Univerzális száraz keverék: típusok és alkalmazás

 Univerzális száraz keverék: típusok és alkalmazás

A száraz keverékek meglehetősen széles alkalmazási területtel rendelkeznek. Ezeket főként építési munkákhoz használják, különösen az épületek belső vagy külső díszítésére (esztrichek és padlók, külső burkolatok stb.).

faj

Többféle száraz keverék létezik.

 • M100 (25/50 kg) - a vakolathoz, gitthez és a falak előkészítéséhez, padlóhoz és mennyezethez szükséges cement-homok 25 vagy 50 kg-os zsákokban kapható.
 • M150 (50 kg) - univerzális, különféle formában, szinte minden befejező és előkészítő munkára alkalmas, 50 kg-os formában.
 • M200 és M300 (50 kg) - 50 kg-os zsákokban értékesítik a homokbeton és a cementbélés, amely szinte minden típusú befejezésre és számos építési munkára alkalmas.

  A száraz építési keverékek óriási előnyökkel és megtakarításokkal rendelkeznek a fogyasztók számára, mert elég egy ilyen keverékből több zsák megvásárlása, és többféle egyéb befejező szerszámot cserélnek. Ezen termékek előnyei közé tartozik továbbá a hosszú élettartam. A táska tartalmának csak egy részét használhatja, és a többi összetevőt a későbbi munkára hagyhatja. Ezt a maradékot hosszú ideig tároljuk, anélkül, hogy elveszítené tulajdonságait.

  A keverékek fontos előnye a környezetbarát.

  A GOST szerint gyártott anyagok teljesen biztonságosak, ezért bármilyen helyiségben használják, beleértve a gyermekeket is.

  M100

  Ez a vakoláshoz és öntéshez tervezett szerszám nem alkalmas külső burkolatokra, de rendelkezik a száraz keverékek összes tulajdonságával, és meglehetősen praktikus eszköz.

  Az ilyen típusú anyagok ára alacsony, miközben teljesen kifizetődik.

  A cement-homokhabarcsot száraz és sík felületen kezeli kézzel. Meg kell felelnie a csomagoláson feltüntetett összes aránynak. Ez azért szükséges, hogy a keverék az összes szükséges tulajdonsággal rendelkezzen, amely az oldat elkészítése után két órán át fennmarad.

  M150

  A legnépszerűbb építési keverékek a mész-cement-homok. Számos felhasználási területe van (a gittől a betonozásig). Az univerzális keveréket viszont több alfajra osztjuk.

  • cement. A fő összetevők mellett ez a termék speciális homokot, polisztirol granulátumot és különböző adalékanyagokat is tartalmaz, amelyek vízállóvá teszik. Ennek a jellemzőnek a jellemzője a hő megtartása is.
  • Cement ragasztó. Ennek az alfajnak a további eszköze a ragasztó, gipsz és speciális szálak. Ez a keverék nem szakad meg a szárítás után, és visszahúzza a vizet.
  • Cement ragasztó Különböző típusú csempe esetében ez egy univerzális keverék altípusa, de más fajtáktól eltérően sokkal több adalékanyagot tartalmaz, ami a ragasztó minden tulajdonságát adja.

   A száraz univerzális keverék ára a gyártótól függően változik, de egy ilyen termék megvásárlása mindenképpen sokkal olcsóbb lesz, mint néhány más típusú keverék megvásárlása, amelyeket csak szűk munkahelyekhez használnak. Ezért a szakértők tanácsot adnak egy eszköz megvásárlására, mivel szükség esetén a munkafolyamat következő szakaszára hagyható. Tárolja a zsákokat hűvös és száraz helyen.

   A megoldás elkészítése meglehetősen egyszerű folyamat:

   1. Először nagyjából ki kell számítania a keverék szükséges mennyiségét egy felhasználásra. Ne felejtsük el, hogy hígított formában az ilyen oldat csak 1,5-2 óra.
   2. Ezután kb. Az oldatot az alábbi arányokban indukáljuk: 200 ml víz 1 kg száraz keverékre vonatkoztatva.
   3. A keveréket fokozatosan a vízbe öntjük, miközben a folyadékot egy fúvókával vagy egy speciális keverővel keverjük össze.
   4. Hagyja az oldatot 5-7 percig állni és újra keverje.

   A kész megoldás alkalmazásakor figyelembe kell venni néhány árnyalatot:

    1. A munkákat előkészített körülmények között, viszonylag száraz levegővel kell elvégezni. A rajzot csak sima felületen, repedések nélkül végezzük.
    2. Vigye fel a kompozíciót egy speciális spatulával.
    3. Az egyes rétegek alkalmazása után szükség van a kiegyenlítésre és a dörzsölésre, majd hagyjuk "kilégzésre", ami után a következő réteget alkalmazzuk.
    4. A felső réteget különösen óvatosan kell feldolgozni és törölni kell, majd hagyjuk száradni egy napig. Ezután különféle munkákat tudunk elvégezni rajta.

    M200 és M300

    Az M200 keveréket hordozók, támasztó lépcsők és falak gyártására használják padló esztrichek öntéséhez. A termék durva szemcsés alfajait is használják falazóanyagok, kerítések és platformok létrehozására. Ez a keverék fagyálló és nagy szilárdságú.

    Alapvetően az M200-at csak külső kivitelben használják. Ez az anyag alacsony költséggel rendelkezik, rendszerint ugyanolyan szinten van, mint az előző fajok. A megoldás alkalmazása nagyon egyszerű.

    Az ilyen megoldás alkalmazásának sajátossága, hogy a felületet nagyon jól meg kell nedvesíteni. A készítmény keverése során kívánatos betonkeverő alkalmazása, mivel ez az eszköz meglehetősen vastag, és nagyon nehéz kézzel keverni. Az ilyen típusú kész keverék élettartama is eltér a korábban bemutatottaktól. Fél óra. Ezután az oldat keményedni kezd, és már nem lehetséges használni.

    Az M300 valójában univerzális keverék. Különböző építési munkákban használják, de fő funkciója a homokbetonból készült alagsor és betonszerkezetek gyártása. Ez a keverék a legerősebb. Ez az anyag eltér az önbeállítási lehetőségektől is. Ráadásul sokkal gyorsabban megkeményedik, mint más típusú termékek.

    Az M300 alapfelszerelés használata különös figyelmet és kiváló minőségű munkát igényel. A betont több rétegben kell alkalmazni erősítő hálóval.

    következtetés

     A fentiekre tekintettel az építési munkákhoz könnyű kiválasztani a szükséges száraz keverék típusát. Szükséges a termékek szigorú betartása és használata a gyártó utasításainak megfelelően.

     Bármilyen keverék használata esetén be kell tartania a biztonsági intézkedéseket.. A munkát végre kell hajtani, védve az arcot és a kezét. Ha a test bármely része sérült, azonnal forduljon orvoshoz.

     Hogyan kell a falat az M150 száraz cement-homokkeverékkel megegyezni, lásd alább.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba