A fali panelek használata a fa alatt: divattervezési ötletek

Ma, a falak és a tapétázás mellett, más lehetőség van a befejezésre. A fali panelek, stilizált fa, az egyik látványos példa.

Jellemzők

A fapaneleket, amelyek természetes fa utánzata, több fajtát képviselnek. Mindegyik megfizethető és nagyszerű a belsőépítészet számára. A termékek nem igényelnek különös gondosságot, sok pozitív tulajdonsággal rendelkeznek.

Anyagok, stilizált fa, jól néz ki minden szoba falán. Az ilyen panelek meleg és hangulatos légkört teremtenek. Ez a fajta dekoráció alkalmas lakó- és irodahelyiségek díszítésére (csarnokok, folyosók, osztálytermek). Sok érdekes szín és textúrája van, így bármilyen belső térhez megfelelő anyagot választhat.

További plusz az, hogy a fa falburkolattal ellátott szobájának befejezése nem igényel különleges készségeket és különleges szerszámok beszerzését. Ha a ház falai simaak, akkor az anyagot szokásos körmökkel vagy tűzőgéppel rögzíthetjük.

típusok

A fát utánzó fal panelek két típusra oszthatók. Az első elülső panelek, amelyek hosszú ideig ellenállnak a különböző légköri jelenségeknek. Ugyanakkor nem veszítik el vizuális fellebbezést. A második típus a belső vagy a belső panelek. Más technológiákból készülnek.

Kültéri modellek

A helyiségnek a káros környezeti tényezőktől való védelme érdekében használja az első fali paneleket. Több mint egy évtizede működtethetők, mivel számos védő tulajdonságuk van.

Rostcement

Az ilyen panelek megbízhatóan utánozzák a fát. A keverékből nyolcvan százaléka cement és húsz százaléka más komponenseket tartalmaz. Ezek közé tartozik a víz és a homok, valamint a polimer szálak (vagy más szóval „szál”).

A gyártási folyamat során a keveréket száraz formában préseljük és összekeverjük. Ezután vizet adunk ehhez a készítményhez. Mivel az anyagot nagyon magas nyomáson dolgozzák fel, a termékek lapos alakúak. A hőkezelés és a speciális megoldások miatt a rostcement panelek nagyon hosszú ideig tarthatnak. Végül is fagyállóvá és vízállóvá teszi őket, valamint korrózióvédelmet biztosít. A festés és lakkozás különösen vonzóvá teszi a termékeket.

műanyag

Az ilyen termékek nem félnek a napfénytől és a hirtelen hőmérséklet-változásoktól. Polivinil-klorid műanyag panelekből áll, amelyek ellenállnak a nedvességnek. Az anyagban speciális adalékanyagok is vannak, amelyek megvédik a PVC paneleket az ultraibolya sugaraktól. Az ilyen típusú befejező anyagok különböző színekkel rendelkeznek. Képesek különböző típusú faanyagokat utánozni: tölgyről vörösfenyőre.

vinyl

Az egyik legnépszerűbb falburkolat a vinil-iparvágány. Ez az anyag a naplók felületének utánzata. 80% polivinil-kloridból és 20% egyéb adalékanyagokból készül. Ezek a módosítók és néhány színező pigment, amely a termék különböző természeti tényezői ellenáll. Az ilyen adalékanyagok a vinil paneleket rugalmassá és rugalmassá teszik. Ezenkívül az anyagot hosszú ideig ki lehet használni.

KDP

A WPC panelek alapja a fa-polimer kompozitok, amelyek biztosítják az anyag nedvességtartalmát és ellenállását.Minden részlet két rétegből áll, amelyeket jumperek kötnek össze. A tábla oldalai gerinczárak formájában készülnek. Ez egyszerű és egyszerűvé teszi a telepítést.

A termékek vonzó megjelenésűek, nagyon hasonlítanak a fára. Az anyag védő tulajdonságai azonban sokkal jobbak. Nem fél a nedvességtől, hanem a naptól is. Ezenkívül a fa lisztének köszönhetően környezetbarát, ami az egyes termékek 70% -át teszi ki.

Belső modellek

Ilyen befejező anyagok segítségével szilárd és stílusos belső teret hozhat létre minden szobában. A természetes faanyagokkal is versenyezhetnek.

Forgácslemez

Ezt az anyagot nagy zsetonok polimer gyantával való préselésével állítják elő. A kapcsolat fenol-formaldehid gyanta alapján készült ragasztó. Az anyag szilárdsága és tartóssága hidrofób adalékokat biztosít. A rostlemez környezetbarátabbá tétele érdekében a gyantákat gyakran helyettesítik más összetevőkkel, amelyek nem veszélyesek az emberi egészségre.

Farostlemez

Az ilyen panelek kissé eltérnek a korábbi anyagoktól. A gyártás lényege a keverék forró préselése, amely cellulózból és polimerekből, valamint speciális adalékanyagokból és közönséges vízből áll. Minden alkatrész környezetbarát a rostlemez termékek számára.

Díszítő hatás létrehozásához polimer fólia vagy melamin laminátum borítja őket. Könnyű fényes fényt adnak a felületnek. A fa utánzata lehetővé teszi, hogy az anyagot a megfelelő kialakítás belső dekorációjához használja. Az ilyen hamis paneleket nehéz megkülönböztetni a természetes fából.

MDF

Ezek közé tartozik a lignin és a fapor keveréke, amelyet vákuumnyomás alatt préselnek. Olyan helyiségekben, ahol a páratartalom túl magas, laminált, nedvességálló filmlemezek használhatók. Száraz helyiségekben a befejezést olyan anyagok felhasználásával végzik, amelyek a fa utánzó papírréteggel vannak bevonva.

poliuretán

Ezek a lehetőségek sima és dombornyomott. Porózus bázissal rendelkeznek, amelyek elég rugalmasak, köszönhetően tökéletesen megtartják alakjukat. Ezenkívül a termékek könnyűek, ne terheljék túl a felületet. Az ilyen típusú panelek különböző árnyalatúak.

gipsz

Az ilyen fali panelek nagyon tartósak, hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Kicsi, de ugyanakkor a szoba belsejében monumentális. Az ilyen típusú termékek tökéletesen utánozzák a régi fát.

Előnyök és hátrányok

Talán a fa alatt levő falpanelek hamarosan elárasztják a sok anyagot, mivel számos előnnyel rendelkeznek. A panelek nagyon könnyen telepíthetők, reprezentatív megjelenésűek, megbízhatóan utánozzák a természetes nyersanyagok textúráját.

A valódi fa panelek drágák, így dekoratív mesterséges panelek használatával a befejezéshez menthetünk. Könnyen kezelhetők. Nem kell még háztartási vegyszert használni, egyszerűen törölje le a panelt nedves ruhával.

Az ilyen típusú burkolat elfedheti a falak bizonyos hibáit, és ez is része lehet a helyiségbe beépített szigetelésnek. Belső panelek különböző stílusokban díszített szobákban használhatók. Ez nem csak egy „falu” irány, hanem loft, skandináv, keleti stílus is.

Azonban a fali panelek hátrányai vannak. Némelyikük meglehetősen szűk körű. És néhány faj még mérgező. Ezenkívül nem minden ilyen anyag nedvességálló. Sokan közülük formaldehid gyantákból állnak, amelyek egészségre ártalmasak.

Hogyan válasszuk ki?

A fa alatti falpanelek különböző anyagokból készülhetnek. Ezt figyelembe kell venni a felhasználás helyének meghatározásakor. Például a dekoratív falpanelek hőállóak. Ez lehetővé teszi, hogy ezeket a konyhák belső díszítésére használják. Ugyanabból az anyagból a paneleket is fel lehet venni.Ez teszi a design egyenruhát.

Vannak panelek, dekoratív, amelyek hangsúlyozzák a figyelemre méltó mintát. Ez teszi a szobát esztétikusabbá és vonzóbbá. Ezenkívül a szoba megjelenése az évek során nem változik. Végül is, beltérben, a szín nem képes gyorsan kiégni vagy elhalványulni. Az ilyen befejező anyagok nemcsak az irodában vagy a nappaliban, hanem a hálószobában is használhatók. Ezek biztonságosak.

A fürdőszobában nedvességálló paneleket kell választania. A mennyezet vízálló anyagokkal is díszíthető. Így a szoba minden felülete teljesen védett lesz a nedvesség és a gőz negatív hatásai ellen.

Hasznos tippek

Fali panelek vásárlásakor figyelembe kell vennie azokat a főbb pontokat, amelyek a megfelelő választást teszik:

  1. A vásárlás során érdemes figyelmet fordítani a címkézésre. Minden indikátort ott kell felsorolni. Ez az éghetőség és a toxicitás, valamint egyéb fontos jellemzők.
  2. Figyelembe kell venni a helyiségek sajátosságait, ahol a paneleket telepítik (hőmérséklet, páratartalom stb.).
  3. Győződjön meg róla, hogy vannak-e hibák a panelek felületén.
  4. Azt is érdemes alaposan megvizsgálni a panelek színét. A különböző tételekből származó termékek hangonként vagy akár kettőnként változhatnak. A telepítés után a különbség nagyon észrevehető lesz.
  5. Ha a szoba kicsi, érdemes nagy paneleket vásárolni, amelyek vizuálisan bővítik a helyet. Hatalmas szobákhoz illeszkedjen a lap vagy a csempe anyagok.

A legjobb lehetőségek

A fák alatt stilizált anyagok segítségével díszítik a falakat, így minden ízléshez belső teret hozhat létre.

Nézze meg a gyönyörű falpaneleket, amelyek vízszintesen vannak rögzítve. Ez a kialakítás tágasabbá teszi a szobát. Így a szoba több zónára van osztva. A falak mellett kényelmes kanapék találhatók, ahol egy munkanap után pihenhetnek. A falakon lévő panelek a mennyezettel vannak kombinálva, ami stílusos és harmonikus hangulatot teremt.

A szoba teljes bélése fa panelekkel lenyűgöző. Ez nem csak a falak, hanem a mennyezet befejezését is magában foglalja. Ez a technika texturális egységet teremt.

A dekoratív panelek PVC és MDF áttekintése: típusok, tulajdonságok, telepítés, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba