőanyagnak a különlegessége a minimális számú horny, amely gyakorlatilag hiányzik.
 • A bélés hasonló az előző profilhoz, de szigorúbb követelmények vonatkoznak erre az anyagra. Mindezeken túl, ha a lamellákat ebben az esetben csatlakoztatjuk, mindig enyhe horony van. Bizonyos helyzetekben elérheti a 15 mm-t.

  Képzelje el a leggyakoribb eurolining típusokat, amelyeket függőleges szerelési módszer jellemez.

  • Softline - a nézet, ahol a lapok kissé lekerekítettek. Az anyag szélessége és hossza lehetővé teszi, hogy gyorsan elvégezze a homlokzati felületet.
  • A hullám egy olyan típusú eurolines típus, amelyben az elülső oldal kissé homorú.

   Vannak más típusú falburkolatok, amelyek a vízszintes szerelési módszerben különböznek.

   Itt érdemes több fajtára is figyelni.

   • Amerikai. Az ilyen típusú eurolináció segítségével lehetséges a fa deszka fektetése. Gyakran használják kültéri díszítéshez. A bélést az ízületek területén a biztonság jellemzi, ahol a nedvesség nem érhető el. Mivel ezek a panelek különböző szélességben vásárolhatók, a házat a lehető leggyorsabban vághatja le.
   • Fa utánzat. Ebben a helyzetben a bélés standard profilja van.
   • Blokkház Ha az anyag segítségével elvégezhető az épület befejezése, akkor hasonló lesz a faházhoz. Különböző hosszúságokban és szélességben különböznek egymástól, így a kivitelezés egyszerű.

   Méretek eurolining

   Figyelmet kell fordítani a következő tényezőkre:

   1. A bélés hossza 0,5-6 méter;
   2. a piacon ezek a lapok 13, 16 és 19 mm vastagságúak;
   3. a bélés szélessége 80, 100, 110 és 120 mm lehet, ezek a méretek optimálisak a nagyméretű helyiségekben kialakított szembeállítási munkák megvalósításához;
   4. a tüske mérete 8 és 9 mm között változhat.

   Milyen eltérések optimálisak?

   Az ilyen megengedett eltérések megkülönböztethetők:

   1. legfeljebb 5 mm hosszúságkülönbség megengedett;
   2. vastagságban - 0,7 mm;
   3. szélességben - 1 mm;
   4. tövis méretben - 0,5 mm.

    A lécek optimális méretének köszönhetően, amikor a fa eurolinnal dolgozunk, nem keletkezik rés. Ugyanakkor az anyag nem veszíti el a megjelenését, ami rendkívül fontos a falburkolat kérdésében.

    Az eurolining meglévő méretei a panelek bevonásával történő felületkezelés megkönnyítését szolgálják.

    Erősségek és gyengeségek

    A mai napig az eurolining meglehetősen népszerű befejező anyag. Az eurolining nagy igénye sok olyan előny rovására alakult ki, amelyet sok más típusú befejező anyag nem tud bizonyítani.

    A fő előnyök között számos tényező áll.

    • A befejezéshez leginkább hozzáférhető anyag a hársból készült fa eurolinálás.
    • Az ökológiai tisztaság garantált.
    • A szóban forgó anyagnak szép megjelenése van. Minden felhasznált fa egyedi. Az ügyfelek lehetőséget biztosítanak a színárnyalatok és a szerkezetek széles választékának kiválasztására, így egyedi belsőépítészeti lehetőségeket hozhat létre.
    • Az anyag kiváló hő- és hangszigetelésként működik.
    • A bélést hosszú ideig fogják működtetni, különösen akkor, ha megfelelő ellátást kapnak. 50 évig képes kiszolgálni a tulajdonosait, miközben megőrizte eredeti egyedi megjelenését.
    • A fa eurolining-et a könnyű telepítés jellemzi, ami a gerinc és a hornyok jelenléte miatt lehetséges. Ezen panelek segítségével a lehető leghamarabb elvégezheti az arcát, miközben nem kell szakembernek lennie ezen a területen, hogy elvégezze ezeket a munkákat.
    • Az eurolining segítségével további befejezést végezhet.
    • Napjainkban különböző méretű fa eurolining-eket vásárolhat, amelyek a legmegfelelőbbek egy adott szobához, a burkolandó felület alapján.

    A kérdéses anyag érdemeinek lenyűgöző listája ellenére az eurolinációnak hátrányai vannak, de közülük nagyon kevés.

    A negatív szempontok több mutatót tartalmaznak.

    • Fából készült eurolinálás esetén fennáll annak a veszélye, hogy deformálódik. Ez főként attól függ, hogy milyen fafajtákon választotta meg a burkolat kivitelezését.
    • A vizsgált anyag nem képes jól kezelni a hőmérséklet-ingadozásokat, és érzékeny a megnövekedett páratartalomra, de ezek a paraméterek attól is függnek, hogy melyik fát képezik a lapok.
    • Hangsúlyozni kell, hogy a korábban említett hátrányok nem tűnnek katasztrofálisnak, mivel speciális feldolgozó táblák és kiváló minőségű telepítés révén semlegesíthetők.

    Ha szeretne euroboardot vásárolni, pontosan tudnia kell, hogy milyen körülmények között fogják használni. Például magas páratartalmú helyiségekben lesz telepítve. Ebben az esetben fontos a tűlevelűek figyelembevétele. A száraz helyiségekkel szemben a lombhullató fák lapjai jönnek ide.

    Meg kell határozni a megvásárolt panelek optimális méretét. Ha a helyiség viszonylag kicsi, jobb, ha figyelmet fordít a kis szélességű panelre. A nagyméretű helyiségek befejezésekor érdemes egy nagy szélességű anyagot választani, mivel ez megkönnyíti a burkolás folyamatát.

    Mi a legjobb bélés a választáshoz?

    Annak érdekében, hogy ne hibázzon az eurolining kiválasztásában, figyeljen sok paraméterre.

    • A fa minősége és fajtája. Ehhez meg kell ismerkednie az egyik vagy más típusú fa tulajdonságával. Az anyag felhasználásának feltételeitől függően kell kiválasztani.
    • Eurolining hosszaamely közvetlenül befolyásolja annak értékét. Minél hosszabb a tábla, annál drágább az anyag.
    • A szárítás minősége. A paneleket jól szárítani kell. Például a Bélésnek nem szabad 12% -nál nagyobb nedvességtartalmat tartalmaznia. Csak ebben az esetben tekinthető felhasználásra késznek. A páratartalom egy speciális eszközzel mérhető.
    • A fafeldolgozás jellemzői. Ha a paneleket modern berendezéssel készítjük, akkor a standard indikátoroktól való eltérés minimális lesz. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy ma az ügyfelek eurolininget vásárolhatnak tömör vagy csiszolt fából. A vizsgált opciók mindegyikének sajátos előnyei vannak. A tömör fa vonzó megjelenéssel rendelkezik, de ennek az anyagnak a költsége meglehetősen magas. A csiszolt euromasksok esetében a varratok láthatóak, de ez nem befolyásolja a minőséget.
    • Grade. Itt kell figyelmet fordítani arra a fafajtára, amelyből a táblák készülnek.
    • Tárolási hely A bélést zárt, száraz helyen kell tárolni, amely jó szellőzést biztosít. Sajnos ennek az anyagnak sok eladója szabadon, a nedvesség és az ultraibolya sugárzásnak kitett területeken hagyja el a táblákat. Ügyeljen a kék jelenlétére. Ha igen, ez azt jelzi, hogy a fa gomba fertőzött.
    • Gyártó. A szakértők azt javasolják, hogy az éghajlati viszonyok miatt az ország északi régióinak gyártóinak előnyben részesítsék, ahol az anyag nyersanyagai nőnek.

    Fontos megjegyezni, hogy lehetősége van arra, hogy euroliningot vásároljon egy másik anyagból, például műanyagból, azonban működésének évei során a fa kizárólag a jó oldalról bizonyult. Ennek a természetes anyagnak a segítségével egyedülálló belsőépítészetet hozhat létre, miközben biztos lehet benne, hogy a burkoláshoz használt táblák évekig szolgálnak majd.

    Az eurolining telepítésének folyamatát a következő videó mutatja.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba