A hársbélések jellemzői

A fa helyiségeinek hosszú ideig díszítésére. Amint a természetes anyagok a díszítés és az építés egyetlen lehetséges lehetősége voltak. Most már több megoldást váltanak fel, amelyek nagyobb teljesítményt és sok tervezési lehetőséget kínálnak. A fafelületek iránti kereslet azonban még mindig nem veszít. Linden - nagyon gyakori fafajta hazánkban. Milyen jellemzői és előnyei vannak, mivel a befejező anyagot az alábbiakban tárgyaljuk.

Jellemzők

A falburkolatok egyfajta falburkolat. Nem is olyan régen volt, hogy a házak, a szobák, az erkélyek, a verandák és a különféle fogaskerekek borítólap-díszítésének heves népszerűsége volt. Most, az építőipar fejlődésével, a tervezők kissé lehűltek az ilyen típusú díszítések felé. De vannak olyan helyiségek a házban, ahol a befejező táblák a legjobb választás a regisztrációhoz. Először is fürdők, szaunák és gőzfürdők.

Egy ilyen fa kiválasztása hársként a befejezéshez nagyon fontos. A népi orvoslás iránt érdeklődők már régóta tudatában vannak a mészvirág és a méz gyógyító tulajdonságainak. Az értékes tulajdonságok azonban a fára is jellemzőek. Minőségi jellemzők lehetővé teszik a mészfal burkolatok használatát az épületek külső és belső díszítésére.

Az alábbiakban bemutatjuk a hárshéjlapok előnyeit.

 • Szerkezetét. Az építési és bútorgyártási munkák tekintetében a hársfa kiváló lehetőség. A csomagtartó természeténél fogva kis mennyiségű természetes hibát tartalmaz. A termékeket homogén, vizuálisan tökéletes, sima és minimális megkönnyebbüléssel kapjuk. Ez növeli a kényelmet a fürdők belső dekorációjában.
 • Sűrűsége. A fűtési rendszerű mosdókban szellőztetést és légcserét kell biztosítani a környezet túlmelegedésének elkerülése érdekében. A fal- és padlóburkolatoknak nem szabad forrónak lennie. Ebben a tekintetben a laza szerkezettel rendelkező hárs tökéletesen illeszkedik (a sűrűség értéke 530 kg / m3).
 • Színtartomány. A fa fajták befolyásolják a természetes árnyalatokat. Általában a mészlemezek színe világos, sárga és barna között változik. Egyes fajok lehetnek majdnem fehérek, meleg árnyalattal. Kényelmes kis szaunákban és egyéb helyiségekben való használatra.
 • Természetes jellemzők. A fa használata általában nagy kényelmetlenséget okoz a gyanta kiválasztásakor, ha fűtött. Magasabb hőmérsékleten a gyanta megégheti a bőrt, és tartósan károsíthatja a textíliát a ragasztással és a szövetszerkezethez tapadásával. A mész esetében a kockázat minimális, mivel a gyanta összetétele alacsony. A fali panel fent említett gyógyító tulajdonságai szintén felmelegedéskor jelennek meg. A táblák illóolajokkal vannak megtöltve, amely párologtatással telíti a szauna hangulatát, és a szó szó szerinti értelemben gyógyítja meg bizonyos betegségeket, például az orrnyálkahártya és a hörgők megfázását vagy betegségeit. Összességében egy kellemesen illatos, természetes, természetes, édes illattal rendelkező szobában ellazul és hangot ad, és enyhíti a stresszt.
 • Teljesítmény jellemzők. A mészbetét ellenáll a magas hőmérsékletnek és a hirtelen cseppeknek, valamint a magas páratartalomnak. Gőzfürdők és fürdők számára nagyon fontos, mivel a hőmérséklet 140 fokot ér el, és a páratartalom több mint 90%. A tábla tartóssága lehetővé teszi a hosszú élettartamra való reményt. A legolcsóbb bélés típusok 10 évig nem veszíthetik el minőségüket.Az elit típusú anyagok a megfelelő gondozással és tisztítással együtt akár 30 évig tarthatnak. Idővel a befejezés elkezd sötétedni, de ez további feldolgozással korrigálható.
 • A hársbőr másik vitathatatlan előnye a megvalósításának egyszerűsége. Még egy nem nagyon jól képzett boltos is képes lesz a munkát a megfelelő szinten, nagy nehézségek nélkül elvégezni.

  Minden előnnyel minden anyagnak hátránya van.

  • Mint minden fa, a bélés a mikroorganizmusok befolyása alatt szenvedhet, különösen a megnövekedett páratartalom mellett. A penészgombák és a gombák nagyszabású és bonyolult problémává válhatnak, ha az antibakteriális kezelést nem hajtják végre időben.
  • Külső tényezőknek való kitettség és a fémszerkezetek közelsége miatt a fa idővel sötétebb lesz.
  • A többi fafajhoz képest a hársanyag többszöröse is.
  • A pénz megtakarításának egyetlen módja az, hogy a táblák kis méretét is használjuk, még egy nagy szobában is, különböző irányokba rendezve. A környezetbarát és biztonságossági szempontból ez a fajta kivitel még mindig a fürdő számára legmegfelelőbb.

  rendezi

  A feldolgozás során nem lehet csak tökéletes táblákat kiválasztani. Ezért szokás szerint ezeket a felület minőségének megfelelően osztályozzák. A fajták különbsége jellemző a hárs és más fafajok bármelyik bélésére.

  Összesen 4 osztály van.

  • "Extra" fajta. Ez egy felső osztályú bélés. Nincsenek hibák, repedések és zsetonok. Lehetetlen sok ilyen táblát készíteni egy fáról, ezért a legmagasabb osztályú szelvényeket kiválasztják és összekapcsolják az anyagok mennyiségének növelése érdekében. A prémium minőségű a legmagasabb költség, és a luxus lakások és házak befejezésére szolgál. Vásárláskor meg kell vizsgálnia a teljes anyagmennyiséget, mert a gátlástalan eladó a kiváló minőségű és az alacsonyabb minőségű termékeket összekeverheti. Különlegesen vigyázzon extra bélésre, elkerülve a sérüléseket. Néha a raktárból már kiadott egy vákuumfilmbe. A tábla nem igényel felszerelést, könnyen rögzíthető, és az összes rögzítőelemet általában az anyaghoz szállítják. A dekoratív tulajdonságok további védelme és javítása érdekében a lapok felülete lakkozott, ami a karbantartás és a telepítés során különös gondot igényel.
  • "A" fokozat. Nem sokat különbözik a magasabbaktól. A különböző gyártók különböző fajtáinak különböző termékei egymással versenyezhetnek a minőségben. Az első osztály kisebb hibákat tesz lehetővé. Ha repedések vannak, akkor nem lehet áthaladni, hossza nem haladhatja meg a 10 cm-t, és elhanyagolható része a tábla felületének. Ha csomók vannak jelen, bizonyos követelmények is vonatkoznak rájuk. Az átmérő nem haladhatja meg a 15 mm-t, a világos színű elemeket. A szuka nem eshet ki. Az A osztályú bélésen nem lehet sötétebb és rothadó. A lapok felülete is lakkozott vagy viaszolt, hogy természetes fényt kapjon.
  • "B" fokozat. A bélés még alacsonyabb minőségű. Hibák kezdik elkapni a szemet. Repedések, chipek nem haladhatják meg az 5 cm-nél hosszabb lapot a tábla 1 p.m-nél. Továbbá, a felület tartalmazhat 10% -nál nem több kék területet, sötétebb csomókat, amelyek átmérője legfeljebb 15 mm, és a normál fény nem több, mint 20 mm. Legfeljebb 1 csomó lehet az elemen. A leeső és rothadt szukák elfogadhatatlanok. A repedéseknél az átmenő furatok hossza nem haladhatja meg a 30 cm-t, a szálak mentén keletkező repedések legfeljebb 5 cm hosszúak és 1 mm szélesek lehetnek. A sötétebb területek nem lehetnek 10 cm-nél nagyobbak 20 cm-nél. A rotáció jelenléte lehetséges, de nem több, mint 10% a táblán 1 ponttal A kontúrélek feldolgozásának hátrányai nem zavarhatják a termékek telepítését. A dekoratív falburkolatok sötét árnyalatokban festhetők, fátyolhibák esetén. Ennek az opciónak az egyetlen előnye az elfogadható ár.
  • A harmadik osztály. A legalacsonyabb minőségű, látható és kifejezetten hibás bélés: mély repedések, csomócsomók, barnulás, rosszul összekötött elemek, megjelenő gyanta. Faházakat igénylő helyiségek költségvetési díszítésére alkalmas. Ahhoz, hogy elfogadható megjelenést biztosítsunk, a táblákat be kell illeszteni, majd festeni.

  A szabványos besoroláson kívül külön alfaj - eurolining - megkülönböztethető. Az európai gyártók gondoskodtak az ilyen befejezés további előnyeiről, megváltoztatva a táblák kialakítását. Ebben az esetben a horony mélyebb, mint a hagyományos termékeknél, és a fésűkagyló hosszú. Annak érdekében, hogy a bevonatot a nedvességtől és a gőzektől maximálisan megvédje, a csatornákon további csatornák készülnek. Az eurolining ára meghaladja a fajta termékeit.

  Az ilyen, jól tanulmányozott anyagok esetében is a gyártók próbálnak új technológiákat fejleszteni. Ilyen kísérleteknek köszönhetően hőkezelt fa jelent meg. Termelését különböző módszerekkel végzik: 200 ° C-os hőmérsékleten, hőkezeléssel, nyomáskezeléssel, inert gázok és növényi olajok hatásával. A lényeg ugyanaz - a bélés fűtött. A gyanták elpárolognak, a termékek tartósabbak és kevésbé higroszkóposak. A Thermoboard a legmagasabb szintű termék. Minőségi jellemzői lehetővé teszik az élettartam 50 - 100 évig történő megállapítását bármilyen külső hatás esetén. Az egyetlen negatív - az anyag magas költsége.

  méretek

  A piacon megtalálható a különböző méretű bélés. A fő különbség a hazai termékek és az eurolining között van. A helyi gyártók legelterjedtebb méretei - 12–40 mm vastagságú lapok, szélességük 150-200 mm. A hossza 200 mm-től kezdődik és 6 métert ér el. Az európai termékek esetében mindegyik szigorúan több típusra korlátozódik: a három típus vastagsága - 13, 16, 19 mm, szélesség - 80,100, 110, 120 mm, hossza 6 méter.

  A legkülönbözőbb táblák hossza. Ez azzal magyarázható, hogy ez a legfontosabb és döntő paraméter.

  Minél hosszabbak a táblák, annál drágábbak. Sokkal olcsóbb ugyanazokat a területeket befejezni rövid termékekkel, kombinálva őket, mint a szilárd lapokkal.

  De sok építési munkával nagy méretű termékekre van szükség.

  tippek

  A fürdők befejezéséhez ajánlatos a mész, az éger és a nyárpapír használata. Ezek között a legfontosabb látható különbség: a nyár és az éger lapok gyorsan sötét foltokként jelennek meg az eltömődött rögzítők körül. A hárs drágább, de tovább tart, nem felmelegszik és kellemes szagot bocsát ki.

  Az alábbiakban a szakértők ajánlásai arra vonatkoznak, hogy hogyan lehet a hársfűrészlap befejezését a legjobban elvégezni.

  • A munka megkezdése előtt a falburkolatot meleg szobában több napig kell tartani.
  • Az építési és javítási munkákat egy fa befejező táblával legjobban a nulla hőmérsékleten, vagy egy meleg, fűtött épületben lehet elvégezni.
  • Jobb, ha a fedélzetet vízszintesen szereljük fel egymás után két méterenként. Az épület szintjével megjelölt vonalak mentén navigálhat.
  • A burkolat alatti csiszolás vízszintesen, 40-50 cm-es lépéssel van felszerelve.
  • Gőzfürdők esetében gyakori, hogy olyan termékeket használnak, amelyek vastagsága nem haladja meg a 25 mm-t.
  • A kialakítás bármilyen lehet, de a felület élettartamának növelése és kevésbé nedvesedése érdekében a falburkolatot átlósan vagy függőlegesen kell csomagolni.
  • A védő tulajdonságok javítása érdekében az előkezeléshez antiszeptikus oldatokat lehet alkalmazni.
  • A nagyobb dekoratív hatás érdekében a felületet a fürdők és szaunák munkájára szánt lakkokkal és különböző kompozíciókkal kezelik. Óvatosan tanulmányozza az ilyen készítmények összetételét. Környezetbarátaknak kell lenniük, és nem melegíthetők mérgező anyagokat kibocsátva.
  • Ha úgy dönt, hogy a mosóhelyeket szigeteli, akkor a legjobb, ha a gőzgátló funkcióval rendelkező anyagokat választja.Szóval menteni a falakat a rothadásból.
  • Ha rendelkezik egy kis szaunával vagy fürdővel, válassza ki a 90 cm-nél nem hosszabb lapokat, vizuálisan bővíti a szobát.

  Gyönyörű példák

  Egy kis szaunában különféle árnyalatokkal díszített kerámiaszekrény jól néz ki. A csíkok stílusosabb megjelenést biztosítanak a szobának. És a sötétség és a sötétség hatása elkerülhető a mennyezeten lévő további világítás használatával.

  A minimális költséggel és egy nagyon apró, gőzös sarokkal a különböző irányú befejezéssel verhet. Az egyik árnyék függőleges és vízszintes elemei különböző felületeket bocsátanak ki, de ugyanakkor egy egésznek tűnnek.

  A kontraszt színek érdekes akcentust adnak. A lényeg, hogy ne vegyünk részt sötét árnyalatokban. Hangsúlyozhatják az ülések hátát és a függőleges díszítőelemeket, a lámpákat. Nagy mennyiségben a fürdőben sötét és kellemetlen lesz.

    Ha fából készült falak és mennyezetek túlságosan unalmasak, akkor a mesterséges megvilágítású tematikus panelek segítségével fényerőt adhat. A forró kövek, a tűzifa vagy a tűz képei melegítenek, kényelmet és pihenést biztosítanak a belső tér számára.

    A következő videóban megtekintheti a fürdő vagy a szauna hársbélését.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba