Üvegszál festészethez: előnyök és hátrányok

 Üvegszál festészethez: előnyök és hátrányok

A befejező munkák során nagy jelentőséget tulajdonít minden, a befejező anyagnak. A jelenlegi trendek diktálják saját szabályaikat, amelyek kiterjednek a magas burkolatra. Figyeljünk az üvegszálra a festéshez: ma ez az anyag nagy igény van a professzionális kézművesek körében. Tekintsük a funkciókat, előnyeit és hátrányait, a munkamódszereket és a szakértők ajánlásait.

Jellemzők

Az üvegszál nem hasonlít az új generáció építőanyagára, amely elkészíti az alap felületét a befejezéshez. Ez nem egy üvegfal, mivel azok, akik nem ismerik ezt az anyagot, tévesen hisznek. Ez a nyersanyag egy háló formájában van, amelyet 50 m hosszú tekercsben, méteres szélességgel értékesítenek. Az építőipari piacon viszonylag nemrégiben jelent meg. Az anyag minősége azonban lehetővé teszi, hogy a befejezéskor korábban nehéz volt.

Az üvegszálas számla nemszövött anyagot jelent. A legszebb üvegszál fonalakból áll. Külsőleg az üvegszál vékony és átlátszó. Egy tekercsben a pókháló színe fehérnek tűnik. Ha figyelembe vesszük ezt a fonalat, a szövedékeket, amelyek kaotikus módon vannak összekapcsolva, szerves gyantákon alapuló ragasztóanyagokkal.

Az üvegszál előállításához használt nyersanyag kvarchomok. A festési előkészítő anyag sűrűsége 25 és 50 g / m2 között változhat. Fontos, ha a nyersanyagokat különböző síkokhoz választjuk. Általában a függőleges felületekhez kisebb sűrűségű fajokat használtak. A falakhoz sűrűbbre van szükséged. Növekvő sűrűséggel az üvegszál tömege nagyobb lesz.

Alkalmazási kör

Ezen anyag alkalmazási köre kiterjedt. Használata lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a vizuális szabálytalanságoktól és a nyilvánvaló alaphibáktól globális előkészítő munka nélkül. Funkciója megerősítés. Ez egy nem dekoratív anyag: miután az alapra rögzítették, azt vakolták, majd a felületet festeni vagy beilleszteni tapétával.

Üvegszálas festés különböző okokból (betonból vakolt és gipszkartonra). A kiváló minőség és a teljesítmény jellemzők miatt különböző célú helyiségekben használható. A helyiségek típusa lehet lakossági vagy segédprogram. Ezt az anyagot gyakran használják a hálószobák, nappali, tantermek, otthoni könyvtárak, fürdőszobák, folyosók, folyosók alapjainak előkészítéséhez.

Az üvegszál népszerűsége a repedések megelőzése miatt. A pókhálóval megerősítés után festékkel ellátott sík sok éven át megtartja a megjelenés vonzerejét. Nem kell elfednie a repedéseket, színeznie őket friss festékkel.

Emellett az építőiparban a festéshez használt üvegszál:

 • növelje a fémcsövek élettartamát;
 • padlóburkolatok és fali panelek gyártása;
 • vízszigetelő berendezések;
 • vízelvezető eszközöket;
 • főzési maszkot használtak a tető létrehozásához.

Előnyök és hátrányok

Mint minden építőanyag, az üvegszál előnyei és hátrányai is vannak.

Vegye figyelembe az előnyöket.

 • Ez ellenáll a hőmérséklet változásoknak. A sík előkészítését a -40 - +60 fokos üzemmódban végezheti el. A bázis előkészítésének minősége nem tükröződik.
 • Az üvegszál lélegző és higiénikus.Használata kiküszöböli a kondenzátum és a környezet kialakulását a gomba, valamint a penész megjelenésére.
 • Az anyag nem villamosított, mivel antisztatikus. Emiatt nem porolódik fel.
 • Az anyag használata nem befolyásolja negatívan a háztartás egészségét. Ez az üvegszál környezetvédelmi teljesítményének köszönhető.
 • Ez hipoallergén. Ez az árnyalat különösen fontos az allergiák esetében.
 • A tűzállóság az egyik legjelentősebb előny. Az ilyen anyagot minden tapasztalt mester értékeli.
 • Az üvegszálas ár minden ügyfél rendelkezésére áll, ami lehetővé teszi, hogy olcsó és jó minőségű javításokat végezzen. A boltokban vásárolhat.
 • Az üvegszál nagy kopásállósággal rendelkezik. Idővel nem romlik, így gyakran nem kell gyakran javítania.
 • Ez az anyag festhető. Egyedisége az, hogy a festmény megismételhető.

Miután megvizsgálta a pozitív jellemzőket, feljegyezzük a hiányosságokat, mert nem olyan ártalmatlanok.

Szükséges, hogy az üvegszálas anyaggal óvatosan dolgozzon. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a vászon alapjainak kiegyenlítése során a kis üvegfragmenseket lebonthatja. A bőrbe tapadva jelentős károkat okozhatnak az egészségre, a kezek, a test, néha a szem és a légzőszervek bőrére kerülve. Bizonyos esetekben viszketés lehetséges, szemkontaktus esetén orvoshoz kell fordulni.

Az üvegszálas munkavégzéshez zárt ruhát kell használni. Viseljen kesztyűt a kezére, légzőkészülékre és szemüvegre az arcodon.

Hogyan kell ragaszkodni?

Tekintsük az üvegszál használatának kifinomultságát. Ez lehetővé teszi, hogy jobban megismerje az anyagot és megértse alkalmazásának jellemzőit. Kezdetben optimális munkakörülményeket teremtünk. Jobb, ha +18 és +25 ° C közötti hőmérsékleten tartjuk őket. Az előkészítő munka során a Windows-t le kell zárni. A vázlatok nem tartoznak ide, biztosítani kell, hogy az üvegszálas ne feküdjön a nap alatt.

Kövesse a kis utasításokat.

 • Vizsgálja meg az alapfelületet. Ha jelentős hibái vannak (gouges, nagy zsetonok), tegye félre az üvegszálakat. Ebben az esetben először a gitt vagy gipsz keverékkel kell megszabadulnia a látható hibáktól.
 • Ezt követően a bázist speciális alapozószerkezettel kell kezelni. Javasoljuk, hogy magas behatolási teljesítményű primert használjon. Ez összehangolja a felszín szerkezetét, megköti a port, kitölti a mikrokockákat.
 • Az alapozó felhordása után hagyjuk megszáradni. Az anyag száraz kristályos rács felületén történő száradásának folyamatában, amely hozzájárul a nagy tapadáshoz. Ha nem vár meg a szárítás végéig, a rácsfólia megszakad.
 • Üvegszálas nem rögzíthető egy teljes ruhával. Ezt a méretet úgy kell kivágni, hogy kényelmesen tudjon dolgozni. Ezzel egyidejűleg adjunk hozzá kis éltartományt (1–2 cm).
 • Készítse elő az üvegszálas ragasztót. Vigye fel a hátoldalra és a szélességre. A ragasztót egyenletesen szórja egy vékony rétegben (legfeljebb 1 mm).
 • Kezdje a munkát a sík sarkából. Lehet mennyezet vagy fal. Miután az első szalagot a mellette ragasztottuk, a második csatolt, és mindenki más. Ugyanakkor egy kis átfedést képeznek, amely a végleges rögzítés után le kell vágni.
 • Az üvegszál csíkok ízületei nem térnek el egymástól, ezért ragasztóval kell kiegészíteni, különösen óvatosan spatulával. A szakértők hangsúlyozzák e szakasz fontosságát.

Most hagyja az alapot 2 napig megszáradni. Ezután gitt, majd simítsa meg a csiszolópapírral, hogy sima legyen. A festést megelőzően a felületet egy alapozóval kezeljük, és hagyjuk megszáradni.

Hogyan kell festeni?

A felület elkészítése után elkezdheti a festést. Annak érdekében, hogy ne okozzon bajokat, fontos választani a megfelelő színezőanyag-összetételt, amelynek ma már nagyon kevés van.

Kiválaszthatja a festéket:

 • vízemulzió;
 • akril;
 • szilikon;
 • latex.

Ennek a festménynek a sajátossága, hogy több réteget kell alkalmazni. Lehetetlen egyszerre két réteget alkalmazni: meglehetősen rövid időn belül megtisztul, vagy leesik, az alapokat gittel tesszük ki. A színező készítmények technológiájának használatának elmulasztása a festék élettartamának csökkenésével jár. Ebben az esetben nem valószínű, hogy többször is képes lesz ilyen felületet festeni.

Fontos a minőség festése, ezért fontos a megfelelő eszköz kiválasztása. Ebben az esetben a kefe csak ízületek és sarkok festésére alkalmas. A görgő használata megfelelőbb lesz. Ez felgyorsítja a festés idejét, lehetővé teszi, hogy egy vékony réteget tegyen, mint a színező készítmény fogyasztásának csökkentése.

Merítse a görgőt a festék tartályába, nyomja meg egy kicsit és tekerje a síkban. Ne használja a szerszámot habszivacs bevonattal: hab habosodik. Szüksége van egy analógra napozással. A mozgásoknak különböző irányban kell lenniük: ez lehetővé teszi a festék jobb és egyenletesebb fekvését. Ne felejtsük el, hogy a festést megelőző síknak be kell tölteni és alapozni. A festés során két vagy három rétegű kompozíciót alkalmazhat.

tippek

A felületek előkészítése üvegszálas festésre kiváló minőségű volt, utaljon az építőipar és a díszítés területén dolgozó szakemberek ajánlásaira.

 • Miután ragasztotta a pókhálót a felületre, erősítse meg a rögzítést. Ehhez hígítsuk fel a ragasztót folyékony konzisztenciára, és tegyük a tetejére. Meg kell áztatni az üvegszálas anyagot.
 • Ne hagyja figyelmen kívül a kezdő munkát, ha valóban szükség van rá. Ha nincs elég tapasztalata, meghívhat egy szakembert, aki segít az alapítvány előkészítésében.
 • Hatékonyan és sietség nélkül végezzen munkát. A teljes alap szilárdsága és megbízhatósága attól függ, hogy határozottan ragasztja-e az üvegszálas anyagot.
 • Ragasztóként ragasztót használhatunk, amely ragasztott üvegfal papírt használ. Az ilyen keverékek összetétele speciális zárványokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gomba kialakulását. Ha nem biztos a választásban, kérdezze meg az eladót: nem minden tapéta ragasztó megfelelő.
 • A száraz ragasztó kiválasztása után hígítsa fel megfelelően. Figyeljen a Bostik, Wellton, Oscar, Pufas ártalmatlan kompozícióira: pozitív véleménye van a vásárlókról és a szakemberekről az építés területén.
 • Ha fényes felületre van szüksége, vásároljon latex festéket.

Vélemények

A vélemények szerint az üvegszálakat modern anyagnak nevezik az egészségüket érdekelő modern emberek számára. Ennek köszönhetően a falak jobban, esztétikailag vonzóbbak, - megjegyzik az építési fórumokon megmaradt megjegyzéseket. Megerősítik a vakolatot.

Azok, akik a festékeket a felületek díszítésére választották, írják: a tökéletes kivitel érdekében fontos, hogy egy görgőt használjunk, amelynek átlagos hosszúsága van. Ugyanakkor bőségesen kell nedvesíteni a szerszámot a festékben, és a kezelendő sík minden egyes részével áztatni.

Gyönyörű példák

Összefoglalva, az üvegszálas kivitelezési munkákra mutatunk példákat. Világosan megmutatják a belső tér különböző szobáinak díszítését.

 • Festett falak stílusosak. Az árnyalatok átalakulása újszerűséget és frissességet eredményez a belső térben.
 • A felület megerősítése után a tapéta használata lehetővé teszi a textúra egyediségének közvetítését. A fal tökéletesen bélelt.
 • A kész felületre vékony tapéták hibátlanul ragasztottak. A gitt alapja miatt az egyenletesség különbözik.
 • A felület akril festékkel történő díszítése lehetővé teszi, hogy az absztrakt vonások legyenek a belsőépítészetben.
 • A falak díszítésének lehetőségei korlátlanok. Ha a művészi készségek megengedik, művészeti festményeket végezhet üvegszál és gitt felett. A gyermekszobát ilyen díszítéssel rendelkező tapéta nem hasonlítható össze.
 • A stilizált mintázat formájában a glamour témája is megfelelő. Az akril festékkel áthelyezték a belső hangulatot.
 • Stílusos és vidám megoldás az étkező kiemelésére. Az akril festék használata optimizmusot hoz a belső térbe.

Az üvegszálas festéshez való öntözéséről lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba