Fali burkolat a belsőépítészetben

A modern üzletek sokféle bélési lehetőséget kínálnak minden ízléshez és pénztárcához. De még néhány évtizeddel ezelőtt is nehéz volt elképzelni, hogy ez a befejező tábla, amelyet csak az autók belső bőrére használt, még ma sem veszítené jelentőségét. Sajnos sokan szkeptikusak, sőt még ezen az anyagon is elfogultak. Mindenki hozzászokott arra, hogy azt hiszi, hogy csak vidéki házak díszítésére használható, és az apartmanokban csak a loggiák, raktárak és egyéb melléképületek számára alkalmas.

Ez a cikk eloszlatja a bélés korlátozott stilisztikai lehetőségeiről szóló mítoszokat, és bemutatja annak használatának minden előnyét.

Különleges jellemzők

Bélés vagy burkolólapok - egy igazán érdekes anyag. A jó nedvességtartalmának és kiváló hőmegtakarítási tulajdonságainak köszönhetően kitűnő módja annak, hogy tartós belső teret hozzon létre, szó szerint értelemszerűen meleg hangulatot teremt otthon.

A bélés mellett - a „problémamentes opció” a szoba befejezéséhezmert nincs szükség a falak előkészítésére, és könnyűsége miatt a telepítés elég gyors. Sőt, ez a fajta fórum önmagában tökéletesen eltakarja a szabálytalanságokat, sőt még a vezetékek elrejtését is segíti, és ez gyakran nehéz probléma bármely országházban.

Érdemes megemlíteni az anyag színképességét. Ha elfáradt a falak jelenlegi színei, egy festékkel - és van egy frissített belső színe a kívánt színnek. Ennek a befejező anyagnak a festése könnyű és gyors.

Meg kell jegyezni, hogy a bélés különböző típusai is.

Bélés tömör fából (hamu, nyár, bükk és mások)

A legmagasabb „0” (egy csomót vagy foltot nem tartalmazó tábla) alsó „C” -re (természetes egyenlőtlenségre) osztott osztályok, amelyek kétségtelenül befolyásolják az anyag költségét. Mindazonáltal mindenféle falburkolatot használnak a belső térben, hogy sokféle stílusot hozzanak létre. Végtére is, még a legolcsóbb tábla is sikeresen díszíthető és festhető.

Az ilyen falburkolatok előnye a környezetbarát, kellemes fás aromája és kopásállósága. Az egyetlen hátránya az, hogy frissíteni kell a színt, amely bizonyos körülmények között a belső tér frissítésének lehetőségének tekinthető.

MDF

Az ilyen bélés is fából készült, de ellentétben az első fajtával, zsetonok ragasztásával, szennyeződések hozzáadása nélkül állítják elő.

Az MDF olcsóbb, mint a tömb bélése, de nem veszíti el természetes vonzerejét. Különösen vonzó az anyag sűrű szerkezete és egyszerű gondozása. De egy ilyen lapáttal óvatosnak kell lenned a túlzott nedvességgel.

Műanyag bélés

PVC granulátumból történő extrudálással állítható elő. Tulajdonságai alapján a fa kivételével hasonlít a fára. De a műanyag bélés, és nem a két korábbi típus helyettesítésére törekszik. Fő előnyei az alacsony ár, könnyű és könnyű telepítés.

Érdemes néhány szót mondani a burkolólapok különböző formáiról.

Felsoroljuk a leggyakoribb:

 • eurolining - sima tábla, nemesfákból készült;
 • tömbház, amely a napló elhelyezésére emlékeztet;
 • Az "amerikai", amely a falazati táblák utánzata, átfedik egymást.

tervezés

A bélés tökéletesen alkalmazható vidéki házak és lakások tervezésére. Ezenkívül nem csak a falakat, hanem a mennyezetet is díszítheti. Speciális színt érhetünk el eredeti módon, mivel a burkolat széles képzeletet biztosít.

Meg kell jegyeznünk, hogy ez a fedőlemez különböző anyagokból kerül a belső térbe.ez a legjobb módja annak, hogy hozzon létre egy különleges szobát a házban. A leginkább lenyűgöző bélés, bőr, kerámia, durva szövet, valamint műanyag, fém és üveg belsejével fog megjelenni.

A kiváló stílusos kompatibilitás mellett a bélés tökéletesen megfelel a helyiség térbeli problémáinak megoldásának. Elég, ha a táblát bizonyos módon helyezzük el - és már elérte a kívánt hatást.

A falakon vagy mennyezeteken számos táblát lehet építeni.

 • Hosszirányú vagy keresztirányú. A vízszintes vagy függőleges burkolatok kedvenc módja. Az első módszer jól terjeszti ki a szobát, a második pedig a mennyezet vizuális megemelésére szolgál. De érdemes figyelembe venni, hogy ennek a módszernek a használatakor a helyiség kerülete körül egy váratlan helyiséggel való nemkívánatos kapcsolat alakulhat ki.
 • Átlós. A falnak vagy mennyezetnek egy bizonyos szögben történő elhelyezése dinamikát ad a teremhez, de ez is működni fog.
 • Számlák keverésepéldául az alsó fali panel kialakítása és a felső - tapéta. Olcsó és ugyanakkor szokatlan. A bordázott felületről egy sima felületre való áttérés nem tűnt hanyagnak, ezért ajánlott a díszlécek használata.
 • Kép létrehozása. A "karácsonyfák", "kockák" és "tégla" fektetésének folyamata meglehetősen drága és gondos, de az eredmény tetszeni fog.
 • Különböző vastagságú lapok váltakozása, egy színben festett, de eltérő intenzitású. Ez a belső tér friss és nagyon eredeti.
 • A bélés használata csak a fal töredékén. Ha ilyen helyet díszít, például családi fotókkal, nagyszerű hangsúlyt kap a belső térben.
7 fénykép

Tehát úgy döntött, hogy a falfalat használja a házának díszítésére, és kiváló eredményeket kíván elérni.

Ezután hasznosak a következő tervezési tippek:

 • a falak és az ezredek fényes lakkozott és matt falburkolatának kombinációja lehetővé teszi a helyiség bővítését és tágasabbá tételét;
 • el kell festeni a táblát, mielőtt felhelyezné a kívánt felületre, és jobb, ha nem alkalmazza a színt ecsettel, hanem a kezével dörzsölje;
 • Tűzállósága miatt ez az anyag tökéletesen átadja a munkát egy fúvókával: az ilyen panelek megbízhatóak, mint egy tégla, szokatlan mintázatot hoznak létre, majd az eredményt olajfestékkel rögzítik.

szín

A gyártók bélelve lépést tartanak az időkkel, és különböző árnyalatú anyagokat kínálnak, így bárki, még a legkifinomultabb szakember is, a színeket kedvelik. Mindazonáltal a színválasztást részletesen kell megközelíteni, hogy a jövő belső terét teljesen a kiválasztott stílusban tervezzék.

A természetes fából készült aranyméz árnyalatának előnyben részesítésénél figyelembe kell venni azt a tényt, hogy ennek a színnek a túlzott használata teszi a belső teret nehezebbé, és a szobát szaunának tekinti. Ennek a nemkívánatos hatásnak a elkerülése érdekében, és ezzel egyidejűleg a szoba hangulata meleg és pihentető, hozzáteszi a kontrasztos színek légkörét - kék, zöld, bordó, krém. És azt is javasoljuk, hogy matt felületet használjon. Megfelel a divat trendjeinek, és kifinomult megjelenést ad a belső térnek.

Csokoládé árnyalatok bélés jól néz ki a belső fényes stroke formájában. Az ilyen színekben a színek jól illeszkednek az összes világos színhez. A szoba díszítéséhez nem stilisztikusan túlterheltek, csak sötét falakat adtak hozzá az egyik falhoz, és támogatják a fa kiválasztott árnyékát kiegészítőkkel.

A fehérben a faliszekrényben kárpitozott falak festésének jelenlegi tendenciája a belsejében jól meghatározott színelemek jelenlétét jelenti.Annak érdekében, hogy a helyiség ne legyen hideg és kényelmetlen, adjon hozzá burgundi, pisztácia, terrakotta és más nyugtató színek részleteit és bútorait.

Az ugyanolyan színspektrumú festék több színének használata természetesnek tűnik. természetes fával kombinálva. Például a mennyezet és a falak kék és fehér színei, amelyeket a fa két színe támogat, szokatlanul kellemes környezetet teremtenek a gyermekszobának.

Mint látható, sok színválaszték van. Csak azt kell eldönteni, hogy mit szeret pontosan színezett bélés, vagy például kiemelve.

stílus

Ha bizonyos szabályokat követ, a falburkolatok tökéletesen illeszkednek majd majdnem minden belső stílusba.

Számos népszerű modern stílusban használják a belső teret.

 • Ország. Ennek a trendnek a lelkiségének és eredetiségének hangsúlyozása érdekében előnyben részesítsük a jellegzetes dekoratív hornyokkal rendelkező Landhaus profillapokat.
 • Ecostyle. Ezt a stílust a természetes anyagok használata jellemzi. Bőrrel, kővel, bőséges zöldséggel töltse ki a belső teret, és a szoba díszítése a légköri légkörben örül.
 • Provence. Annak érdekében, hogy a belső tér elérje a stilisztikai célt, laktsa be a falburkolatot. A fa kitűnő ragyogása kellemes összefüggéseket fog okozni Franciaország napos partján.
 • Vintage. A bélés a legjobb „félig antik” díszítő dekor. A még nagyobb hatás érdekében használhatja az egyik fal tisztítását.
 • Skandináv. Fából készült deszka jellemzi, fehérre festve és nyugtató színekkel kiegészítve.
 • Rustik és más etnikum. A fehérített és idős bélés egy hamufa, egy fenyő és egy tölgyfa fajtájából származik.
 • Modern. Tökéletes, szürke és ezüst színű festés. Nem lesz ellentétes a városi tervezés irányával, és okos, divatos megoldássá válik.
 • Kopott sikkes. A fával kárpitozott falakat idősebb belső tárgyak árnyékolják.
 • Loft. Ilyen stílusban előnyben kell részesíteni az „amerikai” burkolatot, amely kedvezően hangsúlyozza az ipari stílus „érdességét”.

Az alkalmazás hatálya

Mint már említettük, a befejező tábla univerzális anyag. Ezért biztonságosan kijelenthetjük, hogy hatékonyan használható minden szobában.

A folyosók és az erkélyek díszítése mellett, amelyek a "bélés" szó említésével azonnal felidézik, ez a fórum életmentővé válhat, ha a nappalit, például a nappalit díszíti.

A hálófülke bélése a fejpánt számára a legelőnyösebbés a tervezési lehetőségeket csak a képzelet korlátozhatja. Ez lehet egy fa festménye, a "kerítés" és a háromdimenziós rajz.

A fürdőszobában tökéletes, ha világos falburkolatot használ, mint háttér és sötét, hogy kontrasztos ütéseket hozzon létre.

Váratlanul egy nagy lehetőség megnyitja ezt az anyagot a konyha kialakításában. Ha megkülönböztetni kívánja a munkaterületet és az étkezőterületet, díszítse az étkező falát fali panelrel, amely átfedik a színes konyhabútorokkal, és ezáltal stílusos egészet hoz létre vele.

A konyhában nemcsak a falak, hanem a mennyezet is elkészíthető. De ebben az esetben meg kell hagyni a fafajokat, különben nehézségekbe ütközik a tisztaság fenntartása. Ebben a szobában elfogadható részleges díszítés, csak egy fal borítólappal borítható.

Ezek csak néhány a falon belüli falfelületek használatának számos lehetőségéről. A házban ez a lehetőség nagyon stílusosnak tűnik. Bármelyik szoba befejezhető.

Gyönyörű példák a belső térben

A fal mögött a bélés díszítése a fejtábla mögött mindig hozzáteszi, hogy a hálószoba és az egyedülálló ízlés románcot ad. És a belső tér csendes árnyalatával párosulva a táblát elõnyösen a kontrasztos fehér részletekkel állíthatjuk le.

A nyugtató árnyalatok és a könnyű bútorok többirányú bélés kombinációja teszi a gyermekszobát harmonikusnak, hangulatosnak, de ugyanakkor vidámnak. Ez a színséma nem izgatja a gyereket, hanem éppen ellenkezőleg, a pihenésre és a csendes játékra alkalmazkodik.

Szükség esetén a természetes mézszín bélése könnyű részletekkel - bútorokkal, függönyökkel vagy kiegészítőkkel - hígítható. Ez lehetővé teszi, hogy frissen tekintse meg a monokróm táblának a szoba kerülete körüli ismerős használatát.

Mivel sikerült megbizonyosodnunk róla, az ilyen ismerős anyag, mint a bélés, széles teret enged a kreativitásnak. Ez igazán eredeti design lesz minden szobában. És a táblák kiváló természeti tulajdonságai segítenek otthonának melegségének és kényelmének növelésében.

Hogyan ragaszkodhatsz a falakhoz saját kezeddel, nézd meg a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba