Téglafal: a felületek tervezésének, létrehozásának és gondozásának jellemzői

Annak érdekében, hogy a ház tervezése egyfajta lelkesedés, sokan téglafalat használnak. Ez egy rendkívül egyszerű és egyszerű módja egy szokatlan és stílusos kialakításnak, amely kellemes és hangulatos légkört teremt. A falat téglafalú díszítéssel csodálatos és elegáns belső teret készíthet. Tégla - olyan anyag, amely lehetővé teszi, hogy eredeti és látványos módon legyőzze a helyet.

12 fénykép

Erősségek és gyengeségek

A téglafestés pozitív és negatív oldala is van. Mielőtt az ötlet életre kelne, többet kell tudni róluk. Ez a döntés előnye.

 • Sokan szeretik ezt az elképzelést, mivel a tégla nem túl drága anyag, ezért hihetetlenül szép belső teret hozhat létre hatalmas pénzügyi befektetések nélkül.
 • A téglaépítés teljesen biztonságos, nem befolyásolja az egészséget és a környezetet. Ezt a döntést szeretették azok, akik szeretik a természetességet.
 • Az anyag magas hőszigeteléssel, nedvességállósággal és hangszigeteléssel rendelkezik.
 • Könnyen elvégezhető az ilyen befejezés, a tapasztalat nélküli személy ezt megteheti. A falat téglával díszítheti speciális szerszámok nélkül.
 • Egy ilyen design majdnem minden szobában jól néz ki.
 • A téglaépítés nagyszerű zónázási lehetőség. Lehetővé teszi különböző csuklós elemek használatát, mint például az ezredek, a világító eszközök, a TV stb.
 • Nincs szükség további felület feldolgozására. Ha a falakon kisebb hibák vannak, a téglafalak elrejtik őket. Elég eredeti és szokatlan.
 • Hosszú élettartamú.
 • Néhányan ezt a megoldást a textúra miatt választják.
 • A tégla ideálisan kombinálható természetes árnyalatokkal és természetes anyagokkal, ezért könnyen illeszkedik bármely belső térbe.
 • Dekoratív kivitel - egy másik plusz a malacka bankban a téglafestés pozitív tulajdonságainak.

A téglaépület előnyei miatt sokak szívét nyerte el. De ez a bélés lehetőség, mint sokan, számos hátránya van.

 • Ha természetes színű téglát használ, akkor gondoskodnia kell a kiváló minőségű világításról. Alternatív megoldásként választhat egy fehér téglát, vagy csak festheti a téglafalat. Ez segít megszabadulni a hiányosságtól.
 • A texturált felület egyenetlen, ezért rendkívül nehéz tisztítani.
 • Ha a szoba belső kialakítása nagy számú téglával rendelkezik, úgy tűnik, hogy rendetlen és hideg. Ahhoz, hogy a szoba kényelmes legyen, az anyagot bölcsen kell használnia.

faj

Annak érdekében, hogy a szoba kialakítása stílusos és modern legyen, ki kell választania az ideális téglafalat. Többféle tégla van, így kezdetben érdemes megismerkedni az egyes opciók jellemzőivel és jellemzőivel, hogy kiválaszthassuk, mi minden esetben megfelelő.

rendes

A tégla szokatlan és érdekes összetétele - egy csupasz téglafal. A tulajdonos képes lesz arra, hogy megfelelően megverje őt, de még mielőtt figyelembe kellene vennie a szoba jellemzőit. A klasszikus vagy ipari stílusban díszített belső térben a legjobb megoldás durva és festetlen arccal. Ez a megoldás a leghűségesebb. Ha a falat színesebbé kell tenni, hogy telítettebb legyen, akkor akril akvalakot kell használnia, kiválasztva a megfelelő árnyalatot.

A természetes téglafal fényes és fényes lehet, ha speciális klinkerolajjal kezeljük.

mesterséges

A mesterséges burkolat anyaga a természetes kő tulajdonságai. A hasonló tégla kiváló minőségű természetes anyagokból készül, majd a számlázási eljárás folyik. A termék érdekes és szokatlan megjelenésű, szép minta lehet, és sok vonzó árnyalatú. A következő anyagokból dekoratív téglákat készíthetünk.

 • Gipsz. A termékek megfelelő áron, a legkedvezőbb áron. Az anyag unalmasnak és unalmasnak tűnik, de a festék alkalmazása után a „tégla” vonzó megjelenéssel rendelkezik. A rendkívül praktikus anyag sokáig szolgálhat, és nem fél a hőmérséklet változásától.

Fontos megjegyezni, hogy a gipsz kevesebb lesz, ha a helyiség nedves. Ez az opció nem alkalmas a fürdőszobában való használatra.

 • Akril. A termék szintetikus adalékanyagokat tartalmaz.
 • Porcelánkövek. Hihetetlenül tartós anyag, amelynek gyártása speciális technológiát alkalmaz. A gránit chipeket hozzáadjuk az agyag tömegéhez, amely után megnyomjuk. A tartós porcelánkövek nagy ellenállóképességgel bírnak a mechanikai stressz ellen.
 • Fazekas. Sokan nem tudják megkülönböztetni a kerámia mesterséges téglát a jelenlegiektől. Az egyetlen különbség a vastagság. Különböző kötőanyag-adalékokat tartalmazó agyag keverék pörkölésével készül.

Üveg és puha

Az apartmanok és magánházak befejező anyagaként gyakran használatos lehetőség. Ezzel a részletekre lehet helyezni a hangsúlyt. Például egy eredeti tematikus panelt helyeznek el a nappaliban vagy a konyhában. Az üvegfalazat meglehetősen könnyen tisztítható, de óvatosabban és óvatosabban kell kezelnie. Ez nem csak kényelmes és praktikus, hanem szép és szokatlan.

Egy ilyen döntés egy kis mágiát és kényelmet ad a ház hangulatának. Nemesnek és érdekesnek tűnik, és nemcsak a ház tulajdonosait, hanem a vendégeket is meg fogja lepni.

  Rugalmas (puha) tégla - olyan anyag, amely hihetetlen és exkluzív belső tereket hoz létre. Számos különböző színe és tisztességes kopásállósága van. Ez a termék nem csak sík felületen, hanem a szoba sarkaiban is könnyen elhelyezhető. A rugalmas anyag kvarchomokból, akrilból és pigmentekből készül.

  Utánzási lehetőségek

  Nem mindenkinek van lehetősége, hogy a szoba díszítését valódi téglává tegye. A korlátozott költségvetés, egy kis szoba és a minőségi anyag hiánya olyan problémákat jelent, amelyek megakadályozzák annak használatát. De van egy megoldás: tégla építése olyan anyaggal, amely egy téglát utánozhat.

  A valódi tégla falazatú fali papíron sok előnye van

  • A ragasztás sokkal nehezebb, mint a ragasztás. Ez lehetővé teszi a lakástulajdonosok számára, hogy sokkal gyorsabban tervezzenek.
  • Számos különböző tervezési megoldás létezik, ezért válasszon valamit, ami nem megfelelő.
  • A fali papírt egy félkör alakú fal vagy egy olyan felület regisztrálására használják, amelyen hibák vannak.
  • A telepítési munkáknak és az anyagnak megfelelő ára van.

  A tégla alatt többféle tapéta található. Mielőtt méltó választaná, olvassa el az egyes opciók leírását.

  • Egy egyszerű lehetőség a vinil tapéta. Szerkezetük sűrű, a felület dombornyomott, így ez az anyag könnyen hangsúlyozza a szoba kialakítását, és jó védelmet nyújt a falfelület számára. Könnyű gondoskodás, nedvesség és fény ellenállás - az előnyök, amelyek miatt ez az opció népszerűvé és igényessé vált.
  • A nem szőtt háttérképek jó élettartamúak, rendkívül reálisak, kényelmes és praktikus anyagok, amelyek segítenek a felület bizonyos stílusban történő elrendezésében.
  vinyl
  gyapjú
  • Ha a költségvetés korlátozott, akkor olyan mosható tapétát vásárolhat, amely nagyon könnyen ragasztható, nyugodtan hordozhat gőzt, hőmérsékletcseppeket és magas páratartalmat.
  • A háttérképek festése egy másik ötlet a kreatív és szokatlan dolgokat kedvelők számára. Ezek fehér vásznok. Az anyag bármilyen árnyalattal festhető, vonzó téglaépítés.
  papír
  Festéshez

  Sok gyártó tematikus háttérképekkel rendelkezik, amelyek magas kerítéssel, ősi várakkal és középkori belső terekkel rendelkeznek. Elég kreatív megoldás azok számára, akik a mágikus légkörbe akarnak belevenni.

  Színek és látványok

  Kiválaszthatja a megfelelő színt a belsőépítészethez. Számos lehetőség van a tökéletes kialakítás megteremtésére, ami a szobát stílusosabbá és kényelmesebbé teszi, és egyedi hangulatot teremt.

   Lehetséges színek beállításai.

   • Szürke tégla jó választás, mivel ez a szín semleges. Segít létrehozni egy világos és tömör hátteret a szoba későbbi díszítésére. A világosszürke árnyalat vizuálisan tágabbá teheti a szobát, a sötét szürke hang pedig hangulatos légkört teremt, és megmenti a helyiséget a túlzott mennyiségtől, vizuálisan csökkentve azt.
   • Fehér falazat A skandináv stílusban berendezett szoba egy téglafalú tapéta lehet. A szokatlan kinézetű felület gazdagíthatja a szerkezetet a textúraon keresztül. Ezt a színt a festett falra festheti, és különböző díszítő elemek segítségével díszítheti. Minden hihetetlenül szép, tágas és elegáns.
   • Vörös tégla bármilyen belső stílusban használható. Akcentus lehet. Azonban egy ilyen opcionális falazat elkészítésénél figyelembe kell venni, hogy a piros bútorok elveszik a világos és fülbemászó hátteret.
   • Fekete színű a téglafal kialakítását gyakran használják bármely terület vagy egy zóna kijelölésére. Ilyen döntéssel a dekorációban kontrasztot hozhatunk létre.
   • bézs - ideális a világos színek belső díszítésére.

   Adott esetben?

   A tégla burkolat bármely szobában készíthető érdemes választani egy sikeres opciót, amely aláhúzza a design pluszjait, és elrejti a mínuszokat.

   • A konyhában. A legtöbb apartmanban a konyha egy kis szoba, így mielőtt egy ilyen tervezési megoldást használna, gondosan meg kell fontolnia mindent. A szoba jellemzői szerint a téglafal minőségét, típusát és stílusát kell kiválasztani. Egy téglafal segítségével kényelmesen megoszthatja a helyiséget, így számos funkcionális területet biztosít.

   A leggyakrabban létrehozott munkahely és terület ebédre. Egyes esetekben a sáv áll. Mind a fehér, mind a színes anyagok ideálisak erre.

   • A nappaliban. A kellemes hangulat és a szokatlan akcentusok a téglaelemek segítségével hozhatók létre a nappaliban. A monolitikus anyag jól hangsúlyozza a szoba kiválasztott kialakítását. Egyes stílusok lehetővé teszik, hogy a téglát fával kombinálja. A téglafalnak köszönhetően hihetetlen hangulat jön létre, különösen akkor, ha a megfelelő bútorokat, világítást, színeket és dekorációt választja.

   Megpróbálhatja kombinálni a világos és sötét elemeket. Egy ilyen megoldás frissítheti a hangulatot, és stílusosabbá teszi.

   • A hálószobában. A szoba téglafal kreatívnak és megfelelőnek tűnik. Szürke vagy fehér színt kell választani, valamint más semleges színeket, hogy látványos kialakítást hozzanak létre.
   • Folyosó és folyosó. Tégla - méltó díszítés erre a szobára.Lenyűgöző és hihetetlenül szép tervezési ötleteket hozhat létre, amelyek bájt és kreativitást hoznak a szoba belsejébe. Gyakran használt fehér vagy piros dekoratív anyagok, de figyelni lehet a színválasztékokra.
   • A fürdőszobában. A legdrágább és szokatlan megoldás a felület díszítése téglával a fürdőszobában. Rendkívül ritka látni egy ilyen tervet, de néhány kreatív ember még mindig mer, hogy életre keljen egy ilyen ötletet. Jobb téglafalat használni egy tágas fürdőszobában.

   Fontos megjegyezni, hogy hosszú élettartamig nagy költségű nedvességálló klinker típusokra lesz szükség.

   • Az erkélyen. Érdekes téglafalak fognak kinézni az erkélyen, ami kényelmes és stílusos.

   Mi a kombináció?

   A téglafal kiegészíti az eredeti, divatos, stílusos és látványos designt. De annak érdekében, hogy a belső megjelenés szép és szilárd legyen, gondosan válassza ki a design többi részét. A fektetés szerves és harmonikusan néz ki.

   A szakemberek két vagy három árnyalatot javasolnak a fal kialakításában, mivel ebben az esetben könnyebb lesz bútorok felvétele. Ebben az esetben az alap a legsötétebb vagy a legkönnyebb árnyalat. A világos háttérkép és a laminált padló alatt érdemes fehér vagy szürke színt választani a téglából.

   Ha a díszítés túlságosan szigorú, fényes szőnyeggel vagy fényes, fényes akcentussal (pl. A kanapén lévő tarka eredeti párnákkal) élénkítheti. A vörös téglahang sikeresen kombinálva kék, narancs és sárga színnel. A tégla tökéletesen fából készült.

   stílusok

   E elemek segítségével díszített falazat klasszikus és modern stílusban érdekesnek tűnik. A díszítés szokatlan eleme az amerikai és skandináv, valamint az országos és a provence-i stílusokban. Bizonyos esetekben a tégla burkolatát barokk vagy birodalmi stílusban tervezett szobában láthatjuk. Ebben az esetben a falat stukkóval és vakolattal egészítik ki.

   A minimalizmus rajongói a téglafal készítésekor a minimális díszletet kell alkalmazniuk. A szobát szigorú bútorok díszítik.

   Annak érdekében, hogy a dekoráció hasonlítson az etno stílushoz, a téglafal elegáns és elegáns, kézzel készített tárgyak vagy gyönyörű vázák hátterére kell helyeznie. Szokatlan szőnyeget is vásárolhat, amely díszíti a belső teret, és kiemeli a burkolat vonzerejét.

   Ha a belső tér klasszikus, akkor a díszítő divatos retro kiegészítőket is be kell illesztenie, valamint az antik bútorokra és a kristályból készült csillárra. Akkor ez az arc hihetetlenül stílusos lesz.

   A fal készítése és feldolgozása saját kezével

   A téglafal könnyen és egyszerűen készíthető önállóan. Még azok is, akiknek nincs tapasztalata, ezt megtehetik. Csak az ajánlások szigorú betartása szükséges. A téglák készítéséhez speciális formát kell vásárolni a kompozíciók töltéséhez és színezéséhez. A szakemberek javasolják a vakolat és a tiszta lakk kiválasztását. Válasszon ki egy poliuretánból készült űrlapot. Ha nem tudod megvenni, akkor a saját kezedből készíthetsz műanyagot.

   Fontos annak biztosítása, hogy a kívánt méretű és formájú legyen. A méretek eltérőek lehetnek, de a tégláknak téglalap alakúnak kell lenniük.

   A gipszkeverék elkészítésekor gondosan olvassa el az utasításokat a kompozícióra, ami jó minőségűnek bizonyult. Ezután a masszát főtt formába helyezzük, és egy ideig hagyjuk, amíg teljesen megszárad. A kész termékeket ragasztóval kell rögzíteni a falra, amely csempe fektetésére szolgál. Ahhoz, hogy a hatás realisztikusabb legyen, jobb, ha szüneteket hajt végre néhány elem szélén.

   Hogyan kell festeni?

   Nem kezdheti meg a fal festését közvetlenül a tojásrakás után.Szükséges, hogy a felület jól száradjon, hogy a nedvesség szintje természetes legyen. Ez nem egy nagyon gyors folyamat, amely akár két hónapig is eltarthat, de ez idő alatt az összes aktív lúg semlegesül, ezért rendkívül fontos.

   A falazatot a következőképpen kell festeni.

   1. A falat óvatosan és óvatosan meg kell tisztítani, kiküszöbölve a falak felhelyezése után fennmaradó hibákat és kis mennyiségű habarcsot. Ez egy csiszológéppel történik.
   2. Ezután egy kis talajréteget kell alkalmazni, amelyben antiszeptikus adalékok vannak.
   3. A fal festett. Minden festékcsíknak néhány centiméterrel át kell fednie az előzőt.
   4. Miután az első réteg megszáradt, a másodikat kell alkalmazni. Az iránynak függőlegesnek kell lennie.

   A téglafal készítése és festése egyszerű folyamat. Fontos, hogy a megfelelő anyagokat válasszuk, és biztosítsuk, hogy azok kiváló minőségűek legyenek. Figyeljen a technológia követelményeire is. Ha a szoba kicsi, és nem teszi lehetővé a valódi tégla díszítését, készíthet egy utánzatot. A fal bármilyen árnyalattal van festve, mesterséges varratok kerülnek a tetejére.

   A „tégla” béléshez nagyobb volumenű volt, speciális hengerrel és gittal.

   Működési tippek

    Annak érdekében, hogy a tégla sok évig tarthasson, és nincsenek hibái és elszíneződése, különleges védelmi eszközöket kell vásárolnia, amelyek a szokatlan tervezési megoldást szépnek és esztétikusnak tartják. Ez a tégla vonzó elem, amely kifejezett textúrával és érdekes árnyalattal rendelkezik. Ezért a belső tulajdonságai szempontjából rendkívül fontos a tulajdonságainak megőrzése. Válasszon olyan minőségi eszközöket, amelyek nem károsítják a falat, és biztonságosabbá teszik.

    Olyan helyiségekben, ahol nincs elég fényes, fényes hatású lakk. Ez az eszköz nem befolyásolja a fal színét, és nem védi meg. Ha a szoba napos, a téglafalat matt hatással kell kezelni. Ez a védelem nem túl észrevehető, de jól kezeli a védelmi funkciót.

    A régi tégla falai durva szépséget képviselnek, ami vonzónak tűnik és történelmi hangulatot teremt. De annak érdekében, hogy valódi belsőépítészet legyen, tisztítással kell tisztítani. Bizonyos esetekben meg kell törölni a szennyezett helyeket vízzel, kis mennyiségű ecettel.

    Az agresszív tisztítószerek használata előtt meg kell vizsgálnia a téglát, és ellenőrizze annak állapotát. A felszín, amely elkezdett romlani, nem kerül feldolgozásra.

    A magas páratartalmú helyiségekben (a fürdőszobában) szükség van a téglafalak megfelelőbb védelmére. Annak érdekében, hogy a bélés élete hosszú legyen, a varratokat, amelyek elkezdtek romlani, több centiméterrel kell mélyíteni. Ezután új megoldással helyreállítják őket. Ezt követően tömítést kell készítenie, hogy a tégla ne boruljon penészgombával.

    A tégla egyszerű, de ugyanakkor meglehetősen bonyolult anyag, Ezért, amikor a falazat kialakításánál használjuk, el kell emlékezni néhány sajátosságára.

    • A fal festését követően a festéket rendkívül nehéz eltávolítani, mivel a tégla szerkezete porózus és jól elnyeli.
    • Ha a fal túl hosszú, akkor nem szabad teljesen téglából izolálni. Jobb, ha bútorokkal, szokatlan tükörrel vagy díszítéssel „összetörik”. Így a design sokkal jobb és harmonikusabb lesz.
    • Lehet, hogy egy téglafal tükröződik a tükrökben. Ez lehetővé teszi, hogy a helyiséget tömör együttesbe illessze.
    • Ilyen falakon bármilyen tárgy képe nagyon szép és esztétikus. Minél több hasonló elem van, annál nagyobb figyelmet fordítanak a falra.
    • Ha kényelmet kell adnod, a falon lóghatsz, téglával díszített, kis számú nyitott polccal. Meg kell választani az elemek színét és anyagát, figyelembe véve a szoba stílusát.

    Gyönyörű példák

    A téglafal segítségével exkluzív és szokatlan designt hozhat létre, hangsúlyozhatja jellemzőit és melegebbé, hangulatosabbá és kellemesebbé teszi a hangulatot. Számos érdekes és esztétikus példát találhat az ilyen típusú burkolat használatáról a belső térben.

    • A fehér téglafal a világos színek gyengédségét hangsúlyozza, így a design tágasabb és világosabb. A teret tágabbá és tágasabbá teszi a teret szélesebb körben. A bútorok és kiegészítők ideálisan kombinálhatók az eredeti falhoz.
    • A téglafedés alatt álló fénymásolópapír sikeresen kombinálva van egy belső térrel, és hihetetlenül természetes módon néz ki. Azt gondolnád, hogy itt természetes téglát használtak, nem pedig az anyag utánzását. Minden stílusos, modern és tömör.
    • A fekete téglafal eredeti megoldás. Ez egy merész akcentus, és nem rontja meg a szoba hangulatát. Fehér bútorok készítik el a teljes képet. A design merész és elegáns. Az árnyalatok sikeres kombinációja szép és kellemes belső teret teremt.
    • A kezeletlen tégla nem kevésbé szép, mint a dekoratív vagy csempe. Ez jól illeszkedik a szobába, és megfelelően kiegészíti. A bútorok világos árnyalatai jól illeszkednek a fal színéhez.
    • A meleg falak színe fényűzőbb és elegánsabb. Az élénk színekben kialakított design szelídnek és nyugodt, hangulatos légkört teremt.
    • Nagyszerű ötlet a képről, amelyet a tégla alatt fehér háttérképen alkalmaztak. Merész, világos, gazdag és fülbemászó. Nagyszerű lehetőség a kreatív és kreatív embereknek, akik szeretik az innovatív megoldásokat.
    • Érdekes kombinációja a természetes tégla- és habfalazatnak. A fal vonzóbbá válik az eredeti festmények formájában történő hozzáadás miatt.

    Hogyan készítsünk falazatot gipsz vakolatból, lásd a következő videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba