Fali gőzfürdő: a választás és a telepítés szabályai

A fürdő felépítése meglehetősen fáradságos folyamat, mivel speciális anyagok használatát igényli, amelyeket a nedvesség jól tolerál. Miután a fürdő már épült, döntse el a befejező anyagot. A nyersanyagok egyéb típusai közül a díszítés a clapboard segítségével történik. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan kell kiválasztani az anyagot a gőzfürdőhöz, meg kell vennünk azt a tényt, hogy a fürdőben végzett befejezés sok funkciót tölt be, ezért a követelményeknek magasnak kell lenniük.

Előnyök és hátrányok

A bélés kiváló választás, mert jó megjelenésű, és minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely szükséges a gőzfürdő befejező anyagához. Rengeteg lehetőség van, mint az egészség veszélyeztetése nélkül.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy sokféle bélés van, akkor a gőzfürdőt inkább olyan stílusban díszítheti, mint amilyen az. A fa kiválasztásakor gondosan gondolja át, hogy milyen fürdővel szeretné látni a végén. Ezenkívül kiszámítania kell az árat, mivel a költség minden fafajta esetében eltérő. Természetesen vannak más típusú befejező anyagok is, de drágábbak és sokkal nagyobb figyelmet igényelnek a telepítés során. Ezenkívül a bélés sérülése esetén könnyebben leszerelhető.

A fürdő általában gőzfürdőből, zuhanyzóból és öltözőből áll. Mindegyik szobához külön követelmények vonatkoznak. Éppen ezért a belsőépítészetként szolgáló anyagnak különleges műszaki jellemzőkkel és magas színvonalúnak kell lennie.

A többi anyag főbb előnyei a következők:

 • ár-érték arány;
 • magas nedvességállóság;
 • a magas hőmérséklet ellenállása;
 • különféle fajok a boltokban.

A bélés környezetbarát és biztonságos az emberi egészségre. Mivel a gőzfürdő hőmérséklete meglehetősen magas, a helyiség díszítésére használt anyagot semmilyen körülmények között nem szabad felmelegíteni. Ezen túlmenően, annak érdekében, hogy tudjuk, hogyan kell helyesen kiválasztani az anyagot, érdeklődni kell a fafajok jellemzőiről, amelyekből a burkolat készíthető. A faanyagok bizonyos fajtái melegítés közben gyantákat termelhetnek, ami néha allergiás reakciókat okoz. Nincsenek nyilvánvaló hiányosságok a bélésben, így biztonságosan megvásárolhatja ezt az anyagot a befejezéshez.

Hogyan válasszunk egy anyagot?

A díszítés gyakrabban választja bélés keményfa. Nem bocsát ki kátrányt, kellemes aromájú és nem melegszik fel, amikor a gőzfürdő hőmérséklete emelkedik. A tűlevelű fajtákkal ellentétben ez a faj szagokat bocsát ki, ami kedvezően hat az emberi testre. Vizsgáljuk meg részletesebben az egyes anyagok előnyeit.

Linden fa

A Linden jó választás, meglehetősen tartós és tartós. A magas nedvességállóság miatt nem deformálódik, lehetővé teszi a hő egyenletes eloszlását a helyiség teljes területén. Ezen túlmenően ez az anyag alacsony hőmennyiséggel rendelkezik, így ez a bevonat biztonságos lesz, nem hagyja égési sérülését a testre, amikor megérinti.

égerfa

Az éger egy kicsit drágább, mint a hárs vagy az aspen, mert a minősége jóval magasabb. Ez a bélés ideális felülettel rendelkezik, ezért nem igényel további csiszolási munkát. Magas teljesítmény jellemzi.

cédrus

A Cedar-t drága létesítmények gőzfürdőinek díszítésére használják. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az anyag fényűző és gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik.A cédrus nem igényel különös gondosságot, és a telepítés nagyon könnyen elvégezhető. Ha tudod, hogyan kell saját kezeddel megragadni az alaplapot, akkor a mesterek költsége megmenthető.

vörösfenyő

A vörösfenyő igazán megérdemli a gőzfürdőben végzett munka befejezésének legjobb anyagát. Először is, gyönyörű mintája van, másodszor különösen tartós és nedvességálló.

fényűző

Az ilyen bélésnek magas a költsége, és nagyon kifinomult megjelenése és nagy szilárdsága. A legdrágább és elegánsabb burkolóanyag tölgy. Emellett az afrikai Abashi fának nagy a kereslete. Beleszeretett az a tény, hogy szinte nem melegszik fel, és ezért a fürdőben gyakran polcok készülnek.

Fenyőfa

Fenyőfa - nem a legjobb megoldás a gőzfürdőben való befejezéshez. Ez a befejezés nem lesz tartós. A megtakarítás érdekében a burkolóanyag a minőségre elveszhet.

Költségszámítás

Miután kiválasztotta az anyagot, a fali panelt helyesen kell kiszámítani. Így megtudhatja, hogy mennyi anyag szükséges az egész területhez. A szükséges befejező anyagok mennyiségének kiszámításához mérje meg a szoba összes paraméterét (magasság, szélesség, hossz). Ezekkel a mutatókkal kiszámítjuk az egyes falak területét, majd hozzáadjuk őket, és egy olyan számot kapunk, amely megmutatja, hogy mennyi bélés szükséges. Tudnia kell, hogy jobb, ha 5-10% -kal több anyagot vásárolnak (ha valami sérülést okoz a munka során, vagy további költségek merülnek fel). Ha gondosan tanulmányozza a burkolat technológiáját, a telepítés nem igényel felesleges költségeket.

Mit kell feldolgozni?

Bármilyen fát a működés során különböző tényezők befolyásolnak. Ez lehet a nedvesség megsemmisítése, rágcsálók által okozott károsodás vagy termikus expozíció. Annak érdekében, hogy a bevonat ne romoljon működés közben, tudnia kell, hogy mit kell feldolgozni és impregnálni az anyagot, hogy a falburkolat ne sötétebb és ne romoljon. Annak ellenére, hogy ez az eljárás nagyon logikus, vannak olyanok, akik ellenzik az impregnálást. Ez annak köszönhető, hogy az impregnáló anyagok kémia. A kivált gőzök káros hatást gyakorolnak az emberi szervezetre.

De ha az impregnált bélés kezelésének szükségessége már megoldódott, akkor a legkevésbé biztonságos anyagokat is lefedheti.

Ezen impregnálások közül az alábbi eszközöket kell biztosítani:

 • szárítóolaj;
 • lenmagolaj;
 • fertőtlenítő.

Jobb, ha nem tápláljuk be a falakat a gőzfürdőben, elegendő, ha minden kirándulás után levegőztetjük, hogy eltávolítsuk a megjelenő szennyeződéseket. Ha egy gombát találunk, akkor jobb, ha azonnal kezeljük ezt a helyet a népi jogorvoslatok segítségével, anélkül, hogy kémiai segítséget kérnének.

Szerelési módszerek

Függőlegesen, vízszintesen és akár átlósan is felszerelhető. A legkényelmesebb megoldás egy vízszintes szerelés. Előnye, hogy ha a padló közelében lévő fa elkezd romlani, az alsó rész könnyen cserélhető. Vizuálisan a fürdő helyisége bővül, és a levegő keringése csökken. A függőleges vétel rögzítésének módja is van, ha azt szeretné, hogy a hatás, mint a szaunában (alacsony páratartalom és magas hőmérséklet).

Mielőtt belevágnád a fürdőt, egy ládát kell készítened. Ez lehetővé teszi a falburkolatok megfelelő telepítését. Csak az egyes szakaszokat átlósan rögzítik, mivel ez a nézet jelentősen növeli az anyagköltségeket. Ha minden típusú rögzítést egyesít, egyedi designt kaphat. A legfontosabb dolog, hogy emlékezzünk arra, hogy a szépség mellett gondolnunk kell arra is, hogy a jövőben néhány szakaszt kell szétszerelni. A további költségek megtakarításához jobb választani a legjobb megoldást.

Hogyan viselkedjünk?

Helyezze be megfelelően a tapétapapírlapot. A burkolat meglehetősen egyszerű folyamat, amely nem igényel nagy mennyiségű energiát. Mielőtt elkezdené, gondoskodnia kell a hő- és gőzszigetelésről. Az első legjobb habüveghez. Miután ezt a munkát elvégezték, el kell mennie a gőzáramba.Ehhez a legjobb a fóliával. A bazaltgyapot gyakran használják szigetelésként. Kevésbé érzékeny a károkra és tartósabb.

A parafa agglomerátum a legjobb anyag az ilyen esetekben. Nem adja be a rothadást, ritka, hogy a gomba megtalálható rajta, könnyen feldolgozható az alap. Ezt követően érdemes folytatni a telepítési munkát, a mennyezetről kezdve. Rögzítse a falburkolatot szokásos csavarokkal és körmökkel. Használhatja azt a módszert is, amely elrejti a sapkát és a körmöt, így a gőzfürdő esztétikusabb megjelenést mutat.

Gyönyörű befejezések

Most már többet kell megtudni a tervekről A legismertebb és legkedveltebb lehetőség egy diszkrét és tömör stílus.

 • Ezek nagy, fából készült székek, asztal és egy kis hárs vagy éger. A öltözők számára választhat a fenyőfátyol. Nem alkalmas gőzfürdőhöz, de ha van kérdés, hogyan lehet a fürdőházban olyan helyiséget lebegni, ahol nincs gőz, fenyő vagy lucfenyő. A fenyőt általában skandinávnak választják, mert gyönyörű rózsaszín árnyalattal rendelkezik, és eredetinek tűnik a szobában. Tudod, hogyan kell legyőzni a fali panelt és díszíteni a öltözőt, kapsz egy jó modern fürdőt.
 • Ha azt szeretné, hogy a gőzfürdő belsejében gazdag legyen, jobban emlékezzen rá, hogyan kell vízszintesen rögzíteni, és az átlós opcióval kombinálni. Ebben az esetben célszerű ilyen fajtát használni tölgyként. Tehát okos tervezési döntés lesz.
 • Ne felejtsük el, hogy a fürdő nem csak gőzfürdő, hanem úszómedence, valamint zuhanyzó. Biztosítani kell, hogy ezek a helyiségek ne térjenek el az általános nézettől, és harmonikusan nézzenek ki. Ehhez jobb választani a szauna stílusához hasonló elemeket. Például, ha a kivitel tölgy, jobb, ha piros és arany színű termékeket adunk hozzá.
 • A gyönyörű, kézzel készített székek sem lesznek feleslegesek. Amellett, hogy ne felejtsük el a fényt, világosnak és melegnek kell lennie. Minden vezetéknek jól védve kell lennie a nedvességtől.

A legfontosabb dolog az, hogy emlékezzünk arra, hogy egy szobában nem lehet többféle fát összekapcsolni. Nem együtt mozognak és gyorsan romolnak, ami felesleges problémákat és költségeket okoz a tulajdonos számára. Egy ilyen döntés a szétszerelés gyors szükségességéhez vezethet. Emellett nem néznek kifejezetten egymás ellen, és nem hoznak létre belső egyensúlyt a fürdőben.

  A gőzkabin bélésének telepítésének szabályairól lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba