Válasszon bélést a belsőépítészethez

 Válasszon bélést a belsőépítészethez

Bármely javítási munkát dekoratív kivitelben végzik, melynek köszönhetően a szoba gyönyörű megjelenésű, és belsejébe tetszik. A mai napig az építési piacot egy elegáns befejezőanyag választja, de a bélés külön figyelmet érdemel. Nemcsak eredeti designja van, hanem megbízhatóan védi a falakat, jó hang- és hőszigetelőként működik. Ezenkívül ez az anyag nem igényel további feldolgozást, és könnyen telepíthető.

Különleges jellemzők

A bélés egy különféle formájú és méretű fedélzet, melyet belsőépítészeti használatra terveztek. A terméket magas műszaki és működési tulajdonságok jellemzik.

Általában a bélés természetes fából készült, így összetételében nem tartalmaz kémiai összetevőket, és teljesen ártalmatlan az emberi egészségre.

Az ilyen anyag sokáig szolgál, és a telepítés után egy egészséges mikroklímát hoz létre a szobában.

Nagy előnyei vannak.

 • Gyönyörű megjelenés.
 • A szélsőséges hőmérsékletek ellenállása.
 • Magas zajszigetelés.
 • Hatalmas alkalmazási terület. A lakások, házak, nyaralók, erkélyek és teraszok falak belső burkolásához általában dekoratív terméket használnak.
 • Nagy választék a színek és textúrák. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a termékek tetszőleges stílusú kialakításúak.
 • Megfizethető ár. Egy négyzetméter lefedése sokkal olcsóbb lesz, mint más drága anyagokkal való befejezés.

  Ezenkívül a bélés a falakhoz különböző módon rögzíthető, ami lehetővé teszi, hogy szokatlan kompozíciókat hozzon létre a belső térben. Ami a hiányosságokat illeti, kevés. A termék fő hátránya alacsony nedvességállóság. Ennek ellenére a fürdők és a szaunák falai falai sokáig tarthatnak. A nedvességcseppekkel rendelkező csíkok csökkentik vagy bővülnek, gyorsan gyulladnak és nem ellenállnak a rovaroknak. Az anyag élettartamának meghosszabbítása érdekében ajánlatos egy védőanyaggal kiegészíteni.

  típusok

  A fából készült deszkát a bélés klasszikus változatának tekintik, de a modern gyártási technológiáknak köszönhetően a nemrégiben értékesített más anyagokból készült termékek is megtalálhatók. Ezek eltérőek lehetnek a tervezésben, de mindegyiküket egyetlen telepítési és formai elv is egyesíti. A nyersanyag típusától függően a bélés többféle.

  faipari

  Ezt az anyagot a környezetbarát tulajdonság jellemzi, lélegző bevonatot képez a falak felületén, és festhető vagy lakkozott.

  Mivel a fa különböző osztályokból áll, a fa burkolata 4 típusra oszlik.

  • fedő - a tábla kiváló minőségű, nincs hibája, megbízható a működésben, de költséges. Általában nem csak belső, hanem külső falburkolatokhoz is használják. A bélés vastagsága lehetővé teszi, hogy az anyagot a keretszerkezethez használják, a kialakítását gyönyörű teljesítmény jellemzi.
  • "A" osztály - ezeken a táblákon kis csomók lehetnek, de ezek nem alacsonyabbak, mint az extra osztály termékei.
  • "B" osztály - meglehetősen tartós befejező anyag, de különféle hibák észlelhetők.Mivel a termék nagy szilárdsággal rendelkezik, falfestéshez használják fürdőkádakban vagy erkélyeken.
  • "C" osztály - A legolcsóbb táblának tekintik, gyakran választják a nem lakóépületek és a melléképületek díszítésére.

  A fából készült táblák alakja eltérhet.ezért különbséget kell tenni az eurolining és a rendszeres bélés között. A bélés a leginkább a természetes fából néz. A fadarab belsejében díszített, a fadarab alatt elhelyezett deszka eredeti megjelenésű a belső térben. Nem kevésbé népszerűek azok a lehetőségek, amelyekben bárok alakíthatók ki. Ami a szokásos bélést illeti, szabványos méretű és formájú.

  műanyag

  Az ilyen dekoratív panelek leginkább a mennyezeti béléshez alkalmasak, mivel az anyag túl törékeny, és a falakon nem lehet nagy mechanikai terhelést elviselni. A Dies különböző színeket és textúrákat hoz létre, így harmonikusan illeszkednek a szoba bármely stílusába, feltöltve a téret a modernitás jegyzeteivel.

  A legjobb a vízszintes műanyag bélés beépítése, így a szoba területe vizuálisan bővül.

  Nem kívánatos, hogy ezt a fajta anyagot a konyhában vagy a fürdőszobában falburkolatokhoz használják, mivel ezekben a helyiségekben a magas páratartalom csökkenti a kivitelezés teljesítményét.

  A műanyag bélésnek sok fajtája van és nemcsak a tervezésben, hanem a színben, a telepítés módjában is különbözik. A márvány, gránit és természetes fa utánzatú táblák nagyon népszerűek. A műanyag falburkolatok vastagsága jelentős, magas az ereje, ezért a helyiségen kívül is telepítve van.

  MDF

  Külsőleg az anyag nagyon hasonlít a természetes fához, gyorsan összeszerelve és elegáns színeket mutat. Ideális a mennyezet és a falak díszítésére. Az ilyen tábla egyetlen hátránya a nedvességre nézve instabilnak tekinthető: ha nedves lesz, elkezd deformálódni és rétegezni.

  A bélés nemcsak különböző formákban és méretben állítható elő, hanem különbözik a lándzsák jelenlétében vagy hiányában is.

  Az anyagtól függően az alábbi típusokra oszlik.

  • szokásos - sík felület jellemzi. A lap elülső oldalán további széle van, melynek köszönhetően a szerelési munkák befejezése után a felületeken varratokat készítenek. Általában a letörés szögletes és lekerekített.
  • "Calm" - ilyen fali panelen nincs elcsúszás, ezért a kötések láthatatlanok. Az anyag ideálisan utánozza a fa falát, és legfeljebb 25 mm vastagságú.
  • "Landhaus" - a falburkolatok egyik legdrágább típusa, mivel gyártásához speciális gyártási technológiákat alkalmaznak, és a lap elülső oldala marásnak van kitéve. Ennek eredményeképpen a fa külső oldalára csomók és faragás formájában kialakított fa rajzai készülnek.
  • „Gerendaház” - olyan profil, amellyel utánozhatja a fa bélését. Mivel a lapnak van egy lekerekített elülső része, a szerelés után a fal úgy néz ki, mintha a ház valódi naplóból épülne.
  • „Az amerikai” - ilyen zsalugáterben zökkenőmentes átmenetet végeznek a folt és a tüske között, ezért a termék burkolólapok.
  • „Kétirányú” - ennek a táblának mindkét része elöl van. Rendszerint akkor használják, ha a kis partíciókat meg kell bontani.

  Melyik jobb

  A belsőépítészeti bélés az építőiparban hatalmas választékot képvisel, így minden nézetét nemcsak egyedülálló kialakítása, hanem technikai jellemzői is megkülönböztetik. Ahhoz, hogy a helyes választás és a legjobb anyagok meghatározása legyen, számtalan árnyalatot kell figyelembe venni.

  Jelenleg a gyártók mind a keményfa, mind a puhafa bélését gyártják. A fenyő- és egyéb tűlevelű fűrészlap számos illóolajat és gyantát tartalmaz, amelyek megvédik a penész és a gomba kialakulásától.Ezenkívül egy ilyen falburkolat hosszú ideig szolgál, könnyen feldolgozható és szokatlan textúra. A tűlevelű fák termékei is magas hőszigeteléssel rendelkeznek, és kellemesen illatúak. Ezért, ha szépen kell megszerveznie a belső teret a házban vagy a lakásban, akkor a legjobb megoldás nem a választás.

  Ha szándékozik befejezni a szaunát vagy a fürdőt, akkor előnyben részesítheti a keményfából készült falburkolatot, valamint a WC-t is. Különleges kezelés után az ilyen lemez nem bocsát ki kátrányt, ellenáll a magas hőmérsékletnek és nem fél a nedvességtől. A tölgy deszka nagy igény van a mesterek körében: bár drága, az árat a minőség igazolja. Magánházban az ilyen anyagok tökéletesen alkalmasak a lejtők és a második tetőtéri padló díszítésére.

  A falusi házak vagy házak falainak lefedésére használhatunk nyírból vagy hársból készült lapátlapot is. E fafajták kellemes árnyéka lehetővé teszi, hogy nemcsak a szobát érdekes kialakítással lássák el, hanem az otthoni melegség és a kényelem különleges hangulatát is teremtsék a szobában. A folyosón, a hálószobában, a fürdőszobában szépen dekoratív fali díszítőlap található, a folyosóra alkalmas, és az így díszített ajtók valódi díszítéssé válnak.

  Egy faházból épült vidéki házban nemcsak a helyiségek falai, hanem az ajtónyílás helyei is meg tudnak verni.

  Tippek és trükkök

  Annak érdekében, hogy a dekoratív díszítőlemez hosszú ideig szolgáljon és szép legyen, nemcsak a megfelelő anyag kiválasztása, hanem a telepítés technológiájának megismerése, az értékelések tanulmányozása is szükséges.

  Mivel az építőipar óriási választékát kínálja az óriásplakátnak, nehéz lesz meghatározni a vásárlást.

  A hibák elkerülése és a saját kezével a falak gyors megfogása érdekében elég egyszerű ajánlásokat követni.

  • Mielőtt megvásárolna egy anyagot, gondosan ellenőriznie kell a gyári hibákat. Ehhez meg kell nézni a csomagban lévő összes táblát, mivel az első lamellák tökéletesek lehetnek, és belsejében házasság lesz. Ebben az esetben a paneleknek simának, görbülettel kell rendelkezniük. Ha a tábla deformálódik, akkor a beszerzést el kell hagyni, mert további problémák merülhetnek fel a telepítéssel kapcsolatban.
  • A fésű és a rejtvények bélése nem lehet zseton, csomó és repedések. Ellenőrizze a zárak integritását a Klyimera használatával.
  • A falburkolat hosszának meghatározásához előzetesen ki kell számítani a burkolandó felületet. Általában a táblák hossza 30-6 méter. Különböző az anyag szélessége. A széles bélés hajlamosabb a deformációra, így dekoratív díszítésnél a legjobb, ha különböző méretű táblákat vásárol. Ez egyszerűsíti a telepítési folyamatot, és érdekes hatást fog eredményezni a belső térben.
  • A fából készült falburkolatok más típusú díszítéssel kombinálhatók, vagyis az egyik fal természetes fedéllel van burkolva, a másik pedig tapétával vagy vakolattal van bevonva.
  • Szükséges a bélés megszerzése, figyelembe véve a helyiségek jellemzőit, ahol azt tervezik. Mivel bizonyos típusú anyagok instabilak a nedvességgel és a hőmérsékletgel.

  Gyönyörű példák

  Napjainkban a bélés széles körben alkalmazható nemcsak az építőiparban, hanem a szobák dekoratív befejezésében is. Annak érdekében, hogy a lakás belseje ne szerezze meg a „szauna hatását”, a falak és a mennyezet kialakítását helyesen kell elvégezni, figyelembe véve a szobák általános stílusát és a színsémát. Ha a szobát túl élénk színek uralják, akkor a burkolólapokhoz ajánlatos pasztell árnyalatokat választani.

   A nappaliban jó választás barna bélés. De annak érdekében, hogy a természetes fa szépségét kedvezően hangsúlyozzák, a helyiségben jól meg kell világítani. A nappaliban csak a falakat ajánljuk, és elkerüljük a mennyezet díszítését. Érdekes a kontraszton játszani: válasszon ki egy fő falat a szobában, és sötét lapokkal díszítse, és illessze be a többit világos háttérképekkel.Éppen ellenkezőleg, a világos árnyalatok falburkolatának befejezésére és sötétebb tónusú anyagokkal kiegészíthető.

   Szokatlanul bélés az étkezőben vagy a konyhában. Ezekben a helyiségekben a legjobb, ha a világos bézs vagy világos szürke színeket részesítjük előnyben. Sokan választhatnak a klasszikus fehér tábla színét is az étkezőben és a konyhában. A fehér textíliák, a falak és a belső bútorok kiemeléséhez többféle színes kompozíciót is készíthet a falburkolatokból. Így a szoba hangulatos és stílusos lesz, és a fényes tartomány vizuálisan bővíti a helyet.

   Jó felszerelés és hálószoba kialakítása. Ugyanakkor a hálószobában az ágy közelében fekszik a fal. Annak érdekében, hogy a design érdekes legyen, a táblákat „mini kerítés” formájában helyezheti el úgy, hogy a csíkok zökkenőmentesen áthaladjanak a mennyezetre. A hálószoba minden színben és textúrában szép béléssel fog kinézni. A választás során nem szabad elfelejtenie a színárnyalatok harmóniáját, és olyan belső teret kell létrehoznia, hogy a faanyag harmonikusan legyen kombinálva a mennyezet, a padlóburkolat és a bútorokkal.

   A falra szerelhető tábla megmunkálásához lásd a következő videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba