Kőfalú panelek - a belsőépítészet nem szabványos megközelítése

Az építőiparban évről évre egyre több új anyag található, amelyek lehetővé teszik, hogy létrehozhassák bármelyik szoba eredeti kialakítását. Ezek például a könnyű telepíthető kőburkolatok. Ezenkívül viszonylag olcsó.

Különleges jellemzők

A kőfalak paneljei dekoratív befejező anyagok. Sokat vonzanak, mert nekik köszönhetően a szoba nagyon eredeti megjelenést és stílust szerez. Az ilyen anyagnak számos előnye van. Kezdőknek érdemes megemlíteni Ez a típusú befejező anyag teljesen környezetbarát. Ez lehetővé teszi, hogy az ilyen paneleket otthon, akár az óvodában, bármelyik szobában telepítse.

Ezek a panelek mindegyike könnyű anyagból készül, így a fal teljes szerkezete nem válik nehezebbé. Könnyűségük ellenére tartós és tartós anyagokból készülnek. Idővel ez a panel nem változtatja meg a színét, deformálódik vagy elhalványul a napban.

Emellett abszolút nem félnek a magas páratartalomtól, ezért gyakran használják fürdőszobák vagy konyhák kialakítására.

A dekoratív panelek kiváló lehetőséget biztosítanak az álom kialakításának beltéri kialakítására. Ugyanakkor nem kell drága befejező anyagokat vásárolni. Emellett könnyen és önállóan szerelheti fel és szerelheti szét az anyagot.

Ez a fajta dekoratív befejező anyag tökéletesen kombinálható más típusú bevonatokkal. Az ilyen panelek például biztonságosan kombinálhatók dekoratív vakolattal, természetes fa díszítéssel vagy tapétával.

Előnyök és hátrányok

Az ilyen típusú befejező anyagoknak számos jelentős előnye van. A panelek könnyen utánozni lehet a természetes kőből. Például ez fontos a kandalló készítésekor. Érdemes megjegyezni, hogy ez a befejező anyag is eltérő, mivel nem éghető. Még ha a kandalló tűzének szikra is a végére esik, semmi sem fog történni.

Ezen túlmenően a legtöbb anyag elég nyugodtan reagál a szélsőséges hőmérsékletekre, így tökéletesen díszítheti a szoba falát. Könnyedén kiválaszthatja kedvenc textúráját. Ez lehet egy sima és egyenletes kő, vagy bármely természetes kő utánzó felszín alatti utánzat. Ennek az anyagnak egy másik jelentős előnye, hogy biztonságosan használható mind belső építési munkákhoz, mind szabadtéri munkához.

Az anyag abszolút nem fél a nedvességtől, a fagytól és a hőtől. A panelek lehetővé teszik, hogy elrejtse a fal egyenetlenségeit és hibáit. Tökéletesen elfedik a hibákat, és lehetővé teszik a belső tér frissített megjelenését. Könnyedén elrejtheti a vezetékeket az ilyen panelek mögötti berendezésből, és már nem rontja meg a kedvenc szobájának általános megjelenését.

Mint látható, ezeknek a paneleknek az előnyei elégségesek. Ha az anyag minuszairól beszélünk, akkor nem. Az egyetlen dolog, amit a szakértők nem javasolnak, hogy túl olcsó befejező anyagot vásároljanak.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy néhány nem ellenőrzött és gátlástalan gyártó, aki megpróbálja csökkenteni áruk árát, alacsony minőségű anyagokból készült paneleket készít, a tökéletes javításra vonatkozó elvárások nem feltétlenül indokoltak. Túl olcsó kétes minőségű panelek nem csak a javítás minőségét ronthatják, hanem az egészséget is károsítják.

típusok

A kő alatti különböző panelek között a fő különbség az, hogy a kiváló minőségű műanyag mellett különböző adalékanyagok is hozzáadhatók a készítményhez. Szinte mindenféle kőpor és speciális műgyanta előállításához.Általában a legtöbb panel öntéssel készül, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen formát és textúrát kapjon. Ez lehet bármilyen mesterséges kő, vad, sziklás vagy természetes. Ez lehet egy tégla utánzat.

By the way, gyakran egy ilyen befejező anyag készül nem csak műanyag, vannak modellek fa és még az alumínium. Az utóbbiak lehetővé teszik, hogy bármely 3D-s hatású elem felületére alkalmazzanak. Felülről megbízhatóan borítottak egy speciális fóliával, amely biztosítja a tartósságot. Műanyag dekoratív panelek, vagy ahogyan azt PVC-nek is nevezik, a legkönnyebben és kedvező áron igényelhető. Ezenkívül az ilyen furnéranyagok könnyebbé teszik a hamis falak létrehozását, és egy ilyen felület számára nagyon könnyen kezelhető.

Egy másik népszerű típus a kő furnér modellek. Ez az anyag egy vagy több természetes kőből készült vékony lemez. Az ilyen befejező anyag vastagsága általában nem több, mint 2 mm. Az anyag színe és szerkezete bármi lehet. A vinil modelleket leggyakrabban kültéri használatra használják. Az ilyen panelek különleges tartósságot és kopásállóságot mutatnak. Belsőépítészet esetén nem mindig megfelelő a túlzott vastagság miatt.

MDF panelek - egy másik típusú dekoratív befejező anyag, amely préselt forgácsból készül. Vannak olyan modellek, amelyek teljesen fából készültek. Általában az ilyen panelek esetében különösen erős és tartós fafajokat használnak. Például lehet fenyő vagy tölgy. Bármilyen textúrát és mintát speciális módszerrel alkalmazunk a fafelületre.

Üvegszálas modellek, vagy ahogyan azt üvegszálból mondják, ez egy nagyszerű lehetőség egyedi panelek megrendelésére, mivel az ilyen típusú anyagot bélyegzéssel készítik el. Jellemzően a gyártók egy természetes kőből készült modellt készítenek, és különböző modelleket készítenek. Ennek az anyagnak a fő előnye, hogy bármilyen színt választhat. A színek és a textúrák sokfélesége elképesztő. Gyakran különböző munkákhoz bármilyen akril anyagot használ.

Érdemes megemlíteni, hogy ez az anyag különleges védelmet nyújt az UV sugárzás ellen, így sok éven át megtartja eredeti megjelenését. Emellett az akril modellek tökéletesen ellenállnak a terhelésnek.

jellemzői

A falak fehér vagy más színei idővel csak unatkozhatnak. Ebben az esetben a dekoratív panelek mentésre kerülnek, ami lehetővé teszi, hogy valamilyen egységet érezhessen a természettel. Egyszerű szobát könnyű kialakítani egy hétköznapi szobából; A fali panelek nagyon könnyűek, ami lehetővé teszi a közös falszerkezetek és falak általános mérlegelését. Amellett, hogy a panelek különböző anyagokból készülnek, más jellegzetes tulajdonságokkal rendelkeznek.

A panelek lehetnek lapok. Általában ez egy nagy lap, amelynek mérete legalább 1x2 méter. Néha vannak modellek és nagyobbak. Ez egy nagyszerű lehetőség, ha meg kell díszíteni az egész falat. Csempézett modellek - egy meghatározott méretű négyzet formájú befejező anyag. A szobák dekorálásakor leggyakrabban ezt a lehetőséget használjuk.

Van még egy nézet - ez állvány. Az ilyen dekoratív lécek vastagsága és hossza eltérő lehet. Ez az anyag részletesebb és finomabb munkát tesz lehetővé. Gyakran az ilyen típusú paneleket csempézett modellekkel kombinálják, ami lehetővé teszi egy összetettebb kialakítás kialakítását.

Hogyan válasszuk ki?

Mielőtt egy vagy másik modellt választana, ajánlatos eldönteni, hogy melyik munkát igényli ez az anyag. Mindezek a modellek alkalmasak belső falak díszítésére. A ház homlokzatával szemben a nagy ellenállóképességű anyagokat kell elvégezni, amelyek tökéletesen ellenállnak a hőmérséklet csökkenésének. Ezek például vinil-, akril-, alumínium- vagy más fémek.

Olyan anyagból készült panelek, mint az MDF vagy a fa, alkalmasak a nappaliban, a hálószobában, a gyermekszobában vagy a folyosón. A magas páratartalmú helyiségekben ez az opció nem használható, mivel a panelek idővel megduzzadnak, az alak és az általános megjelenés romlik.

Üvegszálból készült modellek, amelyek alkalmasak minden nappalival, valamint irodai és osztálytermi fali dekorációra. Ez az anyag nagyszerű a konyhában, mert tartós és könnyen kezelhető. Használható a folyosó vagy a fürdőszoba díszítésére, mivel nedvességálló. Az anyag könnyű, így saját kezűleg bármilyen formatervet készíthet.

A panelek árnyalatainak és színeinek kiválasztása során számos ajánlást kell figyelni. A folyosó kialakításához a legjobb a világosabb árnyalatok kiválasztása. Legyen a kis kövek utánzata. A nappali kialakításához nagyszerű választás lehet többféle textúrák és árnyalatok kombinációja. Ennek köszönhetően nemcsak az eredeti kialakítás, hanem a kényelem egyedülálló hangulata is lehetséges. Ha a szoba nagyon sötét, akkor válasszon olyan fényes árnyalatokat, mint a krém és a homokszín.

A legjobb lehetőségek

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a választást, figyelmet kell szentelni egy kicsinek besorolását a vélemények a legjobbak.

  • Híres márka összesen számos különböző modellt állít elő. Általában ez a vállalat üvegszálból gyártja termékeit. A bemutatott sorban megoldások találhatók a nem szabványos formatervezési mintákra. Például speciális ívek kialakítására szolgáló panelek.
  • Canfor Híres a kiváló minőségű, fából készült és préselt chipekből készült termékeiről. A panelek kialakításához a gyártó csak olyan kiváló minőségű gyantákat használ, amelyek teljesen biztonságosak az emberi egészségre. A márka összes terméke környezetbarát.
  • Aluland alumínium panelek egy speciális laminált bevonattal sok pozitív visszajelzést kap a fogyasztóktól. A színek és a textúrák sokfélesége kellemesen meglepődik, és a modellek magas minőségével és tartósságával is tetszik.
  • SnowBird Company különböző modellekből készülnek, műanyagból és más minőségi anyagokból. A márka fő előnye, hogy könnyen megtalálhatja a külső és belső munkákhoz szükséges befejező anyagokat. Minden modell kiváló minőségű, kiválóan tolerálható a hőmérséklet, és sok éven át szolgál.

Ennek a vállalatnak a kiválasztása, az Ön által választott panelek határozottan olvassa el a véleményeket a márkák hivatalos honlapján. Javasoljuk, hogy vegye figyelembe azt a tényt, hogy a bevált gyártók mindig őszintén szólnak a modellek készítésének technológiájáról, a felhasznált anyagokról, és nagyfokú garanciát nyújtanak a termékeikre.

A következő videóban lásd a "Decocam" PVC dekoratív panelek telepítését.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba