A fenyő bélése: az előnyök és hátrányok

 A fenyő bélése: az előnyök és hátrányok

A fenyőből készült bélés nagyon népszerű. Több előnye van, mint a hátrányok. Az ilyen összekapcsolt bélés egy bizonyos fokozatú, amellyel részletesebben meg kell határozni a választás jobb meghatározása érdekében.

Jellemzők

Az építőipar folyamatos fejlesztésű, a legszélesebb körű javaslatok a befejező anyagok kiválasztására. A termelési technológiák folyamatos korszerűsítése hozzájárul a termék teljesítményének javításához. Két fő területe van: természetes és mesterséges bevonatok.

Előnyben részesülnek, amikor általában pontosan természetes anyagokat kapnak. Az évek során az egyik vezető pozíció bélés. A termék a vasúti közlekedés világából széles piacra került. A szibériai fejlesztés és a szibériai vasút építése óta használják.

Ugyanolyan méretű vékony lemezek, mint a „thorn-groove” rögzítőelemek tökéletesek az autók lefedésére. Idővel, a feltűnő praktikusság rendkívül népszerűvé tette őket. Különböző fafajtákból (keményfa és puhafa) készült, a falburkolat környezetbarát termék, ideális belső és külső használatra. A természeti szépségek között különbözik, ugyanakkor megfizethető áron is megvalósítható!

A fenyőfal burkolata különösen népszerű: rendkívül praktikus és kiváló esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. A sárga vagy sárga-sárga természetes árnyéka nagyon érdekes. Az ilyen bélés természetes alapja miatt teljesen biztonságos. Ismerje meg ezt a csodálatos terméket részletesebben.

Fenyőfa panelek

A fenyőből készült bélés természetes, környezetbarát anyagból készült - fa, amelynek természetes tulajdonságai egyedülállóak. A fali burkolatot maga a természet hozza létre, mivel az univerzális, széles körű, rendkívül erős és megbízható alkalmazások, amelyek rendkívül erősek és megbízhatóak, a szárított állapotban váratlan könnyedséget mutatnak. A szárítás a nedvességtartalmú nyersanyagok alacsony telítettsége miatt olcsóbb (ami befolyásolja a végső árat) és kevesebb időt vesz igénybe.

A fa nagy mennyiségű gyanta tartósítószerként működik, és hosszú távú felhasználást jelent. A fenyő panelek nem igényelnek kiegészítő kezelést antiszeptikumokkal, alacsony súlyuk megkönnyíti a munkafolyamatot, és az anyag természetes puhasága megkönnyíti a könnyű telepítést. Egy ilyen elem használata még egy építői kezdő számára is lehetséges. Megfelelő működés esetén a termék hosszú ideig tarthat. Az ésszerű ár rendkívül népszerűvé teszi az anyagot. A terméket az árak széles skáláján forgalmazzák, és eltérő konfigurációval rendelkezik.

A fa természetes szerkezete felejthetetlen benyomást kelt, a tűlevelű fákra jellemző aroma az fenyőfák abszolút illúzióját hozza létre. Idővel a fa nemes vöröses árnyalatot szerez, ami extra melegséget és kényelmet biztosít. A fenyő panelekkel borított szobák hangulata pozitívan befolyásolja az érzelmi állapotot és hozzájárul az emberek aktív rehabilitációjához.

Különösen hasznos az ilyen ülések aromaterápiája a légutak betegségei számára.Éppen ezért a panelek annyira népszerűek, amikor a pihenésre és helyreállításra szolgáló helyiségeket díszítik. Az anyag a tűlevelű fára jellemző antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, hozzájárul a környezet fertőtlenítéséhez.

előnyök

A fenyves panelek főbb előnyei kiemelhetők:

 • hozzon létre a kényelem és a frissesség légkörét;
 • kiváló minőségű;
 • könnyen kezelhető és könnyen telepíthető;
 • széles körben kínálják a piacon;
 • csodálatos tulajdonságokkal rendelkeznek;
 • erős és nagyon könnyű;
 • kezdetben kis mennyiségű nedvességet tartalmaznak;
 • képes hosszú távú működésre;
 • kellemes és emlékezetes természetes mintázattal rendelkezik;
 • nincs szükség további kezelésre antiszeptikummal;
 • a design könnyen javítható;
 • különbözik a demokratikus ártól.

Műszaki paraméterek és besorolás

A termékek mérete, páratartalma, típusa és osztálya változik, ami végső soron befolyásolja az anyagok költségét. Különböző típusú munkák elvégzéséhez a táblázatot használják, ami a feladat szempontjából legmegfelelőbb.

méret

A panelek nagy választékban vannak a piacon, a különbségek minden mutatóban különböznek. A vastagsága 12-22 mm, a szélesség még nagyobb: 96, 120, 130, 145 vagy 195 mm. A hulladék mennyiségének minimalizálása érdekében célszerű a bevonat méretének kiválasztása. Az ár általában 1 m2. Ritkán előfordulhat, hogy egy köbméterre vagy futó méterre kerülhet sor. Hosszúság - 1,8 m és legfeljebb 6 m. Ez a legfontosabb paraméter, meghatározza a termék hatókörét. Kezdetben rövid bélés a termelés sajátosságai miatt - az anyag nem a legmagasabb minőségű, ezért valamivel kevesebb költséggel jár.

Páratartalom

Alapvető műszaki paraméter a páratartalom. A panel természetes nedvességtartalmú (nyers bélés) vagy speciális szárító kamrákkal (száraz bélés, benne víz - 10-15%) kezelhető. A fafeldolgozó vállalkozások nagy figyelmet fordítanak a hőkezelési szabályok betartására: ez közvetlenül befolyásolja a panelek minőségét. A fa gáznemű környezetben kezelhető: levegő keveréke a füstgázzal vagy a légköri nyomáson szállított gőzzel.

A fenyő eredetileg alacsony a természetes nedvességtartalmaamely lehetővé teszi a szárítási folyamat felgyorsítását és olcsóbbá tételét. Egy száraz panel könnyebb és körülbelül egynegyede drágább a nedvesség eltávolításának folyamata miatt. Rosszabb a deformáció és a rothadás.

típus

A piacon sokféle panel található, amelyek közül néhány nagyon ritka: „nyelv”, kétoldalas, „amerikai”, „taiga” és sok más. De a fafajok három fő típusa nagy a kereslet.

 • Standard bélés (negyed) - fenyőfa gyalult deszka. Általában természetes nedvességtartalmú (nem szárított) fáról készül, a hosszirányú oldalra választva. Ez egy megfizethető modell, és ennek megfelelően a leggyakoribb. Egyszerű és olcsó - ez az oka annak, hogy az ilyen típusú termékek iránti igény nagy. Csak műszaki munkára alkalmas - ezen anyagon nincs befejező munka! Vastagsága 15-25 mm.
 • Euro bélés. A DIN 68126 szabvány szerinti, speciális zárrendszerrel készül. A design jellegzetessége - a polc, úgy lett kialakítva, hogy a nedvességet a vertikális telepítéshez (a leggyakrabban használt) leürítse. Megengedett páratartalom - 12-16%, vastagság - 16 mm.
 • Bélés nyugodt - egy párnázott tábla. Teljesen szárított tábláról készül (12-15% nedvesség), a hosszirányú oldal mentén szeletek vannak kiválasztva. A design nem biztosítja a polcot. Speciálisan 45-55 mm szélesebb, mint a hagyományos euró modell (145 mm-ig, amikor a szabványos - 90 mm). Leggyakrabban a mennyezet befejezésére használják. A panel szélességének növelésével csökken a bevonat összeszerelési ideje és a telepítés összetettsége.Az optimális alkalmazás vízszintes.

osztály

Az anyag kiválasztásakor pontosan meg kell határoznia, hogy milyen típusú munkát kíván végrehajtani: különböző célokra különböző osztályok bevonata, amely végül lehetővé teszi, hogy ne fizesse túl, ahol elmentheti és elérheti a kívánt minőségi burkolatot.

A bélés négy fő osztályra oszlik.

 1. Extrák. Kiváló minőségű termék és megfelelő ár. Ideális, nincsenek színei és fája: nincs csomó vagy mag, a repedések jelenléte nem megengedett. A legmegfelelőbb természetes fa mintázat eléréséhez ugyanabból a tételből kell bevennie a paneleket.
 2. A. osztály Egy kicsit rosszabb Extra. Több csomó és (vagy) gyanta zseb van 2 méteren.
 3. B. osztály Kis repedések, 2 vagy 3 csomó és néhány gyantazseb megengedett.
 4. Negyedik osztály. Műszaki fa. A leginkább elutasított osztály. Csomólyukak és egyéb mechanikai sérülések vannak.

A kiváló minőségű belsőépítészethez az Extra vagy az A osztályt kell használni - ez lehetőséget ad arra, hogy teljes mértékben kihasználja a természetes fenyő panelek potenciálját.

Bélés alkalmazása a fenyőből

A természetes faszerkezet mindig állandó keresletben volt. Nem számít, hogy a belső teret vagy szabadtéri munkát végzi, a fa panel mindig hasznos lesz. Az egyedülálló anyag alkalmazási köre szokatlanul széles: a háztartások tulajdonosai a szaunák és fürdők homlokzatait és pihenőhelyeit, a mesterségeket a garázsokat, az erkélyeket és a loggiákat befejezik, és hogy az apartmanok fa folyosói fényesen érezhetők.

Az ésszerű ár és a kiváló műszaki jellemzők nagyon népszerűvé teszik az anyagot!

Fenyő a fürdőben

Esetenként alkalmaznak fenyőfa paneleket a burkolófürdő helyiségekben, de sok tényező esetében aligha lehet sikeresnek nevezni.

 • A fürdőszobák sajátos környezettel rendelkeznek: maga a gőzfürdő rendkívül magas hőmérséklete és a nagyon magas páratartalom gondoskodik az anyag kiválasztásáról.
 • A fenyőpadok a hőmérséklet hatására aktívan gyantát bocsátanak ki, ami kényelmetlenséget okoz a felhasználók számára.
 • Ezenkívül a fa alacsony nedvességállósága csökkenti a felület tartósságát.

Mindazonáltal a fürdőkben fenyő paneleket használnak: egy váróhelyiség, egy pihenőhely és más szomszédos szobák burkolhatók ezzel az anyaggal. A tűk csodálatos illata leírhatatlan frissességet teremt, és növeli a jelenlévők jólétét. A fa természetes baktericid tulajdonságokkal rendelkezik, és nyugtató hatással van az idegrendszerre.

A kontraindikációk ellenére nincs egyértelmű tilalom a fali burkolatok használatára a gőzkabinokban. A szakértők azt mondják, hogy ha a gőzfürdőt a fenyőből alaposan felmelegítik (pihenő hiányában), és a kátrányt eltávolítják, akkor hosszú időn át lehet gőzölni, félelem nélkül.

következtetés

A borovi deszkák környezetbarát bélése megfelel a legigényesebb tulajdonosnak. Az anyag egyedülálló képességei lehetővé teszik, hogy különböző körülmények között végezze el a feladatokat: az anyag alkalmas a helyiségen belüli és kívüli munkára, vízszintes és függőleges burkolatokra.

A "zár" osztályok és típusok széles választékában található, elegendő szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik. Szükséges, hogy a fenyőből való bélés választását egyértelmű számítással közelítsük meg, az osztályok és méretek technikai képességeinek felhasználásával. Ez egy nagyon praktikus anyag, amelyet megfizethető áron értékesítenek. Minőségileg összegyűjtött fenyő-iparvágány sok éven át örömmel fogja Önt és vendégeit.

Hogyan lehet a falakat fenyőburkolattal borítani, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba