Dekoratív tégla a lakás belsejében: szép design lehetőségek

 Dekoratív tégla a lakás belsejében: szép design lehetőségek

Érdekes textúra és a tégla gazdag színe a lakás belsejében nem csak loft stílusban használható. A tervezők szívesen foglalják bele más népszerű irányokba díszített terekbe.

9 fénykép

faj

A falburkolatok, mint például a fa, a kövek, a bambusz meglehetősen hagyományos gyakorlatok. Egy másik dolog - tégla. Ez egy merész belső megoldás, amely sajátos varázsa a szobának.

Ha nem akar több millió lakást felújítani, de nem értékeli a történelmi értékét, az eredeti téglafal dekoráció ideális megoldás lenne. Ehhez el kell távolítani a kis szennyeződéseket, foltokat, primer és fehérre meszes anyagokat, a dudorokat és a lakkot.

Azok számára, akik szeretik a klasszikus tervezési lehetőségeket, illeszkedjenek a cserép a tégla alá, amelyet gyakran neveznek tégla furnérnak. A burkolólapok egyszerűek, az anyag nem igényel különös gondosságot (nedves ronggyal törölve).

Azok, akik nem kívánják megcsodálni az eredeti téglát, a tégla alatt tapasztalt tapéta lehet. Természetesen nem lesznek képesek utánozni az anyag textúráját, de az általános stílusban kifejezett hangsúlyt kapnak.

Nincs szükség az egész fal ragasztására. Lehet, hogy egy töredékes betétet, vagy tégla tapétával gondoskodik a lakás falairól a forduló ívelt helyeken. A tégla háttérképek színe nagyon széles: a terrakotta és más élénk színektől a fekete-fehérig. A tapéta gondozása nem nehéz: hetente többször meg kell tisztítani egy kissé nedves szivaccsal.

Ha a szoba mérete nem túl nagy, akkor jobb, ha egy téglafalat választ. Ez sokkal vékonyabb, mint az építési analóg, ami miatt a szoba mérete jelentéktelenül csökken. A téglák másik előnye az alacsony súly. Ez nemcsak a fő falra, hanem a belső falra is alkalmas. Ez az anyag hosszú élettartamú és biztonságos az emberi egészségre.

A téglákat az oszlopok, a kandalló, a falak töredékes díszítése és a polcok létrehozására használják. Ezt az anyagot a folyosó, a hall, a hálószoba és a konyha területének tervezésére lehet használni. A tégla felülete egyenletesen vagy enyhén feldarabolható, egy idős bevonat hatására. Az ilyen anyagok színtartománya hatalmas, de a legnépszerűbb hangszín fehér.

A lakások dekorációjában gyakran klinker téglákat használtak. Ez az anyag bőséges lehetőségeket kínál a kreatív képzelet megvalósítására a szoba kialakításában. A klinker téglák sokszínűségének köszönhetően (sima, rusztikus, durva) a tervezők a szobatervezés legszigorúbb lehetőségei lehetnek.

Napjainkban a tervezők egyre inkább kínálnak üvegtéglákat a belsőépítészetben. Átlátszó és áthatolhatatlan, szürke, tejes, bíbor és zöldes lehet. Az ilyen dekoratív téglák lehetővé teszik a fényt a szobában. Nemcsak a folyosó és a nappali díszítő elemei, hanem az életterek megkülönböztetésének eszközei is.

Egy kis lakásban egy megkönnyebbüléssel ellátott üvegfal dekoratív funkciót tölt be és partícióként szolgál.

Stílus irányok

Hagyományosan a téglát loft stílusban használják. Leggyakrabban ez az anyag díszíti az egész lakást: hálószoba, konyha, fürdőszoba, előszoba, nappali. Ez az anyag azonban jól illeszkedik más területek belsejéhez.A tágas sorok sorakoznak, élénk színek, a bútorok és más kiegészítők színe visszhangozva romantikus hangulatot teremt a szobában.

Dizájn díszítő téglával díszített pop-art stílusban - a merész és érzelmi természet választéka. A szükséges stílus lefordításához fényes árnyalatokkal kell kitöltenie a szobát. Egy enyhén fehérített tégla és egy világos rózsaszín asztal székekkel harmonikusan kombinálódik. Ezt a kombinációt gazdag sárga szekrények és függönyök adhatja hozzá. A vidámságot és a szokatlan kombinációkat különféle textúrák hangsúlyozzák. Például egy kicsit durva textúra tégla és velúr kárpit.

Azok, akik egy középkori vár környezetében élnek, szeretni fogják a gótikus vagy neogótikus stílusokat. Azonban nem szükséges az egész lakást ebben a stílusban rendezni. Elég, ha egy szobát vagy egy falat tervezünk, ami egyenetlen téglafal illúzióját eredményezi. Előnyös, ha több téglafektetési módszert alkalmaznak annak érdekében, hogy a bevonat hosszú ideig helyreálljon. A gótikus hangulat a mennyezeti fa gerendák, szőnyegek és bútorok "antik" létrehozását segíti elő.

Nagyon népszerű téglafal skandináv stílusban. Az éles ellentétek nem különösebbek erre az irányra, ezért a fal csak egy könnyű akcentust tud végrehajtani egy szobában. Az anyag tónusát pasztell vagy szürke-fekete árnyalatokkal kell kiválasztani.

Az etnikai stílus segít a terem ipari belsejének diverzifikálásában és a túlzott mértékű hígításban. Az okker színű téglafalak jól harmonizálnak a textíliák, a szőnyegek, a kerámia, az afrikai, latin-amerikai vagy ázsiai országokból származó mindenféle ajándéktárgy fényes árnyalataival.

alkalmazási körét

A tégla, mesterségesen készült tégla és tégla harmonikusan illeszkedik bármilyen belső térbe: konyhák, vendégszobák, folyosó, alvó zóna. Fontos, hogy teljes felelősséggel közelítsük meg a helyiségek kialakítását, hogy a téglaépítés felvétele kiemelkedővé váljon, és ne legyen sietve a rossz ízlés.

A konyhai téglafalak a modern háztartási készülékek hátterében nagyon színesek lesznek.

A téglából készült dekoratív anyagok lehetővé teszik a helyiség határolását, például az étkezési terület kijelölésére. Fehér és fekete árnyalatok kombinálhatók, nem szükséges egyszínű színű bevonatot választani. A konyhai csempe csempe tökéletesen illeszkedik. A konyhai kötényt használják, a munkafelületről a fali szekrényekig.

A folyosón a fénytónusok tégla csodálatosan fog játszani. Az eredeti esztétikai és gyakorlati funkciót hordozó akcentus a falazat „elpusztult” élének lesz. Ez a technika elválasztja a konyhát a teremből. A kiálló téglákon gyertyatartókat helyezhetünk gyertyákkal.

A pasztell vagy a hófehér színárnyalatban lévő téglafal harmonikus háttere lesz a gyönyörű bútoroknak, gyönyörű készülékeknek és kis kiegészítőknek. A csarnokba beépített kandalló, amely gipsz téglával bélelt, hozzáadja a belső és a meleg hangulatot.

A gipsz téglák és oszlopok használata lehetővé teszi a görög stílus hasonlóságát a nappaliban. Üveg és gipsz falazat segítségével gyönyörűen zónázhatja a konyhát és a vendégszobát.

A fehér tégla használata a hálószobában egyfajta kíséretet hoz a belső térbe. A magas mennyezettel rendelkező stúdióapartmanban a szokásos hálószoba ajtó helyettesíthető egy terjedelmes téglából.

A hálószobában a téglafal a vidéki zene, a tetőtér, a skandináv stílus számára megfelelő. A tégla nedvesség és változó hőmérsékleti viszonyok ellenállása miatt a fürdőszobát is fel lehet használni. Az üvegtégla, amelyet nagy szilárdság jellemez, dekoratív padlóburkolatként alkalmas.

Annak érdekében, hogy a padló meleg legyen, fűtést kell telepíteni.Az üvegtömbök szépségét további világítás is hangsúlyozhatja.

További információ a téglafal dekorációk típusairól a következő videóból.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba