Litut: típusok, jellemzők, használati utasítás

Nehéz elképzelni a fürdőszoba vagy a konyha javítását fal- és padlólapok használata nélkül. A végső tapintású csempe a habarcs használata, amely esztétikus megjelenést biztosít és megvédi az anyag korai lemaradását a felületről. A piac egyik vezetője a Litokol márka terméke. A szolgáltatás jellemzőiről és előnyeiről, és az alábbiakban tárgyaljuk.

A márkás termékek előnyei

A Litokol márka minden terméke megfelel a legmagasabb követelményeknek az építési keverékek előállításához. Az a tény, hogy a céget Európában alapították, nevezetesen Olaszországban, ahol a száraz keverékek előállítására szolgáló fejlett berendezéseket használnak. Mivel az összes márkás termék létrehozásában csak kiváló minőségű alapanyagokat használnak, ez biztosítja az összes építési keverék hosszú élettartamát.

A Litokol habarcs fontos tulajdonsága - sokoldalúság. Ez azt jelenti, hogy a habarcsot mind belső, mind külső munkákhoz használhatja, és az eredmény egyformán kiváló lesz. Kényelmesen, ugyanaz a Litokol habarcs használható különböző típusú anyagok lerakására: csempe és porcelán.

A márka termékeinek erősségei a megbízhatatlanság és a károsodás és az UV sugárzás is. A Litokol hegesztés használatával késleltetheti a következő javítást, mert a csempék közötti varratok nagyon hosszú ideig megtartják az eredeti színt.

Műszaki adatok

A Litokol habarcs technikai jellemzői nagyon változatosak. Mindegyik faj ellátja funkcióját és rendelkezik bizonyos tulajdonságokkal. Például A STARLIKE DEFENDER epoxi habarcs biztonságosbaktericid és kórházakban, úszómedencékben vagy különböző raktárakban történő felhasználásra engedélyezett. A Litokol epoxi habarcs másik jelentős előnye a szag hiánya, amely ideális a rosszul szellőztetett helyeken való munkavégzéshez.

A cementhabarcs műszaki jellemzőit általában megkülönbözteti a mechanikai feszültség és a deformációs tulajdonságokkal szembeni ellenállás. Ilyen jellemzők a LITOCHROM 1-6 és LITOCHROM 3-15 cementtömlővel büszkélkedhetnek. Emellett fokozott ellenállóképességük van a kopásnak és a fakulásnak, ami tökéletes a belső és külső munkákhoz.

A poliuretán simítókhoz hasonlóan ezek a Litokol keverékek ideálisak nedves területeken való munkavégzéshez. Fokozott rugalmasságuk és vízlepergető elemük, valamint nagy agresszív kémiai környezettel szembeni ellenálló képességük van. Ideális megoldás a simító munkákhoz olyan területeken, mint:

  • "Meleg" padlók;
  • lépcsők és platformok;
  • épület homlokzatai;
  • normál vagy magas páratartalmú szobák.

A kibocsátás összetételének és formájának változatai

A Litokol simítóval ellátott keverékek három fő típusból állnak: cement, epoxi (beleértve a kétkomponensű) és a poliuretán. Bármely felhasználó kiválaszthatja a habarcsot attól függően, hogy milyen körülmények között kívánja befejezni a befejező anyagot.

  • cement a simított keverékek sokoldalúságuk miatt a legelterjedtebbek, mivel alkalmasak kültéri belső munkára és alacsony árakra. Az ilyen habarcs nagyon jó az ízületek különböző szélességeinek feldolgozásához: keskeny és széles.
  • epoxi A habarcs ideális a fürdőszobában és a medence befejezésében, mivel nagyon ellenállnak a nedvességnek.Továbbá az epoxi keverékek sora a legnagyobb színváltozatra jellemző, ezért ideálisak szinte bármilyen befejező anyaghoz.
  • poliuretánAz öntés a vállalat büszkesége. Fejlettek és poliuretán gyanta alapján készülnek. Az ilyen simító keverékek ideálisak kültéri munkákhoz, mivel ellenállnak a nagy fizikai aktivitásnak és ellenállnak a deformációnak.

A cég választékában különböző dekoratív adalékanyagok vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy kísérletezzen a díszítéssel, és egyedi keveréket hozzon létre. A Litokol a keverékek gyártásának különböző formáit kínálja az ügyfeleknek: műanyag vödörben és zsákban, különböző súlyban.

szín

A trowels színskálája rendkívül változatos, különösen az epoxi típusok között. Összességében mintegy 32 árnyalat van a tartományban, ami lenyűgöző mutató a versenytársak körében.

A kétkomponensű epoxi keverékek palettája között még egy átlátszó színárnyalat is van, amely alkalmas az üveglapokkal való munkára. A legnépszerűbb a wenge színárnyalata, amely alkalmas a porcelán és a természetes színnel rendelkező egyéb befejező anyagok kezelésére. A világos bézs habarcs nem kevésbé népszerű, mert sok könnyű befejező anyaggal dolgozik.

számítás

Ami a habarcs fogyasztását illeti, akkor sok helyen van egy számológép, amely lehetővé teszi, hogy nagyon pontosan kiszámolhassuk, mennyi anyag szükséges minden egyes esethez. Azoknak a vevőknek, akik nem bíznak az automatikus számológépekkel, a gyártó fogyasztási táblát kínál.

Átlagosan a Litokol simító keverék fogyasztása 0,25-0,5 kg / m2. A termék végső mennyisége a kiválasztott habarcs típusától, a varratok szélességétől, a csempe formátumától és a telepítési területtől függ. A gyártó a jelöléseken jelzi a varratok szélességét, amelyek kezeléséhez az egyes szereket tervezték. A habarcs utáni számok jelzik a vevőt a varratok szélességére.

Használati utasítás

Először is keverékoldatot kell készíteni, mivel a cement és az epoxi habarcs por alakjában keletkezik. A poliuretán típus nem igényel felkészülést a használatra.

Fontos megjegyezni, hogy kétkomponensű keverék használata esetén érdemes nem kézzel, hanem mechanikus keverővel keverni. Ebben az esetben a keverék sokkal jobb lesz.

A következő lépés a felület elkészítése. Szükséges eltávolítani a régi bevonatot, a szennyeződést és a különböző ragasztó- vagy cementköteg-maradékokat. Ne hagyja figyelmen kívül ezeket az eljárásokat, mivel csak a tiszta felületen a habarcs a gyártó által megadott idő alatt tart.

Könnyen kitalálható, hogyan kell a csempék illeszkedését megfelelően megfogni. Ehhez a legjobb, ha gumi spatulát vagy gipszkartonot használunk. A munkát a szoba távoli sarkából is meg kell kezdeni. A varratokat 45 ° -os szögben töltjük meg.

Miután a keveréket az interstitialis varratokra alkalmazzuk, érdemes az összes foltot eltávolítani a habarcsból 45 percig. Ezt időben kell elvégezni, amíg a keverék teljesen lefagy. Erre a szokásos szivaccsal vagy a vízzel korábban megnedvesített gumi spatulával tökéletes.

A legtöbb esetben elkezd sétálni a csempe kezelt felületén, 24 óra múlva kezdhetjük el. De érdemes figyelembe venni, hogy ez a habarcs összetétele is, mivel a különböző készítmények másképp kiszáradnak. A felület teljes működése és keményedése, azzal a feltétellel, hogy az expozíció bármely vegyi anyaggal 5-7 napig megengedett. Szükséges ellenállni a megadott hőmérsékleti feltételeknek ebben az időszakban, például egy epoxi keverék esetében, ez a hőmérséklet hozzávetőlegesen 23 fok.

Hogyan kell tárolni?

A Litokol habarcs eltarthatóságát a keverék típusa határozza meg. A cementkeverék eltarthatósági ideje általában 12 hónap, az epoxi és a poliuretán eltarthatósága 24 hónap. Az elegyet + 10 ... + 30 ° C hőmérsékleten tároljuk. De keveréktípusonként is változhat.

Azonban a poliuretán habarcs nagy plusz, mint az alkalmazás után, a fennmaradó anyag újra felhasználható. Ezt + 5 ... +30 fokos hőmérsékleten kell tárolni. Ilyen körülmények között ez a keverék több hónap múlva gond nélkül újra felhasználható.

Ügyfél véleménye a minőségről

A Litokol habarcs vásárlói véleménye nagyon pozitív. Sok fogyasztó szeretik a gyártó által kínált gazdag színeket, ami lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a lapátkeverék színét bármely csempe alatt. Örülök, hogy maga az eredmény, a varratok szépek, erősek, és a habarcs minden típusa nem sárgul, és idővel nem fekete.

Sokan azonban nem javasolják az epoxi habarcs használatát önálló munkához, mivel nehéz a szerszám alkalmazása. Ennek ellenére sok fogyasztó visszajelzést ad a termékkel kapcsolatos sikeres munkáról, még a kezdeti tapasztalatokkal is. Továbbá, a termék felhasználója megjegyzi, hogy a Litokol habarcs az árkategóriájában az egyik legjobb.

Hasznos tippek

A munka megkezdése előtt érdemes meggyőződni arról, hogy a helyiség hőmérséklete elfogadható határokon belül van. Például a Litokol néhány epoxi keveréke esetében ez a norma + 16 ... -25 fok. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy alacsony hőmérsékleten a kompozíció keményedni kezd, túlságosan viszkózus és nehezen kezelhető, kényelmetlen dolgozni.

Ha a simítóval kevert munka során keményen eltávolítható foltok és virágzik, akkor egy speciális Litostrip gélt használhat.

A kényelmesebb munkavégzés érdekében a gyártó további eszközök beszerzését ajánlja:

  • kombinált cellulóz szivacs, amely gyorsan varratokat képez;
  • kapitány - egy speciális vödör forgóhengerrel;
  • A maradékok tisztítására használt cserélhető cellulózfúvókával ellátott reszelő.

Ha van egy teljes megértése a csempe habarcs a cég Litokol, hogy a helyes választás nem nehéz. Annak érdekében, hogy az anyag a legjobb oldalról bizonyuljon, elegendő a fenti ajánlások alkalmazása.

A Litokol simító keverék tulajdonságaiért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba