Mi a különbség a „nyugodt” és a közönséges bélés között?

 Mi a különbség a nyugalom és a hagyományos bélés között?

Hosszú ideig a különböző helyiségek építésében és kivitelezésében olyan gyönyörű természetes anyagot használtak, mint a fa. Hosszú élettartamú, figyelemre méltó textúrájú, kényelmes a feldolgozásra, minden szobában kellemes és kellemes hangulatot és kényelmet teremt. Természetesen egy ilyen termék ára jelentős, így nem mindenki engedheti meg magának, hogy megvásárolja. Segítenek megoldani a belsőépítészeti megoldások problémáját, különféle eurolining panelek

szinopszis

Mi a bélés? Kezdetben ez egy bizonyos méretű vékony fa burkolólap. Összekapcsolva hornyokkal és tüskékkel. Használhatók a nappali, fürdők, szaunák, erkélyek és egyéb szobák külső és belső felületének befejezésére.

A név a vasúti kommunikáció fejlődéséhez kapcsolódik. A személygépkocsikban a belső bélés fából készült lemezekből készült. Ez kényelmesebbé tette a kirándulásokat, mert a természetes tulajdonságaihoz képest a többi anyag jobban ellenáll a hőnek és a hidegnek, a szárazságnak és a nedvességnek.

Most a clapboardot vékony profilos deszkának nevezik, bár nem mindig fából készült.

faj

Az anyag, amelyből a bélés készül, határozza meg ennek az élénk anyagnak a fő típusait:

 • fából;
 • műanyagból;
 • MDF (farostlemezből).
Formázott fa
Műanyag bélés
MDF bélés

Formázott műanyag

Műanyag bélés poli (vinil-klorid). Belsejében üreges, ami növeli a hangszigetelést és jobban megtartja a hőt a szobában.

Az ilyen panelek előnyei:

 • hosszú élettartam;
 • nedvességállóság, amely lehetővé teszi azok használatát fürdőszobákban, fürdőszobákban, mosókonyhákban;
 • nem fél a magas és alacsony hőmérsékletektől;
 • nem elhalványul a napban;
 • széles színválaszték és textúrák;
 • nincs szükség további feldolgozásra a telepítés előtt;
 • megfizethető áron.

Hátránya, hogy alacsony mechanikai szilárdságot észlel: nem ellenáll az ütéseknek, karcolásoknak, forgácsoknak.

MDF termékek

Az MDF-bélés ugyanabban a sorban van, műanyag és fa panelekkel. Az ilyen anyag környezetbarátnak tekinthető, mert kis faforgácsból készül. A gyártási folyamat magában foglalja a fafeldolgozóhulladék nagynyomású forró préselését. Az epoxigyanta vagy fenol elpárologtatása nem teszi lehetővé, amely lehetővé teszi az ilyen bélés használatát lakóterületeken.

Az MDF bélés előnyei:

 • kis súly;
 • egyszerű telepítési technológia;
 • nagy választék a külső tervezéshez.

Formázott fa

Nehéz elképzelni az életet faipari termékek nélkül. A különféle épületek építése és tervezése is ilyen anyag nélkül nem történik.

A fa bélése különböző paraméterekkel történik, így a nevek eltérőek. A fő különbség a profil alakja. Tekintsünk néhányat közülük.

standard

Ez a falburkolatok alapváltozata, amely a szekcióban trapéz alakú. Oldalait harminc fokos szögben vágják. A fal szomszédságában lévő síkban szellőzés van, és az élek összekötő csapok és hornyok formájában vannak kialakítva. Minden alkatrész a faanyag terjeszkedésének a környezet nedvességtartalmával kapcsolatos. A kész felület folyamatos bevonattal van ellátva, amely párhuzamos mélyedésekkel rendelkezik az egyes lécek ízületein.

nyugodt

E profil megkülönböztető jellemzője a trapéz elülső látható részeinek sarkai összeszerelése az összeszerelés után. Gyakran ez a repülőgépek kialakítása nagyon harmonikusan néz ki a helyzet egyéb részleteivel együtt.

Euro bélés

A nyugat-európai szabványoknak megfelelően gyártott panelek széles körben elterjedt. Összeszereléskor széles horonnyal rendelkezik az egyes lécek illesztéseiben, így a rajz jobban dombornyomott. A bélés gyártására vonatkozó követelmények meglehetősen magasak. A munkadarabok nedvességtartalmára vonatkozó szabványokat, a késztermékek méretezési pontosságát és a felületkezelés tisztaságát szabályozzák.

Mindegyik sínnek hátsó rése van a szellőzés teljes hosszában, és a felesleges nedvesség eltávolítása érdekében, hogy a penész és a rothadás ne látszódjon a falon, a ládában és a szigetelésen, és hogy a felület ne legyengedjen a hőmérséklet és a páratartalom változásakor.

Amerikai nő

Nagyon alkalmas a külső felületek kikészítésére. A falburkolat telepítése után úgy tűnik, hogy ezek csak átfedő vízszintes táblák. De mivel mindent hornyokkal és tüskékkel köti össze, a felület szinte monolitikus, ami jól védi az épületet a légköri tényezők hatásától és szépnek tűnik. Ezek az anyag fő különbségei.

Termelési anyagok

Fenyő és lucfenyő alkalmas helyiségek, loggiák, verandák díszítésére. A gyantával impregnált faanyag jól megtisztítja a nedvességet, így hosszú ideig és megbízhatóan fog tartani. A szaunában azonban nem ajánlott, mert a magas hőmérséklet magas és tűlevelű, éles tűlevelű illatú.

vörösfenyő jó erősségű és nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik. Használható magas hőmérsékletű helyiségekben, például fürdőkádakban vagy szaunákban.

Fenyőlappapír burkolat
Vörösfenyő lapátlemez

Linden és aspen kellemes és gyógyító aromája van, így az ilyen panelekkel rendelkező szobában való élvezet öröm.

égerfa A szauna belsejét meg lehet takarítani. Száz százalékos hõmérséklet ellenáll, száz százalékos páratartalommal.

Fűtés nélküli szobák burkolására is alkalmas, mint pl. Ház, tetőtér, terasz, erkély és hasonlók.

Linden lapátlemez burkolat
Alder lapátlemez

Angarsk fenyő, cédrus és mások Az értékes fafajok típusai utánozhatatlan mintázattal és színnel rendelkeznek, de az ilyen panelek költsége meglehetősen magas. A szobák egy részének tervezésére használhatók, harmonikusan kiegészítve a főépületet.

Cedar lapátlemez
Angara taposófedél

   Így a bélés az egyik a sok univerzális építőanyag közül, melyet lakó- és segédhelyiségek tervezésére használnak, mind belül, mind kívül. A termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy pontosan azt válasszuk ki, ami harmonikusan illeszkedik bármely épület belsejébe.

   A következő videóból megtudhatja, hogyan kell kiválasztani a jobb oldali falburkolatot.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba