Bélés a szaunában: a befejezés jellemzői

Bélés - olyan anyag, amely nagyon jól illeszkedik a szauna befejezéséhez. Az ilyen bevonat neve sokak számára érdekes. Ez azzal a ténnyel függ össze, hogy a korábbi kocsiszekrényeket használták a szállítási kocsik befejezésére. Az ilyen anyag nem a múlté, hanem egy modern bevonatává vált, amelyet ma gyakran használnak a nappaliban, szaunákban, fürdőházakban. Ezeknek a termékeknek vannak olyan jellemzői, amelyek lehetővé tették számukra, hogy nagy népszerűséget szerezzenek a fogyasztók körében.

Mi az?

A bélés a mennyezet, a falak és egyéb alapok befejezésére szolgál. Ez egy vékony tábla, amelyben speciális összekötő hornyok vannak. Az ilyen anyagok létrehozásakor a gyártókat szigorú paraméterek vezérlik.

Érdemes megjegyezni az Eurobolting-t is. Ezek majdnem ugyanazok a bevonatok, csak azok jönnek létre, más szabványokra összpontosítva és más fát alkalmazva. Az eurolining hátoldalán hosszanti szellőztető hornyok vannak, amelyek eltávolítják a kondenzátumot a szobából. Az ilyen bevonatok kiváló minőségű fából készültek, speciális védőanyagot alkalmaznak.

Ezáltal az euró bélés drágább, másrészt tartósabb.

Előnyök és hátrányok

A modern fogyasztók számosféle ilyen anyagot kapnak, amelyek különböző textúrákat és árnyalatokat tartalmaznak.

Először azonban érdemes kiemelni az ilyen termékek általános előnyeit.

 • Könnyű elhagyni és telepíteni a telepítési munkákat. Általában ilyen bevonatok telepítésekor nem történik meg. A termékeken különleges hornyok találhatók, amelyekkel nagyon könnyen csatlakoztathatók az elemek. Leggyakrabban a telepítési munkákat a lehető leghamarabb végzik.
 • Érdemes megjegyezni, hogy a telepítés során nem lesz képes károsítani a termékeket, mert nagyon ellenállnak a különböző mechanikai hatásoknak. Ez az árnyalat különösen fontos a teljes körű építési munkálatok végrehajtásakor, amikor a bevonás veszélye meglehetősen magas.
 • Különleges hangulat létrehozása. A fa nagyon kellemes illatú, ami hosszú ideig is tart. A fali panel segítségével kellemes hangulatot hozhat létre a szaunában. Ilyen helyiségekben az emberek úgy érzik, hogy kényelmesebbek.
 • Esztétikus megjelenés. A fa természetes és nagyon szép anyag. A falburkolatot nemcsak szaunákban, hanem más helyiségekben is használják. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen bevonatok elvileg nagyon jól illeszkednek a szaunákhoz, mert ellenállnak a magas hőmérsékletnek.
 • Környezetbarát. Ez a minőség sokak számára nagyon fontos, mivel a helyiségben lévő befejező anyagoknak az emberek egészségének eltérő biztonsággal kell rendelkezniük. Az emberek nagyobb bizalommal rendelkeznek a természetes anyagok iránt, és a bélés ilyen bevonatokra utal. A szaunában jobb, ha nem használ műanyag és más hasonló termékeket.

A fali panelnek azonban vannak hátrányai.

 • Az ellátás összetettsége. Rendszeresen gondoskodni kell az ilyen bevonatokról, ellenkező esetben megjelenése megszűnik esztétikai szempontból. Ha minden rendben megtörténik, a jövőben nem fogsz problémákkal küzdeni, és az anyag a lehető leghosszabb ideig tart. Ellenkező esetben a fali panel elveszíti a pozitív tulajdonságait, és gyorsan sötétebb lesz.
 • Elég magas költségek: nem mindenki engedheti meg magának, hogy megvásárolja az ilyen lefedettséget. A fa olyan anyag, amely önmagában meglehetősen drága.Gondosan kezelik, és az eredmény egy hosszú élettartamú és fokozott szilárdságú bevonat. Biztonságos, környezetbarát. Természetesen a magas minőségű faanyagok drágák.

Hátrányok fordulhatnak elő a negatív külső hatások miatt. Azonban, ha az anyag kiváló minőségű, az jellemzi az ilyen tényezőkkel szembeni fokozott ellenállást.

faj

A modern gyártók a különböző fafajok szaunáját bélelik. Részletesen meg kell vizsgálni a különböző fafajok előnyeit és hátrányait.

Linden fa

Az ilyen fa szerkezete puha. A Linden felületek gyorsan felmelegednek, de nem égnek. Ez a fa lassan lehűl (ami nagyon fontos a szaunában), mivel minimális hővezető képességgel rendelkezik. Ez ellenáll a magas hőmérsékletnek és a túlzott nedvességnek.

Amikor ilyen fát melegítenek, belőlük illat jön létre, ami gyógyulás. A Lipu-t nem kell tovább feldolgozni. Az ilyen fák fő hátránya a szerkezet törékenysége, lazasága, meglehetősen magas költség.

rezgő nyárfa

Az ilyen fa tartósabb. Jellemzője a megnövekedett szilárdság, alacsony hővezetőképesség, ellenállóképesség. Idővel az aspen felülete nem lesz kevésbé esztétikus. Nem bocsát ki kátrányt. Talán csak egy ilyen mínusz közül választhat: keserű szag.

égerfa

Az ilyen felületek simaak, nem kell tovább csiszolni. Nincsenek csomók rájuk. Az éger erősen ellenáll a folyadéknak és a deformációnak. Szárításkor az anyag mérete nem változik.

A befejező munkák szakemberek segítsége nélkül is elvégezhetők: teljesen lehetséges, hogy megbirkózzunk velük. Az ilyen fa hátránya a magas ár.

vörösfenyő

Ez a fa nagyon esztétikus megjelenésű: olyan vonzó, mint egy tölgy. A vörösfenyő vágása nagyon érdekes, szokatlan. Az ilyen anyagokban antioxidánsok vannak, amelyek növelik a negatív külső hatásokkal szembeni ellenállást. A vörösfenyő is meglehetősen drága.

cédrus

A kanadai vagy bármely más cédrus kifinomultabbá teszi a belső teret. A cédrus fő előnyei - gyógyító illat, hosszú élettartam, textúra szépsége. Ez a fa antibakteriális tulajdonságokkal, rothadással és hasítással szembeni ellenálló képességgel rendelkezik. Költsége is meglehetősen magas.

Más fafajok a szaunatábla létrehozásához használják. Kiválaszthatja például az Abashi-t. Az ilyen anyag szinte nem melegszik fel, ezért a közelmúltban gyakran választják a szaunák befejezésére.

Hemlock is használható. Ez a bevonat kellemes tűlevelű aromát biztosít beltérben. Kívülről a tölcsér úgy néz ki, mint egy tölgy.

Hogyan válasszuk ki?

A szauna számára legmegfelelőbb falat választva figyelembe kell venni bizonyos ajánlásokat.

Ügyeljen a következő szempontokra.

 • A bélés vastagsága nem lehet kevesebb, mint 1, 25 cm, ellenkező esetben a bevonat teljesítménye jelentősen romlik, sokkal nehezebb lesz rá szerelni. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a kész formában a felületen túl vékony anyagok tűnnek elég csúnyanak.
 • Ügyeljen a tüske méretére. Az ajánlott érték 0,8 cm, így a telepítés megbízható lesz. Ha a tüske túl kicsi, akkor komoly nehézségek merülnek fel a telepítés során.
 • Ha nincs horony, akkor nem fogja tudni használni a kulcsokat, mert semmit nem lehet csatolni.
 • A szaunák és a szaunák fürdőkádak szabványos szélességűek. Általában 8,8 cm.
 • Figyelembe kell venni, hogy a kipörgés kiváló minőségű. Ha alacsony, a termék megjelenése jelentősen romlik. A bázis befejezéséhez több anyag szükséges.
 • A páratartalom nem lehet túl magas, ellenkező esetben az anyag megrepedhet, kékre vált.
 • A léceken nem lehet csomó (különösen rothadt).
 • A hasított testeken nem lehet kis mennyiségű gyanta, máskülönben égési és légzési problémák léphetnek fel.
 • A bevonatokat rendezni és csomagolni kell. Ezek meghatározott kritériumokra összpontosítanak.
 • Vannak bizonyos osztályok: C, B, A. A legmagasabb minőségű anyagok az A. osztályba tartoznak.

Hogyan viselkedjünk?

A szauna simítóval történő befejezése nagyon egyszerű. A hibák elkerülése érdekében bizonyos szabályokat kell figyelembe venni. A termékeket egy speciálisan megadott lyukak és rések segítségével telepítheti a másikra.

Először gondoskodnia kell a ládák létrehozásáról. Ehhez használja a fa rudakat. A felületnek a lehető legegyenesebbnek kell lennie.

Az elemek összehangolásához használjon egy szintet. A burkolat vízszintesen vagy függőlegesen felszerelhető. Ez a cikk a legújabb opciót ismerteti.

Csavarokkal rögzítse a rudakat a felületre. Csavarhúzót kell használni. Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban dolgozzon, használhatja a körmöket és egy normál kalapácsot. Bárok vízszintesen helyezkednek el. A fallapot maguknak kell csatolniuk.

A bevált és régi módszer magában foglalja a fedélnek a sáv közepére történő beillesztését. Győződjön meg róla, hogy a rudak között körülbelül 100 cm távolság van, de ez a szabály nem kötelező. Használhatja a táblákat, nem a bárokat.

Nagyon jó, ha a falburkolatok ugyanolyan anyagból készülnek, mint a rudak vagy a lemez.

Fontos árnyalatok

Kezdje a fal burkolatának rögzítését a saroktól. Használhatja bilincseket, csavarokat, körmöket. A körömfejeket kissé temetve kell elhelyezni egy fa felületen: amennyire csak lehetséges, vezesse őket. Ellenkező esetben teljesen elképzelhető, hogy a szaunában élő emberek fogják ezeket a kalapokat.

Ha lehetséges, jobb a klyimery használata. Ezek az eszközök ellenállnak a korróziónak. Ezekből nem lesz lyukak a fában. Ez a szerelési eszköz nagyon kényelmes. A szaunában élő emberek számára teljesen biztonságos lesz.

Gondolva, hogy melyik rögzítőanyagot válasszon, irányítsa az Ön preferenciáit és sajátos helyzetét. Ha a munkát a lehető leggyorsabban el kell végezni, jobb, ha a szokásos körmöknél megállítja a választást.

A saroktól kezdve csatlakoztassa az első táblát. Ezután helyezzen egy másik elemet a horonyba és így tovább. Fejezze be az egész szaunát.

Javasoljuk, hogy a burkolólapot függőlegesen telepítse, különben teljesen lehetséges, hogy a vízszintes résekben a nedvesség felhalmozódik. A folyadék állandó hatása miatt a fafelület állapota jelentősen romlik.

Hasznos ajánlások

Szükséges lesz a szauna falburkolatának védelme a folyadék közvetlen kitettségétől még a befejező munka során is. Alkalmazzuk a lenolaj bevonatára. Az ilyen anyagok megbízható védelmet nyújtanak a fa felületén, megakadályozzák a rothadást. Használjon szivacsot vagy ecsetet a lakk felhordásához. Mindkét eszköz egyformán kényelmes: a megfelelő opció kiválasztása csak a preferenciákra összpontosít.

A szárítópapír feldolgozható és más fafelületek is találhatók a szaunában. Így jelentősen növelheti a termékek élettartamát.

A bélés védhető lakkal, de nem mindegyik előnyben részesíti ezt a módszert. Sokan úgy vélik, hogy a negatív külső hatások leküzdéséhez elég az anyag természetes tulajdonságai.

A szauna számára a legmegfelelőbb fali panel kiválasztásakor jobb, ha előnyben részesítjük a prémium bevonatot. Az ilyen helyiségek esetében ajánlatos eurolining-t választani: a fa minden pozitív tulajdonságával rendelkezik, könnyen telepíthető. A rossz minőségű bevonatoknál sok csomó lesz. A szaunában vagy a fürdőben ne legyen, különben égethet.

Nagyon fontos, hogy vigyázzon a szauna felmelegedésére. A rudak között szigetelés van felszerelve. Megfelelően válassza ki a szigeteléshez szükséges anyag vastagságát.

A helyesen telepített szigetelés nem deformálódik, bár elég szoros.

A szaunapapír teljes befejezésének folyamatát az alábbi videó mutatja.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba