Bélés "Nyugodt" vörösfenyő: az előnye és hátránya

 Bélés Nyugodt vörösfenyő: az előnye és hátránya

Bélés - igényelt lefedettség, népszerű, mivel alapja természetes fa. Belső és külső falburkolatokhoz használják, fürdők, gazebók, erkélyek és verandák építésére. A vörösfenyőből készült "Nyugodt" anyagnak különleges tulajdonságai vannak: a fajta fája nem érinti a szélsőséges hőmérsékleteket és a páratartalmat, az ilyen termékeknek számos nyilvánvaló előnye van, bár nem jelentenek hátrányokat.

előnyök

A "Nyugodt" bélés fa, például éger, tölgy, hárs, valamint tűlevelűek - fenyő, luc és cédrus. A vörösfenyő fűrészáru különbsége a hibátlan geometria, sima, sima felület, megkönnyebbülés nélkül és csíkok és növekedési gyűrűk által alkotott gyönyörű minták.

A termékek minden oldalról a legújabb technológiával kezelt táblák. Ez drágább költséget eredményez, ami teljes mértékben indokolt a kétségtelen minőség és számos előny miatt.

 • Az anyag sűrű, szilárd szerkezetű, nagy szilárdságú.
 • A termékek nyugodtan tolerálják a légköri körülményeket és a hőmérsékletet.
 • A vörösfenyő bélés ellenáll a kémiai vegyületeknek és az ultraibolyanak.
 • Amikor láthatatlanul összeállítja a lapok közötti kötéseket, az eredmény egy monolit vászon.
 • A burkolatot más néző termékekkel lehet kombinálni.
 • Az anyag gyúlékony;
 • A bélés magas hőállósággal rendelkezik - nem teszi lehetővé a gyantát, még nagyon magas hőmérsékleten is, így sikeresen használják a szaunák és a fürdők bevonására.

Ilyen fa szép aranybarna, mély sárga, vöröses árnyalatai különböznek a különböző árnyalatokban, egy adott természetes mintázatban.

A vörösfenyő "Calm" anyagai belülről hosszirányú hornyokkal készülnek - ez lehetővé teszi a természetes szellőzést, valamint a párolgás során a nedvesség eltávolítását. A bevonószerkezet egyszerűsége is különbözik, és a fa panelek széle mentén levő ferde szögek hiánya és a mélyen összekötő zárak jelenléte miatt a felület szerves és teljes. Ezenkívül az eurolining-et hosszú élettartam jellemzi.

A hiányosságok között azonosítható a különböző típusú festékek ellenállása, de van értelme festeni egy ilyen bevonatot, mert már dekoratív megjelenéssel rendelkezik.

Fűrészáru típusai

A vörösfenyő fa profiljait 13-14 mm-es szabvány vastagsággal állítják elő, bár az egyedi megrendeléseknél akár 20 mm-es méretű lapok is előállíthatók. A termékek szélessége 85 és 140 mm között változhat.

A vörösfenyőbélés a szokásos bélésektől eltér a használt fa magas minőségétől, mélyebb nyelv- és hornyos illesztéssel és belső mintákkal rendelkezik. Emiatt az élettartam, és anélkül, hogy ez jelentős lenne, jelentősen (100 évig) nő.

A "Nyugodt" panelek osztályukban különböznek: Ez az anyag "Prima", "Extra", "AV". A fajta attól függ, hogy hány ilyen hiba van a paneleken, mint például repedések, érdesség, egyenlőtlenségek, csomók, sernitsa gyantával. A százalékos arány alapján a termék osztálya és így a költsége határozza meg. Részletesebben meg kell vizsgálni az egyes fajtákat.

 • "Extra" osztály - hibás prémium termékek, hibamentes. Ennek megfelelően a legmagasabb költsége van.
 • "A" osztály - az általános jó minőségű csomók megengedettek (másfél méterre a tábláról), de nehezen nevezhető termékhibának, mivel az ilyen zárványok még a paneleket is díszítik.
 • "B" kategória négy csomót és egy színt jelző helyszínt javasol - ez a tábla szépnek tűnik, de nem egy klasszikus belső tér.
 • "C" osztályvalójában egy házasság, hiszen számos hiányossága van, ezért nem igényel, és csak az ilyen helyiségek, mint pince vagy hozblok lehetőségének tekinthető.

Az "Extra" kategória jellemzői

Az ebbe az osztályba tartozó termékek nem alacsonyabbak a technikai és működési jellemzőiknél, még a tölgy esetében is, de költségük sokkal megfizethetőbb. Részben ebből az okból kifolyólag sokan úgy döntenek, hogy vidéki házaik és néha apartmanok díszítésére szolgálnak. Ilyen helyiségekben könnyű lélegezni, meleg, esztétikailag kellemes, a bevonat tolerálja a nedvességet és nem rothad.

Formázott "Stiel", "Extra" márkaépítésű, a legtöbb professzionális építész által elismert, magas hőszigetelési és szilárdsági tulajdonságai miatt.

Az eredeti és eredeti megjelenésen kívül a fűrészáru más hasznos tulajdonságokkal rendelkezik.

 • Nem érzékeny a gombák, penész és más mikroorganizmusok szaporodására.
 • A vörösfenyő tiszta természetes anyag, amely összetételében biztonságos.
 • A termékek a kritikus hőmérsékletek nagy tartományában ellenállnak a repedésnek és deformációnak.
 • Ennek az anyagnak az ereje közel áll a legnehezebb erdőkéihez.
 • Egészséges mikrokörnyezetet teremt a szobában a növényi illékony és antioxidánsok tartalma miatt.
 • Hangszigetelő tulajdonságokkal és tartóssággal rendelkezik.
 • Az anyag nedvességálló, így magas páratartalmú helyiségek befejezéséhez használható.

Különböző célokra a lemezek egy bizonyos vastagságát és azok feldolgozási módját választják. A vörösfenyő egyes fajtáit lehet festeni, rájuk felhordani, olajviaszot, bármilyen textúrát adni.

Különösen nagyra értékelik a textúrájú díszítésű szálcsiszolt bélést, ezért nincs szükség az anyag további befejezésére impregnálással, lakkal és festékkel.

Csiszolt bélés

A "retro", "country" és a vintage stílusú nagyszerű népszerűsége miatt az otthoni belső udvaron a nemes antik udvar díszítése egyre népszerűbbé válik. A kiváló minőségű, csiszolt Euro-bélés, amely az építőipari piacon egyre magasabb pozíciókat foglal el, különleges szeretettel bír.

A kefe, azaz a faanyag mesterséges öregedése egyedülállóvá teszi. A technológia biztosítja a panelek szárítását, a puha rétegek eltávolítását speciális felszerelések segítségével, ami miatt szép csiszolások jelennek meg, így a táblák elegáns és arisztokratikus megjelenésűek. Ezután a deszkákat speciális viasztartalmú bevonattal látják el, így hangsúlyozzák az anyag textúráját.

Mivel a keményfa gyakran elhalványul, a fogmosás alkalmas a tűlevelű fafajokra, és a vörösfenyő ideális anyag, amely nem fakul ki, és nem fél a mechanikai károsodástól.

A „Calm” bélés általában tartós, megbízható és szép termékek.Ellenáll a gőznek és a nedvességnek, tűzálló, és nem érzékeny a napfényre és a hőre. Ez természetes, természetes faanyag, amelyet könnyen el lehet helyezni és javítani, továbbá nem mérgező és hőálló.

A texturált bélés különleges, harmonikus légkört biztosít a szobának, hangsúlyozza az általános stílust, kifinomultságot ad.

Az alábbi videóból megtudhatja, hogyan készítheti el saját kezű fali burkolatát.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba