Kőműves keverékek: típusok és jellemzőik

A habarcskeverék olyan anyag, amely nélkül sem a kivitelezés, sem a befejező folyamat nem fejeződött be. Ezért a javítások tervezése során legalább egy kicsit kell tudni róluk. A termék minősége attól függ, hogy a design milyen tartós lesz.

Jellemzők

A falazat keveréket szárazanyagnak nevezik, amelyet az ízületek és a téglák fektetéséhez használnak. Az eljárás során a száraz keveréket vízzel hígítjuk, sűrűvé válik. Nem lehet túl folyékony, hanem éppen ellenkezőleg, rugalmas és tartós.

A klasszikus kőműves keverék részeként számos kötelező összetevő van, függetlenül attól, hogy milyen márkájú termékeket vásárolt. A fő összetevő természetesen kötőanyag. Enélkül az oldat nem lesz elég vastag és rugalmas. A kötés anyagaként a cementet vagy az egyszerű agyagot használják leggyakrabban.

Tartalmaz egy töltőanyagot is. Általában keramzibeton vagy közönséges homok. A legtöbb gyártó a száraz keveréket különböző ásványi adalékokkal egészíti ki.

Annak érdekében, hogy a falak elkészülhessenek anélkül, hogy veszélyeztetnék a megjelenésüket, a választékban színes keverékek is jelen vannak. Összetételükben természetes, kiváló minőségű festék van. Nemcsak a barna vagy a terrakotta árnyalatai keverednek, hanem a fényesebb lehetőségeket is.

A száraz keveréknek több alapvető követelménye van. Először szilárd megoldásnak kell lennie. Ez az egyik legfontosabb pillanat. Végül is, a megoldás erőssége a megoldás erősségétől és attól függ, hogy mennyi ideig fog állni a fal. A legtartósabb a cementösszetétel. Használja külső díszítéshez. Ilyen megoldás jó, mert gyorsan megszilárdul és tartós.

Érdemes megjegyezni, hogy a keverék szilárdsága különösen fontos a ház homlokzatával való munka során és az alapozás során. Igaz, ha van lehetőség, jobb választani a különböző termékeket.

A szakemberek a homlokzatokhoz színes keverékeket használnak. Az a tény, hogy a homlokzat a ház „arca”, és biztosan szépnek kell lennie. Színes keverékek esetén kiválaszthat egy olyan anyagot, amely tökéletesen kombinálható a tégla vagy a befejező anyagok színével.

Ilyen követelmény nem áll fenn az alapozás feltöltésére használt keverék esetében. Leggyakrabban a klasszikus cementösszetételt minimális adalékanyagokkal korlátozhatja. A legfontosabb dolog az, hogy minél tartósabb legyen.

A második fontos pont a keverék plaszticitása. Ez különösen fontos, ha vékony habarcsos réteget kell alkalmazni. Például vágja le a kandalló alapját. Az a tény, hogy a termék sűrű rétege nehezen oszlik el a falfelületen. Ezenkívül a keverék hajlékonysága megkönnyíti a varrási rések befejezésének folyamatát.

típusok

A keverékek többféle fajtája van. Mindegyiknek megvan a maga sajátosságai, amelyeket figyelembe kell venni egy megfelelő anyag keresése során.

optimális

Ezt a száraz keveréket a házak építése során használják. Egy ilyen termék segítségével javítható a szoba szigetelő tulajdonságai. A klasszikus vörös tégla ház meleg és hangulatos lesz, ha minőségi terméket választ. Például, morzsás falazat keverék, amelyben homokot kombinálnak cementrel. Ugyanezt a megoldást használják a burkolólapok behelyezésére.

Bizonyos esetekben további komponenseket adunk az optimális keverékekhez, amelyek lehetővé teszik az oldat tárolási idejének meghosszabbítását.Ez azt jelenti, hogy ha az építési folyamat hosszú ideig tart, akkor egy ilyen termék tökéletes a munkához. A kompozíció készíthető reggel, és teljes egészében a nap folyamán használható.

hibrid

Egy másik lehetőség keverék a szerelési munkákhoz - vegyes kompozíciók. Az ilyen cementkeverék sokkal rugalmasabb és műanyagabb. Ezenkívül helyiségvédelmet biztosít a nedvességtől. Az ilyen típusú kompozíció portlandcement alapú termék, amelyben sok szennyeződés és ásványi vagy mész adalékanyag található.

A vegyes opciók közé tartozik például az agyag-chamotte vagy a perlit keverék. Ezeket a "téli" opciónak nevezhetjük, mert a habarcs ilyen alapon történő használata lehetővé teszi az épület melegítését.

színezett

A szürke és a fehér fő termékei mellett egy másik érdekes lehetőség is van - színes falazat keverék. A festék hozzáadása semmilyen módon nem befolyásolja az oldat sűrűségét. A színkeverék valódi találatot jelent a tervező számára.

Lehetővé teszik, hogy díszítse a falat, és egy egyszerű téglafalat valami fényes és eredeti formává alakítson. Leggyakrabban a színes megoldást arra használják, hogy a téglafal érdekesebbé váljon.

Egyébként nem szükséges egy kész színkeveréket vásárolni. Ön otthon is létrehozhatja. Ehhez cement alapot kell venni. Ha világos árnyalatra van szüksége, akkor a cement alapanyagnak fehérnek kell lennie. Ha sötétebb hangot szeretne kapni, akkor a szürke cement fog. Ebben a bázisban vízzel hígított színezékeket, amelyek megváltoztatják az oldat színét.

különleges

Különös figyelmet érdemel a különleges keverékek. Nem a házban végzett munkára használják, hanem elég nagy épületek építésére. Az egyik legnépszerűbb falazat-típus - M200.

Ez a termék olyan nagy népszerűségnek örvendett, hogy az épület szélsőséges hőmérséklettel szemben ellenállóvá teszi az épületet.

Alkalmazási kör

A belőle készített falazó keverékek és oldatok különböző célokra használhatók. Különböző építési munkákhoz alkalmasak, például csempefektetéssel és a habblokkok homlokzatával való befejezéssel. Íme néhány a legnépszerűbb területek, ahol a falazat keveréket használják:

  • Arbolitgyártás. A munkadarabból, amely szinte bármilyen építési anyagban vásárolható meg, ilyen megfizethető építőanyagot készíthetünk fa betonként. Később a lakberendezéshez vagy a fa betonelemek létrehozásához használják.
  • Padlópadló. Egy lakásban vagy magánházban teljes javításra van szükség, a padlót újra kell készíteni. A laminált, parkettás vagy bármilyen másfajta bevonat alapjainak elkészítéséhez esztrich-oldatot használnak.
  • A falak és válaszfalak építése. A tér különálló zónákra való felosztása falak vagy válaszfalak segítségével szintén hasznos a száraz keverék. Használható nyelv és hornyos gipszlemezek szerelésére, amelyek jól illeszkednek a modern válaszfalak létrehozásához. Szintén a száraz keverékből származó oldat jól és habszerű blokkokat vagy gázszilikát tömböket tartalmaz.
  • Az alapítvány telepítése. A gazdaságos keverékeket széles körben használják az alapozás telepítésénél is, mivel ez az anyag nem csak a hőmérséklet-változásoknak és a magas páratartalomnak ellenáll, de nem teszi lehetővé az alapítvány leülését.
  • dekoráció. A keverékek alkalmasak kerámialapok, valamint az ízületek tömítésére is. A színes falazatok a falakat úgy alakítják, hogy ne veszítsék el vizuális vonzerejüket. Ebben az esetben a termék árnyalata választható és a tégla hangja, és csak saját belátása szerint.

gyártók

Ma már sok különböző kőműves keverék gyártója van. A vásárlók azonban inkább a bevált márkákat részesítik előnyben.

Brozex

Ez a márka kiváló minőségű keverékeket állít elő, amelyek a cement és a tiszta homok mellett egy sor ásványi keveréket is tartalmaznak. Ennek következtében a végtermék több műanyag, ellenáll a nedvességnek és erősnek.

Ezekkel a keverékekkel végzett munka során csak érdemes megfontolni ezek hideg vagy fagyos időben nem gyúrhatók. A többi Brozex keveréke nagyon jó. Sok pozitív visszajelzést kapnak a vásárlóktól. Szinte mindenki, aki a javítási folyamatban használja őket, készen áll arra, hogy megerősítse, hogy a megoldás elkészítése meglehetősen egyszerű folyamat. A keverékeket gond nélkül gyúrják, ha pontosan követik a csomagoláson található utasításokat.

A lényeg az, hogy alaposan összekeverjük az oldatot, és elegendő időt adjunk a rendezéshez. A kapott termék egyaránt jól illeszkedik az ízületek feltöltéséhez és a végső falfelületezéshez. A vállalat tartománya meglehetősen nagy, így olyan keverékek találhatók, amelyek különböző célokra alkalmasak - a padlózatból a téglafalazatig.

Perel

A színkeverékek gyártói közül kiemeljük ezt a márkát. Kellemesen elégedett és a vásárlók reakciója a termékükre, és gazdag választék. A márka választékában 14 különböző színárnyalat található, amelyek segítenek a különböző kreatív ötletek megvalósításában.

Egyébként minden színkeverék két változatban jelenik meg. Egy nyár, egy másik tél. Az első lehetőség forró időjárásra alkalmas, és harminc fokos hő ellenáll. A második a hidegben használható. ilyen a megoldás ellenáll egy éles hidegnek, ami ideális a hideg országunk számára.

A Perel által előállított keverékek összetétele jó. A cementben nincsenek olyan adalékanyagok, amelyek rontják a bázis minőségét, frakcionált homokot használnak. Az alapot polimer adalékok és ásványi pigmentek egészítik ki. Az anyagot gazdaságosan fogyasztják, így egy 20 kg-os csomag elegendő a javításhoz.

Ezen márkák mellett olyan cégek is, mint „Terrakotta” vagy "Basis". Meglehetősen gyakori, ezért nem nehéz megnehezíteni a falazat keverékét a gyártótól az építőanyag-áruházban.

tippek

A habarcskeveréket széles körben használják az oldatok elkészítéséhez. Nagyon könnyű, hogy magad csináld, és még egy kezdőépítő is képes megbirkózni ezzel a feladattal. A legkedveltebb megoldás, amelyet otthon készítenek, az a téglafektetés során használt megoldás.

A megoldás elkészítéséhez nagyon kevés alapvető eszközre van szükség. Először egy fém szűrő. Még akkor is, ha a keverék nagyon jó, mégis érdemes szitálásra kerülni, hogy semmi sem marad feleslegesen a megoldásba. Ehhez egy nagyon kis méretű, 3 mm-es méretű cellával ellátott szita is alkalmas. A tartályokból az edények keveréséhez is szükség lesz, és szükség esetén színezékek hozzáadására is. Szüksége lesz egy lapáttal és természetesen magának a keveréknek is.

Egy másik fontos ajánlás az, hogy mindig a felhasználandó keverék mennyiségét kell kiszámítani. Ennek köszönhetően nem csak pénzt takaríthat meg, hanem egyszerűsítheti a javítási folyamatot, mert nem kell elhalasztania a munkát az építéshez szükséges mindenre. Ha nem tudja kiszámítani a szükséges mennyiségű anyagot, lépjen kapcsolatba a bolt tanácsadóival.

A dagasztási folyamat az egyik legfontosabb. Végtére is ez attól függ, hogy milyen jól fogják elvégezni a munkát. Először is fontos a csomagon feltüntetett arányok betartása. Az elegyet vízzel keverjük, majd néhány percig egyedül hagyjuk. Ez az idő elegendő az összes összetevő megduzzadásához.

A megoldás megtartása nem megéri. Hasonlóképpen nem ajánlott egyszerre több terméket keverni. Mivel a keverékek cementet tartalmaznak, az oldat nagyon gyorsan megkeményedik.

Annak érdekében, hogy a terméket ne vigyük át, és ne növeljük a fogyasztást, az oldat elkészítése előtt meg kell számolni a helyiség térfogatát, és becsülni kell, hogy mennyi megoldás szükséges.

Különösen érdemes megjegyezni a színkeverékekkel végzett munkát. Az oldathoz színezőanyagokat adunk. Azt is elő kell készíteni, meleg vízben oldva. Ezt a színes folyadékot a fő tartályba öntjük, ahol maga a keverék is hozzáadódik.

Már elmondták, hogy előnyösebb a termék kiválasztása egy bevált cégtől. A legjobb az egészben, ha a márka rendelkezik az áruk minőségét igazoló tanúsítvánnyal. Ha lehetséges, egy ismeretlen gyártó szembesülése esetén tanácsos ellenőrizni, hogy milyen visszajelzést kaptunk róla.

A munkahelyi biztonsági szabályok szintén nagyon fontosak. Természetesen a falazat keveréke - ez nem túl káros termék. De még mindig óvatosnak kell lennie a falak és válaszfalak építésének vagy telepítésének folyamatában.

Ez különösen igaz, ha néhány módosító anyagot hozzáadunk az oldathoz, például olyan adalékokat, amelyek hozzájárulnak a készítmény gyorsabb megszilárdulásához. Természetesen szükségesek és hasznosak, de károsíthatják az emberi testet.

A biztonság érdekében meg kell gyúrni a terméket kesztyűben, a lehető legpontosabban dolgozva. Szükséges a lapát vagy a keveréshez szükséges speciális szerszámok használata is.

Nagyon fontos, hogy ne csak a keverék minőségét határozzuk meg, hanem azt is, hogy mennyire jó a kézzel készített oldat. Annak érdekében, hogy megértsük, hogy lehetséges-e megbirkózni a feladattal, vagy nem, egyszerűen nézd meg a keveréket. A falazatból készült minőségi habarcs mindig vastag krémet tartalmaz. Továbbá érdemes egy kis lapátot lapáttal összegyűjteni, és megnézni, hogy milyen gyorsan terjed az oldat. A csepegtető cseppeknek lassúnak kell lenniük.

Továbbá a terméket, amint azt már említettük, magabiztosan és gyorsan kell alkalmazni, hogy a termék ne fagyjon és ne keményítse meg. Függetlenül attól, hogy az építőanyagot milyen célra használják, a gyors és hatékony munka csak az eredményt javítja.

A habarcskeverékek különbözőek, és érdemes megvenni őket, egyértelműen az igényeikre összpontosítva. Ebből, valamint a megoldás elkészítésével kapcsolatos felelősségteljes hozzáállásból a javítás eredménye függ. Az anyagok minden jellemzőjének ismeretében sokkal könnyebb az ideális összetétel kiválasztása. Tehát nem lehet aggódni az építői tapasztalat hiányában, és önállóan a falazat keverékekkel dolgozni.

Hogyan készítsünk színkeveréket falazatra, lásd alább.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba