Javítási keverék kiválasztása Emaco

A betonszerkezetek és a padlók hosszú élettartamúak, azonban hosszú távú terhelés esetén a felületen hőmérséklet- és páratartalom-különbségek, repedések, zsetonok vagy egyéb károsodások jelentkezhetnek.

Ezeket a hibákat különböző javítási keverékek segítségével lehet kiküszöbölni. Azonban a rossz minőségű termék kiválasztásakor, vagy helytelen használat esetén néhány év elteltével hibák jelentkezhetnek, és ezeket újra kell javítani.

A sérült betonszerkezetek sürgős javítást igényelnek. Ellenkező esetben a repedés állandó terhelés alatt gyorsan elrepül. Napjainkban ez a probléma könnyen megoldható az Emaco száraz keverékei segítségével.

Műszaki adatok

Emaco javító keverékeket használnak a repedések megtöltésére, amelyek szélessége legfeljebb egy centiméter. Ez a keverék nagy tapadást mutat a betonhoz, téglához és erősítőhálóhoz. A kész formában levő kompozíció ellenáll a mechanikai terheléseknek, tartós és megbízható. Megjegyezzük, hogy a keverék könnyen illeszthető és elegendő rugalmassággal rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan dolgozzon.

Figyelembe véve a száraz keverékeket a beton- vagy téglafelületeken való munkavégzéshez, meg kell ismerni a megfelelő használat alapfeltételeit:

 • Nedvességük nem haladhatja meg az 1 ppm-t;
 • A megoldás zsugorodása nem megengedett;
 • Az érintett levegő legfeljebb 5% lehet;
 • A fagyállóságnak legalább F300-nak kell lennie;
 • A termékeket nyitott és zárt papírzacskókba csomagolják;
 • A javítási keverék tűzálló, robbanásbiztos és nem radioaktív;
 • A kész keveréket csak a motorháztetővel vagy jó szellőzéssel rendelkező helyiségekben szabad használni.
 • A munkát kizárólag személyi védőfelszereléssel kell elvégezni;
 • A csomagban lévő pornak nem lehet több, mint 3-5 mg köbméterenként. m.

kérelem

A különböző típusú keverékek használata csak akkor lehetséges, ha bizonyos szabályokat betartanak:

 • Ezeket csak +5 és +30 fok közötti hőmérsékleten kell tárolni és használni;
 • A keveréket keverővel vagy speciális fúvókával ellátott fúróval kell elvégezni; kézzel - nem megengedett;
 • A keverési idő 5-7 perc;
 • A kész keverék térfogatának olyannak kell lennie, hogy fél óra alatt eltölthesse azt;
 • A keverékben lévő víz mennyisége nem haladhatja meg a csomagoláson feltüntetett értéket;
 • A javítást megelőző felületet a por, a szennyeződés, az olajfoltok és a sérült beton eltávolításával kell elkészíteni; ezt követően enyhén meg kell nedvesíteni;
 • A kompozíció egy éjszakán át lefagy a nedvesség minimális bepárlása mellett.

Az Emaco száraz keverék alkalmazásának részletes ismertetését lásd a következő videóban.

Keverjük össze a márkákat

Az Emaco cég nagyszámú különböző összetétele van. Mindegyikük egyéni munkákhoz készült.

Emaco S88 és S88C

Ezt a polimer-cement keverékcsoportot 3 mm mélységű kis területek javítására használják. Vízzel összekeverve olyan vegyületet képez, amely nagy tapadást mutat beton, tégla és acél. Idővel a keveréket nem rétegezzük.

Sikeresen használják a magas páratartalmú helyiségek javításában, de nem alkalmas faanyagra. Ügyeljen arra, hogy kesztyűben dolgozzon.

EMACO 90

Cement, homok és különböző polimerek. Nagy repedések javítására, akár fél centiméter széles. Nem csak javításra, hanem beton helyreállítására és megerősítésére is alkalmas. Ez ellenáll minden időjárási viszonynak. A kompozíciót csak egészben, alacsony páratartalmú helyiségekben kell tárolni.

MasterEmaco S 466 és Emaco S66

Ezeket a vegyületeket olyan nagy repedések kitöltésére használják, amelyek legfeljebb 10 cm mélyek.Olyan öntött anyagot alkotnak, amely idővel nem rétegez.

Alkalmazható nem csak lakott, hanem ipari helyiségek betonfedéseinek helyreállítására is. Ezenkívül a munkát betonból készült mennyezetekkel és ugyanazon anyagból készült tartókkal lehet elvégezni.

   Az Emaco termékek használata lehetővé teszi az összes lehetséges betonszerkezet élettartamának meghosszabbítását. A legfontosabb dolog az, hogy nem késleltessük és elvégezzük ezt a munkát időben, kiválasztva a szükséges összetételt erre a célra.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba