Litokol építési keverékek: a tartomány célja és változatossága

 Litokol építési keverékek: a tartomány célja és változatossága

Jelenleg nem lehet elképzelni az otthoni javítást speciális építési keverékek nélkül. Ezek különböző javításokhoz tervezhetők. Fontos megjegyezni, hogy az ilyen készítmények nagyban megkönnyítik a telepítést. Érdemes megtartani a Litokol termékeket.

Jellemzők

Olaszország az építési keverékek egyik legnagyobb országa. Ott található a híres Litokol üzem, amely hasonló megoldásokat állít elő. A legtöbb szakértő szerint ennek a cégnek a termékei jogosan tekinthetők kiváló minőségűnek és megbízhatónak. Ma ez a cég habarcsokat gyárt és értékesít különböző építési célokra: ragasztásra, alapozásra, vízszigetelésre és hegesztésre.

Ezenkívül a Litokol termékeket leggyakrabban különböző bevonatok (padlók, falak, mennyezetek) szintezésére használják. Ezért az ilyen keverékek biztonságosan nevezhetők univerzálisnak.

Meg kell jegyezni, hogy a Litokol habarcsok néhány pozitív tulajdonsággal büszkélkedhetnek.

 • Hosszú eltarthatóság. Ezek az építési megoldások évekig tárolhatók, ugyanakkor egyáltalán nem veszítik el előnyös tulajdonságaikat.
 • Könnyen használható. A Litokol keverékek nem igényelnek speciális tenyésztési és alkalmazási technológiát, így bármely személy könnyen használhatja ezeket a készítményeket.
 • Környezetbarát. Ezek a megoldások teljesen biztonságos anyagokból készülnek, amelyeket a tanúsítványok hivatalosan megerősítenek.
 • Nagy stabilitás külső hatásokra. A Litokol építőanyagokat kiváló nedvességállóság, valamint kémiai és mechanikai ellenállás jellemzi.
 • Nagy teljesítményű indikátor. Ennek a gyártónak a megoldása növelheti a termelékenységet majdnem megduplázódott.
 • Megfizethető ár. Egy ilyen építési keverék megvásárlása megfizethető lesz minden vásárló számára.

Az előnyök ilyen nagy listája ellenére, A Litokol építési termékeknek bizonyos negatív jellemzői is vannak.

 • Nem alkalmazható fémre és műanyagra. Végül is, az ilyen felületekkel érintkező keverék hozzájárulhat ezek megsemmisítéséhez.
 • Nem használható nem porózus anyagok vízszigetelésére. Ilyen felületekre történő felhordás esetén a Litokol készítmények nem biztosítanak megfelelő védelmet a víz ellen, jobb, ha kizárólag porózus szubsztrátokra használják.
 • Más épületelemek nem adhatók hozzá. A kívánt Litokol-oldat elkészítésekor nem érdemes további összetevőket (cement, mész) hozzáadni, különben egyszerűen elveszíti az összes hasznos tulajdonságát és tulajdonságát.

faj

Jelenleg a Litokol gyár különböző építési keverékeket gyárt.

 • Ma az Aquamaster minta meglehetősen gyakori megoldás. Külső és belső használatra is használható. Ez a modell egykomponensű rugalmas vízszigetelés, amely különböző szintetikus gyanták víz diszperziója alapján készül. Meg kell jegyezni, hogy a Litokol Aquamaster a síkba való felhordás után nagyon gyorsan megszárad, ami jelentősen leegyszerűsíti a szerelési munkát. Az ilyen építési keverékkel bevont felületeket nem kell tovább kezelni primerrel és más oldatokkal. Ezen túlmenően ez a minta biztonságosan büszkélkedhet az összes illékony anyag károsanyag-kibocsátásának legalacsonyabb szintjével.
 • A keverék másik népszerű modellje a minta. Hidroflex. Egykomponensű oldószermentes paszta. Ilyen készítmény előállításánál szintetikus gyantákat és különböző inert töltőanyagokat használtunk. Ezeket az építési keveréket gyakran használják falburkolatok, önterülő padlók, valamint cementkötések, vakolatok vízszigeteléséhez.
 • A következő minta a Litocare matt. Védő impregnálás, amely speciális oldószer alapján készül. Általában ezt a kompozíciót használják abban az esetben, ha szükséges a kerámia vagy a természetes kő színének jelentős növelése. Gyakran ilyen keveréket használnak a felület foltok öntésére és védelmére a foltoktól.
 • A közös modell összetételnek nevezhető Idrostuk-m. Speciális latex-adalék formájában van. Leggyakrabban fugázáskor használják. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen keverékek jelentősen megnövelhetik az anyag vízállósággal szembeni ellenállását, hideg ellenállását, a tapadás mértékét.
 • És az építőiparban is gyakran keveréket használnak. Litostrip. Ezt a modellt átlátszó gél formájában állítjuk elő. Ezt az eltávolítót főleg különböző felületek tisztítására használják foltoktól és csíkoktól. A bevonathoz viszonylag könnyen alkalmazható, és gyorsan szárad, így mindenki dolgozhat vele.

alapozók

A különböző minták közül a Litokol jelentős számú különböző primert tartalmaz.

 • A legnépszerűbb típus a habarcs. Primer. Ezt egy kétkomponensű epoxi-kompozíció képviseli. Sűrű betonhoz, teherhordó falakhoz, válaszfalakhoz, esztrich vakolathoz, anhidrit esztrichekhez használható.
 • struktúra Litocontact egy alapozó is. Akril alapú ragasztóanyagot tartalmaz. Általában belső munkára használják. Szinte bármilyen beton- vagy mozaikfelületre alkalmazható.

Önszintező vegyületek

A termékek között megtalálható a Litokol és speciális önterülő keverék. Az egyik az összetétel Litoliv S10 Express. Száraz anyag formájában készül, amely kötő ásványi töltőanyagok alapján készül.

Mielőtt ezt a keretet alkalmazná, győződjön meg róla, hogy vízzel hígítjuk, majd egy hagyományos spatulával vigyük fel. Egy ilyen készítmény használható a vízszintes felületek közelítéséhez gyakorlatilag bármilyen helyiségben. De érdemes megjegyezni, hogy az anyag közvetlenül érintkezik vízzel, nem alkalmazható.

A Litoliv S10 Express kiválóan alkalmas cement-homok esztrichekre, beton alapokra, kerámialapokra, különböző típusú padlókra.

gitt

Jelenleg a Litokol cég meglehetősen nagy mennyiségű keveréket készít a gitt számára.

 • Az egyik a modell Litofinish fasad. Fehér cementből, polimer adalékanyagokkal és speciális töltőanyagokkal készül. Fontos megjegyezni, hogy ez a készítmény magasabb fagyállósággal és nedvességállósággal rendelkezik.
 • Egy másik gitt keverék Litogips Finish. Csiszoló gipsz, inert töltőanyagok és speciális szerves adalékanyagok alapján készül. Ez a termék nagyfokú plaszticitással, nagyfokú tapadással és kiváló mechanikai károsodással rendelkezik a szárítás után.

Gipsz készítmények

A vakolat keverékei közül néhány a legnépszerűbb.

 • keverék Litokol CR30 helyesen nevezhető az egyik leggyakoribb gipszalapnak a fogyasztók körében. A felületre való közvetlen felhordás előtt vízzel kell hígítani, hogy egy műanyag, egyenletes készítményt kapjunk. Az ilyen megoldás nagy tapadású, jó mechanikai sérülésekkel szemben.
 • struktúra Litotherm Grafica Sil Szintén gipsz alap.Olyan polimer szilikon keverék, amely különleges dekoratív hatású "kéreg bogár". Leggyakrabban a vakolt felületek befejezésére használják. Meg kell mondani, hogy ez a modell különleges vízlepergető képességgel, nagy repedéssel szembeni ellenállással, jó penész és penész elleni védelemmel rendelkezik.

Vízszigetelő keverékek

Ma ez a gyártó meglehetősen sokféle készítményt állít elő vízszigetelésre.

 • Coverflex biztonságos megoldást találni ezekre a megoldásokra. Készítsük el ezt a keveréket a hagyományos cement alapján. Nagyfokú rugalmassággal, teljes vízállósággal, kiváló vegyszerállósággal és mechanikai sérülésekkel rendelkezik.
 • A vízszigetelő készítmény egy modell Litoblock Aqua. Ez a keverék egy gyorskötő cement-szuszpenzió, amely cement alapú. Nagyon magas fagyállósággal, nedvességállósággal büszkélkedhet. Ez az épületösszetétel nem okozza a fémszerkezetek korrózióját, nem igényel előkezelést primerrel és egyáltalán nem veszíti el szilárdságát működés közben.

Alkalmazási kör

 • Jelenleg a Litokol habarcsokat széles körben használják. különböző telepítési munkákban. Szóval, gyakran használják őket különböző bevonatok (szintező rendszer csempék, falak, padlók) összehangolásához. Ilyen megoldások segítségével minden erőfeszítés nélküli személy képes lesz minden részletet helyesen és egyenletesen elrendezni, és a designot szépnek és szépnek lenni. Az ilyen készítmények közé tartozik a Litoliv S10 Express keveréke.
 • És gyakran ezek az épületek keverékei is vízszigetelő anyagként. Különösen az ilyen vegyületekre van szükség a szaunák, fürdők és uszodák felszereléséhez. Ha a felületet burkolólapokkal vagy gumi panelekkel kívánja bevonni, vízszigetelő impregnálást kell végezni a közbenső rétegek illesztésére, vagy speciális vízszigetelő szalagot kell alkalmazni. A Litoblock Aqua minta egy ilyen keverékhez vezethető.
 • A Litokol szerkezeti vegyületeket a foltok és foltok eltávolítására használják. Végül is, nem minden mosószer tisztíthatja a felületet a súlyos szennyezésektől. Ezután olyan keverékeket használhat, amelyek egy speciális védőréteget képeznek az anyagon, és nem teszi lehetővé a szennyeződések letelepedését a szerkezetre. Ezek a megoldások közé tartozik a Litocare Matt.

A használat jellemzői

Meg kell mondani, hogy a Litokol habarcs nagyon könnyen használható. Ezen túlmenően, ugyanabban a készletben a kompozíció, mint általában, részletes használati utasítás. A szakemberek többsége az oldat felületére történő közvetlen alkalmazása előtt ajánlott, hogy alaposan tisztítsa meg a portól és egyéb törmelékektől. Egyes anyagok esetében azonban egy ilyen eljárást speciális mosószerek segítségével kell elvégezni. Tehát van egy speciális tisztítószer porcelán, kerámia, fém.

Ezután a keveréket vízzel kell hígítani. Az arányok, amelyekben ezt meg kell tenni, szinte mindig a használati utasításban jelennek meg. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy minden egyes modell esetében az összetevők aránya van. Az összes komponens összekeverésekor a kapott masszát addig keverjük, amíg homogén és viszkózus lesz. A keverék elkészítése után a szerkezet felszínére alkalmazható. Ezt különböző eszközök segítségével lehet elvégezni.

Ha a varratokat az egyes részek között kívánja fugázni, akkor epoxi habarcshoz használjon cellulóz szivacsot. Ezután várjon, amíg az alap teljesen száraz lesz, és szükség esetén folytassa a befejezéshez.

Vélemények

   Jelenleg az interneten jelentős mennyiségű visszajelzést kap az olasz Litokol cég termékeiről. Tehát sok felhasználó megjegyzi, hogy számos dekoratív keveréke gyönyörű megjelenését a gyártó. Vannak, akik még felülbevonatként is elhagyták őket. Számos fogyasztó szerint a Litokol száraz keverékek magas színvonalúak és erősek. Sok éven át képesek lesznek szolgálni.

   A vásárlók nagy száma észrevette és megfizethető áron vásárolt. Néhányan a jó vízszigetelő keverékekről véleményezték.

   A felhasználók szerint magas páratartalmú helyiségekben is használhatók. És vannak olyan fogyasztók is, akik a magas fagyállóságról beszéltek. Végül is, a készítmények könnyen ellenállnak még a jelentős hőmérséklet-ingadozásoknak is.

   A LITOKOL épületkeverékek leírása és tulajdonságai - a következő videóban.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba